![]() |
Ψάχνω....τεχνικό για κεραία...
..τηλεόρασης/δορυφορικό.
Στην Σαρωνίδα, μου έχουν βάλει δορυφορική κεραία (έχω NOVA), αλλά η εικόνα είναι χάλια. Κάποιος συνάδελφος από το φόρουμ ασχολείται με αυτά? |
Απάντηση: Ψάχνω....τεχνικό για κεραία...
... πολύπλοκο λιγάκι το θέμα . θα έλεγα , αν μπορείς να μπείς στο setup του δέκτη σου γνωρίζοντας τι πατάς ώστε να μην τον απορρυθμίσεις, να τσεκάρεις το επίπεδο του σήματος που λαμβάνεις . αν αυτό είναι ικανοποιητικό , τότε πάμε παρακάτω.
τα δορυφορικά συνήθως ή πιάνουν ή δεν πιάνουν. δεν υπάρχουν χιόνια στην εικόνα κτλ όπως αναλογική τηλεόραση. αν δεν πιάνουν καλα, παγώνει η εικόνα , γεμίζει τετραγωνάκια κτλ. μπορεί να φταίει σε κακό προσανατολιμό του πιάτου , σε μικρή διάμετρο πιάτου , σε προβληματικό lnb ( εκεί που βιδώνεται το καλώδιο στην κεραία ) ή βέβαια σε κακή ποιότητα ή ακατάλληλου τύπου καλώδιο που χρησιμοποιείται για να κατέβει το σήμα στον δέκτη. καααανονικά χρειάζεται στην εγκατάσταση πεδιόμετρο κτλ κτλ. βέβαια υπάρχει κ μπακάλικος τρόπος τοποθέτησης άν γνωρίζεις αζιμούθια κτλ κτλ. επειδή όμως μιλάμε για ρυθμίσεις ακριβείας ... αν δεν έχεις ασχοληθεί αρκετά με το σπορ, θα προτείνω τεχνικό κ πεδιόμετρο. κόστος ... άγνωστο. |
Απάντηση: Ψάχνω....τεχνικό για κεραία...
Τα ξέρω αυτά. Αυτό που μάλλον θα χρειαστεί είναι νέα καλωδίωση διότι η υπάρχουσα του κτηρίου είναι δια τα μπάζα. :hmmm:
Για αυτό θέλω τεχνικό μάλλον.... |
| Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 18:20. |
vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!