GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Γενικά > Ελλάδα και Κόσμος > Ελλάδα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 05-01-2011, 16:34
vaska Ο/Η vaska βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Oct 2010
Περιοχή: Πάτρα
Μoto: YAMAHA IT 490 SUZUKI DR 650 SE BMW R1200GS
Προεπιλογή Απάντηση: 20πλάσιο πρόστιμο για όσους δεν πληρώνουν διόδια

Εγώ που δεν θεωρώ τον εαυτόν μου τζαμπατή αλλά ούτε και μ@λ@κ@, λόγω του ότι ζω στην Πάτρα και πολλές φορές καλούμαι να περάσω τα διόδια για να χρησιμοποιήσω αυτόν τον υπέροχο δρόμο "Πατρών Αθηνών" δεν πληρώνω διόδια, για τον ίδιο λόγο που δεν θα πληρώσω σ' εστιατόριο φαγητό που είναι καμένο, για τον ίδιο λόγο που δεν θα πιώ μπύρα ξεθυμασμένη κλπ. Να πληρώσω για έναν τελειωμένο δρόμο που πληρεί τις προδιαγραφές "εθνικής οδού" και δεν κινδυνεύω από τις κ@υλες του απέναντι, να πληρώσω. Αλλά να πληρώσω για να ταξιδεύω ανάμεσα σε έργα που εκτελούνται, με γαρμπίλι στον δρόμο, χωρίς νησίδα διαχωριστική, νομίζω πάει πολύ.Και θα συνεχίσω να μην πληρώνω και αν ποτέ μου έρθει μπουγιουρτί, θα το φτάσω μέχρι άρειο πάγο. Άλλο να κάνεις κάποιες υποχωρήσεις και άλλο να σου λένε κατάμουτρα "πλήρω μ@λ@κ@" για έτσι γουστάρουμε, έχουμε και τα κονέ και δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς.
Reply With Quote
Παλιό 05-01-2011, 16:35
nikos-x Ο/Η nikos-x βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2010
Περιοχή: Εγκλωβισμένος στην πόλη !!!
Μoto: HONDA VARADERO 1000 - BMW μπλουζάκια

Εγώ είμαι από αυτούς που έχουν κάνει πάνω-κάτω 5.000.000 χιλιόμετρα, παρ' όλα αυτά μόνο μία φορά αρνήθηκα να πληρώσω διόδια, αν και θα ήθελα να το κάνω περισσότερες φορές.
Δεν θεωρώ "τζαμπατζίδες" όλους αυτούς που αρνούνται να πληρώσουν, δεν αρνούμαι όμως ότι υπάρχουν και αυτοί στην όλη "κίνηση".

Το παρακάτω κείμενο είναι η απάντηση της επιτροπής και απλά σας το παραθέτω για να γνωρίζετε και τις θέσεις της άλλης πλευράς.

Leonidas PapJanuary 5, 2011 at 3:49pm
Θέμα: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ - ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ

Το διαρκώς διογκούμενο με γεωμετρική πρόοδο, οργανωμένη μορφή και κοφτερή αιχμή, πανελλαδικό κίνημα: «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ», έχει τρομοκρατήσει την κυβέρνηση και τις πολυεθνικές εταιρίες που εισπράττουν το χαράτσι.

Όπως ανέφερε σε ρεπορτάζ του το Σκάι ήδη το 60% των διερχόμενων από τους εθνικούς δρόμους, συμπολιτών μας, ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ διόδια.

Οι τράπεζες που χρηματοδοτούν τους χαρατσοεισπράκτορες, θεωρούν ότι λόγω του κινήματος, τα χρήματα τους είναι επισφαλή και διακόπτουν τις δανειοδοτήσεις.

Μέσα στον πανικό τους, στο γιγαντωμένο κίνημα ενάντια στα διόδια, οι ιδιωτικές κοινοπραξίες που εκμεταλλεύονται τους δημόσιους δρόμους, «επιστράτευσαν» το πολιτικό τους προσωπικό, δηλαδή τους κυβερνητικούς παράγοντες καθώς και τα γνωστά «παπαγαλάκια» των ΜΜΕ προκειμένου να τρομοκρατήσουν τους πολίτες που αρνούνται να σκύψουν το κεφάλι, και υπερασπίζονται το Συνταγματικό τους δικαίωμα (άρθρο 5), να διακινούνται ελεύθερα μέσα στη χώρα, ασκώντας το!

