GS Forum

GS Forum (http://www.gsforum.gr/index.php)
-   Yπολογιστές - Διαδίκτυο - Consol - Games (http://www.gsforum.gr/forumdisplay.php?f=43)
-   -   Βοήθεια για laptop.... (http://www.gsforum.gr/showthread.php?t=30604)

ortho 15-04-2012 12:23

Βοήθεια για laptop....

Καλό Πάσχα σε όλο τον κόσμο.

Ζητώ τη βοήθεια των κομπιουτεράδων του φόρουμ
Εχω ένα laptop acer aspire 5612. Τρέχουν windows 7 ultimate, firefox, κι έχει 2GB μνήμη.

Το τελευταίο διάστημα σβήνει στα καλά καθούμενα, το ξανανοίγω και μπορεί να κλείσει πάλι άμεσα ή και όχι.

Οταν το ανοίγω σε ασφαλή λειτουργία δεν παρουσιάζει το πρόβλημα....

Καμιά βοήθεια.....

aeriko 15-04-2012 12:29

Απάντηση: Βοήθεια για laptop....

Κατ αρχήν έχει εγκατεστημένο antivirus;

syan 15-04-2012 12:37

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ortho ( 656672)
Καλό Πάσχα σε όλο τον κόσμο.

Ζητώ τη βοήθεια των κομπιουτεράδων του φόρουμ
Εχω ένα laptop acer aspire 5612. Τρέχουν windows 7 ultimate, firefox, κι έχει 2GB μνήμη.

Το τελευταίο διάστημα σβήνει στα καλά καθούμενα, το ξανανοίγω και μπορεί να κλείσει πάλι άμεσα ή και όχι.

Οταν το ανοίγω σε ασφαλή λειτουργία δεν παρουσιάζει το πρόβλημα....

Καμιά βοήθεια.....

Γιάννη έλεγξε την μπαταρία σου άσχετα αν τόχεις στο ρεύμα...Σε safe mode δεν φορτώνει όλο το σύστημα !

ortho 15-04-2012 12:39

Ναι, βέβαια. Το COMODO. Λες να έχει γίνει εκεί κάτι; Αλλά γιατί δεν το κάνει και στην ασφαλή λειτουργία; Είμαι άσχετος....

Εψαξα στη βοήθεια, αλλά δε μπόρεσα να βρω κάτι που θα με βοηθούσε.

ortho 15-04-2012 12:41

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από syan ( 656682)
Γιάννη έλεγξε την μπαταρία σου άσχετα αν τόχεις στο ρεύμα...Σε safe mode δεν φορτώνει όλο το σύστημα !

Στράτο, δεν του έχω μπαταρία. Ηταν ετοιμοθάνατη και μου το έκανε. Γι'αυτό την έβγαλα θεωρώντας ότι αυτή δημιουργεί το πρόβλημα. Τώρα το δουλεύω μόνο στο ρεύμα.... Αυτό είναι το πρόβλημα;

aeriko 15-04-2012 12:42

Οπως λέει και ο Στράτος σε safe mode δεν φορτώνει όλο το σύστημα, που τμήμα του οποίου πιθανόν να είναι μολυσμένο από ιούς. Αν σε safe mode βλέπεις το antivirus καλό είναι να κάνεις ένα scan και μετά ένα clean και βλέπουμε.

aeriko 15-04-2012 12:43

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ortho ( 656687)
Στράτο, δεν του έχω μπαταρία. Ηταν ετοιμοθάνατη και μου το έκανε. Γι'αυτό την έβγαλα θεωρώντας ότι αυτή δημιουργεί το πρόβλημα. Τώρα το δουλεύω μόνο στο ρεύμα.... Αυτό είναι το πρόβλημα;

Οχι.

ortho 15-04-2012 12:50

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από aeriko ( 656688)
Οπως λέει και ο Στράτος σε safe mode δεν φορτώνει όλο το σύστημα, που τμήμα του οποίου πιθανόν να είναι μολυσμένο από ιούς. Αν σε safe mode βλέπεις το antivirus καλό είναι να κάνεις ένα scan και μετά ένα clean και βλέπουμε.

Μου λέει ότι δε μπορεί να σκανάρει. Να κοιτάξω μήπως το κάνω online ;

aeriko 15-04-2012 13:00

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ortho ( 656691)
Μου λέει ότι δε μπορεί να σκανάρει. Να κοιτάξω μήπως το κάνω online ;

Γι αυτό δεν έχω εμπιστοσύνη σε free antivirus.Προσπάθησε να κάνεις scan on line.

silvestros 15-04-2012 13:24

παιζει και υπερθερμανση μου εχει συμβει με acer ....Κανε μια δοκιμη οταν το λειτουργησεις σιγουρεψου οτι απο κατω (και αριστερα νομιζω εκει που ειναι ο ανεμιστηρας) εχει ελευθερο χωρο για εξαερισμο.

V-STRONG 15-04-2012 13:25

καλημερα και χρονια πολλα... αν δεν βρεις ακρη με τα antivirus τσεκαρε και την θερμοκρασια ...πιθανό είναι να σβήνει από αυτο. Δοκίμασε με αέρα (πεπιεσμένο ή κομφλέρ) να διώξεις την σκόνη από τις γρίλιες. Τώρα αν ξέρεις και κανέναν που το κατέχει πες του να ελέγξει αν περιστρέφεται σωστά η ανεμιστήρα του επεξεργαστή και αν μπορεί να σου αλλάξει πάστα. Σε μερικά laptops αφαιρώντας το καπάκι από κάτω μπορείς να βρεις τον επεξεργαστή, σε άλλα χρειάζεται λύσιμο όλο το laptop.
καλο προγραμμα για τα windows 7 ειναι και το core temp για να δεις αν εχεις θεμα με την θερμοκρασια....

ckk 15-04-2012 15:13

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από mikearmy ( 656697)
παιζει και υπερθερμανση μου εχει συμβει με acer ....Κανε μια δοκιμη οταν το λειτουργησεις σιγουρεψου οτι απο κατω (και αριστερα νομιζω εκει που ειναι ο ανεμιστηρας) εχει ελευθερο χωρο για εξαερισμο.

:ye02:

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από V-STRONG ( 656698)
καλημερα και χρονια πολλα... αν δεν βρεις ακρη με τα antivirus τσεκαρε και την θερμοκρασια ...πιθανό είναι να σβήνει από αυτο. Δοκίμασε με αέρα (πεπιεσμένο ή κομφλέρ) να διώξεις την σκόνη από τις γρίλιες. Τώρα αν ξέρεις και κανέναν που το κατέχει πες του να ελέγξει αν περιστρέφεται σωστά η ανεμιστήρα του επεξεργαστή και αν μπορεί να σου αλλάξει πάστα. Σε μερικά laptops αφαιρώντας το καπάκι από κάτω μπορείς να βρεις τον επεξεργαστή, σε άλλα χρειάζεται λύσιμο όλο το laptop.
καλο προγραμμα για τα windows 7 ειναι και το core temp για να δεις αν εχεις θεμα με την θερμοκρασια....

Ή της κάρτας των γραφικών.

jarhead 15-04-2012 15:17

Kανει καποιον θορυβο λιγακι ενοχλητικο μηπως? Αν ναι παιζει να ειναι οπως ειπαν οι προλαλησαντες να μην υπαρχει καλος εξαερισμος και υπερθερμαινεται ο σκληρος δισκος και σβηνει απο μοπνος του για προστασια.Απο την αλλη ελεγξε καλα τα βισματα στο τροφοδοτικο...να κουμπωνει καλα γιατι για πολυ λιγο αν δεν ειναι στην θεση του δεν παιρνει ρευμα.Τριτον βαλε το CCLEANER και τρεξτο και βγαλε οτι σκουπιδαριο εχεις την τελευταια δεκαετια υποθετω(χαχαχα) για να αρχισει να δουλευει καλα το μοτορι.Επισης βαλε και κανενα gadget να σε μετραει την θερμοκρασια του πυρηνα και του σκληρου.
Αυτα...:ye33:

ckk 15-04-2012 15:36

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από jarhead ( 656713)
Kανει καποιον θορυβο λιγακι ενοχλητικο μηπως? Αν ναι παιζει να ειναι οπως ειπαν οι προλαλησαντες να μην υπαρχει καλος εξαερισμος και υπερθερμαινεται ο σκληρος δισκος και σβηνει απο μοπνος του για προστασια.Απο την αλλη ελεγξε καλα τα βισματα στο τροφοδοτικο...να κουμπωνει καλα γιατι για πολυ λιγο αν δεν ειναι στην θεση του δεν παιρνει ρευμα.Τριτον βαλε το CCLEANER και τρεξτο και βγαλε οτι σκουπιδαριο εχεις την τελευταια δεκαετια υποθετω(χαχαχα) για να αρχισει να δουλευει καλα το μοτορι.Επισης βαλε και κανενα gadget να σε μετραει την θερμοκρασια του πυρηνα και του σκληρου.
Αυτα...:ye33:

Τί είναι αυτό? Γιά λέιγ... :ye33:

jarhead 15-04-2012 15:39

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ckk ( 656717)
Τί είναι αυτό? Γιά λέιγ... :ye33:

ποιο απο ολα?

ortho 15-04-2012 22:12

Ευχαριστώ φιλαράκια, έκανα ήδη μιά εκκαθάριση του σκληρού, αλλά προς το παρόν το πρόβλημα παραμένει.....

Θα συνεχίσω τις προσπάθειες...

vaska 15-04-2012 23:50

Αρκετά παλιό μηχάνημα και υποθέτω ότι δεν έχει ανοιχτεί ποτέ, οπότε το πρώτο που κοιτάς είναι θερμοκρασία. Ειδικά αν το δουλεύεις πάνω στο κρεββάτι μαζεύει εύκολα χνούδια που κάποια στιγμή γίνονται πολλά κι εμποδίζουν τη σωστή ροή του αέρα. άνοιξέ το λοιπόν και καθάρισέ το.

leandros 16-04-2012 10:00

φίλε άμα δεν σου σβήνει σε safe mode, πιθανότατα να είναι πρόβλημα drivers
H ουσία του safe mode είναι ότι δεν φορτώνει κανένα driver, μόνο τους generic, οπότε αν σου δουλεύει κανονικά σε safe mode, σημαίνει ότι κάτι δεν του κάθεται σωστά.
Βάλε και στο google το πρόβλημά σου, κάτι θα βρεις.
Επίσης, τα παιδιά σωστά σου παν να κοιτάξεις θερμοκρασία και καλό είναι να μην έχεις το λαπτοπ στο κρεβάτι, διότι δεν αερίζεται σωστά.

ortho 16-04-2012 12:46

Καλημέρα και χρόνια πολλά!

Δεν το παίρνω ποτέ στο κρεββάτι. Λόγω μπέμπη :) το έχω μονίμως πάνω στα πυρότουβλα, οπότε μάλλον δεν τίθεται θέμα θερμοκρασίας, διότι μπορεί να σβήσει και στα :) λεπτά από τη στιγμή που τον ανάβω. Τώρα δουλεύω σε safe mode κι όντως δεν έχει σβήσει ποτέ. Ισως πρέπει να κάνω επαναφορά συστήματος. Θα συνεχίσω να το ψάχνω.

Ευχαριστώ για τη μέχρι στιγμής ανταπόκριση φιλαράκια!

dionysisgs 17-04-2012 11:54

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από leandros ( 656948)
H ουσία του safe mode είναι ότι δεν φορτώνει κανένα driver, μόνο τους generic, οπότε αν σου δουλεύει κανονικά σε safe mode, σημαίνει ότι κάτι δεν του κάθεται σωστά.
Επίσης, τα παιδιά σωστά σου παν να κοιτάξεις θερμοκρασία και καλό είναι να μην έχεις το λαπτοπ στο κρεβάτι, διότι δεν αερίζεται σωστά.

Drivers χτυπήσανε....αν έχεις windows 7 installation ξαναπερασέ τα...τους drivers για το λαπτοπ τους βρίσκεις απο το site της εταιρείας...αυτός ειναι ο εύκολος δρόμος..ο δύσκολος τώρα...ξαναπέρασε τους drivers και απεγκατέστησε ότι δεν χρειάζεσαι...όμως δεν υπάρχει εγγύηση ότι θα λειτουργήσει...οτι χρειαστείς (cd, apps ktpl) πάρε στο 6974341313.

pargs 20-04-2012 09:32

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από mikearmy ( 656697)

Βάλε αυτό τον ανεμιστήρα !!!

http://www.thelab.gr/attachments/kar...a-p2153460.jpg

σορυ για το σπαμ, αλλά μου φάνηκε ταιριαστό:D:D:D:D

sliv 24-04-2012 11:28

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από leandros ( 656948)

:ye02:

ortho 25-04-2012 18:10

Ετρεξα το διαγνωστικό των windows, κανένα πρόβλημα με τις μνήμες.

Το core temp μου έδειξε θερμοκρασίες 77 και 80 για τους πυρήνες, είναι φυσιολογικό αυτό; Εχει επεξεργαστή intel core duo T2250.

jarhead 25-04-2012 20:51

Εχεις θεμα με την θερμοκρασια Γιαννη
Δεν αεριζεται καλα το μηχανημα με αποτελεσμα αυτα τα αποτελεσματα.Συνηθως η θερμοκρασια πρεπει να παιζει στο χαλαρο μεταξυ 52-54 και οταν δουλευουν τα παντα μεχρι 60 μετα θα εχεις θεμα αργα η γρηγορα!!!

ΥΓ

το ανεμιστηρακι το ακους? Γιατι μπορει και να το εχεις καψει και να μην ψυχεται η μητρικη.

ortho 25-04-2012 22:11

Ο υπολογιστής είναι ανοιχτός αρκετές ώρες τώρα σε safe mode. Δεν ακούω το ανεμιστηράκι αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν είναι ζεστό το μηχάνημα. Μάλλον κάτι συμβαίνει όταν είναι σε φουλ λειτουργία. Το έχω υπερφορτώσει;! Μαμημένα μηχανήματα του διαβόλου!:D Αντε να βγάλω άκρη τώρα ο σιδεράς!:u55:

jarhead 25-04-2012 22:17

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ortho ( 664512)
Ο υπολογιστής είναι ανοιχτός αρκετές ώρες τώρα σε safe mode. Δεν ακούω το ανεμιστηράκι αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν είναι ζεστό το μηχάνημα. Μάλλον κάτι συμβαίνει όταν είναι σε φουλ λειτουργία. Το έχω υπερφορτώσει;! Μαμημένα μηχανήματα του διαβόλου!:D Αντε να βγάλω άκρη τώρα ο σιδεράς!:u55:

Φιλος ο Διαβολος οπως και ο Θεος ειναι απασχολημενοι με αλλα πραγματα...κατεβασε το Tune up 2012 και αρχισε την σκουπα μαπα!!! και στο τελος κανε και μια ανασυγκροτηση του σκληρου...Μειωσε τα προγραματα τα οποια αρχιζουν να τρεχουν απο την αρχη...Βασικα μονο το antivirus πρεπει να τρεχει αρχικα....Αναμενω αποτελεσματα!!!

napgeo 25-04-2012 23:16

Δέν θα γράψω για Ιαπωνική Αξιοπιστία. Αυτή είναι δεδομένη.

Εάν δεν μπορείς να κάνεις τπτ άλλο να το γέρεις στην Κλαυθμώνως να το δώσουμε στον προγραμματιστή μας για έλεγχο. Μην σκάς με αυτά.............

ortho 26-04-2012 00:07

Ευχαριστώ παληκάρια!

Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 11:07.

vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!