Θέμα: NTORA caput
View Single Post
Παλιό 10-05-2010, 11:35
Carduelis Ο/Η Carduelis βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Aug 2009
Περιοχή: Mπραχάμι - Αθήνα
Μoto: Τη "Χιονάτη"
Προεπιλογή Απάντηση: NTORA caput

O λόγος που όλοι είμαστε πλέον δύσπιστοι Γιώργο οτι τα πράγματα θα αλλάξουν είναι οι εξής:
1. Οτι χρειάζονται αλλαγές, θυσίες και νέα νοοτροπία παντού είναι σίγουρο. Ομως οι άνθρωποι που τώρα καλούνται να εφαρμόσουν αυτά τα μέτρα (κυβέρνηση και αντιπολίτευση) δεν είναι ούτε αμέτοχοι ευθυνών ούτε "αγνοί πατριώτες". Αν μπορούσαν θα το κρύβαν το πρόβλημα μερικά χρόνια ακόμα κάτω από το χαλί φοβούμενοι το πολιτικό κόστος. Ακόμα δεν έχω ακούσει όχι μια παραίτηση για λόγους ευθιξίας, αλλά ούτε μια συγγνώμη από κανέναν!! κάνουν ότι κάνουν επειδή τους σέρνουν οι εξελίξεις τους μεν και το μικροκομματικό συμφέρον τους δε. Αν είχαν κότσια έπρεπε εδώ και χρόνια να μας το αποδείξουν!!
2. Τα μέτρα και οι θυσίες είναι αναγκαίες και οι περισσότεροι που ξέρω το αναγνωρίζουν και όχι μόνο δεν απεργούν αλλά το θεωρούν και λάθος. Το θέμα όμως είναι σε τι βαθμό ο καθένας συνεισφέρει; Πάλι το μάρμαρο θα το πληρώσει εκείνος που δεν έχει τρόπο να φοροδιαφύγει (μισθωτοί και συνταξιούχοι) λες και το κάνει επίτηδες το κράτος να τιμωρεί πάντα εκείνον που ποτέ δεν μπορούσε να φοροδιαφύγει. Οι μεγαλοκαρχαρίες;; οι νεόπλουτοι κάθε είδους;; αυτοί που ξενυχτούν στα μπουζουκομάγαζα όταν εμείς δουλεύουμε;; αυτοί που θησαύρισαν στις πλάτες μας;; οι μιζολάγνοι;; τα περιφερόμενα κοράκια των κάθε είδους προμηθειών;; οι μεσάζοντες;;
3. Καλλιεργείται έντεχνα ένα κλίμα απαξίωσης κατά των δημοσίων υπαλλήλων λες και το κράτος φρόντισε ο ιδιωτικός τομέας να ανθίζει και δεν το πήραμε χαμπάρι! Μιζέρια για τους μεν σκλαβιά και κατάντια για τους δε. Αμα βλέπεις φωτιά στο σπίτι του γείτονα περίμενέ τη και στο δικό σου! Όσο θα σκληραίνουν τα πράγματα για το δημόσιο υπάλληλο, τόσο θα χειροτερεύουν και για τον ιδιώτη. Απολύσεις, αμοιβές αισχρές, ωράρια σκλαβιάς, κλπ Ανίκανο κράτος στον δημόσιο τομέα και ικανό στον ιδιωτικό δεν υπάρχει. Μαζί θα μας βουλιάξουν στην ανέχεια όλους.
4. Και το σημαντικότερο για μένα (και πιθανά και για σένα) που πρόλαβα χούντα και μεταπολίτευση: Όσο δεν υπάρχει έστω ηθική τιμωρία των υπευθύνων, μεταμέλεια των πολιτικών και στοιχειώδης δικαιοσύνη στα αναγκαία μέτρα, περίμενε αδερφέ μου τα χειρότερα. Πάντα σε τέτοιες περιόδους μεγάλης κοινωνικής αναστάτωσης, αν δεν βρεθεί κάποιος πολιτικός με όραμα για την πατρίδα το πιθανότερο είναι να βρούν έδαφος ακραίες τάσεις αριστερές και δεξιές που μελλοντικά μόνο κακό θα κάνουν.
Είτε το θέλουμε είτε όχι οι νεότερες γενιές είναι που έχουν το πρόβλημα μπροστά τους και καταλαβαίνουν πολύ καλά ότι θα το υποστούν και δίχως να ευθύνονται και δίχως να έχουν λόγο στις εξελίξεις.
Έχω μια κόρη 18 χρονών φίλε μου και αυτό που βλέπω είναι οτι τα παιδιά έχουν όχι μόνο αγωνία αλλά και οργή για τα αδιέξοδα που τους κληρονομήσαμε.
Reply With Quote