Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Carduelis
Όντως ακούγεται ακραίο αυτό που είπε τότε η Διαμαντοπούλου, αλλά μήπως η πραγματικότητα δεν είναι οτι τα αγγλικά είναι ήδη δεύτερη γλώσσα μας; Mπορείς να κάνεις αξιόλογες σπουδές δίχως αγγλικά (τουλάχιστον ) να ενημερωθείς για τις επαγγελματικές εξελίξεις; να παρακολουθήσεις τα δρώμενα σε οποιονδήποτε τομέα; να μπεις στο διαδίκτυο για να ψωνίσεις, να ψυχαγωγηθείς ή έστω να σερφάρεις απλά; Αν αναγνωριζόταν σαν δεύτερη γλώσσα μας και επίσημα άραγε τι περισσότερο θα παθαίναμε;
Το κατάντημα της Παιδείας (σε όλες τις βαθμίδες) θα έπρεπε να μας απασχολεί πολύ περισσότερο από τα άσχημα οικονομικά της χώρας.
Δεν ξέρω ποιές είναι οι σωστές αλλαγές που πρέπει να γίνουν, αυτό που ξέρω όμως είναι οτι αυτή η παιδεία που έχουμε είναι έστω και σαν σύστημα γνώσεων ξεπερασμένο.
Επίσης ξέρω οτι τα ίδια τα παιδιά καταλαβαίνουν καλύτερα από μας το πόσο χρεωκοπημένο είναι το σχολείο τους και η κοινωνία που τα περιμένει.
|
Σωστα σκεφτεσε Νοτη,απο λαθος δρομο.
Οταν το εκπαιδευτικο σου συστημα ειναι μπο@ρδελο,δεν κανεις μια ξενη γλωσσα επισημη γλωσσα του κρατους σου,απλα βελτιωνεις το εκ. συστημα.
Ενταξει,μπανανια ειμαστε,αλλα οχι επιπεδου Αλγεριας-Γαλλιας ή Ζιμπαμπουε--Αγγλιας.
Ναι,τα παιδια το εχουν καταλαβει πσο χρεοκοπημενο ειναι το σχολειο τους και η κοινωνια για αυτο το εχουν ριξει στην καταληψη(λογο οτι χαλασε μια βρυση στην Ανω Περδικουλα)στον μπαφο και το easy living.
Αλλαγη θελουμε στην νοοτροπια μας σαν λαος,οχι να γινουμε πιο σφουγκοκολαριοι των αλλων.