![]() |
BMW F650GS/Dakar VS SUZUKI DL650 V-strom
Το μικρόβιο υπήρχε μέσα μου από το 2006, όταν ήθελα να δώσω το 250άρι XLR και να πάω σε κάτι μεγαλύτερο. Το σκηνικό είχε παιχτεί ανάμεσα στο Dakarάκι και το 650 V-strom. Η ζυγαριά έγειρε στο πρώτο με συν στο ABS, στο off στήσιμό της, στην ευελιξία της εντός πόλης.
Πέρασαν λίγα χρόνια από τότε. Βουνά δεν όργωσα, μονοπάτια χωμάτινα που πάτησα μετρημένα στα δάχτυλα, μετακίνηση στη πόλη την κάνω με μικρά (σκούτερ πριν, παπί τώρα). Αντιθέτως, τα λιγοστά μου ταξίδια, μου έδειξαν την ανάγκη για περισσότερη στιγμιαία δύναμη στο άνοιγμα του γκαζιού, καλύτερη προστασία απ' τον αέρα, λιγότερους κραδασμούς. Η τελική ταχύτητα, ποτέ δεν με ενδιέφερε. Και ξαναμπαίνει το πρωταρχικό δίλημμα, μιας και το V-strom εδώ και καιρό, απέκτησε ABS και δυο μπουζί ανά κύλινδρο, και οι ταξιδιωτικές του αρετές είναι αναμφισβήτητες. Και στο δια ταύτα. Αξίζει η αλλαγή; Ξέρω ξέρω, να σκεφτώ τις ανάγκες μου. Δηλαδή, μηδαμινές μετακινήσεις εντός πόλης, σπανιότατα χωμάτινα, διαδρομές εκτός πόλης και ταξιδάκια. Ο προβληματισμός μου επιπλέον της χρήσης, έγκειται στην αξιοπιστία του SUZUKI, αλλά και στο κόστος συντήρησης. Αν υπάρχουν τέως κάτοχοι της Γιαπωνέζας, θα βοηθούσαν με την εμπειρία τους. |
Απάντηση: BMW F650GS/Dakar VS SUZUKI DL650 V-strom
|
:eek::cr001: Φίλε Νίκο έτσι κούκλα που το έχεις εσύ το εργαλείο είναι κρίμα να το δώσεις.... Η αγορά είναι πολύ πεσμένη, θα υποχρεωθείς να το δώσεις πολύ κάτω από την αξία του...Ξανασκέψου το! Για ένα-δυό ταξίδια το χρόνο θα δώσεις τέτοιο αστέρι;! Και δεν την έχεις χαρεί κιόλας ρε φίλε.
Εχω οδηγήσει, όχι για πολύ είναι αλήθεια, το Vstrom του κουμπάρου μου σε βουνό της Κρήτης. Πάει ωραία, αλλά νομίζω ότι τα δικά μας είναι πιό καυλαντάν. Και βρωμάει κι ο τόπος ρε φίλε από δαύτα! Αλλά αν το αποφασίσεις δεν νομίζω ότι θα είσαι χαμένος. Τόσοι που το έχουν πάρει δε μπορεί να κάνουν τόσο λάθος! Εγώ μαζί σου! |
Να δώσεις το dakaraki για να πάρεις το vstrom ? Πλάκα κάνεις?
|
Εμπειρία με dakar δεν είχα.
