Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP
Μανο,
τα πρωτα GSXR 750 του 1988 ηταν αεροψυκτα/ελαιοψυκτα!!!
Η παροχη λαδιου με μπεκ στο κατω μερος των εμβολων λεγεται ελαιοψυξη (ειτε το θελουμε ειτε οχι, ασχετα αν δεν την εμπιστευονται σαν μεθοδο ψυξης καποιοι) και ΕΙΝΑΙ ΨΥΞΗ!!!! Διοτι οταν η κορωνα ταλαιπωρειται στους 1000 βαθμους κελσιου οι 80-120 που ερχονται απο κατω ειναι κρυο ντουζ εν μεσω καυσωνα!!!!
οσο για τον εν σειρα 4 κυλινδρο ψυχεται πολυ καλυτερα απο τον 2κυλινδρο μποξερ λογω μεγάλης μετωπικης επιφανειας που εχει!!!!
|
Ναι ρε Γιωργο ειναι ψυξη,αλλα αν θυμασε,το λαδι περναγε και μεσω καθετων διοδων ενδιαμεσα των κυλυνδρων.
Και σε ρωταω,ειναι δυνατον το λαδι που τρωει τοσο μεγαλη καταπονηση απο την λιπανση,να το υποχρεωνεις να κουβαλαει και θερμικα φορτια των κυλινδρων?
Η ψυξη του μποξερ εχει καλυτερη αποβολη θερμοτητας,λογω του οτι άλλα kcal/h παραγει ενας κυλινδρος και άλλα οι 4 κυλινδροι.
Αλλωστε πιστευω οτι η εταιρια καταλαβε το λαθος της και εκανε τους κινητηρες υγροψυκτους(οπως ολοι)ανεξαρτητα του οτι οι αεροελαιοψυκτοι ηταν σχετικα αξιοπιστοι.
GSXR της εποχης ειχες καβαλησει?ΑΜΑΝ ΖΕΣΤΗ..........