![]() |
|
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]() BMW: Τροποποιημένα διαστήματα service
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ανεξάρτητα από τη χιλιομετρική κάλυψη, λοιπόν, όλες οι νέες μοτοσικλέτες θα επιβάλλεται να περνούν από έναν τεχνικό έλεγχο κάθε χρόνο. Για αναβάτες που διανύουν πολλά χιλιόμετρα, θα εξακολουθήσει να ισχύει το πρόσθετο ενδιάμεσο service (σχετικό με τη χιλιομετρική κάλυψη) επιπλέον του ετήσιου κανονικού. Αυτό σημαίνει ότι πρόσθετο service απαιτείται αν διανύονται πάνω από 10.000 χιλιόμετρα ετησίως. Η επικείμενη ημερομηνία του απαραίτητου service θα εμφανίζεται στην οθόνη πολλαπλών λειτουργιών, ώστε να ενημερώνεται εγκαίρως ο αναβάτης. |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
![]() Παντως θα ηθελα να μου εξηγησουν τεχνικα πως αποφασιζεται κατι τετοιο και απο ποιους!!! δηλαδη αν ενα οχημα κανει 1000κμ τον χρονο θα παει για ''τεχνικο ελεγχο''.............. τινί ειδους? Αν τα καλωδια ειναι στην θεση τους, τα μπιστονια βαρανε ακομα, τα μπυζι σπινθηριζουν............τι? Μεγάλη συζητηση με αυτο το θεμα με την ΤΟΥΟΤΑ ελλας πριν 4-5 χρονια και απαντηση δεν πηρα!!! Κατι για οξειδωση λαδιων μου ειπαν αλλα τους πηγα μια αναλυση απο χρησιμοποιημενα λαδια της τουοτα με 15000κμ επανω τους που μονον οξειδωση δεν ειχαν κι εκει τελειωσε η συζητηση!! Ειπαμε....η τσεπη να αντεχει!!!! ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Σε ευχαριστούμε Γιάννη για την ενημέρωση!
Ίδωμεν... |
|
|||
|
|||
![]()
Παιδιά μόνο τυχαία δεν είναι τα οικονομικά αποτελέσματα των βιομηχανιών αλλά και των τοπικών αντιπροσώπων αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών. Παγκόσμια και πολλά χρόνια οι εταιρείες με τους μεγαλύτερους τζίρους – κέρδη είναι αυτές των αυτοκινήτων και καυσίμων.
Και για να πάμε και στο θέμα, δεν είναι μόνο το να πουλήσουν το όχημα. Εισπράττουν και από τα service και ανταλλακτικά. ΛΗΣΤΡΙΚΑ ΠΟΛΛΑ. Όταν χρεώνουν την εργατοώρα €80 (όπως Porsche!!!), τα ανταλλακτικά στις τιμές που τα χρεώνουν… Κάπου έγραψα χθες στο forum για την ΛΗΣΤΕΙΑ στην τσέπη μας. Δεν μπορούμε όμως να κάνουμε και αλλιώς. Το ρισκάρουμε να μην αλλάξουμε λάδια σε ένα χρόνο? Με μεγάλες πιθανότητες δεν θα πάθουν τίποτα, αλλά το ρισκάρουμε? Εμένα ας πούμε για τα 50,000 χλμ μου είπαν ότι θα με χρεώσουν κοντά στα €200. Και γιατί να αλλάζουμε τα λάδια ανά 5,000 χλμ, ενώ οι προδιαγραφές τους είναι για τουλάχιστον 15,000 χλμ? Τι… ξίνισμα θα πάθουν? Μηχανολόγος είμαι και οι γνώσεις μου δεν μου επιτρέπουν να μου φέρονται έτσι οι αντιπροσωπείες. Αφήνω τα λάδια στην βάρκα μου ένα χρόνο και δεν παθαίνουν τίποτα. Άρα σηκώνουν και λίγο παραπάνω, λόγω tech specs tolerance. Και όχι δίπλα στην θάλασσα, ΜΕΣΑ στην θάλασσα. Το σκέφτομαι σοβαρά να το καθυστερήσω ως τα 60,000 χλμ χωρίς… Θά δείξει. |
|
|||
|
|||
![]()
σ΄ευχαριστουμε φιλε
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
γενικώς πέφτει γδύσιμο στα σέρβις.
Υπαρχει μια τάση να σου βγάζουν το μηχανάκι ότι θέλει το ένα, τ άλλο για να γίνεται περισσότερη δουλειά, ακόμα κι αν καλύπτεται από εγγύηση. |
|
|||
|
|||
![]()
Δείτε λίγο και το θέμα με τις υπερβολικές χρεώσεις των εταιριών...
Δεν μπορώ να πιστέψω πως ξαφνικά, αντί να βελτιώνεται η ποιότητα των υλικών στις μοτοσυκλέτες, αυτές για απροσδιόριστο λόγω έχουν γίνει χάρτινες, ή ότι τα λάδια αν δεν τα αλλάξεις εντός του έτους, ακόμη και με λίγα χιλιόμετρα, είναι για πέταμα. Αυτό θα μπορούσε να δικαιολογηθεί μόνο λόγω ολικής ακινησίας, για παράδειγμα τον χειμώνα, οπότε όχι μόνο λάδια πρέπει να αλλαχτούν, αλλά και μπαταρία και ίσως και ένα γενικό τσεκάρισμα, αν δεν έχει κανείς λάβει τα κατάλληλα μέτρα. Αυτό όμως το σενάριο στην Ελλάδα, όπου ο χειμώνας είναι σχετικά ήπιος και οι περισσότεροι κυκλοφορούμε τις μηχανές μας δεν ισχύει. Μήπως πρέπει να μπούμε σε σκέψεις? ![]() |
|
|||
|
|||
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
Αυτό δεν ισχύει και στα αυτοκίνητα εδώ και χρόνια;;;;; ![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο μήνυμα |
service | tonis17 | Γενικά - Μοτοσυκλέτα | 0 | 06-06-2010 10:04 |
10.000 k/m service | sakis7 | Τεχνικά θέματα διάφορα | 13 | 12-04-2010 16:05 |
Service 60.000 | cm246 | Γενικά - Μοτοσυκλέτα | 1 | 17-03-2010 21:41 |
R 850 GS Big Service 117.500 Km | Lerian | Τεχνικά θέματα διάφορα | 24 | 25-12-2009 17:05 |
service 20.000 | kifinas | Φροντίδα | 10 | 28-04-2009 12:19 |