Στρώμα είχα και άνετα ξαναπερνα ακόμη και αν δώσω την δική μου και πρέπει να πάω σε κάτι μικρότερο αναγκαστικά, τότε θα πάρω στρώμα. |
Απόσπασμα:
Θεση οδηγησης, ανεμοπροστασια, "στησιμο" στο δρομο γενικως, μου θυμισε ΕΝΤΟΝΑ! GS 1200! (Στο πιο "αδυναμο" βεβαια και πολυ περισσοτερους κραδασμους, γενικως.. Για το καινουριο δεν ξερω..) Επειδη ομως τυχανει να εχουμε και ενα GS 650 μονοκυλινδρο σπιτι (της Μαριλυς, που το οδηγω συχνα) μπορω να κανω μια συγκριση μεταξυ τους.. Το μεν ενα (GS) ελαφρυτερο αλλα και πιο "αδυναμο" (ιδανικο για πολη και καλο σε -ηπιο- χωμα) το δε αλλο (VStrom) SUPER! για ταξιδι αλλα κατα τα αλλα, απλως σαν το GS 1200!! :D Bεβαια, στα υπ'οψιν, οτι, το SUZUKI, καιει σχεδον οσο και το GS 1200, E??) ;) |
Απόσπασμα:
Νικόλα σκέψου τι πας να κάνεις.... Κάποια πράγματα δεν συγκρίνονται μεταξύ τους.... |
Παιδιά, σας ευχαριστώ για την βοήθεια και τις άμεσες απαντήσεις σας. Έκανα όμως μια παράλειψη σοβαρή παραπάνω, και ζητώ συγνώμμη:
Σκέφτομαι για το SUZUKI της περιόδου 2007-2008 ή αλλιώς Κ7 και Κ8, σε μεταχειρισμένο δηλαδή, ώστε να μπορώ να τα φτάσω oικονομικά με την πώληση του Dakar. ;) |
Χωρίς να θέλω να σε απογοητεύσω Νικόλα, αλλά πιστεύω ότι ο μόνος τρόπος είναι η τράμπα. Το Dakarάκι σου είναι όλα τα λεφτά, αλλά δύσκολα θα πάρεις πάνω από 4 άντε 4,5 χιλιάρικα κι αν.... δεν κυκλοφορεί πολύ ρευστό :hmmm:
|
Ρε τρελλέ! μέσα στο σαλόνι την έχεις;!:lo19::lo19:
Την έχεις όμως μερακλαντάν! Σου βγάζω το καπέλο!!!:re25::re25: |
Απόσπασμα:
Σαν πρωην κατοχος σου λεω για μηδεν ζημιες και τιποτα ιδιαιτερο σε συντηρηση. (Δεν χρειαζεται βεβαια να πηγαινεις σε αντιπροσωπεια για αλλαγη λαδιων!) Το μηχανακι οπως σου ειπαν πιο πανω ειναι super. Μειονεκτημα του θεωρω πως ειναι οι αναρτησεις και η αισθηση στα φρενα. Ειναι ομως αυτο που ολοι λενε τιμιο. Για μενα καλυτερο στο δρομο απο το μονοκυλινδρο gs (το καινουργιο δεν το εχω οδηγησει) |
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
Είναι σε ένα άδειο δωμάτιο του πατρικού μου που δεν χρησιμοποιείται. Τι να κάνω, που να την αφήσω; Στο σπίτι μας στο Βόλο, θα την είχα όλο το χειμώνα παρατημένη στην αυλή, με μια κουκούλα και παίζει αν θα την έβρισκα (και τη κουκούλα, και τη μηχανή). Άστα, έχω αρρώστια ... |
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
και τωρα θα ειναι καλος αντιπαλος στην καταναλωση το honda nc700x |
Έχει βρομίσει ο τόπος και τα κλεφτρόνια τα σηκώνουν για ανταλακτικά όπως κάνανε με τα ΧΤ και πιο πρίν τα ΤDM!:u59:
H γνώμη μου κράτα το εργαλείο σου....:ye33: |
Απόσπασμα:
Ο άλλος αποτρεπτικός παράγοντας, είναι πως η αγορά είναι δυσκίνητη, και δεν έχω διάθεση για σκότωμα. Θα δούμε. |
Το dakarάκι αδερφέ είναι εξαιρετικό εντός πόλης. Καβαλάς με άνεση πεζοδρόμια, είναι ευέλικτο στην κίνηση, σχετικά οικονομικό και τώρα που ανοίγει ο καιρός άμα κάνεις κέφι πας και σε καμια χωμάτινη διαδρομή. Είμαι κι εγώ κάτοχος απο το 2008.
