View Single Post
Παλιό 09-10-2010, 02:22
Carduelis Ο/Η Carduelis βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Aug 2009
Περιοχή: Mπραχάμι - Αθήνα
Μoto: Τη "Χιονάτη"
Προεπιλογή Απάντηση: Τώρα βάλανε χέρι και στη Γεωγραφία στα Δημοτικά σχολεία

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ortho Εμφάνιση μηνυμάτων
η Διαμαντοπούλου δεν είχε εισηγηθεί όντας κάποτε επίτροπος στην ευρωπαϊκή ένωση, να γίνει η αγγλική επίσημε γλώσσα του ελληνικού κράτους;
Γιατί εκπλησσόμαστε;!

όσον αφορά την αντιπαράθεση γονέων τελειόφοιτων λυκείου με τους μη, είναι τουλάχιστον γελοία!
όσο γελοία είναι κι όλα αυτά που διδάσκονται τα παιδιά.
κι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι εκ των πραγμάτων είναι λάθος το σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια. όταν αυτές γίνουν κάποτε απαυθείας από τις σχολές η συζήτηση αυτή θα είναι παρωχημένη.

το σχολείο έχει χάσει το ρόλο του, θα έπρεπε να δίνει γενική παιδεία.
όταν παιδιά της 6ης δημοτικού χρειάζονται φροντιστήριο για να ανταπαξέλθουν, αντιλαμβανόμαστε όλοι γιατί γίνεται αυτό, ή μήπως όχι;!
Όντως ακούγεται ακραίο αυτό που είπε τότε η Διαμαντοπούλου, αλλά μήπως η πραγματικότητα δεν είναι οτι τα αγγλικά είναι ήδη δεύτερη γλώσσα μας; Mπορείς να κάνεις αξιόλογες σπουδές δίχως αγγλικά (τουλάχιστον ) να ενημερωθείς για τις επαγγελματικές εξελίξεις; να παρακολουθήσεις τα δρώμενα σε οποιονδήποτε τομέα; να μπεις στο διαδίκτυο για να ψωνίσεις, να ψυχαγωγηθείς ή έστω να σερφάρεις απλά; Αν αναγνωριζόταν σαν δεύτερη γλώσσα μας και επίσημα άραγε τι περισσότερο θα παθαίναμε;
Το κατάντημα της Παιδείας (σε όλες τις βαθμίδες) θα έπρεπε να μας απασχολεί πολύ περισσότερο από τα άσχημα οικονομικά της χώρας.
Δεν ξέρω ποιές είναι οι σωστές αλλαγές που πρέπει να γίνουν, αυτό που ξέρω όμως είναι οτι αυτή η παιδεία που έχουμε είναι έστω και σαν σύστημα γνώσεων ξεπερασμένο.
Επίσης ξέρω οτι τα ίδια τα παιδιά καταλαβαίνουν καλύτερα από μας το πόσο χρεωκοπημένο είναι το σχολείο τους και η κοινωνία που τα περιμένει.
Reply With Quote