Οι αποικιοκρατικού τύπου συμβάσεις, που υπογράφηκαν το 2007 στη βουλή, επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, με τη σύμφωνη γνώμη ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ παραχωρούν την εκμετάλλευση των δημόσιων, εθνικών μας δρόμων σε ιδιωτικές πολυεθνικές. Τους εθνικούς μας δρόμους που έχουμε πληρώσει τόσα χρόνια από την εφορία αλλά και με διόδια, τέλη κυκλοφορίας και φόρους στα καύσιμα.
Στις ίδιες τις συμβάσεις παραχώρησης προβλέπεται ότι η μόνη υπεύθυνη για την είσπραξη των διοδίων είναι η εταιρία και το δημόσιο δεν έχει καμία εμπλοκή. Επίσης προβλέπεται ότι φωτογράφιση του αριθμού κυκλοφορίας του οχήματος μπορεί να γίνει μόνο όταν ο σταθμός διοδίων λειτουργεί με το σύστημα της ελεύθερης ροής οχημάτων (χωρίς μπάρες δηλαδή, Ν.3535 άρθρο 3).

Επίσης οι συμβάσεις προβλέπουν μία σειρά όρων οι οποίοι πρέπει να πληρούνται προκειμένου οι εταιρείες αυτές να έχουν το δικαίωμα είσπραξης διοδίων (ολοκληρωμένο δίκτυο ασφαλών παραδρόμων, χιλιομετρική χρέωση, ηχοπετάσματα, φωτισμός, τουαλέτες κλπ κλπ) που φυσικά δεν πληρούνται. Και φυσικά το κράτος κάνει τα στραβά μάτια!

Οι εταιρείες αυτές έχουν δεχθεί πολεοδομικά πρόστιμα πολλών εκατομμυρίων ευρώ, για παράνομη κοπή δέντρων, αυθαίρετα κτίσματα κλπ και θα έπρεπε να έχουν δεχθεί επιπλέον πρόστιμα πολλών εκατομμυρίων ευρώ τα οποία θα κατέληγαν στα κρατικά ταμεία από ρήτρες λόγω της τρομακτικής καθυστέρησης των έργων. Φυσικά το κράτος κάνει πάλι τα στραβά μάτια!

Το κράτος μέσα στην μεγαλύτερη συστημική κρίση της ιστορίας, με μνημόνια, περικοπές μισθών, συντάξεων, ασφαλιστικών δικαιωμάτων, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, των συγκοινωνιών, της υγείας και της παιδείας, οδηγεί σε εξαθλίωση το συντριπτικό κομμάτι του λαού. Παρόλα αυτά αρνείται να εισπράξει αυτά που δικαιούται από τις πολυεθνικές εταιρίες και κάνει το παν για να τρομοκρατήσει τους αγωνιζόμενους πολίτες προκειμένου να διασφαλίσει τα υπερκέρδη των εταιριών.

Ο κόσμος ξύπνησε!!!
Δεν τρώμε ούτε το κουτόχορτο που μας πλασάρουν τα ΜΜΕ, ούτε τα ψέματα τα οποία για πολλοστή φορά μας λένε οι κυβερνήσεις. Γνωρίζουμε τα δικαιώματά μας, εξοργιζόμαστε με τα χαράτσια και την αδικία, οργανωνόμαστε από τα κάτω και αγωνιζόμαστε συλλογικά και πανελλαδικά.

Επειδή δεν τα φάγαμε μαζί και επειδή, μάλλον με κάποιον τα φάγατε, κοιτάξτε να βρείτε τους συνδαιτυμόνες σας στα πρόσωπα αυτών των οποίων τα κέρδη με τόσο ζήλο υπερασπίζεστε!

Εμάς θα μας βρείτε απέναντι σας, αλληλέγγυους με το εργατικό κίνημα του οποίου αποτελούμε αναπόσπαστο κομμάτι!

Συνεχίζουμε να μην πληρώνουμε διόδια! Δεν μας τρομοκρατείτε, μας εξοργίζετε και κλιμακώνουμε τη δράση μας!

Όλοι την Κυριακή 9/1/2011 στα Πανελλαδικά Ανοίγματα των διοδίων, από τις Επιτροπές Αγώνα!

