GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Μοτοσυκλέτα > Γενικά - Μοτοσυκλέτα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 20-03-2012, 20:11
Fuji Ο/Η Fuji βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jun 2009
Περιοχή: Βόλος - Σκόπελος
Μoto: BMW F650GS/DAKAR
Προεπιλογή BMW F650GS/Dakar VS SUZUKI DL650 V-strom

Το μικρόβιο υπήρχε μέσα μου από το 2006, όταν ήθελα να δώσω το 250άρι XLR και να πάω σε κάτι μεγαλύτερο. Το σκηνικό είχε παιχτεί ανάμεσα στο Dakarάκι και το 650 V-strom. Η ζυγαριά έγειρε στο πρώτο με συν στο ABS, στο off στήσιμό της, στην ευελιξία της εντός πόλης.
Πέρασαν λίγα χρόνια από τότε. Βουνά δεν όργωσα, μονοπάτια χωμάτινα που πάτησα μετρημένα στα δάχτυλα, μετακίνηση στη πόλη την κάνω με μικρά (σκούτερ πριν, παπί τώρα).
Αντιθέτως, τα λιγοστά μου ταξίδια, μου έδειξαν την ανάγκη για περισσότερη στιγμιαία δύναμη στο άνοιγμα του γκαζιού, καλύτερη προστασία απ' τον αέρα, λιγότερους κραδασμούς. Η τελική ταχύτητα, ποτέ δεν με ενδιέφερε.
Και ξαναμπαίνει το πρωταρχικό δίλημμα, μιας και το V-strom εδώ και καιρό, απέκτησε ABS και δυο μπουζί ανά κύλινδρο, και οι ταξιδιωτικές του αρετές είναι αναμφισβήτητες.

Και στο δια ταύτα. Αξίζει η αλλαγή; Ξέρω ξέρω, να σκεφτώ τις ανάγκες μου. Δηλαδή, μηδαμινές μετακινήσεις εντός πόλης, σπανιότατα χωμάτινα, διαδρομές εκτός πόλης και ταξιδάκια.
Ο προβληματισμός μου επιπλέον της χρήσης, έγκειται στην αξιοπιστία του SUZUKI, αλλά και στο κόστος συντήρησης. Αν υπάρχουν τέως κάτοχοι της Γιαπωνέζας, θα βοηθούσαν με την εμπειρία τους.
Reply With Quote
Παλιό 20-03-2012, 20:54
black_hawk Ο/Η black_hawk βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Περιοχή: Κερκυρα
Μoto: GS 1200
Προεπιλογή Απάντηση: BMW F650GS/Dakar VS SUZUKI DL650 V-strom

Αυτο και αυτο ισως σε βοηθησουν (συγκρινοντας με αυτην που εχεις τωρα!.. )
Reply With Quote
Παλιό 20-03-2012, 21:38
ortho Ο/Η ortho βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: ΑΘΗΝΑ, ΚΑΡΕΑΣ
Μoto: F 650 GS 2001, tweety!

Φίλε Νίκο έτσι κούκλα που το έχεις εσύ το εργαλείο είναι κρίμα να το δώσεις.... Η αγορά είναι πολύ πεσμένη, θα υποχρεωθείς να το δώσεις πολύ κάτω από την αξία του...Ξανασκέψου το! Για ένα-δυό ταξίδια το χρόνο θα δώσεις τέτοιο αστέρι;! Και δεν την έχεις χαρεί κιόλας ρε φίλε.
Εχω οδηγήσει, όχι για πολύ είναι αλήθεια, το Vstrom του κουμπάρου μου σε βουνό της Κρήτης. Πάει ωραία, αλλά νομίζω ότι τα δικά μας είναι πιό καυλαντάν. Και βρωμάει κι ο τόπος ρε φίλε από δαύτα! Αλλά αν το αποφασίσεις δεν νομίζω ότι θα είσαι χαμένος. Τόσοι που το έχουν πάρει δε μπορεί να κάνουν τόσο λάθος!

Εγώ μαζί σου!
Reply With Quote
Παλιό 20-03-2012, 21:57
diomiles Ο/Η diomiles βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2010
Περιοχή: Αιγαλεω Αθηνα
Μoto: f650gs

Να δώσεις το dakaraki για να πάρεις το vstrom ? Πλάκα κάνεις?
Reply With Quote
Παλιό 20-03-2012, 22:06
griv_gs Ο/Η griv_gs βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Mar 2009
Περιοχή: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μoto: R 1200 GS ADVENTURE

Εμπειρία με dakar δεν είχα.
Στρώμα είχα και άνετα ξαναπερνα ακόμη και αν δώσω την δική μου και πρέπει να πάω σε κάτι μικρότερο αναγκαστικά, τότε θα πάρω στρώμα.
Reply With Quote
Παλιό 20-03-2012, 22:24
black_hawk Ο/Η black_hawk βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: Κερκυρα
Μoto: GS 1200

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από griv_gs Εμφάνιση μηνυμάτων
Εμπειρία με dakar δεν είχα.
Στρώμα είχα και άνετα ξαναπερνα ακόμη και αν δώσω την δική μου και πρέπει να πάω σε κάτι μικρότερο αναγκαστικά, τότε θα πάρω στρώμα.
..Και γω το εχω οδηγησει για πολλα χλμ (Το "παλιο")

Θεση οδηγησης, ανεμοπροστασια, "στησιμο" στο δρομο γενικως, μου θυμισε ΕΝΤΟΝΑ! GS 1200! (Στο πιο "αδυναμο" βεβαια και πολυ περισσοτερους κραδασμους, γενικως.. Για το καινουριο δεν ξερω..)

