GS Forum

GS Forum (http://www.gsforum.gr/index.php)
-   Τεχνικά θέματα διάφορα (http://www.gsforum.gr/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Η τρομπα βενζινης πηγε διακοπές! (http://www.gsforum.gr/showthread.php?t=18884)

Sotos_ 28-03-2011 15:05

Η τρομπα βενζινης πηγε διακοπές!

Λοιπον... καθοτι νεος μπαμπας... η βολτες με την Χαιδω εχουν γινει ελαχιστες...
Οπως καταλαβαινετε, αντιστρόφως ανάλογη εχει γίνει η απόλαυση που παίρνω απο αυτές!

Ετσι λοιπον τα προβληματα μεγενθυνονται υπερβολικά, οταν στις μετρημενες στα δαχτυλα τους ενος χεριου βόλτες, σου συμβαινουν στραβες, και τα "παιρνεις" πολυ πιο ασχημα οταν ανακαλυπτεις οτι δεν εισαι απλά άτυχος, αλλά κάποιος άλλος φταιει για το ζορι που τραβάς....

Ετσι λοιπον χαρουμενος ξεκινησα το Σαββατο για μια μονοημερη ορεινη Αρκαδία απο επαρχιακους και λαγκαδια...
εφτασα ομορφα, το φχαρηστήθηκα κοινως... Ειπαμε: οι ευκαιρίες ειναι λίγοστες!

Στην επιστροφή όμως (που εγινε νυχτα απο εθνική) αρχισε ενα κουφο συμπτωμα που μου τσακισε την λίγη αυτοπεποιθηση που νιώθω για την αξιοπιστίας της μηχανης μας...
Σε ακανόνιστους χρόνους και συνθήκες, ο κινητήρας "κράταγε". Δηλαδη εσβυνε εντελως και με αφηνε συξυλο. Ειτε πηγαινα με 40 ειτε πηγαινα με 160.
Σταματαγα δεξια, εσβυνα, και μετα απο 2 λεπτα ξαναεβαζα μπροστα, εριχνε κανα δυο κουφιες μιζιες, και οταν τελικα επαιρνε, συνεχιζα για άλλα λιγα χιλιομετρα.

Εφτασα σπιτι με ψυχολογια στο πατωμα φυσικα.

Σημερα το πρωι πηγα στην Motion & Style στον Θαναση.

Την εβαλε στο μηχανημα, ειδε οτι οντως το σφαλμα ηταν της αντλίας βενζίνης.
Εβγαλε τον ρελε της, και ηταν ξεκαθαρο τι ειχε συμβει... από κάτω απο τον ρελε, στον χωρο που ειναι τα ρευματα προς την αντλία, ηταν φίσκα στο νερο.

Ο τελευταιος (καπου νότια, ονοματα δε λεμε) που λογω ανακλησης είχε αλλάξει το ρελεδακι, δεν ειχε βάλει σωστά την λαστιχοφλάντζα που μπαινει εκει, με αποτελεσμα, νερα απο βροχες και πλυσίματα να έχουν εγκλωβιστεί εκεί και να εχουν κάνει ζημιά στις επαφές (πιθανον και στον ρελε).

Σας γραφω τα παραπάνω, για να ευχαριστησω κατ αρχην τον Θανάση που είναι πάντα πρόθυμος και άξιος επαγγελματίας, και πάντα προσπαθεί να μας βοηθήσει με τον ωραίο τρόπο του, αλλα και για να σας προτρέψω να ελεγξετε τις δικές σας μην εχει συμβει το ίδιο και σας το παρουσιάσει σε κανα ανυποπτο χρόνο σε κανα βουνο...

Εγώ μάλλον την γλύτωσα προς το παρόν.

KRASOPATERAS 28-03-2011 15:09

Απάντηση: Η τρομπα βενζινης πηγε διακοπές!

Σωτήρη να τον πάρεις τηλέφωνο και να του το πεις του λαλάκα…Νεύρα

Τώρα τι γίνετε?

Sotos_ 28-03-2011 16:29

Σιγα μην παρω τηλεφωνο.
Απο εκει θα παω...

Οχι για να διεκδικησω κατι, αλλα για να ξερει γιατι δεν θα ξαναπαω.

mario 28-03-2011 16:29

ελπίζω να είναι στην εγγυηση :mad:

Sotos_ 28-03-2011 16:29

οχι δεν ειναι εδω και εναν χρόνο.

