![]() |
|
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Οι αναμνήσεις έχουν πάντα νοσταλγικό χαρακτήρα και αναπολώ κι εγώ κάποιες εποχές , αλλά δεν είναι μέτρο σύγκρισης...Ο άνθρωπος πρέπει να πηγαίνει μπροστά και να συγκρίνει πάντα με με βάση το ανώτερο, αυτό που του δίνει καλύτερη ποιότητα ζωής..!!
|
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
Ναι λαθος ο μαυροπινακας ο ραγισμενος, ναι λαθος τα 6 παιδακια στο θρανιο, ναι λαθος η ξυπολισια, ναι λαθος......πολλα απο αυτα που φαινονται στις φωτογραφιες αλλα χειροτερο λαθος ειναι να περναμε απο δικη πραγματικη ¨η λεκτικη, να απειλουμε (...θα σε στειλω στον εβρο...) τους δασκαλους διοτι εβαλαν τιμωρια τον κανακαρη μας ¨η γιατι εβαλαν πολυ εργασια για το σπιτι!!!!!! Χειροτερο λαθος ειναι ο μαθητης να μην σεβεται τον δασκαλο του και να τον κοροιδευει ¨η και βριζει κατα προσωπο!!! ¨η η μαθητρια να ντυνεται σαν ξε#### στο σχολειο κ.λ.π., κ.λ.π., κ.λ.π.!! Απο ολα αυτα τα ''πηγαινω μπροστα'' εγω προτιμαω την ξυπολισια, τον ραγισμενο μαυροπινακα, τα 6 παιδακια στο θρανιο, την μπλε ποδια ¨η την στολη και ολα αυτα τα οποια φαινονται στις φωτογραφιες!! Αλλα αυτος ειμαι εγω και δεν ειναι αναγκη να συμφωνησετε μαζι μου!! ![]() |
|
|||
|
|||
![]() ομορφες φωτο....μπραβο σταυρο,φωναξα και εγω τα παιδια να τις δουν
![]() θα συμφωνησω με τον γιωργο,οτι εχει χαθει η πειθαρχια και ο σεβασμος απο τα σχολεια και στα σπιτια μας,βεβαιως... ![]() οι προοδευτικες πολιτικες δυναμεις της χωρας εβαλαν και εκει το χερι τους.... ![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Εικόνες βγαλμένες από εποχές όπου η έννοια εκπαίδευση και σχολείο δεν ήταν συνυφασμένες με την έννοια του κανονικού, δεδομένου και βαρετού, αλλά με κάτι δυσπρόσιτου, ιδεώδες και κάτι πολύ υψηλού.
Εκείνες τις εποχές που τα παιδιά λίγα κατάφερναν να τελειώσουν όλη την εκπαίδευση, αλλά δεν αισθανόταν τον κοινωνικό διαχωρισμό που τόνιζαν τα χρήματα, διότι όλα τα παιδιά φορούσαν σχολική ποδιά. Στο σχολείο δεν υπήρχαν διαχωρισμοί στο τι φορά το παιδί, τι κινητό έχει και πόσο οι κακομαθημένοι γονείς τα "βάζουν" με τους άθλιους και κακούς καθηγητές! Τότε το παιδί γνώριζε ή διαβάζω ή χωράφι! Στο ταπεινό αυτό σχολείο η πατρίδα ήταν το ιδεώδες και ο Μ. Αλέξανδρος μέγας στρατηλάτης, η Σμύρνη και ο Πόντος χαμένες πατρίδες και οι παππούδες του ήρωες που πολέμησαν τους Γερμανούς το '40. |
|
||||
|
||||
![]() Απόσπασμα:
Θα μας τρελάνεις ρε φιλαράκι ??? Αν φορούσαν σήμερα σχολική ποδιά, πως θα μπορούσε η κόρη του νεόπλουτου ή του μπατίρη (αλλά επιδειξιομανή), να φορέσει στο σχολείο αρμάνι κ λακόστ ???
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
![]() Σταύρο.... τρομερές φωτό.... ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Απόσπασμα:
Φίλε Γιώργο, α. Δεν νομίζω ότι το νόημα του Στράτου, ήταν όπως το κατάλαβες, αλλά βλέποντας την πρόοδο, απ' την "θετική" της άποψη και όχι απ' την αρνητική που ισχύει τις πλείστες των περιπτώσεων ... β. Συμφωνώ 100%, στο ότι, τα παιδιά τα "χαλάνε" οι γονείς, με την υπερπροστασία που τους παρέχουν κ με την ασυδοσία που τους επιτρέπουν ΚΑΙ τα προτρέπουν να έχουν .... ![]() Όταν κάποτε παραπονέθηκα στο σχολείο των παιδιών μου (στο ΛΕΟΝΤΙΟ ΛΥΚΕΙΟ), για κάτι ανάλογο, ο καημένος ο Γυμνασιάρχης μου είπε: Τί να σας κάνω κύριε τάδε ..... συμφωνώ κι εγώ μαζί σας, αλλά ο σύλλογος γονέων κ κηδεμόνων, μας έχει "δεμένα τα χέρια" .... ![]() Από κει κ μετά, τί να σου κάνει το σχολείο κ τί να σου κάνει ο δάσκαλος ??? Ούτε επίπληξη δεν μπορεί να κάνει πια στους μαθητές, γιατί θάρθει ο γονιός με τα "μέσα" κ θα του τραβήξει τ' αυτάκι ... Αλλά είπαμε ..... ελευθερία .... γ. Σ' αυτά τα θρανία, έχω καθήσει για δύο χρόνια .... Ήταν άβολα μεν, αλλά πραγματικά Α-ΘΡΑ-ΥΣΤΑ .... ![]()
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
Η αφορμη ηταν το γραπτο του Στρατου για να πω καποια πραγματα που με βασανιζουν χρονια τωρα!! |
|
||||
|
||||
![]() Απόσπασμα:
.... και δυστυχώς, θα σε βασανίζουν για πολλά ακόμη .... Η κατάσταση ξέφυγε κ απ' ότι φαίνεται, το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω .... Αλί στα παιδιά μας κ στα εγγόνια μας, που θα μεγαλώσουν σε μια κοινωνία της χαλαρότητας, της κακώς εννοούμενης ανεμελιάς και της ασύστολης "ελευθερίας" .... Όλα "στρογγυλά" κ όλα χύμα ... ![]() ![]() ![]() Ας προσπαθήσουν οι γονείς, να "κρατήσουν λίγο τα λουριά", μπας και γλυτώσουν κανά δυό γενιές, γιατί ο δρόμος προς τον γκρεμό, δεν είναι μακριά ... ![]()
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
![]() Έτσι είναι και φυσικά πως αλλιώς θα μπορούσε να το δει ένας άνθρωπος σαν τον Στράτο, που όταν έλεγχε το σκάφος πριν τη πτήση, έπρεπε να είναι σίγουρος και όχι αιθεροβάμων. Η πραγματικότητα αυτή είναι και η εξέλιξη ευτυχώς δεν "σκοντάφτει" σε παλαιοντολογίες!!!!!! Το αυτό, κατά την γνώμη μου ισχύει και για τις ποδιές, τα πηλήκια, τα κατηχητικά και τις άλλες αηδίες που μας υποχρέωναν να υφιστάμεθα προκειμένου να έχουν ιδεώδεις υποτακτικούς. Άλλωστε την ηλιθιότητα του εκπαιδευτικού συστήματος σε όλες τις βαθμίδες πληρώνουμε και στην καθημερινή μας ζωή. Δυστυχώς δεν προωθούμε την έρευνα και την συμμετοχή, αλλά επιμένουμε στο χρεοκοπημένο μοντέλο, όπου η αυθεντία του καθηγητή είναι αναμφισβήτητη και περιμένουμε από την "παράδοσή" του να παπαγαλίσουμε την γνώση. Γι αυτό και δεν πρόκειται να βγάλουμε ποτέ κανένα Μπιλ Γέιτς, αλλά τα καλά Ελληνικά μυαλά θα πρέπει να βρεθούνε σε άλλες εκπαιδευτικές κοινότητες για να λάμψουν. κοροϊδεύουμε τα αμερικανάκια, όμως αυτοί έχουν εκπαίδευση και έρευνα και εξέλιξη. Εμείς αναμασάμε τα αρχαία κλέη, λες και αν ρωτήσεις κανένα τριγύρω, ξέρει τι έλεγαν οι αρχαίοι φιλόσοφοι. Το πολύ πολύ να σου πει για τον Λιακόπουλο, τον Άδωνη Γεωργιάδη και φυσικά την Μανωλίδου!!!! |
![]() |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο μήνυμα |
Φωτογραφίες από το ηφαίστειο στην Ισλανδία. | frits | Κόσμος | 10 | 23-04-2010 10:52 |
Ανεβάζει ταχύτητα το ελληνικό Internet | ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ | Yπολογιστές - Διαδίκτυο - Consol - Games | 10 | 02-02-2010 03:13 |
Έκθεση παιδιού από δημοτικό σχολείο της Αθήνας !!!!! | arisxios | Ανέκδοτα | 3 | 09-01-2010 02:31 |
Mιάς και αρχισε το σχολείο...κάτι χρήσιμο | essel | Χιούμορ | 3 | 05-10-2009 19:25 |