Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Gemat
Τι λετε ρε παιδια??? 
....καθε λιγα χλμ συμπληρωνετε λαδια??
Ειχα καποτε ενα διχρονο ΜΤΧ που εβαζα λαδι μιξης.... νομιζα οτι τα τετραχρονα ΔΕΝ καινε λαδι παρα μονο οταν ειναι φθαρμενα τα ελατηρια!!
Σιγουρα ειναι ΟΚ οι μηχανες σας??????
Επισης αυτο με το πλαγιο σταντ.... η αντλια λαδιου αυτη τη δουλεια δεν κανει??? δηλαδη αν δουλευω το αμαξι στην ανηφορα για καμποση ωρα θα αρχισει να καιει λαδι?????
Κουφα μου ακουγονται ολα αυτα.....Λεει τετοια πραγματα το μανιουαλ της BMW για συγχρονα μοντελα??
|
Αγαπητε μου,
Σου απαντω εγω ο καβαλλων ιδιο μηχανακι με σενα για να μην σε παρουν απο το αφτι οι υπόλοιποι!!!

Οι μηχανες τους ειναι ΟΚ δεν εχουν κανενα προβλημα με το λαδι και την κατανάλωση του, ετσι ειναι φτιαγμενες διότι σαν αεροψυκτα δεν μπορει να γινει αλλιως!!! Δεσε το εκει και μην κολλάς στην φραση ''καιει λαδι'' διότι αν οδηγουσες ενα subaru WRX και το πηγαινες 160+ στο Αθηνα - Θεσσαλονικη θα σου ελεγα ποσο λαδι θα εβαζες στο τερμα της διαδρομης!!! Αν δε του εβαζες και το κιτ αυξησης υποδυναμης τότε δεν θα εφτανες στην θεσσαλονικη με το ιδιο λαδι στα καρτερ!! Ετσι ειναι τα GS ενας ''φτιαγμενος'' κινητηρας που συν της άλλης ειναι κι αερόψυκτος!!
Ακομα και το Βαραντερο που ΔΕΝ καιει λαδι, βαλε του ενα 10/40 συνθετικό και τραβα στην ιδια διαδρομη με 160+ και πες μου τι ειδες μετα απο 1000κμ!! Ενταξει τα GS σαν αεροψυκτο το αποτέλεσμα ειναι στα 500κμ, αλλα that's life with air cooled engines!!!!
Οσο για το πλαγιο σταντ που αναφερει ο NLS, ναι υπήρχε ενα θέμα στα μπόξερ του 1990-1998 και στα πρωτα μοντέλα σειράς ''Κ'' όπου τα ελατηρια των πιστονιων δεν στεγάνωναν τον κυλινδρο σωστά (περιεργως βέβαια) αλλα αυτο λυθηκε σχεδόν αμεσως στα ''Κ'' και στα 1200 GS δεν υφισταται!!!!
Φιλε και συνοδοιπόρε gemat, οτι ειναι φτιαχτό απο την ''μαμα'' να συμβαινει (π.χ. καταναλωση λαδιου στα GS) να μην σε απασχολεί σαν ''προβλημα'' αλαλ σαν μερος του χαρακτηρα της μοτο που καβαλάς!! Αν δεν μπορεις να το ανεχτεις αυτο ειναι άλλο θεμα και προχωρας στην πωληση της μοτο, όπως εκανα κι εγω, για να ησυχάσεις!!!