View Single Post
Παλιό 16-06-2010, 19:43
pirate Ο/Η pirate βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Nov 2009
Περιοχή: Ηράκλειο - ΚΡΗΤΗΣ
Μoto: R1200GS
Προεπιλογή Απάντηση: Ελληνική Ομοσπονδιακή Δημοκρατία;

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από VILLY Εμφάνιση μηνυμάτων
Αγαπητέ μου φίλε θα μείνεις έκπληκτος όταν σου πω ότι σε περσυνή δημοσκόπηση τα στοιχεία έδειξαν ότι το 75% του πληθυσμού στη Κρήτη ζητούν αυτονόμηση, ενώ το 38% εξ αυτών θέλουν την πλήρη αυτονόμηση.
Τα στοιχεία βέβαια αυτά (για το 38%) αναφέρονται σε ανθρώπους κυρίως εκ των ορεινών όγκων του νησιού, που ίσως κραυγάζουν για το άδικο δίχως όμως κανείς ποτέ να τους έδωσε στίγμα για το τι ακριβώς πρέπει ίσως να ζητούν. Αυτός είναι εν μέρει λοιπόν και ο σκοπός του άρθρου. Να περιγράψει αλλά κυρίως να αποκλιμακώσει και όχι να πυροδοτήσεις εντάσεις.
Τέσπα δεν έχει καμία όμως σχέση η πραγματικότητα με το 1% που ανέφερες το οποίο μια βόλτα στα καφενεία των πόλεων αλλά και στα χωριά θα σε πείσει δίχως άλλη αμφιβολία.
Φίλοι μου η Κρήτη είναι καζάνι που βράζει και δίχως να θέλω να κινδυνολογήσω τα πράγματα ίσων να εκραγούν.
Αν πας μια βόλτα στη Μεσσαρά θα καταλάβεις.
Κάποιοι στοχευμένα θέλουν να αποδώσουν μια άλλην εικόνα για τους Κρητικούς. Έχουμε πολλά μειονεκτήματα όπως όλοι άλλωστε. Είμαστε όμως άνθρωποι ντόμπροι και εργατικοί.
Αγαπητέ Βασίλη, δυστυχώς δεν μένω έκπληκτος διαβάζοντας μόνο δυο αριθμούς, για να βγάλω σαφή συμπεράσματα θα πρέπει να διαβάσω την δημοσκόπηση όλη (π.χ. όγκος ερωτηθέντων, περιοχές, επίπεδο, ηλικίες κλπ) και μετά να την σχολιάσω.
Ειλικρινά διάβασα το άρθρο σου πολλές φορές αλλά δεν ένιωσα το ύφος της αποκλιμάκωσης που περιγράφεις. Δεν έχω αισθανθεί την Κρήτη μέχρι αυτή την στιγμή που σου γράφω ως καζάνι που βράζει........!!!
Επιπλέον σχετικά με το ΥΓ2 (Είναι αστείο να θεωρούν έστω και λίγο κάποιοι, που με ξέρουν καλά χρόνια τώρα, ότι τυχόν είμαι υποκινούμενος από αλλότρια συμφέροντα. Θεωρώ ότι τα παραπάνω αποτελούν αυταπόδεικτο στοιχείο για το τι πρεσβεύω!) δεν διάβασα κανένα σχόλιο τέτοιο, μάλλον μας συγχέεις με σχόλια που έχουν γραφτεί σχετικά με το άρθρο σου σε άλλους διαδικτυακούς τόπους.

Τέλος πιστεύω ότι είναι ένα πολύ ωραίο θέμα για συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων που θα ήθελα να κάνουμε από κοντά σε μια επίσκεψή μου στο Ρέθυμνο, ελπίζω αυτή την φορά να πιεις καφέ μαζί μου.

Με φιλικούς χαιρετισμούς
Σταύρος
Reply With Quote