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΔΡΟΜΟΙ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΧΩΡΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Επιτροπές Αγώνα Κατοίκων Πολιτών και Εργαζομένων ενάντια στα διόδια - Πανελλαδικό Συντονιστικό
http://www.facebook.com/l/ada9efdjYK...p.blogspot.com
http://www.facebook.com/l/ada9eOTsyL...w.oxidiodia.gr

(***ΥΓ: 'Ολοι σήμερα, Τετάρτη 5-1-11, στις 7μμ στην Ανοιχτή Συνέλευση, Καλλιδρομίου 94, Αθήνα για να ενημερωθούμε και να αποφασίσουμε πώς θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας)
Reply With Quote
Παλιό 05-01-2011, 16:36
gsmaniac Ο/Η gsmaniac βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2009
Περιοχή: πειραιας
Μoto: GS1200adve - BMW2002 MONT 1973

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από vaska Εμφάνιση μηνυμάτων
Εγώ που δεν θεωρώ τον εαυτόν μου τζαμπατή αλλά ούτε και μ@λ@κ@, λόγω του ότι ζω στην Πάτρα και πολλές φορές καλούμαι να περάσω τα διόδια για να χρησιμοποιήσω αυτόν τον υπέροχο δρόμο "Πατρών Αθηνών" δεν πληρώνω διόδια, για τον ίδιο λόγο που δεν θα πληρώσω σ' εστιατόριο φαγητό που είναι καμένο, για τον ίδιο λόγο που δεν θα πιώ μπύρα ξεθυμασμένη κλπ. Να πληρώσω για έναν τελειωμένο δρόμο που πληρεί τις προδιαγραφές "εθνικής οδού" και δεν κινδυνεύω από τις κ@υλες του απέναντι, να πληρώσω. Αλλά να πληρώσω για να ταξιδεύω ανάμεσα σε έργα που εκτελούνται, με γαρμπίλι στον δρόμο, χωρίς νησίδα διαχωριστική, νομίζω πάει πολύ.Και θα συνεχίσω να μην πληρώνω και αν ποτέ μου έρθει μπουγιουρτί, θα το φτάσω μέχρι άρειο πάγο. Άλλο να κάνεις κάποιες υποχωρήσεις και άλλο να σου λένε κατάμουτρα "πλήρω μ@λ@κ@" για έτσι γουστάρουμε, έχουμε και τα κονέ και δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς.
χιλια δικια ....για τον συγκεκριμενο παλιοδρομο
αλλα δεν πληρωνουν πουθενα......
Reply With Quote
Παλιό 05-01-2011, 16:42
nikos-x Ο/Η nikos-x βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2010
Περιοχή: Εγκλωβισμένος στην πόλη !!!
Μoto: HONDA VARADERO 1000 - BMW μπλουζάκια

Πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε και αυτό:

ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΑ ΤΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΟΙ ΧΑΡΑΤΣΟ- ΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ

Η πολεοδομία Καπανδριτίου αποφάσισε, κάτω από την πίεση του κινήματος των εκατοντάδων χιλιάδων που αρνούνται να πληρώσουν διόδια - σπρώχνωντας τις μπάρες- να σφραγίσει τα διόδια Αφιδνών και Μαλακάσας για 1 χρόνο (έχουν περιθώριο 15 μέρες για να κάνουν ένσταση). Πρέπει να σφραγιστεί και το κεντρικό κτίριο και οι οικίσκοι είσπραξης διοδίων.
Η απόφαση θυροκολλήθηκε χθες στο παράνομο κτίριο της ΝΕΑΣ ΟΔΟΥ ΑΕ στις Αφίδνες. Δείτε όλα τα σχετικά έντυπα. Περισσότερες πληροφορίες στο μπλογκ των ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΠΟΛΙΤΩΝ & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ - ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ και ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΠΟΛΙΤΩΝ & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ - ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ

κάντε κλικ στις εικόνες για μεγέθυνση
. . .

. . .

Η πολεοδομία Καπανδριτίου αποφάσισε να σφραγίσει τα διόδια Αφιδνών και Μαλακάσας για 1 χρόνο (έχουν περιθώριο 15 μέρες για να κάνουν ένσταση).
Reply With Quote
Παλιό 05-01-2011, 16:45
ortho Ο/Η ortho βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ, ΚΑΡΕΑΣ
Μoto: F 650 GS 2001, tweety!

κανονικά δε θα έπρεπε να πληρώνουμε πουθενά διόδια! εννοώ ότι δεν έπρεπε να υπάρχουν διόδια! τα τέλη κυκλοφορίας για ποιό λόγο τα πληρώνουμε; μόνο για να κυκλοφορούμε στις πόλεις και στο δευτερεύον οδικό δίκτυο και να ρημάζουμε τις αναρτησεις των οχημάτων μας;!

