View Single Post
Παλιό 28-06-2012, 12:54
dan Ο/Η dan βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2012
Περιοχή: Γιάννενα
Μoto: F 800 GS
Προεπιλογή Απάντηση: Μοναχική περιήγηση σε ακρωτήρια και βουνά…

Το πρωινό ξύπνημα σε τέτοια μέρη δεν χρειάζεται σχόλια . Όσοι είστε των βουνών με καταλαβαίνετε απόλυτα. …..καφεδάκι στο γκαζάκι και παρακολουθώ την ανατολή ηλίου .
Φορτώνω και κατηφορίζω στην πηγή . Χώνω το κεφάλι στην γούρνα …αχχχχ ! τώρα είμαι έτοιμος να κατηφορίσω για την θάλασσα . Σήμερα λέω να περικυκλώσω την Μάνη με μία επίσκεψη στο ακρωτήριο Ταίναρο .

Διασχίζω το δάσος μες την πρωινή δροσιά .

Η κορυφή του Ταΰγετου τραβάει το βλέμμα .

Αποχαιρετώ για φέτος τον Ταΰγετο . Θα τα πούμε σύντομα….

Κατηφορίζω νοτιοδυτικά για Μηλιά . Στο βάθος η θάλασσα και πιο κάτω η Αφρική !!

Τώρα όσο κατεβαίνω το τοπίο χάνει το δάσος και γίνεται κλασσικό Μανιάτικο.

Απολαυστική η διαδρομή …

Φτάνω στον κεντρικό δρόμο και συνεχίζω νότια για Οίτυλο – Αρεόπολη
Το κάστρο της Κελεφάς

Βαθύ μπλε …

Μεσημέρι - αεράκι - σκληρό φώς στο ξερό Μανιάτικο τοπίο. Ιδανικές συνθήκες για να νοιώσεις τι θα πει ΜΑΝΗ. . Πολλοί βρίσκουν κουραστικό το μέρος αλλά εμένα με γοητεύει .

Δραματική διαδρομή προς Μαρμάρι

Ανοίγω την ζελατίνα …παραληρώ από τα αρώματα : φασκόμηλο – θυμάρι και δεν ξέρω τι άλλο , ανακατεμένα με την θαλασσινή αύρα …έχω μαστουρώσει !!

Σκληρά τοπία στο αδιέξοδο δρόμο για Ταίναρο.

Εδώ στον ναό του Ποσειδώνα τέλος του δρόμου . Συνεχίζει πλέον μονοπάτι για τον φάρο του Ταινάρου. Μοναδική εμπειρία η επίσκεψη στον φάρο - δυνατό σημείο . Τον είχα επισκεφτεί πριν χρόνια και θέλω να ξαναπάω αλλά δεν θέλω να αφήσω τις αποσκευές αφύλακτες .
Προσκυνάω στον Ταινάριο Ποσειδώνα και μεταβολή . Τώρα μόνο βόρεια πάει .

Ανηφορίζω την ανατολική πλευρά της Μάνης με κατεύθυνση Λάγια - Κότρωνα

Μετά από δύσκολη αλλά πανέμορφη διαδρομή φτάνω στο Γύθειο όπου κάνω στάση για καφέ και ομελέτα .
Στόχος τώρα είναι ο Πάρνωνας και συγκεκριμένα το χωριό Τζίντζινα.
Ανηφορίζω για Γεράκι και έπειτα για Καλλιθέα .

Διασχίζω τα καμένα από την μεγάλη φωτιά αλλά ευτυχώς παρακάτω το δάσος είναι άθικτο .

Τα Τζίντζινα. Χωριό κούκλα μέσα στο δροσερό δάσος . Σταματάω για μια παγωμένη μπύρα . Όσες φορές και να έχω έρθει πάντα θα με μαγεύει ο Πάρνωνας .
Ανοίγω τον χάρτη και βλέπω πιο βόρεια ένα χωματόδρομο να ανεβαίνει σε μια κορυφή με ξωκλήσι . Φαίνεται ιδανικό για διανυκτέρευση . Σηκώνομαι αργά και ξεκινώ για εκεί .

Βρίσκω τον χωματόδρομο και ανηφορίζω για την κορυφή μες στο σούρουπο. Το σημείο είναι καταπληκτικό . Μια κορυφή με θέα 360ο . Βλέπω την μισή Πελοπόννησο από εδώ.
Πιάνω κουβέντα με τους δασοπυροσβέστες γιατί εδώ υπάρχει και πυροφυλάκιο και αφού αναχωρήσουν στήνω τη σκηνή και ξεκινώ να μαγειρέψω κάτι.

Μόλις πέσει ο ήλιος και βγουν τα αστέρια ανεβαίνω στο παρατηρητήριο . Περιγραφή αδυνατώ να κάνω . Χαζεύω με τις ώρες και το μυαλό σταματά να σκέφτεται ….
Αργά θα πέσω για ύπνο .

Ξυπνάω χαράματα για να πιώ τον καφέ μου παρατηρώντας την ανατολή πάνω από τον Πάρνωνα. . Τελευταία μέρα σήμερα . Ξεκινώ χαλαρά να ανηφορίζω βόρεια για Γιάννενα .

Σκέπτομαι πάλι ότι η χώρα μας είναι παράδεισος για μοτό …

Καλές βόλτες φίλοι μου θα τα πούμε στον δρόμο…

Last edited by dan; 28-06-2012 at 13:07.
Reply With Quote