View Single Post
  #6  
Παλιό 15-07-2013, 18:26
ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ's Avatar
ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ Ο/Η ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2008
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Μoto: R 1200 GS ADV - R 1200 RT - X9 500 EVO - VESPA 200E '86
Μηνύματα: 84,759
Προεπιλογή Απάντηση: Γνωμες για Barbeque

Είχα BBQ υγραερίου μέχρι πριν το Πάσχα, που το χάρισα …

Το χρησιμοποιούσα στη βεράντα για το χαβαλέ,

αλλά κ επειδή βαριόμουν να ανέβω στον από πάνω όροφο,

όπου έχω σταθερό – μεγάλο κτιστό – BBQ …

Το κάρβουνο, κάνει πιο νόστιμο το ψήσιμο … αν και είναι λιγότερο υγιεινό απ’ το αέριο …

Μην φανταστείς καμιά μεγάλη διαφορά όμως …

Και του αερίου είναι πολύ πιο νόστιμα τα ψητά, από τον φούρνο του σπιτιού σου …

Τώρα, ως προς την χρήση …

Το ντουμάνι δεν το αποφεύγεις, ούτε στη μια, ούτε στην άλλη περίπτωση …

Μάλιστα, στο αέριο, έχεις πολύ περισσότερο ντουμάνι μετά από λίγο καιρό χρήσης …

Κι αυτό γιατί, τα λίπη που πέφτουν στις πέτρες λάβας, με τον καιρό συσσωρεύονται,

με αποτέλεσμα να καίγονται κ να θολώνει η ατμόσφαιρα …

Παρόλο που τις έπλενα κατά καιρούς, η βελτίωση ήταν πρόσκαιρη … η συχνή αλλαγή, είναι μονόδρομος …

Αν έχεις συγκατοίκους στον από πάνω όροφο, θα έχεις γκρίνιες …

Τα κάρβουνα, έχουν κι αυτά τα «κατά» τους …

Πρέπει να τα έχεις προμηθευτεί,

να τα αποθηκεύεις,

λερώνουν τον τόπο κ τα χέρια σου – κι ας φοράς γάντια μιας χρήσεως …

Θέλουν προσάναμμα για ν’ ανάψουν, που σημαίνει φασαρία, χρόνο, αναμονή ΚΑΙ ντουμάνι …

Ποτέ δεν χρησιμοποιείς τα κάρβουνα που σου χρειάζονται …

Πάντα θα βάλεις ή παραπάνω ή λιγότερα …

Όταν τελειώσεις το ψήσιμο, με το αέριο κλείνεις τον διακόπτη κ τελείωσες …

Με τα κάρβουνα θα πρέπει να περιμένεις να σβήσουν από μόνα τους,

γιατί κ με κλειστό καπάκι, αυτά θα καούν μέχρι τέλους …

Αυτό, εκτός από την σπατάλη, σημαίνει κ αυξημένη ζέστη μέχρι να σβήσουν … ιδιαίτερα τώρα το Καλοκαίρι …



__________________
Ο ανόητος ... ψάχνει τα λάθη των άλλων,
ο έξυπνος ... του εαυτού του,
αλλά ο σοφός ... όλους τους συγχωρεί !!!
Reply With Quote