![]() |
Συγγρου σου' ρχομαι...
Υστερα απο 4μιση χρονια αδιαλειπτης λειτουργιας ηρθε η ωρα το GS μου ν αρχιζει να μ εγκαταλειπει.
Τελευταια σημερινη βλαβη: μοναδα ABS/Servo κλπ κλπ. Βασικα το servo ειναι, μιας και το ABS συνεχιζει να δουλευει κανονικα. Κοστος επισκευης για καινουργιο 1800ευρω τουλαχιστον. Αν βρουμε καμια μεταχειρισμενη μοναδα μπορει και να καθαρισω με 800ευρω.Στο ebay εχω βρει κατι, αλλα δεν ξερω κατα ποσο μπορω να το εμπιστευτω για κατι τετοια αυτο το site. Ολα ερχονται την χειροτερη στιγμη, μιας και το ταξιδι στην Σουηδια πλησιαζει σε 2μιση μηνες. Νοιωθω η μηχανη να μου λεει: "Πουλα με, πουλα με", και μαλλον προς τα εκει θα παω, αφου το επισκευασω. Τουλαχιστον αυτος που θα το παρει θα τα εχει καινουργια ολα αυτα. |
Απάντηση: Συγγρου σου' ρχομαι...
Απόσπασμα:
4 χρόνια δεν είναι πολλά ....:hmmm: |
Με το καλό Ηλία!
|
Απόσπασμα:
Απλα ολα εχουν αρχισει να μαζευονται τωρα, την χειροτερη στιγμη που ετοιμαζομαι για ενα μεγαλο και σχετικο ακριβο ταξιδι στο εξωτερικο. Ναι, η μηχανη ειναι 4μιση χρονων. Ισως, λογικα, να ειναι φυσικο επακολουθο αυτων των χρονων. Για την ωρα σκεφτομαι με ποια επιλογη να την επισκευασω και μαλλον θα την δωσω για κατι αλλο. BMW ή ΚΤΜ. |
Απόσπασμα:
Εμείς τα είπαμε και το πρωί στον Βαγιανέλη που είχα πάει να κάνω το σέρβις τον 1000 χμ Λυπών βλέπω όλα τα μαστόρια να είναι πάνω από τον ασθενή (gs )και να το επεξεργάζονται , και ακούο οτι τελικά πρέπει να είναι μονάδα του abs:hmmm: οχ έσκισε η καρδιά μου !!!!!!! |
Πάντως φίλε 4,5 χρόνια για μία μοτοσυκλέτα με την τιμή απόκτησης σαν του GS δεν είναι πολλά.Πόσα χιλιόμετρα έχεις κάνει;
Υ.Γ.Αυτά διαβάζουν οι γιαπωνέζοι του forum και μας κράζουν(δεν έχουν και άδικο) |
Απόσπασμα:
....ξερω ποσο καλα το χεις σχεδιασει αυτο το ταξιδι ...ευχομαι να τα καταφερεις και να ξανακερδισει την εμπιστοσυνη σου! ...θα χω και γω το νου μου στο ebay! |
τωρα ας πω και γω τα δικα μου ....
4,5 χρονια καθημερινης χρησης μεσα στην πολη ειναι σαν να λεμε 9 χρονια ΄κανονικης" χρησης της μοτοσυκλετας. Βεβαια δεν μπορω να ξερω τη χρηση εχει κανει ο φιλος - πολη- ή ταξιδια,χωμα, αλλα, πολλοι αλλα μηχανακια αγοραζουν και διαφορετικη χρηση κανουν. Αν θελει ο φιλος να μας πει κατω απο ποιες συνθηκες ειχε τον GS.... :hmmm::hmmm::hmmm::hmmm: |
Επισης αν βλεπεις το ebay ως φτηνοτερη λυση μαζι με τον panagiotidi μπορεις να υπολογιζεις και μενα και να εμπιστευτεις το ebay. Τα πραγματα ειναι οπως ακριβως τα λενε .... ειδικα το γερμανικο ebay.
για οτι αλλο, βοηθεια κλπ. παρε με τηλ. ή πμ. βαγγ |
Tελικά ακούω πολλά κακά, γι αυτό το σύστημα ίντεγκραλ..
