GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Μοτοσυκλέτα > Γενικά - Μοτοσυκλέτα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 20-08-2010, 09:07
γιαγια αρκουδα Ο/Η γιαγια αρκουδα βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2009
Περιοχή: ν. φιλαδελφεια
Μoto: BMW K 1200 LT NEXUS 500 AX1 HONDA KABASAKI ZX636RR GSR600 SUZUKI
Προεπιλογή Γονείς και μοτοσικλέτα

ενα ακομα παλιο ποστ (του 2004) μου για τον προβληματισμο συνφορουμιτη για αυτο το θεμα

Προς τους γονείς των μελλοντικών μοτοσικλετιστών.

Γονείς και μοτοσικλέτα

Τα παιδιά βρήκαν την μηχανή και οι γονείς έχασαν τον ύπνο τους.
Πόσοι από εμάς τους γονείς δεν ακούσαμε από τα παιδιά μας ότι θέλουν να πάρουν μηχανή η μηχανάκι και αισθάνθηκαν το αίμα τους να παγώνει και τη γη να φεύγει κάτω από τα πόδια τους. Και άρχησαν οι τσακωμοί και οι βαριές κουβέντες <<μηχανάκι θα πάρεις πάνω από το πτώμα μου>>.
Είναι όμως τόσο φοβερά τα πράγματα?
Θα έλεγα και ναι και όχι.
Και ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Σας λέει το παιδί σας ότι θα πάρει μηχανάκι και αρχίζετε να τσακώνεστε και να φωνάζετε. Πιστεύεται ότι αυτός ο τρόπος είναι ο σωστός?

