Απάντηση: Γνωμες για Barbeque
Είχα BBQ υγραερίου μέχρι πριν το Πάσχα, που το χάρισα …
Το χρησιμοποιούσα στη βεράντα για το χαβαλέ,
αλλά κ επειδή βαριόμουν να ανέβω στον από πάνω όροφο,
όπου έχω σταθερό – μεγάλο κτιστό – BBQ …
Το κάρβουνο, κάνει πιο νόστιμο το ψήσιμο … αν και είναι λιγότερο υγιεινό απ’ το αέριο …
Μην φανταστείς καμιά μεγάλη διαφορά όμως …
Και του αερίου είναι πολύ πιο νόστιμα τα ψητά, από τον φούρνο του σπιτιού σου …
Τώρα, ως προς την χρήση …
Το ντουμάνι δεν το αποφεύγεις, ούτε στη μια, ούτε στην άλλη περίπτωση …
Μάλιστα, στο αέριο, έχεις πολύ περισσότερο ντουμάνι μετά από λίγο καιρό χρήσης …
Κι αυτό γιατί, τα λίπη που πέφτουν στις πέτρες λάβας, με τον καιρό συσσωρεύονται,
με αποτέλεσμα να καίγονται κ να θολώνει η ατμόσφαιρα …
Παρόλο που τις έπλενα κατά καιρούς, η βελτίωση ήταν πρόσκαιρη … η συχνή αλλαγή, είναι μονόδρομος …
Αν έχεις συγκατοίκους στον από πάνω όροφο, θα έχεις γκρίνιες …
Τα κάρβουνα, έχουν κι αυτά τα «κατά» τους …
Πρέπει να τα έχεις προμηθευτεί,
να τα αποθηκεύεις,
λερώνουν τον τόπο κ τα χέρια σου – κι ας φοράς γάντια μιας χρήσεως …
Θέλουν προσάναμμα για ν’ ανάψουν, που σημαίνει φασαρία, χρόνο, αναμονή ΚΑΙ ντουμάνι …
Ποτέ δεν χρησιμοποιείς τα κάρβουνα που σου χρειάζονται …
Πάντα θα βάλεις ή παραπάνω ή λιγότερα …
Όταν τελειώσεις το ψήσιμο, με το αέριο κλείνεις τον διακόπτη κ τελείωσες …
Με τα κάρβουνα θα πρέπει να περιμένεις να σβήσουν από μόνα τους,
γιατί κ με κλειστό καπάκι, αυτά θα καούν μέχρι τέλους …
Αυτό, εκτός από την σπατάλη, σημαίνει κ αυξημένη ζέστη μέχρι να σβήσουν … ιδιαίτερα τώρα το Καλοκαίρι …
__________________
Ο ανόητος ... ψάχνει τα λάθη των άλλων, ο έξυπνος ... του εαυτού του, αλλά ο σοφός ... όλους τους συγχωρεί !!!
|