GS Forum

GS Forum (http://www.gsforum.gr/index.php)
-   Yπολογιστές - Διαδίκτυο - Consol - Games (http://www.gsforum.gr/forumdisplay.php?f=43)
-   -   Τελικά, ποιό είναι το καλύτερο antivirus ??? (http://www.gsforum.gr/showthread.php?t=25896)

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ 21-11-2011 01:14

Τελικά, ποιό είναι το καλύτερο antivirus ???

Για να καταθέσετε την άποψή σας ... ;)

Ποιό κατά την γνώμη σας είναι το πιό αξιόπιστο antivirus ???

Πάντα βέβαια, στα όρια του δυνατού ...

Αν έχετε γνώμη, για δωρεάν σουίτες ή για εμπορικά πλΕρωτικά προγράμματα ... :)

.

tattoopanther 21-11-2011 02:06

Απάντηση: Τελικά, ποιό είναι το καλύτερο antivirus ???

.,.,πάρε Μac να ησυχάσεις.,.,.,.,

erasel 21-11-2011 02:13

Εχω το avg free antivirus, το spybot-sd και το τελευταίο διάστημα έχω ενεργό και το advanced system care, και τα τρία εν λειτουργία. Τώρα , αν αγόραζα κάποιο θα προτιμούσα το Kaspersky Anti-Virus που έχω ακούσει ότι είναι καλό !

syan 21-11-2011 07:35

Εχω δοκιμάσει αρκετά (και πληρωμένα) και τα περισσότερα είναι βαριά...Με ΑΥΤΟ και κατόπιν συμβουλής πιό ειδικών μάλλον ησύχασα..;)

gepol 21-11-2011 08:27

Χρησιμοποιώ μόνο free και κάνω εναλλαγες μεταξύ AVG, Avira και Avast. Μάλλον καταλήγω στο Avast κυρίως λόγω "βάρους"....

adventure 21-11-2011 08:51

Εγώ χρησιμοποιώ το Avast free χωρίς κανένα πρόβλημα γενικά είμαι ευχαριστημένος και ελαφρύ προγραμματάκι .

;) :)

nivam 21-11-2011 09:19

Εγώ χρησιμοποιώ Αvira στο laptop και το Μicrosoft Essentials στο desktop.:)

Kosttis 21-11-2011 10:52

Εγώ χρησιμοποιώ το kaspersky antivirus στο desktop του σπιτιού και του γραφείου αγοράζοντας μια ετήσια συνδρομή και στα λοιπά βάζω δωρεάν το panda cloud! Δωρεάν και ελαφρύ! Το προτείνω ανεπιφύλακτα !

CPretenteriS 21-11-2011 11:02

Επί σειρά ετών...8 ίσως και παραπάνω... χρησιμοποιούσα το Kaspersky (αγορασμένο με συνδρομή) και δεν είχα "τσιμπήσει" ποτέ κάτι !!! :)

Τώρα εδώ και περίπου 3 μήνες χρησιμοποιώ τα Microsoft Security Essentials που είναι free με τα Windows 7... και είναι ΟΚ μέχρι στιγμής... το παρακολουθώ στενά όμως... με άλλα... ;):)

sliv 21-11-2011 11:13

Είναι μία ερώτηση που γίνεται πολύ συχνά ......

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει σαφή απάντηση ...κάθε μέρα «γεννιούνται» περίπου 300.000 νέοι ιοί ......είναι αδύνατον κάποιος να συγκρίνει και να καταλάβει πιο πιάνει τους περισσότερους.
Από την άλλη ας μην είμαστε αφελής και πιστεύουμε ότι τα (various, τα malware ,τα Trojans…κ.α) δημιουργούνται από hackers που θέλουν να καταστρέψουν τα computers του κόσμου ......τα antivirus είναι ένα εμπόριο αυτοτροφοδοτούμενο....!!!!!! ......για αυτό εγώ προτείνω για προσωπική χρήση ...ότι υπάρχει δωρεάν (AVG , Microsoft , avira ..κλπ) , προσέχουμε να αποφεύγουμε τα άνοιγμα περίεργων αρχείων από mail και internet και πάντα .....μα πάντα Backup τα αρχεία που είναι σημαντικά για μας γιατί στο τέλος αυτά έχουν αξία .!!!!!!

Όσο αφορά την εμπορική χρήση και πάνω από 25-30 σταθμούς εργασίας που είναι απαραίτητη η κεντρική διαχείριση μέχρι στιγμής οι πιο πολλές εταιρίες συνήθως επιλέγουν τα δυο «μεγάλα μαγαζιά» : McAffe και Norton . βέβαια σε εταιρίες με πολλούς σταθμούς εργασίας υπάρχουν και άλλες τεχνικές που αποτρέπουν κακόβουλες ενέργειες...(πολιτικές ασφάλειας, firewalls, antispams , δικαιώματα χρήσης κ.α)

ARGI 21-11-2011 11:52

Σαν επαγγελματίας στο χώρο, η άποψη μου είναι η εξής,

Για free antivirus, το AVAST, είναι μιά χαρά. Ελαφρή με αρκετή δόση προστασίας...
Φυσικά είναι ένα προιόν "τσάμπα" και δεν μπορούμε να έχουμε πολλές απαιτήσεις εκ αυτού!!!

Από τα αγοραστά, θα μπορούσα να πω ότι το KASPERSKY είναι σε πολύ καλό επίπεδο.
Γρήγορο, ελαφριά βάση και φιλικότατο περιβάλλον.

Αλλο ένα που με έχει εντυπωσιάσει είναι το Bitdeffender ANTIVIRUS...
Δυνατό, με πολύ καλή βάση, φιλοκότατο αλλά λίγο βαρύ...
Το συστήνω ανεπιφύλακτα...

Πάντως, όπως αναφέρει και ο φίλος πιο πάνω, ΠΑΝΤΑ BACKUP!!!
Eίναι το καλύτερο antivirus!!!!
;););)

ckk 21-11-2011 12:01

Εγώ με free AVG άρπαξα τον υιό το καλοκαίρι που μας πέρασε.

Ταυτόχρονα :hmmm:, πήρα μήνυμα από την Microsoft για αγορά προγράμματος, που θα έφτιαχνε το πρόβλημά μου. Νεύρα

Δεν το αγόρασα, προσπάθησα και 'ανέκαμψα' όλα μου τα στοιχεία από backup disc, που είχα και έχω.

Δεν μπόρεσα να 'πάρω' το Outlook και το εμπορικό 'Κεφάλαιο'.

Τώρα έχω free Eset και καθημερινό backup.

Κανένα πρόβλημα και βέβαια είμαι απλός χρήστης.

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ 21-11-2011 12:10

Εγώ τα τελευταία χρόνια,

χρησιμοποιώ το NOD32 ... αγοραστό ...

Πιστεύω, ότι είναι ελαφρύ

κ μέχρι στιγμής, δεν έχω κάποιο "κρούσμα" ... :o

Πάντως, "περίεργες" σελίδες δεν ανοίγω, ούτε κ αγνώστου ταυτότητος E-Mail ... :hmmm:

J-P-HELLAS 21-11-2011 18:10

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ckk ( 523696)
Εγώ με free AVG άρπαξα τον υιό το καλοκαίρι που μας πέρασε.

Ταυτόχρονα :hmmm:, πήρα μήνυμα από την Microsoft για αγορά προγράμματος, που θα έφτιαχνε το πρόβλημά μου. Νεύρα

.

μηπως ειχαν εξαφανιστει τα παντα απο την επιφανεια εργασιας?
και δεν εβρισκες τα αρχεια σου?
το ιδιο ειχε κανει και στον ξαδερφο μου, τελικα δεν ειχε χαθει τιποτα, μονο που ο ιος στα μετετρεπε σε κρυφα αρχεια και δεν τα εβλεπες, και το μυνημα της microsoft ηταν μουφα, ηταν του ιου,
φυσικα του καναμε και ενα φορματ αφου πηραμε ολα τα αρχεια,
ειχε το δωρεαν του esset, αν θυμαμαι καλα

Capitain 21-11-2011 18:55

Το καλύτερο antivirus, είναι το να προσέχεις σε τι σελίδες μπαίνεις...Και στα τσοντοsite ακόμα, υπάρχουν επιλογές με ασφάλεια.. Και βέβαια, να έχεις ότι σου χρειάζεται σε έναν δεύτερο δίσκο. Οχι πολύτιμα αρχεία μαζί με τα windows.Εγώ έχω τα windows σε έναν δίσκο 60GB SSD (Solid State Disk, δουλεύει πολύ πιο γρήγορα) και οτιδήποτε άλλο σε άλλους 3 κοινους σκληρούς.
Antivirus δεν χρησιμοποιώ. Εαν γίνει κάτι, ενα φορμάτ, και σε μισή ώρα έχω καινούριο λειτουργικο..:D

ckk 21-11-2011 19:04

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ ( 523704)
Εγώ τα τελευταία χρόνια,

[COLO..................................................................000ff]Πάντως, "περίεργες" σελίδες δεν ανοίγω, ούτε κ αγνώστου ταυτότητος E-Mail ... :hmmm:[/COLOR]

E -mail της UPS άνοιξα τότε. Διότι περίμενα κάτι από Γερμανία... πού να πάει το μυαλό μου.?

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από J-P-HELLAS ( 524021)
μηπως ειχαν εξαφανιστει τα παντα απο την επιφανεια εργασιας?
και δεν εβρισκες τα αρχεια σου?
το ιδιο ειχε κανει και στον ξαδερφο μου, τελικα δεν ειχε χαθει τιποτα, μονο που ο ιος στα μετετρεπε σε κρυφα αρχεια και δεν τα εβλεπες, και το μυνημα της microsoft ηταν μουφα, ηταν του ιου,
φυσικα του καναμε και ενα φορματ αφου πηραμε ολα τα αρχεια,
ειχε το δωρεαν του esset, αν θυμαμαι καλα

Όχι, όλος ο υπολογιστής ΟΚ. Αρχεία όλα φανερά. Μονάχα δυσλειτουργίες.

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Capitain ( 524042)
Το καλύτερο antivirus, είναι το να προσέχεις σε τι σελίδες μπαίνεις...Και στα τσοντοsite ακόμα, υπάρχουν επιλογές με ασφάλεια.. Και βέβαια, να έχεις ότι σου χρειάζεται σε έναν δεύτερο δίσκο. Οχι πολύτιμα αρχεία μαζί με τα windows.Εγώ έχω τα windows σε έναν δίσκο 60GB SSD (Solid State Disk, δουλεύει πολύ πιο γρήγορα) και οτιδήποτε άλλο σε άλλους 3 κοινους σκληρούς.
Antivirus δεν χρησιμοποιώ. Εαν γίνει κάτι, ενα φορμάτ, και σε μισή ώρα έχω καινούριο λειτουργικο..:D

Και εγώ αυτό κάνω πλέον, αλλά Και με antivirus. Αλλά και πάλι, αν αρπάξει υιό στον C - στα Windows - πώς παίρνω τα mails μου?

ARGI 21-11-2011 19:16

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Capitain ( 524042)

Capitain, εύχομαι κάποιος από τους δίσκους σου, να είναι εξωτερικός,
γιατί έτσι όπως το αναφέρεις, εάν σε κτυπήσει κανένα "κοτσωνάτο" μικρόβιο, θα χάσεις κανένα partition, και θα ψάχνεσαι για recovery αρχείων!!!
;););)

gepol 21-11-2011 19:39

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ckk ( 524050)
Αλλά και πάλι, αν αρπάξει υιό στον C - στα Windows - πώς παίρνω τα mails μου?