Τι θα εμποδίσει να πάρει το μηχανάκι του φίλου του και χωρίς δίπλωμα, γνώσεις και σωστό εξοπλισμό, να κινηθεί παράνομα με ένα μηχανάκι που στο κάτω κάτω δεν ξέρει το αν είναι σωστό η είναι ρημάδι. Το αποτέλεσμα είναι ότι κάποια στιγμή θα τον πιάσουν και θα τον τρέχουν στα δικαστήρια η θα τσακιστεί και θα είναι τα πράγματα χειρότερα.
Και όσο και να φωνάζετε εσείς , από αντίδραση προς τον τρόπο που συμπεριφέρεστε, η γιατί οι φίλοι του είπαν <<που θα σε δουν οι γέροι σου εδώ πέρα>> η γιατί είναι <<μαγκιά>>.
Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο το παιδί σας θα είναι παράνομο και επικίνδυνο για την σωματική του ασφάλεια, αλλά και για τους άλλους.
Τι έκανα εγώ……
Κάποια στιγμή σαν γονιός και εγώ (έχω 3 γιους 25, 23, 19, χρόνων) ήξερα μια που είμαι μοτοσικλετιστής από το 1975 ότι <<το μήλο θα πέσει κάτω από την μηλιά>>.
Και ήρθε η ημέρα το 1998 που ο μεγάλος μου γιος έκλεισε τα 16 του μου είπε ότι <<μπαμπά θέλω να πάρω μηχανάκι , έχουν άλλοι οι φίλοι μου και θέλω να πάρω και εγώ να πηγαίνω καμιά βόλτα και να πηγαίνω και στην σχολή γρήγορα>>.
Δεν αισθάνθηκα ούτε το αίμα μου να παγώνει αλλά ούτε την γη να χάνετε από τα πόδια μου. Ήταν φυσικό επακόλουθο ακόμα και αν εγώ δεν είχα μηχανή. Η μοτοσικλέτα είναι δίπλα μας, την βλέπουμε κάθε στιγμή και μην μου πείτε ότι όσο και να την φοβάστε και σε οποία ηλικία και να είστε ότι δεν θαυμάσατε μια μοτοσικλέτα που σταμάτησε κάποια στιγμή δίπλα σας στο φανάρι…
Πείρα λοιπόν τον γιο μου από το χέρι και τον πήγα σε κάποια μαγαζιά να διαλέξει αυτήν που του άρεσε και την κλείσαμε.
Την ημέρα που την έφερα στο σπίτι την πάρκαρα κάτω από την πολυκατοικία και ζήτησα από την γυναίκα μου και τους γιους μου να κατέβουν.
Μαζεύτηκαν γύρω από το μηχανάκι και το θαύμαζαν. Τότε τους είπα αυτό που πιστεύω ότι θα τους έμεινε να το θυμούνται για πάντα.
Το βλέπετε το μηχανάκι? Σας αρέσει? Λοιπόν θα σας μάθω να οδηγείτε το μηχανάκι και θα πάτε ένας - ένας μόλις γίνετε στην επιτρεπόμενη ηλικία να βγάλετε δίπλωμα.
ΑΛΛΑ….
Προσέξτε καλά αν πέσει στην αντίληψη μου ότι δεν φοράτε το κράνος σας, η κάνετε κόντρες, η τρέχετε και κάνετε καγκουριες, τότε ΔΕΝ θα το πουλήσω το μηχανάκι. Αλλά θα σας κατεβάσω εδώ όπως είμαστε τώρα και θα του βάλω φωτιά να το κάψω μπροστά σας. Με αυτόν τον τρόπο θα βλέπετε τα όνειρα σας για μηχανάκι να καίγονται και θα ξέρετε ότι ΕΣΕΙΣ τα κάψατε με την ανευθυνότητα σας.
Όλο αυτό το έκανα με το σκεπτικό ότι θα οδηγήσει, που θα οδηγήσει μηχανάκι. Ας οδηγήσει το δικό του που θα ξέρει ότι είναι σωστά συντηρημένο. Να είναι νόμιμος για να μην έχει τον φόβο να τον κυνηγήσει η τροχαία. Αλλά και τον φόβο (που φυλαει τα έρημα που λέει η παροιμία) ότι αν κάνει κάποια λαδιά θα με βρει απέναντι του και όχι υποστηριχτή του. Και μάλιστα όταν για αυτές τις ιδέες μου έδωσα μάχη μαζί με την υποστήριξη της Κατερίνας προς όλους τους συγγενείς και φίλους που εναντιώνονταν μαζί μας.
Με αυτό το σκεπτικό προχωρήσαμε σαν οικογένεια και με τον δεύτερο γιο και με τον τρίτο.
Το 2002 αποφάσισα να δηλώσω συμμέτοχη σε μαθήματα ασφαλούς οδήγησης μοτοσικλέτας για να βελτιώσω τις ικανότητες μου αλλά και να αποκτήσω γνώσεις που θα μετέδιδα στα παιδιά μου.
Ήταν απίστευτη εμπειρία που με έκανε να νιώσω ότι είμαι άσχετος τελείως και ας οδηγούσα 27 χρόνια μοτοσικλέτα.
Γυρίζοντας μάζεψα τα παιδιά μου και αρκετούς φίλους και τους έδειχνα το τι έμαθα. Ήταν σαν να άνοιξε ένα παράθυρο και κοίταξα σε έναν νέο κόσμο πολύ πιο όμορφο και ασφαλή.
Μια μέρα ο μεγάλος μου γιος εκεί που έβλεπα τηλεόραση μου έρχεται με ένα περιοδικό και μου δείχνει μια μότο απίστευτης ομορφιάς και υψηλών επιδόσεων.
Μπαμπά αυτό θέλω να πάρω βρήκα και να πουλήσω το σκούτερ.
Μπράβο σου αγόρι μου πολύ ωραίο μηχανάκι του είπα. Αν σου αρέσει να το πάρεις. Δουλεύεις και τα χρήματα σου είσαι ελεύθερος να τα επενδύσεις σε ότι σε ευχαριστεί.
Το δείξαμε και στην Κατερίνα και της άρεσε. Και εμείς θα σου κάνουμε ένα δωράκι του είπε.
Αλώστε αν του άρεσε του ιδίου εμάς δεν μας έπεφτε και λόγος. Και να του λέγαμε ότι δεν θέλαμε ήταν 23 χρονών παιδί. Την άλλη μέρα μάλιστα το πρωί έδωσε προκαταβολή και έκλεισε το μηχανάκι και εγώ έριξα το τηλεφώνημα για το δωράκι του Γιάννη.
Του κλείσαμε μαθήματα σουπερ μπαικ ασφαλούς οδήγησης στο ίδιο σχολείο που έκανα και εγώ. Το ίδιο έκανα τώρα και με τον δεύτερο που αγόρασε και αυτός μεγάλη μηχανή.
Προεκλογικά στον δήμο που κατοικώ άκουγα που ζητούσαν χώρους για παραδοσιακούς χορούς σε κάθε γειτονιά για πιάνο για ότι μπορείτε να φανταστείτε.
Δεν είμαι κατά σε όλα αυτά. Αλλά πιστεύω ότι και το παιδί που παίζει τένις η ποδόσφαιρο η μαθαίνει πιάνο μπορεί να είναι και οδηγός μοτοσικλέτας. Στον δήμο μας όπως είπα σε υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους και δημάρχους, υπάρχουν χιλιάδες παιδιά που οδηγούν δίκυκλο. Γιατί να μην γίνει ένας χώρος που να συγκεντρώνετε μια δημοτική λέσχη μοτοσικλέτας, που θα μαζεύονται τα παιδιά μας αλλά και εμείς οι μεγαλύτεροι να βρισκόμαστε. Υπάρχουν πολλές λέσχες αλλά οι περισσότερες είναι μόνο για να πηγαίνουν εκδρομές 1-2 μόνο κάνουν κάποιες εκδηλώσεις.
Θα μπορούσαμε μέσα από αυτήν την δημοτική λέσχη να τραβήξουμε τα παιδιά μας από κάποιες άλλες κακές παρέες να τους μάθουμε ότι μηχανάκι δεν είναι κόντρες και σούζες στα φανάρια. Ότι το μηχανάκι δεν είναι σκοτώστρα, αλλά ο κακός οδηγός ευθύνεται για ότι συμβαίνει. Ότι σαν λέσχη μπορούμε να μαζευτούμε να νοικιάσουμε μια πίστα να μπουν όσοι θελήσουν να τρέξουν μέσα με ασφάλεια και οι πιο έμπειροι αλλά και αγωνιζόμενοι να τους δείξουν με ασφάλεια πάνω από όλα την σωστή και ασφαλή οδήγηση. Να γίνονται σεμινάρια ασφαλούς οδήγησης στην πόλη, σεμινάρια για λάστιχα, για τα λάδια, για οδήγηση στην βροχή και τόσα άλλα πράγματα που όσες φόρες έχει ζητηθεί από αρμόδια άτομα έχουν προθυμοποιηθεί και έχουν έρθει να μας κάνουν. Μέσα από αυτά τα σεμινάρια να ωφεληθούν και οι γονείς που δεν οδηγούν μοτοσικλέτα και να δουν πιο φιλικά την μοτοσικλέτα.
Να απαιτήσουμε από τον δήμο για θέματα όπως χώρους παρκιν για μοτοσικλέτες, από τους δημότες μας να μας σέβονται, αλλά και να μάθουμε να ανταποδίδουμε τον σεβασμό μην παρκάροντας πχ στα πεζοδρόμια αλλά στους χώρους που θα μας φτιάξει ο δήμος κλπ.
Και οι γονείς θα ξέρουν ότι τα παιδιά τους πάνε σε κάποιους χώρους που θα ακούσουν 5-10 σωστές κουβέντες και θα μπορέσουν και αυτοί να βρεθούν μαζί τους σε κάποιο σεμινάριο η ότι άλλο υπάρξει κοινού ενδιαφέροντος.
Σε αυτό το θέμα εγώ πιέζω και περιμένω…
Περιμένω και πιέζω…..
Απλά για την ώρα είμαι μόνος. Τώρα αρχίζουν και άλλοι δημότες γονείς που τους αρέσει η ιδέα και βρισκόμαστε για να πιέσουμε περισσότεροι…
Άλλωστε αν το καταφέρουμε θα είναι καλό για τα παιδιά μας.
Και μην μου πείτε ότι δεν θα έρχονται τα παιδιά μας μαζί μας.
Εγώ με τα παιδιά μου έχουμε πάει με τις μοτοσικλέτες μας πάρα πολλά ταξίδια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Γονείς και παιδιά η μοτοσικλέτα μπορεί να τους δέσει με ακόμα πιο ισχυρούς δεσμούς.

Last edited by γιαγια αρκουδα; 20-08-2010 at 09:08.
Reply With Quote
Παλιό 20-08-2010, 09:31
diomiles Ο/Η diomiles βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2010
Περιοχή: Αιγαλεω Αθηνα
Μoto: f650gs
Προεπιλογή Απάντηση: Γονείς και μοτοσικλέτα

[QUOTE=γιαγια αρκουδα;198652]ενα ακομα παλιο ποστ (του 2004) μου για τον προβληματισμο συνφορουμιτη για αυτο το θεμα

Προς τους γονείς των μελλοντικών μοτοσικλετιστών.

Γονείς και μοτοσικλέταΚαι ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Σας λέει το παιδί σας ότι θα πάρει μηχανάκι και αρχίζετε να τσακώνεστε και να φωνάζετε. Πιστεύεται ότι αυτός ο τρόπος είναι ο σωστός?

Τι θα εμποδίσει να πάρει το μηχανάκι του φίλου του και χωρίς δίπλωμα, γνώσεις και σωστό εξοπλισμό, να κινηθεί παράνομα με ένα μηχανάκι που στο κάτω κάτω δεν ξέρει το αν είναι σωστό η είναι ρημάδι. Το αποτέλεσμα είναι ότι κάποια στιγμή θα τον πιάσουν και θα τον τρέχουν στα δικαστήρια η θα τσακιστεί και θα είναι τα πράγματα χειρότερα.
Και όσο και να φωνάζετε εσείς , από αντίδραση προς τον τρόπο που συμπεριφέρεστε, η γιατί οι φίλοι του είπαν <<που θα σε δουν οι γέροι σου εδώ πέρα>> η γιατί είναι <<μαγκιά>>.
Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο το παιδί σας θα είναι παράνομο και επικίνδυνο για την σωματική του ασφάλεια, αλλά και για τους άλλους.
----------------------------------------------------------------------
Ο δικός μου είναι 14 χρονών τα τελευταία χρόνια δεν εχω πλύνει ποτε την μηχανή γιατί το κάνει αυτός όπως κάθε βράδυ θα κάνει τον τελευταίο έλεγχο για το αν εχω βάλει συναγερμό . Τον βάζω στο αυτοκίνητο για να τον πάω όταν βρέχει στην μπάλα του και στα φροντιστήρια του και στραβώνει λεγοντάς μου οτι υπάρχουν και αδιάβροχα για την βροχή. Το έχουμε σίγουρο με την μάνα του ότι θα ανέβει σε μηχανή για αυτό λοιπόν συμφωνώ απόλυτα με όσα έγραψες , εχω αρχίσει απο νωρίς τα θεωρητικά μαθήματα για τον εξοπλισμό ασφάλειας (κράνος έχει δικό του απο την πρώτη στιγμή) και έπεται συνέχεια...
Reply With Quote
Παλιό 20-08-2010, 09:31
manosamos Ο/Η manosamos βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Nov 2009
Περιοχή: ΠΕΡΑΜΑ-ΑΕΚΑΡΑ
Μoto: Varadero 1000 CBR 600F4 Honda C70 6V

Ωραιο,με σωστο περιεχομενο
Reply With Quote
Παλιό 20-08-2010, 09:43
Arkas Ο/Η Arkas βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2008
Περιοχή: Νέα Σμύρνη - Αθήνα
Μoto: R 1200 RT - R 1200 GS Adventure - KTM 640 Adventure - beverly 500 ie

Πολύ σωστή η αντιμετώπιση του θέματος Γιώργο!

Μακάρι όταν θα φτάσουμε κι εμείς σ' αυτό το "δύσκολο μονοπάτι"
να έχουμε την δική σου νηφαλιότητα και ψυχραιμία...
Reply With Quote
Παλιό 20-08-2010, 10:33
ARGI Ο/Η ARGI βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Moderator

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2010
Περιοχή: KARDITSA
Μoto: R 850 GS (Red Fat Lady!!!)

Μπράβο Γίωργο, πολύ ωραίο το σκεπτικό σου και το άρθρο σου..
Τελικά είσαστε τσιμάνια γονείς και άνθρωποι.....
Θέλω να γνωρίσω και τα παιδιά σου!!!
ΑΞΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΟΚΟΨΙΔΙΑ, ΠΟΥ ΕΦΑΓΕΣ!!!... ΘΑ ΕΡΘΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ Σ.Κ ..???
Reply With Quote
Παλιό 20-08-2010, 10:41
frits Ο/Η frits βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αχαρνές
Μoto: BMW R1200 GS 2005 YAMAHA TTR 250

Μπορεί να μην ακούγεται καλά αλλά και μία βόλτα από το ΚΑΤ είναι πολύ χρήσιμη.

Καλό είναι να μαθαίνουμε από τα λάθη μας αλλά καλύτερο από τα λάθη των άλλων....

Επίσης πολύ πριν τα 16 θα πρέπει να έχει διαμορφώσει σωστό χαρακτήρα, η επιθετικότητα στην οδήγηση, ιδιαίτερο χαρακτηριστικό στην εφηβική ηλικία έχει πολλές φορές τραγικά αποτελέσματα.

Συγχαρητήρια πάντως "γιαγιά αρκούδα" για το θέμα αλλά και την στάση που έχεις κρατήσει.

Μία ερώτηση έχω μόνο, το βράδυ και μέχρι να ακούσεις το μηχανάκι του να γυρίζει σπίτι μπορείς και κοιμάσαι ήσυχος ; το συνηθίζεις με τον καιρό ;
Reply With Quote
Παλιό 20-08-2010, 11:25
kostasx Ο/Η kostasx βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Apr 2009
Περιοχή: ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ
Μoto: 990 ADV

Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο σε όλα..

Ελπίζω να φτιάξουν τον χώρο που αναφέρεις..
Reply With Quote
Παλιό 20-08-2010, 14:31
MARK Ο/Η MARK βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2009
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ-ΡΕΘΥΜΝΟ
Μoto: GS 1200R ADVENTURE

Καλά τα λές εμένα με φοβίζει η σκέψη και μόνο......
Reply With Quote
Παλιό 20-08-2010, 15:59
commander Ο/Η commander βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Apr 2010
Περιοχή: κηφισια
Μoto: GS 115Ο ADV DESIERTO 3

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Arkas Εμφάνιση μηνυμάτων
Πολύ σωστή η αντιμετώπιση του θέματος Γιώργο!

Μακάρι όταν θα φτάσουμε κι εμείς σ' αυτό το "δύσκολο μονοπάτι"
να έχουμε την δική σου νηφαλιότητα και ψυχραιμία...
Σου λεω το εξεις Δημητρη, θα την εχεις γιατι τα πραγματα τα βλεπεις με αλλο ματι μεγαλονωντας το παιδι, και το λεω αυτο γιατι. Ο δικος μου εκλεισε τα 14 τον μαιο, εχει την τρελα απο τωρα μηχανες παπακια κ,τ,λ. Γυρναω και του λεω πρωτον εαν δεν βγαλει διπλωμα δεν εχει τιποτα. Αφου το βγαλεις τοτε θα το δουμε ποιο σοβαρα το θεμα. (Χαμογελασε)Αυτη την στιγμη καβαλαει που και που μια γουρουνα μικρου (κιβισμου δεν βγαζει πινακιδα) και αφου γυρισω στο σπιτη και παντοτε με κρανος,το βαζει απο μονος του.Τα λεω αυτα γιατι τα τωρηνα παιδια πιστευω οτι ειναι ποιο πολυ μυαλωμενα απο την δικα μας παιδικα χρονια. Σου λεω και αυτο οτι επειδη τον βλεπω του αρεσουν τα γριγορα αμαξια και πολλα ακομα εδω και τρια χρονια κανει καρτ. Σε πληροφορω οτι ξε/////νει μεσα στην πιστα!!!!!!!
Reply With Quote
Παλιό 20-08-2010, 16:05
CPretenteriS Ο/Η CPretenteriS βρίσκεται εκτός σύνδεσης

Ημερομηνία εγγραφής: May 2010
Περιοχή: Spata
Μoto: BMW R1200GS (mod. 2010)

Πολυ ενδιαφέρον θέμα αλλά και οι απόψεις...

Τρομάζω όμως κι εγώ στην ιδέα οτι οταν καποιααα στιγμη θα εχω παιδι... θα μου ζητησει να ανεβει σε μηχανή...
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης