13-05-2013, 21:00
|
Senior Member
|
|
Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2013
Περιοχή: Scandinavia
Μoto: BMW R1200R
|
|
Απάντηση: Οι μαρτυρίες καθηγητών,μαθητών και γονιών μέσα από το σχολείο της Ιερισσού
Εντελώς φιλικά και καλοπροαίρετα θέλω να πω πως δεν συμφωνώ με τον φίλο GeorgeP (κυρίως σε αυτά που υπογράμμισα).
Μόνο δυό - τρία πράγματα... επειδή κατάγομαι από την Χαλκιδική (ΑΣΜ 131 ), με αφορά ιδιαίτερα το θέμα και το παρακολουθώ.
Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP
Eκει που παει ολος ο χρυσος του κοσμου αγαπητε μου.......ξερω πολυ καλα, μην ξεχνας εχω γυναικα με εργαστηριο αργυροχρυσοχοϊας.
Καλα θα κανουν οι κατοικοι εκει επανω να κατσουν στα αυγα τους διοτι ο χρυσος της Ελλαδας, αν υπαρχει, οπως και τα πετρελαια, αν υπαρχουν, πρεπει να βγουν στην επιφανεια και να εκεμταλευτουν. Αυτο λεγεται βαρια βιομηχανια και αναπτυξη με χιλιαδες θεσεις εργασιας.
Βαριά βιομηχανία ναι λέγεται, αλλά όχι αναγκαστικά και ανάπτυξη. Για να μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη θα πρέπει τα θετικά της βαριάς βιομηχανίας να υπερκεράζουν τα αρνητικά τα οποία, όλοι νομίζω συμφωνούμε, θα πρέπει πρωτίστως να μην απειλούν την ζωή.
Στην περίπτωση της Χαλκιδικής αυτό δεν είναι εφικτό να γίνει. Τουλάχιστον όχι με την τεχνική που χρησιμοποιεί η εταιρία (στην οποία σημειωτέον χαρίζεται σκανδαλωδώς ο χρυσός και η γή). Βάση μελετών του ΑΠΘ, του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και όχι του Σύριζα ή του ΧΨ. Το περί χιλιάδων θέσεων εργασίας, το αντιπαρέρχομαι.
Αν ανυσηχουν για το περιβαλλον, φυσικα καθ' υποδειξην του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, τοτε να αναρωτηθουν πως αιωνες εξορυξης προ αυτων δεν καταφεραν να αλλοιωσουν τιποτε απο αυτο.
Κατ' αρχήν δεν νομίζω πως χρειάζεται να πώ πως η ανησυχία των ανθρώπων για το τί νεράκι θα πίνουν τα παιδάκια τους και το τί αέρα θα αναπνέουν οι μανούλες τους είναι μία ανησυχία που τους την υποδεικνύει το τάδε κόμμα. Είναι το ελάχιστο για το οποίο μπορεί και πρέπει να ανησυχεί ο καθένας ούτως η άλλως. Για να μην αναφέρω τις επιπτώσεις στην γεωργία (βλέπε αιγοτροφία, μελισσοκομία, και καλλιέργειες).
Οστώσο, αυτοί οι αιώνες εξόρυξης που δεν κατάφεραν να αλλοιώσουν τιποτε απο το τοπίο, πότε έλαβαν χώρα; Είναι γνωστό εδώ και αιώνες πως η περιοχή έχει χρυσό, αλλά εξόρυξη για αιώνες δεν γίνεται. Οι αρχαίοι Μακεδόνες, ως κύρια πηγή χρυσού είχαν τον "Γαλλικό" ποταμό, πάλαι ποτέ Εχέδωρος, εξ ού και το όνομα (ο έχων δώρα... εννοούσαν τον χρυσό). Μα κιαν ακόμα ήξεραν την μέθοδο της κυάνωσης, θα την χρησιμοποιούσαν;
Ο Μ.Αλεξανδρος και νερακι επινε και κτηματα καλλιεργουσαν οι Μακεδονες και χρυσο εβγαζαν.
Σιγα δλδ μην βγουν στον δρομο και κανουν ''πολεμο'' οι Κρητικοι διοτι θα μολυνθει η θαλασσα απο τα γεωτρυπανα στην Ν.Κρητη.......
Αν θρηνησουμε νεκρους, κατι για σκαγια και τραυματισμο αστυνομικων απο αυτα διαβασα στα παραθετομενα σου, την κυρια ευθυνη θα εχουν οι υποκινητες των κατοικων αυτων που δεν ειναι αλλοι απο τους παντοτινους καταστροφεις της Ελλαδας Αριστερους!!
|
Άσχετα με το τι ψηφίζει ο καθένας, τα περί Σύριζα, ΚΚΕ και υποκινητές, επειδή το διαβάζω και αλλού, ακούγονται κάπως φαιδρά. Δηλαδή, δεν είναι επιχείρημα το ότι επειδή αντιδρά το τάδε κόμμα δεν πρέπει να αντιδράσει και εκείνος που είναι εκτός του κόμματος! Η νοοτροπία αυτή κατά την γνώμη μου (πρέπει να) είναι απαρχαιωμένη τώρα πια. Τα κόμματα κάνουν την δουλειά τους πολλές φορές η ιδιοτέλεια τους μπορεί να συμπίπτει με το κοινό καλό άλλοτε όχι. Προσωπικά είμαι έξω και πέρα από αυτά.
Γεγονότα: Η αξία του χρυσού ανέρχεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Η πώληση γίνεται μόλις για 11 εκτ ευρώ. Το ξεπούλημα του χρυσού της Χαλκιδικής ξεκίνησε επί υπουργίας κ. Άκη Τσοχατζόπουλου (υπουργός ανάπτυξης τότε κρατούμενος στον Κορυδαλλό τώρα- για άλλο λόγο βέβαια) και Πάχτα και πρωθυπουργίας κ. Σημήτη. Υλοποιείται σήμερα από τον κ. Α Σαμαρά.
Κανείς βέβαια, δεν μιλά για την ανεκτίμητη αξία της γης. Για το απαράμιλλο κάλος της για την ιστορία της. Σκέφτομαι πως, σε άλλη χώρα, ένας υποδεέστερος τόπος που γέννησε κάποιον ασύγκριτα μικρότερο του Αριστοτέλη θα ήταν τουλάχιστο μητροπολιτικό πάρκο και θα είχε Πανεπιστήμιο "Μέκκα" των επιστημών. Εδώ πουλάμε μπίτ παρά... τες πα.
Φίλε Γιώργο να σαι καλά. Εδώ μόνο σκέψεις καταθέτω χωρίς προσωπική αντιπαράθεση. Και για να μην ξεχνιόμαστε... καλές βόλτες και πάντα όρθιος!!
Last edited by Nordic; 13-05-2013 at 21:05.
|