View Single Post
Παλιό 29-06-2010, 20:24
ALX Ο/Η ALX βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2009
Περιοχή: Αθήνα
Μoto: BMW R1150GS
Προεπιλογή Απάντηση: Aλλαγή φίλτρου βενζίνης σε ΒΜW R1150GS

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από kostas_366 Εμφάνιση μηνυμάτων
Το φίλτρο της ΜΑΝ είναι:
MWK 44
Έτσι το ζητάς?
Λογικά ναι. Ούτε εγώ ήξερα ότι υπάρχει γι' αυτό αγόρασα ξανά BMW. Tώρα που το έμαθα όμως....

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Capitain Εμφάνιση μηνυμάτων
Για άλλη μια φορά έχεις τα συγχαρητήριά μου Αλέξανδρε...
Το σημάδεμα εκεί πριν βγάλεις το 'πιατέλο' ΄ήταν εύκολο, με τόση βρώμα..
Α ναι ξέχασα, δεν το σχολιάζουμε...
Να'σαι καλά Αλέξανδρε!
Θα ήθελα να δω το δικό σου πως είναι σε εκείνο το σημείο

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από manosamos Εμφάνιση μηνυμάτων
Μπραβο Αλεξη.
Την μηχανη την εχεις απο καινουρια,ή καποιος αλλος κατοχος αλλαξε το φιλτρο με ΜΑΝΝ?
Δεν πρεπει ομως να σε παραξενευουν κατι τετοια παραστρατηματα των εταιριων αν εχεις παρει την μηχανη καινουρια,εννωω.
Εγω στην Alfa που ειχα,μου χρεωναν 250 ευρω τα μπουζι.Τα εφερα απο Αγγλια με 100ευρω.Τα κουτια εγραφαν NGK και οι κωδικοι ηταν αυτοι που ζηταει η εταιρια.
Τωρα αν τα κουτια εγραφαν Alfa ειχαν 20 ευρω παραπανω....
Αρμεγε λαγους και κουρεβε χελωνες,δηλαδη..
Το GS δεν το έχω από καινούριο, αλλά το έχω ήδη 7 χρόνια, οπότε το φίλτρο έχει ξανά-αλλαχθεί στα χέρια μου. Απλά την τελευταία φορά μου το άλλαξε συνεργείο γιατί μαζί με αυτό είχε πάει η μοτό και για βαλβίδες.
Από τότε όμως που αποφάσισα να κόψω κάθε επαφή με τα συνεργεία, σιγά σιγά, αλλάζω πράγματα που δεν είχα ξανά αλλάξει μόνος μου.
Άρχισα να κάνω και τις βαλβίδες μόνος (τις έκανα ξανά προχτές και το μηχανάκι δουλεύει ρολόι) οπότε δεν υπάρχει κάποια εργασία που να με αναγκάσει να πάω στο συνεργείο εκτός από καμιά βλάβη δύσκολη, ή αλλαγή κανενός δίσκου που εκεί θες χώρο, χρόνο, ράμπα και ειδικά εργαλεία . Εκεί ναι... θα πάω συνεργείο. (κάθε 100000χιλ δηλαδή που θέλει αλλαγή ο δίσκος )

Οτιδήποτε έχει να κάνει με τυπικό σέρβις αλλά και πιο δύσκολες καταστάσεις, τα κάνω μόνος πια και βρήκα την υγειά μου. Και καραγουστάρω που το κάνω μόνος (παίρνω μια μεγάλη ευχαρίστηση ρε αδερφέ μόλις τελειώνω και το ακούω να κελαηδάει) και δεν βάζω το χέρι βαθιά στην τσέπη. Τις προάλλες που έκανα το φουλ σέρβις, πλήρωσα μόνο για τα υλικά εννοείται. Μιλάμε για :

5 λίτρα λάδι Castrol ActEvo 20W-50,
Βαλβολίνη Valvoline φουλ συνθετική (πανάκριβη) 1 λίτρο,
Φίλτρο βενζίνης BMW (αυτό που άλλαξα σήμερα δηλαδή)
Φίλτρο λαδιού Champion,
Υγρά φρένων εμπρός- πίσω και υγρά συμπλέκτη, όλα Castrol,
Μπουζί NGK
Σύνολο: 102€ (αν ήξερα ότι υπάρχει το φίλτρο βενζίνης σε MANN θα γλίτωνα άλλα 10€)

Στο συνεργείο με όλα αυτά πόσο θα μου πήγαινε το μαλλί?
Reply With Quote