Μπαίνεις απο το webmail που έχουν όλοι οι providers...

Albatros 21-11-2011 20:42

Αγόρασα 12Ε το ΝΟΡΤΟΝ internet security 2011 για 3 χρήστες από την Forthnet προσφορά και μέχρι τώρα όλα καλά σε 3 PC.
:):):)

Albatros 21-11-2011 20:43

Στα 3 APLLE που έχω δεν έχω κανένα antivirus πρόγραμμα.
:D:D:D

ortho 21-11-2011 20:56

Εγώ έχω το comodo εδώ και δύο χρόνια. Μέχρι στιγμής κανένα πρόβλημα.
Ούτε εγώ ανοίγω mail που δε γνωρίζω τον αποστολέα και σε καμία περίπτωση attached files.

angpass 21-11-2011 20:59

Εδώ και χρόνια χρησιμοποιώ free το AVG χωρίς να είχα ποτέ πρόβλημα.
Αν έπρεπε να το πληρώσω θα διάλεγα Kaspersky ή Nod32

nivo 21-11-2011 21:04

eset nod32 ,και για 3 χρονια εχεις free προστασια ,αγορασμενο στα 65 ευρω,μετα απο 2 format εχω σταματησει να "τσιμπαω" γριπες-ιους-πυρετους κλπ..

Akyla 22-11-2011 16:09

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από tattoopanther ( 523542)
.,.,πάρε Μac να ησυχάσεις.,.,.,.,

Η αγορά mac είναι ακριβή ...δωρεάν λύση είναι να κρατήσεις το PC και να δουλέψεις linux .. ένα fedora ας πούμε, user friendly και virus Bullet proof.....

Fedora Project Homepage

Άν επιμένεις Windows τότε AVG καλό...free...Fast...επίσης ένα format το μήνα που κάνω εγώ βοηθάει στην καθαριότητα :P

Gemat 22-11-2011 19:09

Χρησιμοποιω, πουλαω και προτεινω το Kaspersky Antivirus.
Με εξαιρεση την εκδοση 2010 (που χρειαζεται εναν επεξεργαστη για τη παρτη του...)ειναι μαλλον ενα απο τα καλυτερα AV της αγορας.

Αντιπροτεινω τα προιοντα Internet Security στο 90% των περιπτωσεων μια και ειναι εξειδικευμενα προγραμματα που περισσοτερο μπερδευουν, παρα διευκολυνουν τη χρηση του υπολογιστη.

Τελος, κανενα AV δεν ειναι "μαγικο". Αν πηγαινεις γυρευοντας καποια στιγμη θα τη φας. "Γυρευοντας" σημαινει τζαμπα-δωρεαν-δωρο-κερδισες κλπ. Τιποτα σε αυτον τον κοσμο δεν ειναι δωρεαν. Επισης ολες οι σελιδες που πισω τους βρισκονται επιχειρησεις (συνηθως κερδοφορες) ειναι στατιστικα πεντακαθαρες.

Gemat 22-11-2011 19:10

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Akyla ( 524837)
Η αγορά mac είναι ακριβή ...δωρεάν λύση είναι να κρατήσεις το PC και να δουλέψεις linux .. ένα fedora ας πούμε, user friendly και virus Bullet proof.....

Fedora Project Homepage

Άν επιμένεις Windows τότε AVG καλό...free...Fast...επίσης ένα format το μήνα που κάνω εγώ βοηθάει στην καθαριότητα :P

Το virtual PC ειναι ακομη μια πολυ καλη λυση αν εισαι διαθετημενος να ασχοληθεις...

Akyla 22-11-2011 20:16

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Gemat ( 524968)
Το virtual PC ειναι ακομη μια πολυ καλη λυση αν εισαι διαθετημενος να ασχοληθεις...

Ναι έχω virtual pc απο fedora (Windows σε wine) :sm7::sm7::sm7:

Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 23:11.

vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!