View Single Post
Παλιό 25-02-2011, 08:51
vtheo Ο/Η vtheo βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2008
Περιοχή: Π.Φάληρο,Αττικής
Μoto: R1200 GSA
Προεπιλογή Απάντηση: GS 1200 '08 Αντικατάσταση Ανάρτησης ESA

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από taksidiotis Εμφάνιση μηνυμάτων
πολυ καλη τιμη και για τις 2 αναρτησεις.
απο αξιοπιστια τι λεει?και στην πραξη?
Κατ'αρχήν να σου ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω βάλει wilbers (ακόμα,γιατί προς τα κει κλίνω). Έχω κάνει 75.000 χλμ(R1200GSA 08) και πλησιάζει η ώρα της αντικατάστασης αναρτήσεων.

Όσον αφορά την αξιοπιστία φίλε, νομίζω ότι το 5 χρόνια εγγύηση τα λέει όλα + το ότι το αμορτισέρ πλέον θα είναι επισκευάσιμο.Σχετικά με τη συμπεριφορά έχω διαβάσει απόψεις αναβατών που γράφουν στο advrider.com και τα έχουν βάλει σε μοτοσυκλέτες.Όλων οι εντυπώσεις είναι πολύ καλύτερες από τις εργοστασιακές.Σε ερώτηση μου με email προς την wilbers στην Γερμανία με παρέπεμψαν στον εδώ αντιπρόσωπο τους που είναι στην Θεσσαλονίκη.Με τον οποίο μίλησα τηλεφωνικά και μου είπε το σχετικό κόστος που ανέφερα παραπάνω + το οτι για να βάλω τις αναρτήσεις θα πρέπει πρώτα να τις παραγγείλει από Γερμανία βάση κιλών,ύψους και χρήσης της μοτό που θέλω να κάνω.Αυτός μετά την παραγγελία τις παραλαμβάνει σε περίπου 15 μέρες και το τελικό στάδιο είναι να του στείλεις τις αναρτήσεις σου για να σου αφαιρέσει τον ηλεκτρονικό μηχανισμό (ESA) και να τον προσαρμόσει στις wilbers νέες αναρτήσεις.

Για κάποιον που θέλει να κρατήσει το ESA θεωρώ ότι αυτή η λύση είναι μονόδρομος γιατί θα σου κοστίσει 1100 ευρώ.Ενώ π.χ η WP η ηλεκτρονική κοστίζει 2.300 ευρώ με δικό της ηλεκτρονικό μηχανισμό που δεν συνδέεται στο υπάρχον κύκλωμα ,θα βάλεις δήλαδη στη μηχανή σου ένα ανεξάρτητο χειριστήριο(δες φωτό)

το περίεργο είναι ότι το R1200GS μοντέλο 2010 φοράει ESA ανάρτηση WP, αλλά η διάθεση πρέπει να γίνεται μόνο από το δίκτυο BMW,γιατί όταν ρώτησα στην εδώ WP εταιρεία για ηλεκτρονική ανάρτηση, μου παρουσίασαν μόνο αυτή που σας περιέγραψα πιο πάνω.

Απ' οτι καταλαβαίνεται οι λύσεις έχουν να κάνουν αναλόγως το πορτοφόλι του καθενός.
Reply With Quote