View Single Post
Παλιό 12-01-2013, 10:43
platon Ο/Η platon βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2009
Περιοχή: Αγρίνιο
Μoto: R1200GS
Προεπιλογή Απάντηση: Πως μας κλέβουν στα πρατήρια βενζίνης

Alex, τα 22 usable έχουν διαφορά από το "total capacity" που αναφέρει κάποιος άλλος φίλος πιο πάνω.

Ναι μεν η τρόμπα μπορεί να χρησιμοποιήσει 22 λίτρα, αλλά εσύ γέμισες το τεπόζιτο μέχρι πάνω. Άρα όχι "δεν μπορούν να βάλουν πάνω από 22 λίτρα". Μπορούν. Άλλου το γέμισμα το εννοούν μέχρι εκεί που μπαίνει το στόμιο της αντλίας. Άλλοι τραβάνε το στόμιο έξω έξω και σου ξεχειλίζουν το τεπόζιτο.
Δες π.χ. τα δοχεία σου, λένε 5 λίτρα, αλλά δεν είναι γεμισμένα μέχρι πάνω. Το ίδιο πράγμα συμβαίνει και στο τεπόζιτο. 22 λίτρα usable, μέχρι που ? Μέχρι το χείλος ή πιο κάτω ?

Επιπλέον, κάπου έχει γραφτεί, ή εδώ ή σε άλλο φόρουμ δεν θυμάμαι, πως το τεπόζιτο "κρύβει" κάποια ποσότητα βενζίνης.
Το έχω τσεκάρει πάρα πολλές φορές γιατί έχω μείνει πάρα πολλές φορές. Μπορείς να το επιβεβαιώσεις αν μείνεις και κουνήσεις την μηχανή ώστε να ακούσεις το υπόλοιπο και φυσικά αν ξαπλώσεις την μηχανή αριστερά για κάποια δευτερόλεπτα. Θα πάρει αμέσως μπροστά μετά.
Το έχω επιβεβαιώσει πάρα πολλές φορές στο 1200. Δεν ξέρω αν συμβαίνει το ίδιο και στο δικό σου.

Στο επόμενο πείραμα που θα κάνεις, βάλε 22 λίτρα βενζίνης και τσεκάρισε οπτικά το επίπεδο του ρεζερβουάρ.
Κάνε την άντληση και τσεκάρισε και ηχητικά το αν βρίσκεται υπόλοιπο μέσα, αλλά και γέρνοντας το μηχανάκι αριστερά.

Ένας άλλος τρόπος είναι σε άδειο ρεζερβουάρ να βάλεις 22 λίτρα μετρημένα και μετά με ένα μπιτόνι να ξεχειλίσεις το ρεζερβουάρ.

Last edited by platon; 12-01-2013 at 10:47.
Reply With Quote