MARK 28-03-2011 16:35

Μακάρι να την γλυτώσεις φίλε :cool:

peterv 28-03-2011 17:37

Χαλαρά φίλε και εγώ την έπαθα έτσι και πολλοί άλλοι εδώ μέσα. Ευτυχώς ήταν μέσα στην Αθήνα σε κοινωνική επίσκεψη που είχα πάει. Ήρθε η BMW οδική βοήθεια την άλλη μέρα αφού είχα επικοινωνήσει με το συνεργείο και είχαν καταλάβει το πρόβλημα. Μου άλλαξαν επιτόπου την αντλία με άλλη μαζί και την φλάτζα και όλα καλά.
Αντίθετα με εσένα εγώ έμεινα πολύ ευχαριστημένος απ´ο την εξυπηρέτηση τόσο του μαγαζιού στον γέρακα όσο και από την οδική βόηθεια της BMW

Sent from my iPhone using Tapatalk Peterv

gemara 28-03-2011 18:59

Αυτό είναι ένα θέμα φίλε μου που έχει να κάνει με το πλύσιμο της μηχανής και με το στέγνωμα στο συγκεκριμένο σημείο που βρίσκεται η αντλία και το ρελέ της. Το είχε αναρτήσει πριν αρκετά χρόνια σε ένα φόρουμ ο IoannisPanagiotidis που του είχε τύχει το ίδιο καθώς έχει τύχει επίσης και σε άλλους.

Όταν την πλένεις τη μηχανή, μετά θέλει φύσημα μπροστά αριστερά στο ρεζερβουάρ που βρίσκεται η αντλία και αν δεν έχεις αέρα, ξεβιδώνεις το καπάκι με τις γρίλλιες και βάζεις πανάκι. Όταν πάω έξω και μου την πλένουν τη μηχανή, τους το λέω πάντα να το στεγνώνουν το σημείο αυτό, κανείς δεν το ξέρει, κανείς δεν το κάνει. Αυτό είναι απαραίτητο αν μετά το πλύσιμο τη βάλεις στο γκαράζ τη μηχανή ή σε μέρος που δε στεγνώνει εύκολα το νερό.

Δε φταίνε ούτε οι μάστοροι, ούτε τα service, ούτε αυτός που σου άλλαξε το ρελέ. Σχεδιαστικό είναι το θέμα.

Αν ταξιδεύεις και βρέχεται ή είσαι μέσα σε λίμνες και νερά, το νεράκι φεύγει μόνο του και δεν παθαίνει τίποτε.;)

Sotos_ 28-03-2011 19:53

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από gemara ( 346486)

Δε φταίνε ούτε οι μάστοροι, ούτε τα service, ούτε αυτός που σου άλλαξε το ρελέ. Σχεδιαστικό είναι το θέμα.

Και εγω αυτο θα ελεγα αν δεν ειχα δει την φλαντζα η οποια ηταν "στριμενη και στραβοπατημενη" και φαινοταν απο 5 μετρα οτι αυτος που την εβαλε, δεν ασχοληθηκε και πολυ για να σιγουρευτει οτι εχει μπει καλα. Κριμα που δεν την φωτογραφησα ια να σας την δειξω.

Και ενας ακομα λόγος παραπανω να την προσεξει, αφου οπως λες και εσυ, είναι γνωστό το θεμα σε όλους.

nivam 28-03-2011 19:59

Απόσπασμα:

Αυτό είναι ένα θέμα φίλε μου που έχει να κάνει με το πλύσιμο της μηχανής και με το στέγνωμα στο συγκεκριμένο σημείο που βρίσκεται η αντλία και το ρελέ της. Το είχε αναρτήσει πριν αρκετά χρόνια σε ένα φόρουμ ο IoannisPanagiotidis που του είχε τύχει το ίδιο καθώς έχει τύχει επίσης και σε άλλους.

Όταν την πλένεις τη μηχανή, μετά θέλει φύσημα μπροστά αριστερά στο ρεζερβουάρ που βρίσκεται η αντλία και αν δεν έχεις αέρα, ξεβιδώνεις το καπάκι με τις γρίλλιες και βάζεις πανάκι. Όταν πάω έξω και μου την πλένουν τη μηχανή, τους το λέω πάντα να το στεγνώνουν το σημείο αυτό, κανείς δεν το ξέρει, κανείς δεν το κάνει. Αυτό είναι απαραίτητο αν μετά το πλύσιμο τη βάλεις στο γκαράζ τη μηχανή ή σε μέρος που δε στεγνώνει εύκολα το νερό.

Αν ταξιδεύεις και βρέχεται ή είσαι μέσα σε λίμνες και νερά, το νεράκι φεύγει μόνο του και δεν παθαίνει τίποτε.;)

Έτσι ακριβώς κ εγώ μετά απο κάθε πλύσιμο ή βροχή τη φυσάω.
Δυο διορθώσεις μόνο, αν μπει νεράκι στην περιοχή δε φεύγει μόνο του, ίσως να εξατμίζεται με τον καιρό, ίσως απ τη θερμότητα που απάγει η ψύκτρα του ελεγκτή της αντλίας.
Το καπάκι με τις γρίλιες δεν βιδώνει αλλά κουμπώνει.

gemara 28-03-2011 20:27

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από nivam ( 346519)

Έτσι ακριβώς κ εγώ μετά απο κάθε πλύσιμο ή βροχή τη φυσάω.
Δυο διορθώσεις μόνο, αν μπει νεράκι στην περιοχή δε φεύγει μόνο του, ίσως να εξατμίζεται με τον καιρό, ίσως απ τη θερμότητα που απάγει η ψύκτρα του ελεγκτή της αντλίας.
Το καπάκι με τις γρίλιες δεν βιδώνει αλλά κουμπώνει.

Οκ, το λίγο που μένει με τον αέρα, το κούνημα και τη ζέστη του κινητήρα, φεύγει γρήγορα.
Και το καπάκι ένα κλάκ του κάνεις και βιδώνει δυο πόντους πιο πέρα...;)

dimalx 28-03-2011 20:42

εγώ θα ήθελα να μάθω ποιος είναι αυτός ο τύπος στα (νοτια) γιατι εδώ μένω! έτσι για να ξέρω γιατι και μένα ένας τύπος εδώ κάτω (μου έχει κάνει ζημιά από τι κατάλαβα)...στείλε μου σε e-mail.

ΔΑΣΚΑΛΟΣ 28-03-2011 20:59

Καλησπέρα. Δις θύμα του ιδίου σχεδιαστικού προβήματος που ακούει διεθνώς στο όνομα fuel pump και που ως χρόνιο μεθερμηνεύτηκε απλώς ως "ιδιαιτερότητα" απο την εταιρεία και τους πελάτες της για διαφορετικούς φυσικά λόγους. Η μεν σίγουρα βολεύεται εξοικονομώντας χρήματα απο την επανασχεδίαση του προϊόντος της, οι δε πιθανώς αυθυποβαλλόμενοι στην ιδέα της άρτιας αγοράς και επένδυσης αρνούνται να δεχθούν το προφανές που πλήττει την αξιοπιστία της μηχανής θαρρείς κι είναι εξάρτημα του εγωισμού τους. Αναφέρομαι τουλάχιστον στη περίπτωση μου. Την δεύτερη φορά που έμεινα ήταν στη Fes. Έφερα ήδη στις αποσκευές μου ανταλλακτικό όπου και τοποθέτησα με τη βοήθεια ενός Γάλλου gser, που είχε εμπεδώσει μάλλον την διευθέτηση της βλάβης πολύ καλά. Είχα μαζί μου προληπτικά ανταλλακτικό, καθώς την πρώτη φορά που μου συνέβη, κοντά στο Flensburg, μου το προμήθευσε το mobile της εταιρείας κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης. Κατείχαν τόσο καλά το ζήτημα (!), ώστε απο τις πρώτες κουβέντες μου ήδη γνώριζαν τη φύση της βλάβης που ο ίδιος αγκομαχώντας περιέγραφα, άσχετος με το θέμα. Για να μην φλυαρώ, θα σε παραπέμψω σε γνωστό thread ομόλογου αγγλικού forum, που κανουν γκάλοπ για το ποιος δεν έχει αντιμετωπίσει πρόβλημα με το ρελέ της αντλίας. Θα ενημερωθείς ικανοποιητικά και θα εκπλαγείς δυσάρεστα με την ομοφωνία των συμπερασμάτων. Τουλάχιστον, θα όφειλε η εταιρεία να περιορίσει το κέρδος της απο την πώληση του εν λόγω ανταλλακτικού. Το να μην αναγνωρίζεις το λάθος σου γιατί σε πλήττει οικονομικά, είναι κάτι που όλοι μας αντιλαμβανόμαστε χωρίς να το δικαιολογούμε. Το να αισχροκερδείς όμως μοσχοπουλώντας ένα προϊόν που όφειλες να βελτιώσεις προς χάριν και προστασία του μόνιμου πελάτη σου- ταξιδευτή, ομολογουμένως είναι δείγμα διαστροφικής επιχειρηματικότητας, που παραδόξως στην Bmw δεν κοστίζει. Η πλειονότητα πια των ταξιδευτών με gs 1200 ανά τον κόσμο, κουβαλάει στις τσέπες ταχυσύνδεσμους, antena ring και fuel pump. Στο τέλος θα πωλούνται και εταιρικά σε μία τριάδα πακέτο-αξεσουάρ, όπως το κιτ επισκευής των ελαστικών και μάλιστα ουδείς θα εκπλήσσεται απο την "ιδιαιτερότητα" του εμπορεύματος. Και δεν θα εκπλήσσεται για να μην συγκρουστεί με το αίσθημα της δικής του καταναλωτικής λογικής και υπευθυνότητας. Συγνώμη αν κούρασα με το λογύδριο, απλά η εμπειρία σου μου ξύπνησε κακόγουστες αναμνήσεις. Εύχομαι να είναι το τελευταίο ανταλλακτικό που θα χρησιμοποιήσεις εξ αυτού. Καλές βόλτες και πάντα όρθιος.

frits 28-03-2011 21:03

Προσέξτε όμως, γιατί με την στροφή του καπακιού μπορεί να ζορίζετε το σωλήνα που καταλήγει στον ταχυσύνδεσμο και κατ' επέκταση τον ταχυσύνδεμο ο οποίος όπως είναι γνωστό είναι υπερβολικά ευαίσθητος, για να βγει πάντως το καπάκι με τις γρίλιες πρέπει να βγει και το πλαϊνό καπάκι του τεπόζιτου...:)

paschalis 28-03-2011 22:50

Γρασσο λευκο της Φιατ στις επαφες και μηχανικο που να σεβεται αυτο που λεμε ολοκληρωμενη παρακολουθηση και συντηρηση μοτοσυκλετας...
111111 χλμ χωρις ρελε..
κι εχω σκοπο να κανω αλλα τοσα.

nivam 28-03-2011 23:18

Για αδιαβροχοποίηση προτείνεται κ αυτό ACF-50 Anti Corrosion Formula on eBay (end time 24-Apr-11 13:51:31 BST)

frits 28-03-2011 23:25

Eίναι να μην σου κάτσει παιδιά... πάντως το να πλέει το ρελέ μέσα στο νερό είναι μία πρωτότυπη ιδέα ψύξης από την μαμά.... ή κακια μητριά καλύτερα;;;:)

Sotos_ 29-03-2011 15:50

Απόσπασμα:

Πανω σε αυτο που λες Γιώργο, να ρωτησω και κατι ακομα ?

Στην δική μου περίπτωση τα νερα ηταν ΚΑΤΩ απο το ρελε στον χωρο που ειναι η ηλεκτρικη συνδεση με την τρομπα. Χωρος που προστατευεται απο φλαντζα που πατιεται με τις βιδες του ρελε.

Πως φυσάς εκει για να καθαρισει απο τυχον υγρασία που χει περασει απο πλυσιματα η απο βροχες?

gemara 29-03-2011 16:29

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Sotos_ ( 347345)
Πανω σε αυτο που λες Γιώργο, να ρωτησω και κατι ακομα ?

Στην δική μου περίπτωση τα νερα ηταν ΚΑΤΩ απο το ρελε στον χωρο που ειναι η ηλεκτρικη συνδεση με την τρομπα. Χωρος που προστατευεται απο φλαντζα που πατιεται με τις βιδες του ρελε.

Πως φυσάς εκει για να καθαρισει απο τυχον υγρασία που χει περασει απο πλυσιματα η απο βροχες?

Σώτο μη νομίζεις ότι κάνω κάτι τρομερό, ή ειδικό. Όταν την πλένει μάστορας τη μηχανή του λέω στο τέλος να φυσήξει λίγο εκεί μέσα ή όταν την πλένω εγώ επειδή δεν έχω αέρα, όπως λέει και ο Σταύρος πιο πάνω, πρέπει να βγάλω το αριστερό πλαστικό και με το πανάκι να βουτήξω το λίγο νεράκι που λιμνάζει. Επειδή βαριέμαι όμως να βγάζω καπάκια, παίρνω ένα καλαμάκι του φραπέ και φυσάω με το στόμα λίγο μέσα! :o

Ποτέ άλλοτε δεν το στεγνώνω το σημείο, ούτε μετά απο καταιγίδα και εννοείται ότι 4 χρόνια τώρα δεν έχει πάθει απολύτως τίποτε η μηχανή, ούτε το ρελέ, ούτε καν τη μαμά μπαταρία δεν έχω αλλάξει ακόμη...:)

http://www.motofab.com/images/repair...ol_gs12_01.jpg

Εκεί όπου λες εσύ ότι σου πήρε νερό και φαντάζομαι εκεί που δείχνει η φωτογραφία θα εννοείς, δεν το έχω ανοίξει, δεν το έχω πειράξει ποτέ...

http://www.motofab.com/images/repair...ol_gs12_03.jpg

Sotos_ 29-03-2011 17:01

σωστα.
το σημειο στην δευτερη φωτογραφια σου ηταν μεχρι πανω γεματο νερο. Δηλαδη η φισα λειτουργουσε μεσα στο νερο και για αυτο ειχε οξειδωθει και προφανως δεν εκανε σωστη επαφη.

Αυτο το σημειο λοιπον προστατευεται απο μια φλαντζα, τετραγωνης διατομης, η οποια στην δικη μου περιπτωση ηταν "στριμενη" και για αυτό δεν πατουσε σωστα και ειχε τόσο νερο μεσα.
Αυτη ηταν η λαθος τοποθετηση που εγινε κατα την εργασία της ανακλησης, αφουν κανεις άλλος δεν το εχει ανοιξει σε εκεινο το σημειο.

egefalikos 01-04-2011 03:42

Καλά τα λέτε εσείς που έχετε τα μαστόρια στα πόδια σας! Εγώ που την πάτησα :( και ζω στην Αλεξ/πολη, τι να κάνω?
Πήρα τηλ. την Syvaris και μου έδωσε το τηλ. του Jefe. Μετά πήρα τηλ.
τον Jefe και του είπα το πρόβλημα και ο οποίος πήρε τηλ. τον Γιάννη τον αρχιμάστορα. Έπειτα με πήρε ο Jefe και μου έδωσε το τηλ. του Γιάννη.
Πήρα τηλ. τον Γιάννη και το έδωσα στον μάστορα μου και έτσι εντοπίστηκε το πρόβλημα! Απλά τα πράγματα εάν ανήκεις στην παρέα του GSFORUM!!!

ΥΓ.
Αργότερα με πήρε τηλ. ο Jefe να δει τι έγινε και του είπα όλα καλά "ΧΙΛΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΡΕ ΦΙΛΕ"

vasorfa 29-04-2011 18:45

Τελικα Σωτηρη τι εκανες?

Υπαρχει πιθανοτητα να σε βαλουν στην Goood will ?

παραδεχθηκαν απο το συνεργειο που πηγες στην ανακληση την πατατα που σου καναν?

Μακάρι να εχεις καλα νεα:)

bmwgogagis 30-04-2011 22:45

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Sotos_ ( 346321)
Λοιπον... καθοτι νεος μπαμπας... η βολτες με την Χαιδω εχουν γινει ελαχιστες...
Οπως καταλαβαινετε, αντιστρόφως ανάλογη εχει γίνει η απόλαυση που παίρνω απο αυτές!

Ετσι λοιπον τα προβληματα μεγενθυνονται υπερβολικά, οταν στις μετρημενες στα δαχτυλα τους ενος χεριου βόλτες, σου συμβαινουν στραβες, και τα "παιρνεις" πολυ πιο ασχημα οταν ανακαλυπτεις οτι δεν εισαι απλά άτυχος, αλλά κάποιος άλλος φταιει για το ζορι που τραβάς....

