View Single Post
  #25  
Παλιό 15-05-2013, 13:05
GeorgeP Ο/Η GeorgeP βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3
Μηνύματα: 6,530
Προεπιλογή Απάντηση: Οι μαρτυρίες καθηγητών,μαθητών και γονιών μέσα από το σχολείο της Ιερισσού

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Nordic Εμφάνιση μηνυμάτων
Εντελώς φιλικά και καλοπροαίρετα θέλω να πω πως δεν συμφωνώ με τον φίλο GeorgeP (κυρίως σε αυτά που υπογράμμισα).
Παντα φιλικά μιλαμε ασχετα αν καποιοι, κακως, το παιρνουν επι προσωπικου διοτι βλέπουν τα λαθη τους μεσα απο τα γραφομενα του Georgep. Κι εγω φιλικα λοιπον θα σου μιλησω χωρις να προσπαθησω να σου αλλαξω την οποια γνωμη σου.

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Nordic Εμφάνιση μηνυμάτων
Άσχετα με το τι ψηφίζει ο καθένας, τα περί Σύριζα, ΚΚΕ και υποκινητές, επειδή το διαβάζω και αλλού, ακούγονται κάπως φαιδρά. Δηλαδή, δεν είναι επιχείρημα το ότι επειδή αντιδρά το τάδε κόμμα δεν πρέπει να αντιδράσει και εκείνος που είναι εκτός του κόμματος! Η νοοτροπία αυτή κατά την γνώμη μου (πρέπει να) είναι απαρχαιωμένη τώρα πια. Τα κόμματα κάνουν την δουλειά τους πολλές φορές η ιδιοτέλεια τους μπορεί να συμπίπτει με το κοινό καλό άλλοτε όχι. Προσωπικά είμαι έξω και πέρα από αυτά.
Σωστο εως πανσωστο....ομως, επειδη υπηρξα μελος συνδικαλιστικου φορεα σε διαβεβαιω οτι καμια κινηση, καμια απεργια και καμια διαδηλωση δεν θα γινοτανε αν δεν ειχε την καλυψη και υποστηριξη καποιου ¨η καποιων πολιτικων κομματων τα οποια εκπροσωπουνται στην βουλη και δεν ειναι εξω απο αυτην.
Ειναι απολυτως σωστό καποιος που διαφωνει με καποια κυβερνητικη επιλογη να αντιδρασει αλλα αυτη η αντιδραση δεν θα εφτανε ποτε σε επιπεδο επισοδιων ''σκουριων'', ''Συνταγματος'' κ.λ.π. και φυσικα δεν θα ειχε διαρκεια.......Ακομη και οι υγιως αντιδρωντες οπως εσυ παρασυρεσαι, αθελα σου, απο τις πολιτικοποιημενες φωνες των συγχωριανων σου και των πισω απο αυτους.


Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Nordic Εμφάνιση μηνυμάτων
Γεγονότα: Η αξία του χρυσού ανέρχεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Η πώληση γίνεται μόλις για 11 εκτ ευρώ. Το ξεπούλημα του χρυσού της Χαλκιδικής ξεκίνησε επί υπουργίας κ. Άκη Τσοχατζόπουλου (υπουργός ανάπτυξης τότε κρατούμενος στον Κορυδαλλό τώρα- για άλλο λόγο βέβαια) και Πάχτα και πρωθυπουργίας κ. Σημήτη. Υλοποιείται σήμερα από τον κ. Α Σαμαρά.
Για να καταλαβω, αν η πωληση γινοταν για μερικες εκατονταδες εκατομυρια ευρω θα ηταν ΟΚ σε αυτην την περιπτωση?
Εξάλλου η λεξη ξεπουλημα δεν ειναι η σωστη, διοτι κανεις δεν πωλει τιποτε, μονον εκχωρει δικαιωμα εκμεταλευσης για Χ χρονια. Σε αυτο το διαστημα πληρωνονται νοικια, φοροι κ.λ.π. επιπροσθετως του τιμηματος.


Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Nordic Εμφάνιση μηνυμάτων
Κανείς βέβαια, δεν μιλά για την ανεκτίμητη αξία της γης. Για το απαράμιλλο κάλος της για την ιστορία της. Σκέφτομαι πως, σε άλλη χώρα, ένας υποδεέστερος τόπος που γέννησε κάποιον ασύγκριτα μικρότερο του Αριστοτέλη θα ήταν τουλάχιστο μητροπολιτικό πάρκο και θα είχε Πανεπιστήμιο "Μέκκα" των επιστημών. Εδώ πουλάμε μπίτ παρά... τες πα.
Κανεις δεν πουλα τιποτε, στο εξηγω πιο πανω. Στο ιντερνετ υπαρχει ολη η συμφωνια μεταξυ κρατους και Ελντοραντο σε παρακαλω ψαξε την.
Ακομα κι εσυ ο ιδιος χρησιμοποιεις λεξεις οπως ''πωληση'', ''ξεπουλημα'' και πουθενα την λεξη ''εκχωρηση'', ''δικαιωμα'', ''εκμεταλευση'' λεξεις που συνεχως κι αδιαλειπτως χρησιμοποιουν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ. Αυτο, σε εμενα τουλαχιστον που ψυριζω την μαϊμου, μου λεει οτι δεν εχεις ακουσει τιποτε απο τις δηλωσεις της εταιρειας, της κυβερνησης και ουτε εχεις διαβασει το παραμικρο απο την συμβαση ''παραχωρησης εκμεταλευσης και αναπτυξης'' του χρυσου στην Χαλκιδικη.
Το ιδιο συμβολαιο που υπεγραψε η Hotchif για την εκμεταλευση του Αλ. Βενιζελος - εκει να δεις αντιδρασεις τοτε - το ιδιο υπογραφτηκε και στις Σκουριες μεταξυ κρατους και Καναδικης εταιρειας.
Στο Ελ. Βενιζελος βρηκαν εργασια κατι χιλιαδες ανθρωποι επιπλεον αυτων που εργαζοντιο στο Ελληνικο, ειμαι σιγουρος οτι και στις σκουριες θα γινει το ιδιο.
Μιλας για απαραμιλλο καλος, θα συμφωνησω μαζι σου μιας και την Χαλκιδικη -και τις Σκουριες -την εχω περπατησει ποντο-ποντο, αλλα, απαραμιλλο καλος εχει και το Αιγαιο...εχει ομως πετρελαια...να τα αφησουμε στον πατο ¨η να τα εκμεταλευτουμε προσεχωντας μην δημιουργησουμε εναν νεο κολπο του Μεξικου? Απαραμιλλο καλλος ηταν και ειναι οι παραλιες της Ροδου που την δεκαετια του '60 και 70 γεμισαν με μπετον, τα γνωστα μεγαθηρια ξενοδοχεια.......να τις αφηναμε οπως ηταν σε πρωτογωνη μορφή?
Απαραμιλλο καλος εχουν και τα Ζαγορωχωρια οπου η επεμβατικη παρεμβολη απο την ξενοδοχειακη αναπτυξη ειναι τεραστια......
Απαραμιλλο καλος εχει και η Φωκιδα οπου εξορυσσονται οι Βωξιτες Παρνασσου με παρομοιες παρεμβατικες ενεργειες στο φυσικο περιβαλλον......
Στην Φωκιδα οπου πριν μερικα χρονια το παρον φορουμ διοργανωσε 3ημερη εκδρομη και οπου ειναι σκαμενη σε βαθος πανω απο 300μ ολος ο Παρνασσος και η Γκιωνα πουθενα μα πουθενα τιποτα δεν μαρτυραει τι γινεται απο κατω του εδαφος απο αρχαιοτατων χρονων!!!!!!!!!!
Τι να καναμε? να τα αφηναμε ανεκμεταλευτα και φτωχα αυτα τα μερη κι οσα νεα θα ακολουθησουν επειδη καποιοι αντιδρουν ¨η αντιδρουσαν?
Ξερεις φανταζομαι τι ειχε γινει με το ''ξεπουλημα'' του λιμανιου στον Κερατσινι και πως οι κατοικοι, φυσικα κατευθυνομενοι, ειχαν αντιδρασει...πηγαινε τωρα να δεις ποιος αντιδρα....ΚΑΝΕΙΣ!!! κι οσοι αντιδρουσαν θελουν να γινουν υπαλληλοι της Cosco TΩΡΑ!!!!

Οι κατοικοι στις σκουριες εχουν πειστει απο καποιους οτι το περιβαλλον θα χαλασει δειχνωντας τυος μαλιστα τους τεραστιους λακους και τα πλυντηρια χωματος απο τις εξορυξεις χρυσο στην Αφρικη.....ετσι τους επεισαν!!! Ειδαλλως τιποτε δεν θα γινοταν διοτι δεν φανταζομαι να μην υπαρχει προβλημα ανεργιας και οικονομικο στην περιοχη ωστε να μην θελουν την αναπτυξη, εκτος κι αν την μονη αναπτυξη που δεχνται ειναι ο τουρισμος!!!!!


Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Nordic Εμφάνιση μηνυμάτων
Φίλε Γιώργο να σαι καλά. Εδώ μόνο σκέψεις καταθέτω χωρίς προσωπική αντιπαράθεση. Και για να μην ξεχνιόμαστε... καλές βόλτες και πάντα όρθιος!!

Κι εγω αγαπητε μου, δεν εχω καμια διαθεση για κανενος ειδους αντιπαραθεση αλλα ουτε απλες σκεψεις καταθετω....καταθετω εμπειρια ζωης απο διαφορων ειδων αναπτυξεις αν τον κοσμο και τους ορους απο την αναγνωση των ''παραχωρησεων εργων'' στην Ελλαδα. Ορους που κανεις απο τους διαμαρτυρομενους σε οτιδηποτε διαμαρτυρεται δεν μπαινει στον κοπο να μελετησει επαφιομενος στις πληροφοριες απο τα κομματικα κεντρα τα οποια ειναι σε αμεση συζευξη με τις Τ.Ο. της καθε περιοχης.
Τα εζησα επι 11 χρονια αγαπητε μου.......και την κοπανησα φυσικα!!!

Last edited by GeorgeP; 15-05-2013 at 13:09.
Reply With Quote