19-08-2013, 01:38
|
|
Senior Member
|
|
Ημερομηνία εγγραφής: May 2011
Περιοχή: ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Μoto: R 1200 GS Triple Black
και μπλουζάκια ΚΤΜ
|
|
Απάντηση: Ρωγμες στο ελαστικο
Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από diomiles
Να κανω λοιπον μια ανακεφαλαίωση για την κατασταση και την χρηση των ελαστικων της μηχανης μου.
Ειχαν κανει περιπου 20.000 χλμ οι πιεσεις ελεγχονται συχνα , η μηχανη φυλάσσεται πάντα σε γκαραζ που σημαινει οτι τα ελαστικα δεν τα ταλαιπωρει ο ηλιος , ηταν σχετικα νεα , δεν μπαινω σε χωμα και τα χλμ γινονται τα μισα στην πολη και τα μισα σε ταξιδια με φυσιολογικες ταχυτητες για τα δεδομενα της μηχανης.
Τωρα γιατι εκαναν τοσο βαθιες ρωγμες δεν μπορω να το ξερω....δεν μου εχει ξανασυμβει γιαυτο και πιθανολογησα οτι μαλλον για καποιο λογο στο ταξιδι να μην ειχα σωστες πιεσεις.
|
Όσον αφορά στις πιέσεις, λες ότι τις ελέγχεις συχνά αλλά σε προηγούμενο ποστ έγραψες ότι δεν είχες ελέγξει την πίεση στο συγκεκριμένο ταξίδι. Αν λοιπόν πήγες έως Πάτρα με πίεση 28psi ας πούμε (1,8 bar χοντρικά) δικαιολογούνται τα πάντα! Δικάβαλος και φορτωμένος δε, και 32 πίεση να είχες, λίγο είναι. και 35 μπορεί να είναι λίγο , δεν ξέρω τι λέει ο κατασκευαστής για τη μηχανή σου.
Σ΄αυτό που λες για τα χλμ του ταξιδιού σου, έχεις δίκιο. Με μπέρδεψε το νησί! Μετά έγραψες Κεφαλλονιά...
Αυτο με τον ενάμιση χρόνο μου φαίνεται αισιόδοξο. Αν ψάξεις τα χαρτιά σου, το βιβλιαράκι που γράφεις τι κάνεις στο μηχανάκι σου, μάλλον θα δεις ότι τα έχεις παραπάνω. Από 2 χρόνια και βάλε , ίσως!
Το λέω γιατί το λάστιχό σου δεν παρουσιάζει φθορά στο πέλμα, που να αντιστοιχεί στα χιλιόμετρά σου. Το δικό μου EXP στις 20000 χλμ σε 15 μήνες (το προηγούμενο ζεύγος) είχε λιώσει. Κι αυτό που φοράω τώρα έχει φθορά σαν το δικό σου στις 14000χλμ. Άρα τα λάστιχά σου ή δεν τα πιέζεις καθόλου, ή δουλέψαν πολύ καιρό "καμμένα". Για κάποιο λόγο η γόμα σου δε φθείρεται, πράγμα κακό, γιατί δεν σου δίνει τριβή = κράτημα....
Αυτά .
Last edited by forester; 19-08-2013 at 01:53.
|