13-04-2011, 19:43
|
Senior Member
|
|
Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2010
Περιοχή: ΠΡΕΒΕΖΑ
Μoto: HONDA ΝΤ700
|
|
Απάντηση: Περί "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" ερώτηση
Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από alevbas
Καλησπέρα,
εγώ πάντως πριν πολλά χρόνια (2005), επειδή πήγαινα κάθε μέρα Λαύριο σε ένα εργοτάξιο, ένα απόγευμα που είχα μαζί μου μόνο 5€ και επειδή το μηχάνημά τους δεν το πέρναγε (το έβγαζε πλαστό ή ήταν πολύ τσαλακωμένο, δε θυμάμαι), ο υπάλληλος μου έδωσε ένα πιστωτικό που πλήρωσα την επόμενη φορά που πέρασα.
Δε ξέρω αν συμβαίνει ακόμη αυτό.
Επειδή δουλεύω σε μεγάλη κατασκευαστική (δεν είμαι λοιπόν αντικειμενικός και αυτό το λέω εκ προοιμίου) πιστεύω ότι πρέπει να πληρώνουμε διόδια. Γιατί? Επειδή αυτά τα έργα γίνονται με παραχωρήσεις, δηλαδή το κράτος δεν πληρώνει τίποτα, τα χρήματα τα βάζει ο εργολάβος (παραχωρησιούχος), καλύτερα δανείζεται από τράπεζες για να τρέξει το έργο και μετά τα παίρνει από τα διόδια. Τώρα όταν παίζουν τέτοια "κινήματα", οι τράπεζες φοβούμενες για τα χρήματα τους δεν δανείζουν (που έτσι και αλλιώς είναι δύσκολο αυτές τις εποχές) ή δανείζουν με μεγάλο επιτόκιο. Έτσι οι εργολάβοι σταματούν τα έργα και πάμε σε κατάσταση αεργίας. Τώρα επειδή είμαι της άποψης ότι η αλήθεια είναι πάντα κάπου στην μέση, ήθελα να πω ότι ναι μεν είναι λάθος να μην πληρώνουμε διόδια, είναι όμως και λάθος η κάθε κατασκευαστική να υπερτιμολογεί ένα έργο σε βάρος του φορολογούμενου ή να στήνονται διαγωνισμοί μεταξύ κατασκευαστικών ή να υπάρχουν αποκιοκρατικές συμβάσεις παραχωρήσεων μεταξύ κράτους και εργολάβων για τα διόδια. Αυτό έχει σχεδόν πάντα το αποτέλεσμα να τρώγονται χρήματα του ελληνικού λαού και να μιλάμε για τις γνωστές ρεμούλες. Το αποτέλεσμα αυτών των ρεμούλων είναι προφανώς η γέννηση τέτοιου είδους κινημάτων από την αγανάκτηση. Πρέπει να υπάρξουν ελεγκτικοί μηχανισμοί λοιπόν για να μην στήνονται τέτοιου είδους παιχνίδια (και άλλα πολλά, βλέπε υποβρύχια, πολεοδομίες, εξοπλισμοί, siemens, κτλπ) και να εφαρμοστούν αυτό που όλοι ευαγγελιζόμαστε τόσα χρόνια: οι νόμοι του κράτους. Το πως αυτό θα γίνει είναι μια πιο μεγάλη ιστορία (βλέπε παιδεία, κοινωνική συνείδηση κτλπ) και πάει μακριά η βαλίτσα. Και εν τω μεταξύ βουλιάζουμε...
Αυτά τα όλιγα και να υπενθυμίσω ότι εξ'αρχής δήλωσα ότι δεν είμαι αντικειμενικός (ποιός τελικά είναι σε αυτό το κράτος?)
|
Και μην ξεχνάς φίλε μου την παράνομη βίλα πρώην υπουργού του κωστάκη...
Νομίζω (σουφλί) τον λέγανε......Δώρο κατασκευαστικής.....
|