Ετσι λοιπον χαρουμενος ξεκινησα το Σαββατο για μια μονοημερη ορεινη Αρκαδία απο επαρχιακους και λαγκαδια...
εφτασα ομορφα, το φχαρηστήθηκα κοινως... Ειπαμε: οι ευκαιρίες ειναι λίγ

Στην επιστροφή όμως (που εγινε νυχτα απο εθνική) αρχισε ενα κουφο συμπτωμα που μου τσακισε την λίγη αυτοπεποιθηση που νιώθω για την αξιοπιστίας της μηχανης μας...
Σε ακανόνιστους χρόνους και συνθήκες, ο κινητήρας "κράταγε". Δηλαδη εσβυνε εντελως και με αφηνε συξυλο. Ειτε πηγαινα με 40 ειτε πηγαινα με 160.
Σταματαγα δεξια, εσβυνα, και μετα απο 2 λεπτα ξαναεβαζα μπροστα, εριχνε κανα δυο κουφιες μιζιες, και οταν τελικα επαιρνε, συνεχιζα για άλλα λιγα χιλιομετρα.

Εφτασα σπιτι με ψυχολογια στο πατωμα φυσικα.

Σημερα το πρωι πηγα στην Motion & Style στον Θαναση.

Την εβαλε στο μηχανημα, ειδε οτι οντως το σφαλμα ηταν της αντλίας βενζίνης.
Εβγαλε τον ρελε της, και ηταν ξεκαθαρο τι ειχε συμβει... από κάτω απο τον ρελε, στον χωρο που ειναι τα ρευματα προς την αντλία, ηταν φίσκα στο νερο.

Ο τελευταιος (καπου νότια, ονοματα δε λεμε) που λογω ανακλησης είχε αλλάξει το ρελεδακι, δεν ειχε βάλει σωστά την λαστιχοφλάντζα που μπαινει εκει, με αποτελεσμα, νερα απο βροχες και πλυσίματα να έχουν εγκλωβιστεί εκεί και να εχουν κάνει ζημιά στις επαφές (πιθανον και στον ρελε).

Σας γραφω τα παραπάνω, για να ευχαριστησω κατ αρχην τον Θανάση που είναι πάντα πρόθυμος και άξιος επαγγελματίας, και πάντα προσπαθεί να μας βοηθήσει με τον ωραίο τρόπο του, αλλα και για να σας προτρέψω να ελεγξετε τις δικές σας μην εχει συμβει το ίδιο και σας το παρουσιάσει σε κανα ανυποπτο χρόνο σε κανα βουνο...

Εγώ μάλλον την γλύτωσα προς το παρόν.

περνα απο εδω να ξερουμε τι μας γινεται
http://www.gsforum.gr/%CE%93%CE%B5%C...BF%CF%82-2957/

Sotos_ 05-05-2011 19:15

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από vasorfa ( 370061)
Τελικα Σωτηρη τι εκανες?

Υπαρχει πιθανοτητα να σε βαλουν στην Goood will ?

παραδεχθηκαν απο το συνεργειο που πηγες στην ανακληση την πατατα που σου καναν?

Μακάρι να εχεις καλα νεα:)

Να το παρω από την αρχή γιατι δεν τα ξερουν όλοι (παρεπιπτοντως χαρηκα που σε γνωρισα από κοντά Βασίλη)

Μου το ξαναεκανε μετα απο εναν μηνα περιπου. Σε μικρες διαδρομες αυτη την φορα (κοντινες αγγαριες μεσα στην Αθηνα)

Μετα από δυο μερες πηγα παλι τον Θαναση ο οποιος την κρατησε 3 μερες μεσα.
Το διαγνωστικο μια εβγαζε προβλημα στην αντλια, μια διαροη ρευματος απο την πλεξουδα, και την άλλη προβλημα στον εγκεφαλο.... (το ιδιο προβλημα πηγε να αποκτησει και ο δικός μου εγκεφαλος οταν μου τα λεγε ο Θανασης στο τηλεφωνο)

Τελικα από ότι μου είπε, άλλαξε ρελε (ηταν στην εγγύηση μιας και η ανακληση πραγματοποιήθηκε περισυ) και λυθηκαν όλα.

