View Single Post
Παλιό 09-10-2012, 15:54
JohnGS1100 Ο/Η JohnGS1100 βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Aug 2012
Περιοχή: Θεσσαλονικη
Μoto: R1100GS
Προεπιλογή Απάντηση: Από κατανάλωση τι λέει το απλό 1200 gs??

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από BOXER Εμφάνιση μηνυμάτων
Η απόφαση λοιπόν, είναι καθαρά προσωπική υπόθεση, .......................

Μην κάνετε αλλαγές σε ζωτικής σημασίας εξαρτήματα (μηχανικά-ηλεκτρονικά) πέραν απο ότι προτείνει ο κάθε κατασκευαστής! Η γνώμη του και η άποψη του, είναι για εμένα "ευαγγέλιο"!
Τώρα περι ορεξεως...
Sorry αλλά το τι εγκρίνει ή προτείνει ο κατασκευαστής έρχεται σε 2η μοίρα. Υπάρχουν λόγοι marketing, οικονομίας, διαθεσιμότητας, ποτιλιτής management, λίστας προμηθευτών, ακόμα κ λάθη που τα πληρώνουν ακριβά οι καταναλωτές.

Για να συνεχίσουμε το θέμα, το θέμα κατασκευής μερών σε διαφορικά, πηνία, γραναζιών κλπ. το έχω δει πάμπολες φορές σε μηχανουργεία, που ουσιαστικά κάνουν κατασκευές πολύ πιο ανθεκτικές κ με περισσότερες προδιαγραφές σε σκληροτράχηλη χρήση. Έχω δει παραγγελία σε ακρόμπαρα από την suzuki για τα 4Χ4 της, σε μηχανουργείο της περιοχής μου, που τα πουλάει στους πελάτες της σαν "αμερικάνικης" προέλευσης κ ικανά για χωμάτινη χρήση, προκειμένου να διαλύσει την κάθε αμφιβολία τους. Σημειωτέον ότι οποιαδήποτε απόπειρα αλλαγής των μερών αυτών εντός εγγύησης έχει αποτύχει όπως μου είπε ο μηχανουργός.
Ακόμα έχω δει σε μηχανουργεία να κατασκευάζουν custom γρανάζια για σασμαν αγωνιστικής χρήσης, δισκόφρενα, αποστάτες τροχών κ ότι μπορεί να φανταστείτε με χαρακτηριστική ακρίβεια.

Στο θέμα μας τώρα, αν βγάλεις τα γρανάζια του διαφορικού στο μοντέλο 2009 είναι 11:33 μπορείς να το κάνεις 10:34 με μέταλο που αντέχει μεγαλύτερη καταπόνηση, βαμένο με υδική επίστρωση κλπ κλπ αυτά τα ξέρουν οι μηχανουργοι έχουν μέταλα για κάθε περίσταση κ είναι γνώστες που χρειάζεται ελαστικότητα, που σκλήρυνση, βαφή κτλ.

Last edited by JohnGS1100; 09-10-2012 at 15:58.
Reply With Quote