View Single Post
Παλιό 15-05-2013, 18:07
Nordic Ο/Η Nordic βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2013
Περιοχή: Scandinavia
Μoto: BMW R1200R
Προεπιλογή Απάντηση: Οι μαρτυρίες καθηγητών,μαθητών και γονιών μέσα από το σχολείο της Ιερισσού

Αγαπητέ Γιώργο χαίρομαι για τον χρόνο που διαθέτεις και για το πάθος με το οποίο εκφράζεις τις απόψεις σου... ή την εμπειρία της ζωής σου όπως λές.

Εγώ θα περιοριστώ σε απλές σκέψεις πάλι και επιφυλάσσομαι να καταθέσω την εμπειρία της ζωή μου κάπου αλλού...

Μια παράκληση μόνο, ας είμαστε φειδωλοί στις εκφράσεις μας όταν αυτές αφορούν στο άλλο πρόσωπο και περισσότερο υποψιασμένοι για τα πιστεύω, τις πεποιθήσεις και... τις γνώσεις που αυτό μπορεί να κατέχει.

Το λέω αυτό γιατί, αναφέρεις κάπου για εμένα πως παρασύρομαι, άθελα μου, από τις πολιτικοποιημένες φωνές των συγχωριανών μου... και μάλιστα και των αυτών που είναι πίσω από αυτούς... . Αγαπητέ μου φίλε ας μην κάνουμε τέτοιες... νοητικές υπερβάσεις. Χρησιμοποίησα την λέξη "ξεπούλημα" και όχι την λέξη "εκχώρηση'' ή ''εκμετάλευση'' και έβγαλες το συμπέρασμα πως δεν έχω διαβάσει την σύμβαση ''παραχώρησης εκμετάλευσης και ανάπτυξης'' του χρυσού...

Συμφωνώ πως ο καθένας μπορεί να ελεύθερα να υποθέτει και να φαντάζεται ό,τι θέλει. Για την οικονομία της κουβέντας όμως, καλό είναι οι υποθέσεις να μην επέχουν θέση βεβαιότητας.

Σε ότι αφορά στο σχόλιό σου τώρα: Δεν μπορώ να παρακολουθήσω ακριβώς που επικεντρώνεται η επιχειρηματολογία σου. Δηλαδή, ποιοί ακριβώς είναι οι λόγοι που πρέπει να γίνει πάση θυσία η εξόρυξη του χρυσού στην Χαλκιδική με την υπάρχουσα σύμβαση.

Δεν μπορώ να φανταστώ ως επιχείρημα το ότι η εξόρυξη του χρυσού με την υπάρχουσα σύμβαση στην Χαλκιδική πρέπει να γίνει γιατί: η ίδια σύμβαση εφαρμόστηκε και αλλού... πχ Hotchif". Ή το ότι: στα Ζαγορωχώρια η επεμβατικη παρεμβολη απο την ξενοδοχειακηαναπτυξη ειναι τεραστια...... ή το ότι εξάγονται βωξίτες απ΄τον Παρνασσό ή το ότι έγιναν ξενοδοχεία στην Ρόδο...

Ίσως γνωρίζεις καλύτερα από εμένα από το τί πείστηκαν οι κάτοικοι στην Ιερισσό και αντιδρούν. Το δυσάρεστο στην υπόθεση όμως είναι πως αντιδρούν μόνο αυτοί και όχι όλη η Ελλάδα. Ούτε κάν οι κάτοικοι του χωριού μου, που κείται λίγα χιλιόμετρα πιο κεί.

Εγώ έχω ουσιαστικές και βάσιμες επιφυλάξεις, όπως προκύπτουν απ'τις Μελέτες των Πανεπιστημίων, του ΤΕΕ και τις παρεμβάσεις της Κομισιόν αλλά και από προσωπική ακαδημαϊκή εργασία που είχα κάνει παλαιότερα για την
Χαλκιδική στον κλάδο της Γεωπονίας. Πείθομαι ακόμα απ' την μυρωδιά του αέρα που μου μιλάει όταν αγναντεύω τον Άθω (τον Άθω τον εμόν ), τον Ντραγουντέλη και τα πευκοδάση. Πείθομαι απ' το ζουζούνισμα των μελισσών που θα είναι οι πρώτες που θα πιούν το δηλητήριο όταν θα γίνει "ανάπτυξη" στην Ελλάδα (ίσως βέβαια να το ξέρεις, αλλά η Χαλκιδική παράγει το 16% της εγχώριας παραγωγής μελιού) και την αγωνία των κατοίκων.

Προσωπικά, και για να κλείσω την παρέμβασή μου εδώ, πιστεύω πως κάθε νουνεχής πολίτης θέλει να δεί ευημερία στον τόπο και στο πορτοφόλι του. Θα πρέπει όμως, πολίτης και Κράτος να ορίζουν από κοινού το τι εστί ευημερία. Κάθε άλλη προσέγγιση χωλαίνει.

Και επειδή είμαστε στο GSforum, άν ποτέ βρεθούμε στην Χαλκιδική, θα χαρώ να σε πάω μια βόλτα... σίγουρα θα υπάρχει και κάποιο μέρος της Χαλκιδικής που δεν πήγες. Καλές βόλτες Γιώργο!

Last edited by Nordic; 15-05-2013 at 18:20.
Reply With Quote