Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από frits
Ευχαριστώ Γιώργο ....
Έχω και μερικές απορίες ακόμα,
- Όταν "πας" με το αέριο τα καυσαέρια περνούν από τον καταλύτη; και αν ναι, δεν τον επηρεάζουν;
- Υπάρχει κάρτα καυσαερίων για το αέριο ;
- Το ότι δεν χάνεις σε απόδοση σημαίνει ότι και η ελαστικότητα του κινητήρα παραμένει η ίδια ; ή να το ρωτήσω διαφορετικά, θα καταλαβαίνεις με τι καύσιμο κινείσαι αν δεν βλέπεις τον διακόπτη.
- Σε ποιό σημείο της τροφοδοσίας μπαίνει ο πραγματικός διακόπτης που αποφασίζει πιό καύσιμο θα πάει στους κυλίνδρους. (είναι μέσα στο καπό 
- Σε πολύ μικρούς κινητήρες (1000αρια) αξίζει να μπει ;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις. 
|
Σταύρο δε καταλαβαίνεις καμία διαφορά και μπορώ να σου πω ότι με το γκάζι έχει καλύτερες επιδόσεις το αυτοκίνητο και αυτό γιατί το καύσιμο αυτό δεν είναι νοθευμένο στο βαθμό που είναι η βενζίνη(τουλάχιστον μέχρι τώρα που η ποσότητα γκαζιού σε σχέση με την βενζίνη είναι πολύ μικρότερη¨).Ο τρόπος λειτουργίας του είναι ο εξής, το αυτοκίνητο παίρνει μπρος χρησιμοποιώντας σαν καύσιμο την βενζίνη και μέσα σε μερικά δεύτερα γίνεται η εκκίνηση του συστήματος γκαζιού χωρις να καταλάβεις τίποτα ,το ίδιο συμβαίνει και σε περίπτωση που μείνεις από γκάζι περνάει αυτόματα σε καύση βενζίνης χωρις να καταλάβεις τίποτα ούτε καν ένα ρεταρισμα.Εσυ δε χρειάζεται να πατας κανέναν διακόπτη.To default πλεον είναι το γκάζι.Με τον διακόπτη αν θες απλά απενεργοποιεις το γκάζι για να καις μονο με βενζίνη.Το όλο συστημα είναι στο καπό πλην του διακοπτη που παει στην καμπίνα για να έχεις πρόσβαση οποιαδήποτε στιγμη θελήσεις και βέβαια την μπουκάλα που συνήθως την τοποθετούν στην θέση της ρεζέρβας.
Σου μιλάω λόγω του οτι εδώ και 2 μήνες έχει ο αδερφός μου μετατρέψει ενα mini cooper και επειδη έχω κάνει 2 μακρινά ταξίδια + κάποιες εντος μετακινήσεις ειναι πραγματικα καλή περιπτωση η μετατροπή για κάποιον που κάνει αρκετα χιλιόμετρα.Σκέψου ότι η τιμή του γκαζιου είναι περίπου μισή της βενζίνης απλά με γκάζι η κατανάλωση αυξάνεται περίπου 10%.
Το κοστος ποικίλει.Υπάρχουν διαφορα κιτ μετατροπής.Τα πιο φθηνα είναι τα τουρκικα τα οποία δεν έχουν καλή φήμη.Αυτό που έβαλε ο αδερφός μου είναι πολωνέζικο,το πλήρωσε 1600 ευρω και η τιμή αυτη ισχύει για όλα τα 4κλυλινδρα μοτερ.Αυξάνεται στα μοτερ που έχουν παραπάνω κυλίνδρους και μειώνεται σ αυτά που έχουν λιγότερους.
Τώρα για το αν αξίζει να κάνεις σε 1000αράκι μετατροπή εγώ στο συνεργείο που έγινε η μετατροπή στο mini είδα και smart με γκάζι.
Υπολόγισε τα χιλιόμετρα που κάνεις και δες αν σε συμφέρει Σταύρο.