Θα πάω αύριο να καταθέσω αίτηση ότι ο αέρας στην Αθήνα μου ανήκει κι όλοι σας θα μου πληρώνετε τέλη αναπνοής! Κι επειδή είμαι χουβαρντάς, θα πληρώνετε μόνο για την εκπνοή, η εισπνοή δωρεάν. Η ###### θεωρείται εξαγωγή (εκπνοή) και θα πληρώνετε και γι'αυτή διότι μολύνετε τον αέρα που ΔΩΡΕΑΝ σας προσφέρω!!!!
Reply With Quote
Παλιό 05-01-2011, 16:51
ntinopoulos Ο/Η ntinopoulos βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: NIKEA-PIREAS
Μoto: 1200gs

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ortho Εμφάνιση μηνυμάτων
κανονικά δε θα έπρεπε να πληρώνουμε πουθενά διόδια! εννοώ ότι δεν έπρεπε να υπάρχουν διόδια! τα τέλη κυκλοφορίας για ποιό λόγο τα πληρώνουμε; μόνο για να κυκλοφορούμε στις πόλεις και στο δευτερεύον οδικό δίκτυο και να ρημάζουμε τις αναρτησεις των οχημάτων μας;!

Θα πάω αύριο να καταθέσω αίτηση ότι ο αέρας στην Αθήνα μου ανήκει κι όλοι σας θα μου πληρώνετε τέλη αναπνοής! Κι επειδή είμαι χουβαρντάς, θα πληρώνετε μόνο για την εκπνοή, η εισπνοή δωρεάν. Η ###### θεωρείται εξαγωγή (εκπνοή) και θα πληρώνετε και γι'αυτή διότι μολύνετε τον αέρα που ΔΩΡΕΑΝ σας προσφέρω!!!!
θα βγαλεις και καρτα απεριοριστων ...εκπνοων(κλανιων)?
Reply With Quote
Παλιό 05-01-2011, 16:57
ortho Ο/Η ortho βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ, ΚΑΡΕΑΣ
Μoto: F 650 GS 2001, tweety!

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ntinopoulos Εμφάνιση μηνυμάτων
θα βγαλεις και καρτα απεριοριστων ...εκπνοων(κλανιων)?
ΝΑΙ! δεν είμαι αγιογδύτης! Δε θέλουν να μου την πέσουν άλλες κοινωνικές ομάδες...καλή ώρα οι έμποροι οσπρίων!
Reply With Quote
Παλιό 05-01-2011, 17:37
ΙoannisPanagiotidis Ο/Η ΙoannisPanagiotidis βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Moderator

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Solingen - Θεσσαλονίκη
Μoto: R1200GS '04

...και εγω της γνωμης να υπακουμε στους νομους ειμαι ...αλλα παλι δεν μπορω να καταλαβω πως αλλες χωρες εχουν 500 αυτοκινητοδρομους που διασχιζουν καθετα και οριζοντια την χωρα και δεν εχουν ουτε ενα διοδιο ...και εμεις που μολις σχεδον ολοκληρωσαμε τον ενα και μοναδικο μας ....καθε κομματακι το πληρωνουμε σχεδον 3 ευρω την διελευση?

...
Reply With Quote
Παλιό 05-01-2011, 18:34
SenseiG Ο/Η SenseiG βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2008
Περιοχή: ΠΕΝΤΕΛΗ ΑΘΗΝΑ
Μoto: HONDA VARADERO MK2 1000 ABS

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ΙoannisPanagiotidis Εμφάνιση μηνυμάτων
...και εγω της γνωμης να υπακουμε στους νομους ειμαι ...αλλα παλι δεν μπορω να καταλαβω πως αλλες χωρες εχουν 500 αυτοκινητοδρομους που διασχιζουν καθετα και οριζοντια την χωρα και δεν εχουν ουτε ενα διοδιο ...και εμεις που μολις σχεδον ολοκληρωσαμε τον ενα και μοναδικο μας ....καθε κομματακι το πληρωνουμε σχεδον 3 ευρω την διελευση?

...
Συμφωνο απολυτα
Reply With Quote
Παλιό 06-01-2011, 00:57
tsak8 Ο/Η tsak8 βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2010
Περιοχή: Αθήνα
Μoto: R 1200 GS '05

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από vaska Εμφάνιση μηνυμάτων
οχι, οχι τζαμπατζής...
Δεν πρέπει να αντιδρουμε στας προσταγάς του κράτους και των λειτουργών αυτού, να πληρώνουμε και να κάνουμε ότι μας λένε...
Α ρε νοοτροπία, καλά μας κάνουν.
Οποιος είδε Παπαγιάννη σήμερα, είδε ποιοι έχουν διορισθεί στο Υπουργείο Υποδομών..
Πρώην στελέχη των εταιρειών, γιατί άραγε?
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης