View Single Post
Παλιό 30-01-2013, 14:48
frits Ο/Η frits βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αχαρνές
Μoto: BMW R1200 GS 2005 YAMAHA TTR 250
Προεπιλογή Απάντηση: 12 Δεκεμβρίου η τελευταία ημέρα άρνησης δωρητού οργάνων

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από left76 Εμφάνιση μηνυμάτων
Έβαλες από πάνω ένα θέμα και έκατσα και σου απάντησα σε κάθε μια παράγραφο ξεχωριστά, θέλοντας να σου πω τον αντίλογο στις δηλώσεις του ΕΟΜ (όχι στις δικές σκέψεις) και να σου πω πως πιστεύω πως ο κόσμος μας δεν είναι αγγελικά πλασμένος. Και σε απάντηση όλων των παραγράφων μου, εσύ μου απαντάς προσωπικά με ένα κείμενο γεμάτο απαξίωση και ειρωνία στις απόψεις μου(που ίσως δεν είμαι και ο μόνος με αυτές τις απόψεις)
Αν θεωρείς ότι σε πρόσβαλα προσωπικά, ζητώ συγνώμη....να ξέρεις όμως ότι αν ήμουν γιατρός που εμπλέκομαι στις μεταμοσχεύσεις θα μπορούσα να έχω προσβληθεί πολύ περισσότερο από τα γραφόμενά σου μιας και τους θεωρείς όλους απατεώνες.....

Θα σου απαντήσω λοιπόν με μερικές ερωτήσεις...

1. Γνωρίζεις πόσοι γιατροί και διαφορετικά τμήματα εμπλέκονται για να χαρακτηριστεί ένας ασθενής εγκεφαλικά νεκρός, γνωρίζεις ότι η οικογένεια έχει δικαίωμα να ορίσει και δικό της γιατρό για να επιβεβαιωθεί η διάγνωση;

2. Μεταμοσχεύσεις γίνονται εδώ και χρόνια, γνωρίζεις έστω και ΕΝΑ περιστατικό στην Ελλάδα ή στην Ευρώπη όπου ακολουθούνται οι ίδιοι κανόνες και πρωτόκολλα να έχει γίνει καταγγελία για μαϊμουδιά.
Δεν μπορεί κάποιος θα μίλαγε, τίποτα δεν μένει κρυφό σήμερα...

3. Γνωρίζεις τέλος να μου πεις που, πως και σε ποιόν θα γίνει η μεταμόσχευση των ληφθέντων οργάνων, δηλαδή πέρνουμε το νεφρό από τον νεκρό και το βγάζουμε στο organa.gr με αγγελία του τύπου εδώ το καλό νεφρό; Γνωρίζεις τι ιατρικές διαδικασίες χρειάζονται για να θεωρηθεί ένα μόσχευμα συμβατό και να υποστηριχθεί ή μετεγχειριτική πορεία του ασθενούς ; Πιστεύεις πράγματι ότι ένα ολόκληρο νοσοκομείο μπορεί να μπεί σε μία τέτοια διαδικασία χωρίς κανείς να ανοίξει το στόμα του ;

Αν τα γνωρίζεις όλα αυτά και πιστεύεις ότι ένα επιχείρημα όπως "ο κόσμος μας δεν είναι αγγελικά πλασμένος" μπορεί να είναι αρκετό για να απαξιώσει προσπάθειες σαν αυτή του ΕΟΜ και των γιατρών που τον πλαισιώνουν τότε και εγώ μπορώ να δηλώσω......
Reply With Quote