GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Ταξίδια - Συναντήσεις > Εκδρομές εντός Ελλάδος

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Prev Previous Post   Next Post Next
Παλιό 28-06-2012, 12:54
dan Ο/Η dan βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2012
Περιοχή: Γιάννενα
Μoto: F 800 GS
Προεπιλογή Απάντηση: Μοναχική περιήγηση σε ακρωτήρια και βουνά…

Το πρωινό ξύπνημα σε τέτοια μέρη δεν χρειάζεται σχόλια . Όσοι είστε των βουνών με καταλαβαίνετε απόλυτα. …..καφεδάκι στο γκαζάκι και παρακολουθώ την ανατολή ηλίου .
Φορτώνω και κατηφορίζω στην πηγή . Χώνω το κεφάλι στην γούρνα …αχχχχ ! τώρα είμαι έτοιμος να κατηφορίσω για την θάλασσα . Σήμερα λέω να περικυκλώσω την Μάνη με μία επίσκεψη στο ακρωτήριο Ταίναρο .

Διασχίζω το δάσος μες την πρωινή δροσιά .

Η κορυφή του Ταΰγετου τραβάει το βλέμμα .

Αποχαιρετώ για φέτος τον Ταΰγετο . Θα τα πούμε σύντομα….

Κατηφορίζω νοτιοδυτικά για Μηλιά . Στο βάθος η θάλασσα και πιο κάτω η Αφρική !!

Τώρα όσο κατεβαίνω το τοπίο χάνει το δάσος και γίνεται κλασσικό Μανιάτικο.

Απολαυστική η διαδρομή …

Φτάνω στον κεντρικό δρόμο και συνεχίζω νότια για Οίτυλο – Αρεόπολη
Το κάστρο της Κελεφάς

Βαθύ μπλε …

Μεσημέρι - αεράκι - σκληρό φώς στο ξερό Μανιάτικο τοπίο. Ιδανικές συνθήκες για να νοιώσεις τι θα πει ΜΑΝΗ. . Πολλοί βρίσκουν κουραστικό το μέρος αλλά εμένα με γοητεύει .

Δραματική διαδρομή προς Μαρμάρι

Ανοίγω την ζελατίνα …παραληρώ από τα αρώματα : φασκόμηλο – θυμάρι και δεν ξέρω τι άλλο , ανακατεμένα με την θαλασσινή αύρα …έχω μαστουρώσει !!

Σκληρά τοπία στο αδιέξοδο δρόμο για Ταίναρο.

Εδώ στον ναό του Ποσειδώνα τέλος του δρόμου . Συνεχίζει πλέον μονοπάτι για τον φάρο του Ταινάρου. Μοναδική εμπειρία η επίσκεψη στον φάρο - δυνατό σημείο . Τον είχα επισκεφτεί πριν χρόνια και θέλω να ξαναπάω αλλά δεν θέλω να αφήσω τις αποσκευές αφύλακτες .
Προσκυνάω στον Ταινάριο Ποσειδώνα και μεταβολή . Τώρα μόνο βόρεια πάει .

Ανηφορίζω την ανατολική πλευρά της Μάνης με κατεύθυνση Λάγια - Κότρωνα

Μετά από δύσκολη αλλά πανέμορφη διαδρομή φτάνω στο Γύθειο όπου κάνω στάση για καφέ και ομελέτα .
Στόχος τώρα είναι ο Πάρνωνας και συγκεκριμένα το χωριό Τζίντζινα.
Ανηφορίζω για Γεράκι και έπειτα για Καλλιθέα .

Διασχίζω τα καμένα από την μεγάλη φωτιά αλλά ευτυχώς παρακάτω το δάσος είναι άθικτο .

Τα Τζίντζινα. Χωριό κούκλα μέσα στο δροσερό δάσος . Σταματάω για μια παγωμένη μπύρα . Όσες φορές και να έχω έρθει πάντα θα με μαγεύει ο Πάρνωνας .
Ανοίγω τον χάρτη και βλέπω πιο βόρεια ένα χωματόδρομο να ανεβαίνει σε μια κορυφή με ξωκλήσι . Φαίνεται ιδανικό για διανυκτέρευση . Σηκώνομαι αργά και ξεκινώ για εκεί .

Βρίσκω τον χωματόδρομο και ανηφορίζω για την κορυφή μες στο σούρουπο. Το σημείο είναι καταπληκτικό . Μια κορυφή με θέα 360ο . Βλέπω την μισή Πελοπόννησο από εδώ.
Πιάνω κουβέντα με τους δασοπυροσβέστες γιατί εδώ υπάρχει και πυροφυλάκιο και αφού αναχωρήσουν στήνω τη σκηνή και ξεκινώ να μαγειρέψω κάτι.

Μόλις πέσει ο ήλιος και βγουν τα αστέρια ανεβαίνω στο παρατηρητήριο . Περιγραφή αδυνατώ να κάνω . Χαζεύω με τις ώρες και το μυαλό σταματά να σκέφτεται ….
Αργά θα πέσω για ύπνο .

Ξυπνάω χαράματα για να πιώ τον καφέ μου παρατηρώντας την ανατολή πάνω από τον Πάρνωνα. . Τελευταία μέρα σήμερα . Ξεκινώ χαλαρά να ανηφορίζω βόρεια για Γιάννενα .

Σκέπτομαι πάλι ότι η χώρα μας είναι παράδεισος για μοτό …

Καλές βόλτες φίλοι μου θα τα πούμε στον δρόμο…

Last edited by dan; 28-06-2012 at 13:07.
Reply With Quote

Κανόνες καταχώρησης