Νομίζω ότι δεν πρέπει να έχει τέτοια ζημιά σε 4 χρόνια. |
Απόσπασμα:
και βλεπουμεεεεεε....... Σωστη χρηση της μοτο .... ΛΕΜΕ ....... ΝεύραΝεύραΝεύραΝεύραΝεύραΝεύραΝεύρα |
Η χρηση της μοτοσυκλετας ηταν σε ολα τα τεραιν.
Ασφαλτο σπανια μεσα στην πολη. Κυριως εθνικη οδο και αττικο οδο. Μεσαια εως μεγαλα ταξιδια στην Ελλαδα και στο εξωτερικο. Στο χωμα τωρα απλη χρηση,χωρις extreme καταστασεις. Οκ, δυο-τρεις φορες ειχε ταλαιπωρηθει σε λασπη,πυλο κλπ, αλλα σε καμια περιπτωση δεν πιστευω οτι φταιει αυτο. Ουτε πτωσεις εχει, ουτε τιποτα αλλο. Η μηχανη εχει 83000χλμ. Για την ωρα ο μηχανικος προσπαθει να μαθει αν μπορουμε να παρουμε το abs απο μια τρακαρισμενη bmw. Αλλιως θα συνεχισω να ψαχνω στο ebay για μεταχειρισμενο. Εχω βρει κατι με 400ευρω αλλα πρεπει να μιλησω με τον μηχανικο να δουμε οτι οντως ειναι αυτο που θελουμε. Γιαννη (Παναγιωτιδη) το ταξιδι στην Σουηδια θα γινει (ακομα και με παπακι), σε πεισμα της μοιρας που προσπαθει να μου το ακυρωσει. Κοιτα και συ στο ebay της Γερμανιας, αν μπορεις να βρεις τιποτα ειδοποιησε με. Απο κει και περα θα ψαξω τις εναλλακτικες περιπτωσεις. Ισως το δωσω για το 800GS ισως αποχαιρετησω τον κοσμο της bmw και παω για αλλες ταλαιπωριες, που λεγονται ΚΤΜ990!!! :sm7: :sm7: |
……………παω για αλλες ταλαιπωριες, που λεγονται ΚΤΜ990!!!
Αυτό το καινούργιο το ασπρούλι μου έχει κάνει το κλικ, είναι πανέμορφο. Κρίμα που την έπαθες τώρα ενόψει ταξιδιού. Πάντος με παπί δεν θα πας, θα σε φτιάξω με το dakarάκι.:sm8: |
Απόσπασμα:
Μου αρεσει και μενα πολυ αλλα θα πρεπει να ψηλωσουμε κοντα στο 1,90 τουλαχιστον για να εχουμε ελπιδες να το καβαλησουμε. Δεν με χαλαει το ντακαρακι. Βαλτου ασφαλτινα ομως! ;) ;) |
malasuerta soldado... στεναχωρήθηκα που το διάβασα. κ για την ατυχία ενόψει ταξιδιού κ γιατί κ εγώ πιστεύω ότι είναι υπερβολική βλάβη για τον χρόνο και τα χιλιόμετρα του εργαλείου. πάλι καλά που δεν στο έκανε στο ταξίδι να λες... δεδομένου ότι τα GS με το σέρβο είχαν βγεί με κάποια προβλήματα στον μηχανισμό αυτόν ( είχε γίνει και κάποια ανάκληση αν θυμάμαι καλά? ) δεν κοιτάζεις μήπως ψηθεί η ''μαμά'' ώστε να μοιραστείτε την ζημιά ?
σε κάθε περίπτωση , εύχομαι καλή γρήγορη κ αξιόπιστη αποκατάσταση και φυσικά καλό ταξίδι !!! |
ενα αρηθμό θα καταγράψω και θα πρέπει να το γράψουμε με μεγάλα γράματα πάνω στο καντραν πάνω απο το κρεβάτι μεσα στο δωμάτιο 4 χρόνια ...
