View Single Post
Παλιό 19-08-2013, 01:07
diomiles Ο/Η diomiles βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2010
Περιοχή: Αιγαλεω Αθηνα
Μoto: f650gs
Προεπιλογή Απάντηση: Ρωγμες στο ελαστικο

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από forester Εμφάνιση μηνυμάτων
Για λάστιχα 20000χλμ και με όχι ιδιαίτερη προσοχή στις πιέσεις κατά τη διάρκεια της ζωής τους, όπως παραδέχεται σε ποστ παραπάνω ο παθών, υπάρχουν ακόμα επικρίσεις και παράπονα για την εταιρεία ελαστικών?

Πως εβγαλες αυτο το συμπερασμα.Εγω ειπα ¨πιθανον να ειχα λαθος αερα" χωρις αυτο να ειναι σιγουρο αφου στις πιεσεις ειμαι τυπικοτατος παντα.Απλα υπέθεσα ότι για καποιο λογο το λαστιχο εχασε αερα και ταξιδεψα με χαμηλες πιεσεις.Πριν ξεκινησω ειχα κάνει έλεγχο και στις πιεσεις των ελαστικων.

Αν ξέραμε και σε πόσα χρόνια τα έκαναν θα προσθέταμε ακόμα έναν παράγοντα!

Κανω περιπου 15.000 τον χρονο οποτε τα συγκεκριμενα λαστιχα ηταν περιπου εναμιση χρονων

Στην αρχική του ερώτηση, αν έθετε όλες τις παραμέτρους - τις οποίες τον ρώτησαν ασφαλώς οι λαστιχάδες και τον απέτρεψαν από τη συνέχεια με τα εν λόγω ελαστικά- σαφώς θα του λέγαμε (εγώ τουλάχιστον) να το αλλάξει άμεσα το λάστιχο.
Όμως στη φώτο που έβαλε το λάστιχο είναι με μικρή φθορά πέλματος. Οπότε τα χλμ τα έχει κάνει με χαμηλές μωτ και μικρό φορτίο αφενός, σε 4-5 χρόνια αφετέρου (δική μου αυθαίρετη υπόνοια...)*. Άρα μιλάμε για λάστιχα σαφώς καμμένα!
Βασιζόμενος στη φώτο και χωρίς άλλες πληροφορίες, είπα να κάνει την επιστροφή του σκεπτόμενος ότι το νησί είναι κάπου Αιγαίο και τα χλμ από το λιμάνι σπίτι του άντε να είναι και 20.
Μετά λέει για Κεφαλλονιά και ταξίδι Πάτρα- Αθήνα.....
Πιασ' τ' αυγό και κούρευτο δηλαδή.

Πως εβγαλες αυτα τα συμπερασματα αφου απο το πρωτο ποστ ημουν ξεκαθαρος και ειπα οτι εχω να κάνω 250 χλμ φορτωμενος και δικάβαλος

Τελικά δεν πρέπει να θεωρούμε τίποτα δεδομένο κι αν είναι για γνώμη να ζητάμε κάθε πληροφορία. Διαφορετικά θα μας ζητάνε τα ρέστα...

Δεν ξερω γιατι το λες αυτο εγω οπως και να εχει σε ευχαριστω και για τον κοπο που μπηκες να απαντησεις και για την συμβουλη σου

*αν θέλετε το εξηγώ
Να κανω λοιπον μια ανακεφαλαίωση για την κατασταση και την χρηση των ελαστικων της μηχανης μου.

Ειχαν κανει περιπου 20.000 χλμ οι πιεσεις ελεγχονται συχνα , η μηχανη φυλάσσεται πάντα σε γκαραζ που σημαινει οτι τα ελαστικα δεν τα ταλαιπωρει ο ηλιος , ηταν σχετικα νεα , δεν μπαινω σε χωμα και τα χλμ γινονται τα μισα στην πολη και τα μισα σε ταξιδια με φυσιολογικες ταχυτητες για τα δεδομενα της μηχανης.

Τωρα γιατι εκαναν τοσο βαθιες ρωγμες δεν μπορω να το ξερω....δεν μου εχει ξανασυμβει γιαυτο και πιθανολογησα οτι μαλλον για καποιο λογο στο ταξιδι να μην ειχα σωστες πιεσεις.

Last edited by diomiles; 19-08-2013 at 01:20.
Reply With Quote