Επειδη ομως τυχανει να εχουμε και ενα GS 650 μονοκυλινδρο σπιτι (της Μαριλυς, που το οδηγω συχνα) μπορω να κανω μια συγκριση μεταξυ τους..

Το μεν ενα (GS) ελαφρυτερο αλλα και πιο "αδυναμο" (ιδανικο για πολη και καλο σε -ηπιο- χωμα) το δε αλλο (VStrom) SUPER! για ταξιδι αλλα κατα τα αλλα, απλως σαν το GS 1200!!

Bεβαια, στα υπ'οψιν, οτι, το SUZUKI, καιει σχεδον οσο και το GS 1200, E??)

Last edited by black_hawk; 20-03-2012 at 22:30.
Reply With Quote
Παλιό 21-03-2012, 09:00
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από black_hawk Εμφάνιση μηνυμάτων
..Και γω το εχω οδηγησει για πολλα χλμ (Το "παλιο")

Θεση οδηγησης, ανεμοπροστασια, "στησιμο" στο δρομο γενικως, μου θυμισε ΕΝΤΟΝΑ! GS 1200! (Στο πιο "αδυναμο" βεβαια και πολυ περισσοτερους κραδασμους, γενικως.. Για το καινουριο δεν ξερω..)

Επειδη ομως τυχανει να εχουμε και ενα GS 650 μονοκυλινδρο σπιτι (της Μαριλυς, που το οδηγω συχνα) μπορω να κανω μια συγκριση μεταξυ τους..

Το μεν ενα (GS) ελαφρυτερο αλλα και πιο "αδυναμο" (ιδανικο για πολη και καλο σε -ηπιο- χωμα) το δε αλλο (VStrom) SUPER! για ταξιδι αλλα κατα τα αλλα, απλως σαν το GS 1200!!

Bεβαια, στα υπ'οψιν, οτι, το SUZUKI, καιει σχεδον οσο και το GS 1200, E??)
Ναι; Γιατί λένε πως είναι το οικονομικότερο στην κατανάλωση, στην κατηγορία του ... θα το τσεκάρω.
Reply With Quote
Παλιό 20-03-2012, 22:56
alx_k Ο/Η alx_k βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2009
Περιοχή: Βολος
Μoto: R1200GS

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ortho Εμφάνιση μηνυμάτων
Φίλε Νίκο έτσι κούκλα που το έχεις εσύ το εργαλείο είναι κρίμα να το δώσεις.... Η αγορά είναι πολύ πεσμένη, θα υποχρεωθείς να το δώσεις πολύ κάτω από την αξία του...Ξανασκέψου το! Για ένα-δυό ταξίδια το χρόνο θα δώσεις τέτοιο αστέρι;! Και δεν την έχεις χαρεί κιόλας ρε φίλε.
Εχω οδηγήσει, όχι για πολύ είναι αλήθεια, το Vstrom του κουμπάρου μου σε βουνό της Κρήτης. Πάει ωραία, αλλά νομίζω ότι τα δικά μας είναι πιό καυλαντάν. Και βρωμάει κι ο τόπος ρε φίλε από δαύτα! Αλλά αν το αποφασίσεις δεν νομίζω ότι θα είσαι χαμένος. Τόσοι που το έχουν πάρει δε μπορεί να κάνουν τόσο λάθος!

Εγώ μαζί σου!

Νικόλα σκέψου τι πας να κάνεις....

Κάποια πράγματα δεν συγκρίνονται μεταξύ τους....
Reply With Quote
Παλιό 20-03-2012, 23:27
Senior Member

Παιδιά, σας ευχαριστώ για την βοήθεια και τις άμεσες απαντήσεις σας. Έκανα όμως μια παράλειψη σοβαρή παραπάνω, και ζητώ συγνώμμη:

Σκέφτομαι για το SUZUKI της περιόδου 2007-2008 ή αλλιώς Κ7 και Κ8, σε μεταχειρισμένο δηλαδή, ώστε να μπορώ να τα φτάσω oικονομικά με την πώληση του Dakar.

Last edited by Fuji; 20-03-2012 at 23:29.
Reply With Quote
Παλιό 20-03-2012, 23:32
ortho Ο/Η ortho βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: ΑΘΗΝΑ, ΚΑΡΕΑΣ
Μoto: F 650 GS 2001, tweety!

Χωρίς να θέλω να σε απογοητεύσω Νικόλα, αλλά πιστεύω ότι ο μόνος τρόπος είναι η τράμπα. Το Dakarάκι σου είναι όλα τα λεφτά, αλλά δύσκολα θα πάρεις πάνω από 4 άντε 4,5 χιλιάρικα κι αν.... δεν κυκλοφορεί πολύ ρευστό
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης