Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Vag
ΜΟυ κάνει εντύπωση ότι περιγραφεις πράγματα που δεν είδες σαν να ήσουν εκεί και με πάθος ιδιαίτερο. Πάθος που θυμίζει θρησκευτική πίστη και όχι ιστορική γνώση... Το Αγιοτέτοιο που μου λες και την σφαγή του δεν τα έχω ακούσει ούτε βρήκα σε κανένα βιβλίο ιστορίας τόσα χρόνια. Είσαι σίγουρος για τις πηγές σου; Και ότι τέλος πάντων σου έχουν διηγηθεί όλη την αλήθεια;
Προσωπικά δεν έχω μαζί σου αλλά πριν από χρόνια σε χωριό της πελοπονήσου μου λέει μια θειά δείχνοντας μου μια φωτό ένστολου στον τοίχο "ο αδερφός μου, τον έφαγαν οι κο#####στοσυμμορίτες", και στην κουβέντα αγότερα μας είπε ότι πάτησε νάρκη!
|
Απο μια γρηγορη αναζητηση βρηκα αυτο
ΑΓΙΟΝΟΡΙ
Το καλοκαίρι του 1944 οι σφαγές εντάθηκαν στην περιοχή της Αργολιδοκορινθίας. Ιθύνων νους των εγκλημάτων ο κομισσάριος του ΚΚΕ Δημήτρης Ανδρεαδάκης. Γιά τη διάπραξη των σφαγών επιστρατεύτηκαν επαγγελματίες χασάπηδες-εκδοροσφαγείς, οι Δημήτρης Κούρος και Κώστας Χαύτας. Με τη συνέργεια μελών της ΟΠΛΑ Αργολίδας και Ελασιτών του καπετάν Γραβιά, οι προαναφερόμενοι κάνοντας χρήση των χασαπομάχαιρων τους, κατέσφαξαν οικογένειες, παιδάκια ακόμη και τρίχρονα νήπια όπως ο Δημητράκης Ράπτης από τη Μιδεα.
Παρμενο απο το παρακατω λινκ
ΚΚΕ 1942 - 1945, οι Τόποι της ΦΡΙΚΗΣ (φωτογραφίες) - Προβολή θέματος • Phorum.gr