View Single Post
  #45  
Παλιό 30-08-2011, 15:50
GeorgeP Ο/Η GeorgeP βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3
Μηνύματα: 6,530
Προεπιλογή Απάντηση: άξονας/ψαλίδι

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από gemara Εμφάνιση μηνυμάτων
Παίδες τι 'ν' αυτά που λέτε;;; Δεν χαλάνε οι άξονες στα 100.000 χλμ! Ούτε καν φθορά αξιοσημείωτη έχουν υποστεί. Το μέταλλο για να "κουραστεί" πρέπει να καταπονηθεί αρκετά με θερμοκρασίες υψηλές. Στις θερμοκρασίες που λειτουργεί ο άξονας και στο λαδάκι που κολυμπάει όταν κάνει γύρω γύρω, ζει περισσότερο από εμάς. Εκτός αν τον ζεστάνεις πολύ και του κόψεις το λαδάκι. Τότε λιώνει σα βούτυρο.

Έχω άξονες πάνω σε μηχανές BMW που έχουν 60ρίσει σε χρόνια, με άπειρα χιλιόμετρα και ούτε καν έχω διανοηθεί να τους αλλάξω. Ούτε και μας έχει κάποιο περιορισμό σε αυτό ο κατασκευαστής.
βγαλε εναν 60αρη και μετα κανε το ιδιο με εναν 15αρη και νεοτερο.
Μετα συγκρινε μηκος, παχος, υλικο των αξονων και των γραναζιων, ειδος γραναζιων, αριθμος σημειων στηριξης του και πως (ρουλεμαν, τι μεγεθος και ποσα ρουλεμαν -κουζινετα) και τελος απλοτητα κατασκευης! Τοτε θα καταλαβεις γιατι οι 60αρηδες θα αντεξουν για αλλα 60 χρονια και οι νεοτεροι απο 15ετη ουτε 5!!!!!!!
Attached Images
File Type: jpg BMW r25 rear axle.jpg (16.4 KB, 11 views)
File Type: jpg bmw right angle gearbox 1200.jpg (20.3 KB, 11 views)
File Type: jpg BMW drive shaft 1200.jpg (15.3 KB, 10 views)

Last edited by GeorgeP; 30-08-2011 at 15:51.
Reply With Quote