83.000 χλμ. Λέω μήπος σας λέει κάτι αυτό καναπεδάκιδέεεεεεεεεεεες που έχουμε γίνει; έχουμε τουμπανο τις μηχανές ετιμοπολέμες με το σερβακι το γαντάκι και γράφουμε 2.546 χλμ στα 2 προτα χρόνια και είναι ολα ασφαλτο και το χώμα που έχει η ασφαλτό ....αντε να μην αρχίσω και τρελένομαι....μπράβω ρε φίλε να είσαι καλά και θα το κάνεις το ταξιδάκι σου μην στεναχοριέσε και θα περάσεις και καλά!!!:sm8: |
Απόσπασμα:
Η πιο καινούργια που υπήρχε είχε κατανομή. Αλλά δεν το επέλεξα. Επέλεξα την απλή.. Αβς έχει μόνο. |
Απόσπασμα:
:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes: |
Απόσπασμα:
Φίλε emix εγώ νομίζω ότι η BMW σου σε αντιμετωπίζει με στοργή και αγάπη. Σκέψου να σε άφηνε στην μέση του πουθενά στο μεγάλο ταξίδι. Μπρρρ!!! |
πίκρα emix
δεν πήρα χαμπάρι ότι σε εσένα συνέβει αυτό με το servo, αν το ήξερα δεν θα έλεγα κάποια πράγματα :sm7: μια και ξέρω ότι εσύ ξέρεις 5 πράγματα και δεν λες βλακείες ερώτηση πατεντιάρικη... κοίταξες αν γίνεται (ακόμα και με το ίδιο μεγάλο κόστος των 800 ευρώ) να άλλαζες όλο το σύστημα ώστε να απαλλασσόσουν από το servo; εύχομαι το καλύτερο και αν ακόμα φύγεις για άλλες μάρκες θα κάνεις μια καλή επιλογή (το KTM θα περάσει καλά μαζί σου - εξάλλου είχες άλλη για τα χώματα θυμάμαι ε) μόνο varadero μη πάρεις (χιούμορ προς τον george ήταν αυτό) :D |
Παιδια σας ευχαριστω για την συμπαρασταση.
Θ' απαντησω σ' ολους. Την μηχανη την πηρα για να την χαρω σ' ολα τα τεραιν, εφοσον ειδα και αποφασισα να κανω και χωμα (φυσιολογικο παντα χωρις ακροτητες. Οι λασπες και οι πυλοι δεν ειναι ακροτητες).Τα 83000χλμ μπορει να φαινονται πολλα (ο Βαγιανελης μου ειπε οτι ειμαι απο τους ελαχιστους που εχουν κανει τοσα χιλιομετα), αλλα τωρα που θα πουληθει θα ειμαι ικανοποιημενος οτι την ευχαριστηθηκα, μου εδωσε αυτο που ηθελα και θα φυγει απο τα χερια μου με ικανοποιηση. Η επομενη μηχανη τα ιδια ή χειροτερα (αν ειναι ΚΤΜ) θα παθει, γιατι ετσι θα την γνωρισω καλυτερα. Το ταξιδι στην Σουηδια θα γινει ο κοσμος να χαλασει, γιατι δεν θ αφησω ενα τετοιο γεγονος να μου χαλασει την διαθεση και τα ονειρα μου. ΜΟΝΟ θεματα υγειας εμενα και της οικογενειας μου μπορουν να μου το χαλασουν. Η BMW αποκλειεται να μου καλυψει το ανταλλακτικο γιατι ειναι του 2004 και εχει τοσα χιλιομετρα. Οσων το καλυψε μετα την εγγυηση ειχαν μεχρι 30000χλμ πανω. Οσο αναφορα τωρα το κοστος των 2300 περιπου που χρειαζεται, θα βρεθει λυση, σχετικα ανωδυνη: Καθε βραδυ θα με βρισκετε στην Συγγρου, απεναντι απο τον παλιο "Διογενη"!!! :sm7: :sm7: |
είναι και αυτό μια λύση :D
ακύρωσαν και τους γάμους οι ξεφτύλες http://www.gsforum.gr/showthread.php?p=28404#post28404 |
:sm7::sm7::sm7::sm7:
|
Απόσπασμα:
|
δεν λέω πουθενά: "αντίθετα από κάποιους άλλους"
μόνο για εκείνον μιλάω δεν συγκρίνω με κάποιον |
Ηλια σου εχω μια λυση που πιστευω να σου αρεσει call me...:D
|
παιδιά αν βρείτε λύση καλό θα ήταν να την μάθουμε για να ξέρουμε πως μπορεί φτηνά να λυθεί τέτοιο θέμα
|
Μολις μιλησα με τον μηχανικο (τον Βασιλη) και μου προτεινε μια λυση, που θα μπορεσει να κινησει την μηχανη μεχρι τουλαχιστον να βρεθει ενα μεταχειρισμενο ανταλακτικο. Η λυση ομως αυτη απαιτει λιγο θαρρος απο τον αναβατη. Δεν υπαρχει κινδυνος ασφαλειας, αλλα ειναι θεμα εξοικειωσης.
