31-03-2011, 11:20
|
Junior Member
|
|
Ημερομηνία εγγραφής: Jun 2010
Περιοχή: a.voula
Μoto: gs1200
|
|
Απάντηση: ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: 30 Μαρτίου 1822, η Χίος πνίγηκε στο αίμα...
Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP
Μου αρεσει που θυμομαστε ΠΑΝΤΑ αυτα που μας εκαναν οι άλλοι και ξεχναμε ΠΑΝΤΑ αυτα που καναμε εμεις στους άλλους!!!!
Ετσι παρουσιαζομαστε σαν αγιοι μεταξυ βαρβαρων!!!!!!
Oμως ΔΕΝ ειναι ετσι και καλο θα ηταν να θυμομαστε και τις άλλες πλευρες οσο και να τις μισουμε για καποιον ανεξηγητο λογο!!!
Ισως γιατι δεν μας μαθανε ολη την αληθεια στο σχολειο και την ανακαλυπτουμε (οσοι θελουμε) σιγα σιγα στα 50ηντα μας!!!
Ετσι λοιπον ξεχναμε τους 32000 αμαχους Τουρκους (γυναικοπαιδα) που σφαγιασε ΚΑΙ ο Κολοκοτρωνης κατα την άλωση της Τριπολιτσας τον Σεπτεμβριο στης 22 του 1821. Οπως ο ιδιος διηγηται στα απομνημονευματα του: ''επι τρεις ημερες οι Έλληνες σφαγιάζουν τους αμάχους, τις γυναίκες και τα παιδιά, αφού προηγουμένως βιάσανε, κάψανε και βασάνισαν,.......'''
Επι λεξη αναφερει ο Θ. Κολοκοτρωνης στα απομνημονευματα του:
...............το ασκέρι όπου ήτον μέσα το ελληνικό έκοβε και εσκότωνε από Παρασκευή έως Κυριακή, γυναίκες, παιδιά και άντρες, 32.000, μια ώρα ολόγυρα της Τριπολιτσάς….(βλ. Διήγηση συμβάντων της Ελληνικής φυλής, Απομνημονεύματα Κολοκοτρωναίων, Εκδόσεις Νάστου, τόμος 1, σελ 112).
Φυσικα γιαυτους τους 32000 καμια μαρμαρινη στηλη δεν ανηγερθη ποτε!!! Λες κι αυτοι δεν ειναι μερος της ιστοριας μας!!
Η θύμισες μας και η Νεωτερη Ιστορια μας ειναι τελειως επιλεκτικες ως εννοιες και ως μεταδοση αυτων σε άλλους!!! Ξεχναμε ¨η δεν θελουμε να θυμομαστε, ¨η δεν θελουμε να δουμε,¨η δεν θελουμε να ξερουμε στην τελικη τι καναμε εμεις στους άλλους, μονον τι εκαναν οι άλλοι σε εμας!!
Μην βαλω παραθεσεις, αρκει το ''αλωση τριπολιτσας'' στο google και θα βρειτε ολες τις πηγες που ενδιαφερουν για το θεμα.
|
Μπράβο φίλε μου για την υπενθύμιση !!!!!!!!!!
ΚΑΙ εγώ φιλότουρκος είμαι σαν εσένα !!!!!!!!!!!!!!
|