GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Μοτοσυκλέτα > Τεχνικά θέματα διάφορα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
 
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Prev Previous Post   Next Post Next
  #11  
Παλιό 01-08-2011, 09:03
ALX Ο/Η ALX βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2009
Περιοχή: Αθήνα
Μoto: BMW R1150GS
Μηνύματα: 376
Προεπιλογή Απάντηση: Λαδάκια;

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από CPretenteriS Εμφάνιση μηνυμάτων
Φιλε μου.... το ένα από τα δύο που μας λες ότι καιγόταν σαν νερό (castrol) το βάζει η μαμά σε ολα τα εξουσιοδοτημένα και το άλλο (Motul) είναι ένα από τα καλύτερα λάδια της αγορας (σχεδον διπλάσια τιμη απο το Torco) από μια απο τις γνωστότερες και πιο καταξιωμένες εταιρίες λαδιού!!

Κι επειδή έκανε συμφωνία η "μαμά" με την Castrol, πάει να πει ότι τα λάδια αυτά είναι καλά? Εγώ έπαθα τεχνολογικό σοκ όταν τα έβαλα! (δεν έβρισκα τα Aral που έβαζα και μου πρότειναν αυτά μιας και τα βάζει κι η BMW πια)
Ε, τα πήρα κι εγώ...και πήγα να τα αλλάζω. Ωραίο χρωματάκι είχαν, δεν λέω... πιασάρικο λάδι φαινόταν... αλλά μόλις στα πρώτα 500χιλ που έκανα, χρειάστηκα 250ml συμπλήρωμα, άρχισαν να με ζώνουν τα φίδια. Στα 1000χιλ άλλα τόσα.(μισό λίτρο ανά 1000χιλ δηλαδή) Να μην στα πολυλογώ, μέχρι τα 5000χιλ που αλλάζω λάδια, συμπλήρωσα
2,5 λίτρα συνολικά!!!
Με τα aral δεν είχα ξεπεράσει ποτέ τα 1250ml συμπλήρωμα ανά 5000χιλ. Ήταν τόσο μεγάλη η κατανάλωση που φοβήθηκα ότι είχα κάποιο πρόβλημα στο κινητήρα! Βέβαια μετά από αυτά, όταν έβαλα τα Torco T4, η κατανάλωση μειώθηκε στο 1 λίτρο ανά 5000χιλ και ησύχασα.
Για να μην σου πω πως μόλις άλλαξα τα λάδια, δεν άκουσα καμιά διαφορά στο κινητήρα. Σαν να ξανάβαλα τα παλιά ακουγόταν το μοτέρ!
Μακράν κακό λάδι για τους boxer αυτό και καλά θα κάνει η BMW να σταματήσει να τα βάζει, γιατί θα καεί κάνας έρμος BMWδάκιας που δεν είναι και τόσο προσεκτικός με την στάθμη του λαδιού!


Αν οπως λες νερώσει... η θερμοκραία λειτουργίας του boxer θα ανεβει στις 5 ή τις 6 μπάρες αντί των 4 που είναι σταθερά, σωστά...? Πως αλλιώς θα μου δείξει ότι έπεσε η απόδοσή του...?

Τώρα μιλάμε για τα 5100 ε? Δεν χρειάζεται να σου ανέβει η θερμοκρασία για να καταλάβεις τι λέω. Η θερμοκρασία μπορεί να μένει σε νορμάλ επίπεδα, αλλά το μοτέρ κουδουνίζει. Εμένα πάντως ανέβαινε εύκολα μια μπάρα παραπάνω μόλις έπεφτα σε κίνηση ή πήγαινα με πολλά στην εθνική.
Η πλάκα είναι πως το προηγούμενο λάδι που είχες, καταλαβαίνεις πόσο κακό ήταν, όταν το επόμενο που θα βάλεις είναι καλύτερο
Δοκίμασε Torco και θα καταλάβεις αυτό που λέω. Δεν κάνει πάντα η τιμή την ποιότητα...!

Θα το παρατηρήσω λοιπόν κ´ θα ενημερώσω... Μεχρι στιγμής πάντως... 1500km... δεν έχω αντικρύσει πέμπτη μπαρα κι έχει καψει (αν εχει καψει) 30ml λάδι...

Είπαμε... τα 1200 δεν καίνε απ' όσο ξέρω. Εγώ μίλησα για το 1150. Βέβαια...παρατήρησέ το. (κακό δεν κάνεις, αλλά τσέκαρέ τα σε τι κατάσταση θα βγουν όταν θα τα αλλάξεις)
Reply With Quote
 


Κανόνες καταχώρησης
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο HTML κώδικας ειναι εκτός λειτουργίας

Που θέλετε να σας πάμε;


Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 18:09.


vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!