GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Γενικά > Διάφορα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
 
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Prev Previous Post   Next Post Next
  #11  
Παλιό 22-08-2012, 20:24
ckk Ο/Η ckk βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: Oct 2009
Περιοχή: Εκάλη
Μoto: BMW R1200GS
Μηνύματα: 5,181
Προεπιλογή Απάντηση: Ανασφάλιστα Ι.Χ.: Πώς να γλυτώσετε πρόστιμα και ποινές που..

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από vaska Εμφάνιση μηνυμάτων
@ ckk

Θα προσπαθήσω να σου απαντήσω σε όλα τα θέματα που έβαλες
1) Μ@λ@κ@ς αισθάνομαι όταν εγώ φροντίζω για ν΄αποκατασταθεί η όποια ζημιά σου γίνει (πληρώνω την ακριβότερη ασφάλεια που όμως αποζημιώνει άμεσα), ενώ θα πρέπει ν' αρκεστώ στον λόγο σου και στο αν το πορτοφόλι σου τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή του ατυχήματος είναι αρκετά γεμάτο για ν' αποζημιωθώ. Και μη βιαστείς ν' απαντήσεις "Ναι" γιατί το ατύχημα λέγεται έτσι ακριβώς διότι δεν είναι προβλέψιμο ούτε χρονικά ούτε ποσοτικά. Υπάρχουν πολλοί που έχασαν περιουσίες με αποζημιώσεις ατυχημάτων, οπότε πρωτίστως για το δικό σου καλό φρόντισε ν΄ασφαλίζεις ότι κινείς
Όντως. Μ@αλάκα γιατί σε κάνει να αισθάνεσαι, ακόμη δεν το καταλαβαίνω.

2) Το ότι το κράτος είναι αυτό που είναι και ότι σου χρωστάει ένα κάρο λεφτά με αφήνει παντελώς αδιάφορο. Η στρόφιγγα που έρεε το χρήμα γι' άλλους στέγνωσε οριστικά και γι' άλλους απλά στάζει. Δεν νομίζω ότι είσαι σε κάτι διαφορετικός από τους χιλιάδες συμπολίτες μας που περνούν τα ίδια και χειρότερα με σένα. Αν λοιπόν δεν μπορείς να συντηρήσεις ένα όχημα (γιατί στην ουσία αυτό είναι - αδυναμία συντήρησης), να παραδώσεις πινακίδες και να μην κυκλοφορείς σε δημόσιους δρόμους διακινδυνεύοντας κι εσύ αλλά και όλοι όσοι χρησιμοποιούν τον ίδιο δρόμο με σένα. Η κατάσταση άλλαξε για πολλούς από μας και από τα Χ οχήματα που είχαμε στην κυκλοφορία άλλοτε, έχουμε τα απολύτως απαραίτητα. Πάλι καλά να λες που αναγκαστήκαμε ν' αποσύρουμε μόνο οχήματα γιατί κάποιοι άλλοι δεν έχουν να φάνε.
Οπότε τώρα το πουλμουρ είναι ακριβό για τους περισσότερους.

Δεν έχω αντίρρηση σε αυτά που λες, φτάνει να είχαν εφαρμογή στην δική μου περίπτωση. Την μηχανή δηλαδή την έχω για πουλμουρ? Ή δεν την ασφαλίζω για να το παίζω πονηρός? Και αν είναι έτσι τα πράγματα, γιατί μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2009, ήταν όλα μια χαρά ασφαλισμένα?
3) Το ζόρι που τραβάω δεν έχει να κάνει με το αν θα μου κάνεις καινούριο αυτό που μου χάλασες, έχει να κάνει με την νοοτροπία σου αυτή καθαυτή. Να είσαι σίγουρος ότι προσωπικά εγώ ακόμα κι αν 5 λεπτά μετά το ατύχημα μου έδινες ίδιο μηχανάκι με το δικό μου και μου ζητούσες να το βουλώσω, εγώ θα καλούσα τροχαία και τα πράγματα θα έπαιρναν τον δρόμο τους ακόμα κι αν ήταν να βγω ουσιαστικά ζημιωμένος. Ίσως αν λειτουργούσαν κι άλλοι έτσι και σας τσάκιζαν όλους τους κατ' επάγγελμα ανασφάλιστους στα πρόστιμα, να το σκεφτόσαστε δυο και τρεις φορές πριν πατήσετε τη μίζα για να πάτε βόλτα με ανασφάλιστο.
Επίσης δέξου ότι υπάρχουν πράγματα πάνω σ' ένα ατύχημα που δεν μετρώνται με χρήμα.

Μα δεν θα σου ζητούσα να το βουλώσεις. Αν δεν το βούλωνες από μόνος σου, εκεί θα ήμουν για να υποστώ τις συνέπειες του νόμου.
4) Τι φιλική και υπεύθυνη δήλωση μας λες??? Φιλική δήλωση από ποια ασφαλιστική αφού είσαι ανασφάλιστος???? Τώρα για το "υπεύθυνη
δήλωση", έλα από το μαγαζί μου να σου δώσω καμιά 30αριά τέτοια κουρελόχαρτα μαζί με ανείσπρακτες επιταγές και συναλλαγματικές, που υπόσχονται με υπογραφές και σέα και μέα ότι θα μου τις πληρώσουν εδώ και 3-4 χρόνια. Από την άλλη πόσο ασφαλής θα ένιωθες αν κι εγώ σε ενδεχόμενο ατύχημα σου έβγαζα μία υπεύθυνη δήλωση και δεχόμουν ότι είμαι εξ' ολοκλήρου υπεύθυνος για την ζημιά σου?????

Τόσο η φιλική όσο και η υπεύθυνη δήλωση υπογεγραμμένες είναι έντυπα, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα δικαστήρια. Και όσα κα να έχεις στο μαγαζί σου, καλό είναι. Δικηγόρο άλλαξε.

Αν την υπέγραφες, θα ένοιωθα μια χαρά.

Στο ρεζουμέ τώρα. Δεν θα ήθελα σε καμία των περιπτώσεων να είσαι μέλος της παρέας που θα πήγαινα μαζί της μία μεγάλη βόλτα γιατί το "εγώ" σου υπερισχύει του "εμείς", και θεωρώ δεδομένο ότι στην άσχημη θα την έκανες μ' ελαφριά πηδηματάκια. Μου έχει τύχει παρόμοιο περιστατικό στην Πορτογαλία, παρέα 4 μηχανάκια όλα δικάβαλα, έγινε λάθος με τις αποσκευές μας και χρειάστηκε μέλος της παρέας ανταλλακτικό το οποίο μπορούσε να πληρωθεί μόνο με κάρτα. Σε πληροφορώ ότι ταλαιπωρηθήκαμε 7 άτομα γιατί ο ένας από μας που είχε κάρτα μαζί του (ήταν ο μόνος που είχε τις αποσκευές του) μας είπε ψέματα ότι την έχασε. Το εξομολογήθηκε 3 μέρες μετά στην Ελλάδα πια.

Ήμουνα εγώ σε κανένα από τα δικάβαλα? Οι τακτικές από τις λάθος παρέες σου, δεν μπορώ να καταλάβω πώς εφαρμόζονται επάνω μου.

Αυτά τα ολίγα, πιστεύω να μη σε κούρασα και να σε κάλυψα σε όλο το φάσμα των αποριών σου.
Μια χαρά. Καταληκτικά θα ήθελα να σε διαβεβαιώσω ότι αν ο μη γενοιτο, εμπλακώ σε ατύχημα και φταίω, το θύμα θα αποζημιωθεί μέχρι δεκάρας.

Επίσης με το που θα αρχίζει να πληρώνει το κράτος, θα είμαι εντάξει και με τις ασφάλειές μου. Όσο για το επάγγελμα του ανασφάλιστου που αναφέρεις, δεν είναι επάγγελμα, άθλημα είναι, όπως έγραψα. Μην τρελένεσαι.
Reply With Quote
 

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Κανόνες καταχώρησης
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο HTML κώδικας ειναι εκτός λειτουργίας

Που θέλετε να σας πάμε;


Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 09:58.


vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!