Τελος για την ιστορία, πηγα στο άλλο συνεργείο που μου άλλαξε το ρελε στην ανακληση (και εβαλε στραβα την φλαντζα και μου δημιουργησε το προβλημα).
Εψαξα τον αρχιμηχανικο, ο οποιος αφου του εξηγησα το προβλημα και του δειξα και την στραβοπατημενη φλαντζα, απεφανθει οτι δεν πρεπει να πλενω την μηχανη με πίεση, του εξηγησα οτι δεν εχει πλυθει ποτέ με πίεση, και του ξαναεδειξα την φλαντζα, αλλά η μεγαλειότητα του δεν τον αφησε να δει πιο χαμηλα και εμας τους κοινους θνητους...

Οταν μάλιστα του ειπα οτι θα μπορουσε να με αφηνε πανω σε καμια προσπεραση... και μου είπε σιγα.. όλοι ετσι λέτε... δεν συμβαινουν αυτα ευχαρίστησα, χαιρετησα και το συμπαθητικότατο παλικαρι στην υποδοχη αφου δεν θα με ξαναδει, και όλα καλά.

vasorfa 17-05-2011 15:03

Τέλος καλό όλα καλά:sm5::sm5:

Οσον αφορα τον...Τεχνικαρά......νομίζω οτι αποδειχθηκε μεγαλος σαχλαμάρας:hmmm::(:(:sm7::rolleyes:

squad 20-05-2011 12:26

Του σωτηρη του παρουσιάστηκε το προβλημα επειδη δεν του ειχαν βαλει σωστα την λαστιχοφλαντζα ετσι ώστε να μπαινει νερο κατω από τον ρελε.σε αυτους που η λαστιχοφλαντζα ηταν σωστα στην θεση,πρεπει παντα μετα από κάθε πλύσιμο να φυσάμε η να στεγνώνουμε με ένα πανάκι ?

vasorfa 20-05-2011 12:32

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από squad ( 384256)
Του σωτηρη του παρουσιάστηκε το προβλημα επειδη δεν του ειχαν βαλει σωστα την λαστιχοφλαντζα ετσι ώστε να μπαινει νερο κατω από τον ρελε.σε αυτους που η λαστιχοφλαντζα ηταν σωστα στην θεση,πρεπει παντα μετα από κάθε πλύσιμο να φυσάμε η να στεγνώνουμε με ένα πανάκι ?

Δεν ξέρω αν ΠΡΕΠΕΙ....αλλα εγω το κάνω....σε σχετικη μου ερωτηση στον κυρ-αντώνη,γιατι καταργήσαν τα...καπάκια που ειχαν τα παλαιότερα μοντέλα,ήταν για να ψήχεται καινα στεγνώνει πιό γρήγορα:)

εγω αφου περιποιηθω την κοριτσαρα...πάω μια βόλτα στο βενζιναδικο και την φυσαω!!!(και στις ψύκτερς των κυλίνδρων και στο ψυγειο λαδίού και κατω απο την σελλα και στισ τρομπες.....(βέβαια εγω ειμαι εγω:o:o

NLS 20-05-2011 12:35

Εγώ θα τολμήσω να πω: Τίποτα.

nivam 20-05-2011 14:39

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από squad ( 384256)

Εγώ το φυσάω πάντα μετά απο κάθε πλύσιμο ή βροχή.
Τη φλαντζα την είχα βγάλει κ την είχα αλοίψει με γράσσο σιλικόνης πριν την ξανατοποθετήσω όταν έκανα τον πρώτο έλεγχο για ύπαρξη υγρασίας εσωτερικά.:)

klagenfurt 20-05-2011 21:56

το ιδιο πρβλημα υπαρχει και στο RT ξερει κανεις?

εγω παντως την πλενω μονο με σφουγγαρακι...

mitsaras 20-05-2011 22:17

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Sotos_ ( 374344)
Να το παρω από την αρχή γιατι δεν τα ξερουν όλοι (παρεπιπτοντως χαρηκα που σε γνωρισα από κοντά Βασίλη)

Μου το ξαναεκανε μετα απο εναν μηνα περιπου. Σε μικρες διαδρομες αυτη την φορα (κοντινες αγγαριες μεσα στην Αθηνα)

Μετα από δυο μερες πηγα παλι τον Θαναση ο οποιος την κρατησε 3 μερες μεσα.
Το διαγνωστικο μια εβγαζε προβλημα στην αντλια, μια διαροη ρευματος απο την πλεξουδα, και την άλλη προβλημα στον εγκεφαλο.... (το ιδιο προβλημα πηγε να αποκτησει και ο δικός μου εγκεφαλος οταν μου τα λεγε ο Θανασης στο τηλεφωνο)

Τελικα από ότι μου είπε, άλλαξε ρελε (ηταν στην εγγύηση μιας και η ανακληση πραγματοποιήθηκε περισυ) και λυθηκαν όλα.

Τελος για την ιστορία, πηγα στο άλλο συνεργείο που μου άλλαξε το ρελε στην ανακληση (και εβαλε στραβα την φλαντζα και μου δημιουργησε το προβλημα).
Εψαξα τον αρχιμηχανικο, ο οποιος αφου του εξηγησα το προβλημα και του δειξα και την στραβοπατημενη φλαντζα, απεφανθει οτι δεν πρεπει να πλενω την μηχανη με πίεση, του εξηγησα οτι δεν εχει πλυθει ποτέ με πίεση, και του ξαναεδειξα την φλαντζα, αλλά η μεγαλειότητα του δεν τον αφησε να δει πιο χαμηλα και εμας τους κοινους θνητους...

Οταν μάλιστα του ειπα οτι θα μπορουσε να με αφηνε πανω σε καμια προσπεραση... και μου είπε σιγα.. όλοι ετσι λέτε... δεν συμβαινουν αυτα ευχαρίστησα, χαιρετησα και το συμπαθητικότατο παλικαρι στην υποδοχη αφου δεν θα με ξαναδει, και όλα καλά.

οπως λεει και ο λαος "σιδερα ειναι φτιαχνονται , ο ανθρωπος δεν φτιαχνεται...." αλλα θα πρεπει να μας πεις ποιος ειναι αυτος ο Αρχιδ@μαστορας , ξεμπροστιασε τον φουστη... ακους εκει "...ολοι ετσι λετε" . ποιος του εδωσε το δικαιωμα να παιζει με την ζωη σου , μου , μας....επρεπε να παρεις ενα 26αρι πολυγωνο να του ανοιξεις το κεφαλιΝεύρα....παντως ευχομαι να μη σου ξανατυχει ποτε σου και παντα ορθιος...

squad 26-05-2011 03:07

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από gemara ( 347374)
Σώτο μη νομίζεις ότι κάνω κάτι τρομερό, ή ειδικό. Όταν την πλένει μάστορας τη μηχανή του λέω στο τέλος να φυσήξει λίγο εκεί μέσα ή όταν την πλένω εγώ επειδή δεν έχω αέρα, όπως λέει και ο Σταύρος πιο πάνω, πρέπει να βγάλω το αριστερό πλαστικό και με το πανάκι να βουτήξω το λίγο νεράκι που λιμνάζει. Επειδή βαριέμαι όμως να βγάζω καπάκια, παίρνω ένα καλαμάκι του φραπέ και φυσάω με το στόμα λίγο μέσα! :o

Ποτέ άλλοτε δεν το στεγνώνω το σημείο, ούτε μετά απο καταιγίδα και εννοείται ότι 4 χρόνια τώρα δεν έχει πάθει απολύτως τίποτε η μηχανή, ούτε το ρελέ, ούτε καν τη μαμά μπαταρία δεν έχω αλλάξει ακόμη...:)

http://www.motofab.com/images/repair...ol_gs12_01.jpg

Εκεί όπου λες εσύ ότι σου πήρε νερό και φαντάζομαι εκεί που δείχνει η φωτογραφία θα εννοείς, δεν το έχω ανοίξει, δεν το έχω πειράξει ποτέ...

http://www.motofab.com/images/repair...ol_gs12_03.jpg

μπορουμε οταν το πλενουμε να βαλουμε,και ενα κομματι ναιλον χοντρο,η σακουλες πλαστικες να εχουν λιγο παχος,και να το καλυψουμε γυρω γυρω.δενοντας το με ταινια,πιστευω θα γινει δουλεια,και αν περασει νερο μεσα..λογικα θα περασει λιγο η καθολου,περνουμε ενα φυσιχτιρι αυτο που καθαριζουμε τους ηλεκτρονικους υπολογιστες και φυσαμε εκει μεσα,εχει πολυ δυναμη το φυσιχτιρι.για ο αερας απο τα βενζιναδικα νομιζω οτι περιεχει νερο μεσα.η αλλο τροπος ειναι το καθαριζουμε με ενα πανακι.αλλα εχοντας βαλει το νάΪλον η τις σακουλες.

Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 22:32.

vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!