Την λυση θα σας την πω αφου τελειωσουν οι εργασιες και παραλαβω την μηχανη. Βασιλη σ' ευχαριστω για την λυση και ελπιζω να βρεθει γρηγορα ανταλλατικο. Θα ψαξω και γω βεβαια, αρκει να μου δωσεις τα στοιχεια της μοναδας (part number κλπ,κλπ). |
Απόσπασμα:
http://www.imageshack.gr/files/wxetzndjkbcxgima07v0.jpg |
Μαλλον αυτα ειναι.Ο Βασιλης μπορει να το επιβεβαιωσει.
|
Βασιλη βρηκα στο ebay το ανταλλακτικο που ψαχνουμε. Δεν ειμαι 100% σιγουρος αν ειναι αυτο, οπως και δεν ξερω για τι χρονολογια GS ειναι. Λεει γενικα R1200GS.
Το λινκ ειναι αυτο: http://cgi.ebay.de/BMW-R-1200-GS-RT-...12%7C294%3A100 Γερμανικα δεν ξερω. Αν μπορεις να καταλαβεις πες μου να χτυπησω την τιμη και να προσπαθησω να το αγορασω λιγο πιο χαμηλα. Απο το σχεδιαγραμμα του Κυρου φαινεται παντως οτι ειναι αυτο. |
Απόσπασμα:
|
Θα κανω και κατι αλλο πριν απο αυτο που σου ειπα μηπως και σταθουμε τυχεροι..;);)
|
Απόσπασμα:
Γι αυτο που βρηκα στο ebay, το θεμα ειναι, ειναι αυτο το ανταλλακτικο που ψαχνουμε; Αυτος που το λεει δειχνει πολυ αξιοπιστος, εχει ενα σωρο ανταλλακτικα που πουλαει μεσω ebay. Πιστευω οτι πρεπει να ειναι αξιοπιστο ανταλλακτικο. Και απο Ελλαδα να βρουμε πως ειμαστε σιγουροι οτι ειναι καλο; Το μεταχειρισμενο ειναι παντα μεταχειρισμενο. Ετσι κι αλλιως και με βαρια καρδια η μηχανη μαλλον θα φυγει απο τα χερια μου συντομα. |
Έτσι λέει ότι είναι το abs από τον 11/2006 μέχρι και 9/2008
http://www.imageshack.gr/files/7c2z9fw23yn29pftgicw.jpg |
Μια ερώτηση τα καινούρια φρένα χωρίς τα servo φοριούνται στο παλιό με τα servo?
Έχω την αίσθηση ότι κάποτε είχε βγει ένα πακέτο αναβάθμισης για αντισπιν που σε έβαζε στην διαδικασία να αλλάξεις και τα servo. |
Απόσπασμα:
|
Ηλια μαλλον αυριο θα σου εχω ενα μικρο δωρακι για το μοτο σου πιστευω να πανε ολα καλα...:D:D:D
|
Απόσπασμα:
Οχι για μενα, για την φουκαριαρα την μανα μου που εχει ζαχαρο και δεν μπορει να καβαλησει μηχανη πλεον...!!!! :sm7: :sm7: :sm7: Σ' ευχαριστω ετσι κι αλλιως για την προσπαθεια που καταβαλεις. |
Λοιπον,λυση δοθηκε στην καλυτερη δυνατη.
Καταφερε ο Βασιλης να το κλεισει το ανταλλακτικο με 50% εκπτωση και με δυο χρονια εγγυηση. Δηλαδη απο 2200 περιπου στα 1100. Τουλαχιστον θα εχω 2 χρονια εγγυηση. Βασιλη σ ευχαριστω κι απο δω για την προσπαθεια που εκανες. Ηταν η καλυτερη δυνατη. Μπορει τα 800ευρω να ηταν καλυτερη τιμη σαν μεταχειρισμενο, αλλα υπηρχε το ρισκο να ξαναχαλασει συντομα και να πληρωνω παλι. |
Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 04:20. |
vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!