Θα το άλλαζα μόνο με κάτι πιο οικονομικό για μετακινήσεις αποκλειστικά και μόνο εντος Αθηνών να τα πράγματα πάνε κατά Νεύρα Για ένα δύο ταξιδάκια το χρόνο δε φαίνεται ελκυστική μία τέτοια αλλαγή... :wo02: |
το v-strom (είχα ένα Κ8) είναι πιο street μηχανή και άψογο για ταξίδια.
Οπότε πρέπει να σκεφτείς αν είσαι στο πιο στριτ ή στο πιο εντούρο. Για αξιοπιστία και απροβλημάτιστη λειτουργία το vstrom είναι ο ορισμός. |
φιλε εχω το 650 07 μονοκ. εχω 34000 χιλ εχω παει παντου ( τα ταξιδιωτικα ειναι και στο Forum) το μονο που εχω να σου πω ειναι το εξις 1+ δεν καιει τπτ 2+σε επιδοσεις δεν εχει να ζηλεψει τπτ απο το V-strom 3+ με μια ζελατινα ergo δεν εχεις αερα, οσο για το V-strom και αυτο θελει ζελατινα !!! 4+ service οτι κανεις στο ενα κανεις και στο αλλο (το εχει ο κολλητος μου και ξερω , για τα χιλ αυτα που εχουμε) 5+ μην ακουω για κραδασμους... ελεος... με anakke 2 εισαι τελειος.... 6+ δες φωτο απο την μοτο μου με τα προβολακια κλπ κλπ και δειξε μου ενα V-stron αντιστοιχης ομορφιας !!!!
|
Απόσπασμα:
Aντώνη μου, και του Fuji το μηχανάκι εάν το δεις, θα το ερωτευθείς... Μιλάμε ότι είναι ένα από τα ομορφότερα F650, που υπάρχουν... Ο Φουτζάκος (Νίκος), είναι ύστατα μερακλής με το μηχανάκι του!!! Φυσικά έχω να πω ότι και το δικό σου είναι εξαιρετικά όμορφο.. Το έχω δει σε photo!!! :);) |
:wo20::wo20::wo20::wo20::wo20: και θελει V-strom!!! ουτε ο Θεος δεν το θελει....!!! Ξανασκεψουτο φιλε.... μια χαρα το V-stromaki αλλα οχι φιλε μου . και γω αναμεσα στα δυο ημουν αλλα τωρα πιστευω οτι επραξα το σωστο.
|
πραγματικα ειμαι απο μεσα μεχρι εξω bmw ομως πιστευω οτι εχει μια ανεση σε χιλιομετρα εθνικης το τσουτζουκι
ακομα θα ελεγα οτι θα ηταν πιο φρονιμο να συγκρινουμε το β στρομ με το 650 το δικιλυνδρο με τα 75 αλογα |
ορίστε ένα όμορφο v-strom
http://img641.imageshack.us/img641/2466/0029el.jpg Uploaded with ImageShack.us |
Απόσπασμα:
Eντυπώσεις όσον αφορά προβλήματα, κόστος συντήρησης, κατανάλωση; |
Απόσπασμα:
|
Τι σε έχει πιάσει ρε φίλε;! Εχεις ίσως το πιό μερακλαντάν DAKAR στην Ελλάδα. ΝΑ το έδινες για κάτι μικρότερο ή μεγαλύτερο να το καταλάβω. Να το δώσεις όμως για δυό ταξίδια το χρόνο.... Πες ότι το βαρέθηκες :ha16::ha16: το καταλαβαίνω απόλυτα.
|
Απόσπασμα:
Πέραν της πλάκας, η αλλαγή που θα έκανα για το "στρώμα", θα ήταν με τη λογική της μετάθεσης που περίμενα από Σκόπελο, στα περίχωρα του Βόλου. Όπου, στην καθημερινή μετακίνηση θα ήθελα κάτι πιο άνετο. Η μετάθεση όμως, δυστυχώς, δεν ήρθε (ανακοινώθηκαν την Πέμπτη), κι έτσι θα κάτσω στ' αβγά μου ... :yz:yz |
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
Αλλαξέ τα φίλε! ...έχει παραγίνει.... ανά τρίμηνο χάνεται κι ένας.... |
Απόσπασμα:
|
| Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 04:08. |
vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!