GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Γενικά > Ελλάδα και Κόσμος > Ελλάδα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
 
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Παλιό 06-04-2011, 15:54
ortho Ο/Η ortho βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ, ΚΑΡΕΑΣ
Μoto: F 650 GS 2001, tweety!
Μηνύματα: 7,766
Προεπιλογή Φτιάχνουμε κι F-16!!!

το διάβασα και κουφάθηκα!

Mε χιούμορ υποδέχθηκαν τα ΜΜΕ της Τουρκίας την είδηση ότι τα F-16 της πολεμικής τους αεροπορίας, έχουν ανταλλακτικά που έχουν κατασκευαστεί στην Ελλάδα.
Η εφημερίδα Χουριέτ κυκλοφόρησε με τίτλο "Η Ελλάδα παράγει για την αμερικανική εταιρεία και η Τουρκία χρησιμοποιεί τα F-16".
*Η Ακσάμ με τίτλο " Το 29% των F-16 από την Ελλάδα"
*Η Μπουγκιούν με τίτλο "αερομαχίες με ελληνικής παραγωγής F-16"
*Η Σαμπάχ με τίτλο " Ας μην είναι τουρκικά και ό,τι θέλει ας είναι"
*Η Ταράφ με τίτλο " Τα εξαρτήματα των F-16 ήρθαν από την Ελλάδα"
*Η Τουρκιέ με τίτλο " Τα F-16 μας παράγονται στην Ελλάδα", κι η Γιενί Σαφάκ με τίτλο "Ισχυρισμός ότι παρήχθησαν στην Ελλάδα".
Την είδηση μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή, σε ανταπόκριση του από την Αθήνα, αναπαράγοντας σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, το οποίο ανέφερε ότι τουρκική νταλίκα βγήκε από την πύλη της Ελληνικής Αεροπορικής Βιοµηχανίας (ΕΑΒ) στην Τανάγρα φορτωμένη με τέσσερα μεγάλα κομμάτια της ατράκτου του µαχητικού αεροσκάφους F-16 κατασκευασµένα από ελληνικά χέρια.


Σύμφωνα με "ΤΑ ΝΕΑ", το συγκεκριµένο πρόγραµµα της ΕΑΒ άρχισε µε αφορµή την ελληνική παραγγελία, ενώ η εν λόγω είδηση έγινε µάλιστα και ερώτηση από τον κ. Βελόπουλο του ΛΑΟΣ που διερωτάτο αν η πληροφορία είναι πραγµατική και εν γνώσει του υπουργείου καθώς πριν από μερικά χρόνια "η ελληνική πλευρά είχε αντιδράσει στο ενδεχόµενο να υπάρχουν εξαρτήµατα από την Τουρκία στα ελληνικά F-16 και είχαν αναζητηθεί «νοµικοί» τρόποι να αποκλειστεί κάτι τέτοιο".
Όπως σημειώνει το δημοσίευμα της ελληνικής εφημερίδας, "ο αποστολέας των εξαρτημάτων τυπικά είναι ο αµερικανικός βιοµηχανικός κολοσσός Λόκχιντ Μαρτιν που κατασκευάζει τα συγκεκριµένα µαχητικά, ωστόσο από τις γραµµές παραγωγής της Τανάγρας βγαίνει το 29% της συνολικής ατράκτου των F-16 για όλο τον κόσµο, αφού έχει αποκλειστικό συµβόλαιο µε την ελληνική κρατική εταιρεία εδώ και χρόνια".
"Τα κοµµάτια στέλνονται στο εργοστάσιο συναρµολόγησης στο Fort Worth του Τέξας των ΗΠΑ, πλην αυτών για την Τουρκία που πάνε στην ΤΑΙ για τις παραγγελίες της τουρκικής πολεµικής αεροπορίας. Για την τουρκική παραγγελία έχουν ήδη παραδοθεί κοµµάτια για τα11 από τα 30 αεροσκάφη", ανέφεραν ΤΑ ΝΕΑ.
Τέλος, σύμφωνα με την εφημερίδα, αυτήν την εποχή κατασκευάζονται και συναρµολογούνται στην Ελλάδα κοµµάτια για τα µαχητικά της Αιγύπτου, του Μαρόκου αλλά και της Τουρκίας.



Reply With Quote
 


Κανόνες καταχώρησης
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο HTML κώδικας ειναι εκτός λειτουργίας

Που θέλετε να σας πάμε;

Σχετικά Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
Η γιαγιάκα κι ο θεός Carduelis Ανέκδοτα 18 07-12-2010 15:30
Να'μαι κι εγώ!!! Giannis K. Καλώς ήλθατε 19 10-06-2010 15:52
Ηρθα κι εγω... antonis1150GSA Καλώς ήλθατε 16 06-02-2010 09:18
Νάμαι κι εγώωω.... BlackDog Καλώς ήλθατε 33 06-01-2010 20:25
Ναμαι κι εγώ... george1968 Καλώς ήλθατε 29 22-02-2009 20:12


Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 21:19.


vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!