View Single Post
Παλιό 16-06-2010, 17:50
VILLY Ο/Η VILLY βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθήνα
Μoto: Varadero XL1000V '07
Προεπιλογή Απάντηση: Ελληνική Ομοσπονδιακή Δημοκρατία;

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από pirate Εμφάνιση μηνυμάτων
Ως Έλληνας που τα τελευταία 14 χρόνια...
θα ήθελα να σου πω αγαπητέ Βασίλη ότι το παραπάνω άρθρο είναι μάλλον άτοπο και αμφιβάλω αν έστω και το 1% του πληθυσμού του νησιού θα πιστεύουν ότι η σωτηρία των Κρητικών εν μέσω οικονομικής κρίσης θα είναι να ανεξαρτητοποιηθεί το νησί, όταν οι παππούδες των περισσότερων Κρητικών πολέμησαν πριν από μερικά χρόνια για την ένωση της Κρήτης με την υπόλοιπη Ελλάδα (μην ξεχνάμε την Συνθήκη του Λονδίνου τον Μάιο του 1913), είναι δυνατόν να ζητάμε τώρα ανεξαρτησία, θέλουμε να αναγκάσουμε τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας να ζήσουν καταστάσεις που δεν θέλουμε ούτε να τις σκεπτόμαστε.............

ας ήμαστε ρεαλιστές
Αγαπητέ μου φίλε θα μείνεις έκπληκτος όταν σου πω ότι σε περσυνή δημοσκόπηση τα στοιχεία έδειξαν ότι το 75% του πληθυσμού στη Κρήτη ζητούν αυτονόμηση, ενώ το 38% εξ αυτών θέλουν την πλήρη αυτονόμηση.
Τα στοιχεία βέβαια αυτά (για το 38%) αναφέρονται σε ανθρώπους κυρίως εκ των ορεινών όγκων του νησιού, που ίσως κραυγάζουν για το άδικο δίχως όμως κανείς ποτέ να τους έδωσε στίγμα για το τι ακριβώς πρέπει ίσως να ζητούν. Αυτός είναι εν μέρει λοιπόν και ο σκοπός του άρθρου. Να περιγράψει αλλά κυρίως να αποκλιμακώσει και όχι να πυροδοτήσεις εντάσεις.
Τέσπα δεν έχει καμία όμως σχέση η πραγματικότητα με το 1% που ανέφερες το οποίο μια βόλτα στα καφενεία των πόλεων αλλά και στα χωριά θα σε πείσει δίχως άλλη αμφιβολία.
Φίλοι μου η Κρήτη είναι καζάνι που βράζει και δίχως να θέλω να κινδυνολογήσω τα πράγματα ίσων να εκραγούν.
Αν πας μια βόλτα στη Μεσσαρά θα καταλάβεις.
Κάποιοι στοχευμένα θέλουν να αποδώσουν μια άλλην εικόνα για τους Κρητικούς. Έχουμε πολλά μειονεκτήματα όπως όλοι άλλωστε. Είμαστε όμως άνθρωποι ντόμπροι και εργατικοί.

Last edited by VILLY; 16-06-2010 at 17:52.
Reply With Quote