GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Γενικά > Διάφορα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 31-03-2010, 23:56
wet & dirty Ο/Η wet & dirty βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2008
Περιοχή: athens
Μoto: R1200GS ADVENTURE & UNIVEGA ALPINA HT-550
Προεπιλογή Απάντηση: το νεο μου οχημα

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από athaneco Εμφάνιση μηνυμάτων
α καταλαβα κραχτη για να αυξηθουν οι δουλειες..

ΕΤΣΙ ΕΤΣΙ!!

αν και οι κολλητοι μου ειναι μηχανικοι της BMW!!
Reply With Quote
Παλιό 01-04-2010, 13:14
ace_gln Ο/Η ace_gln βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Nov 2009
Περιοχή: chalkida
Μoto: gs 1200 r 2007

με τα spd χαιρεσαι καταβαση ... στο αλμα σε βοηθανε παρα πολυ , σε εμενα προσωπικα εχει τυχει να φυγει ποδι απο το πεταλι σε αλμα και να πεσω με αρκετα μεγαλη δυναμη και τα ποδια ανοιχτα ... ξερεις που , ξερεις και ποσο πονεσε ... απο τοτε spd ... και μονο . αυτο που σε ενδιαφερει ειναι να προσγειωθεις σωστα ... οχι αν θα σου φυγουν τα ποδια .

επισης βοηθουν πολυ στην αναβαση γιατι δουλευεις δικεφαλο μηριαιο οταν κουραζονται γαμπες και τετρακεφαλοι ...

τωρα για την επιλογη σου ... οι πισω αναρτησεις ειναι καλες , αλλα θα περασεις τα 2500 για ενα καλο ποδηλατο με καλη πισω αναρτηση, αξιοπρεπη περιφερειακα και καλο σκελετο , αν ταεχεις ... μην το σκεφτεσαι , αν οχι , παιξε σε ενα με αριστη μπροστινη αναρτηση , αν εισαι κασκαντερ οχι carbon γιατι θα κλαις , αλουμινιο , και αριστα περιφερειακα (xtr , κτλ ), παιζουν πολυ μεγαλο ρολο κατατη δικη μου αποψη , σε ανηφορες , σε δυσκολες και γρηγορες καταβασεις ...
Reply With Quote
Παλιό 01-04-2010, 14:04
novo Ο/Η novo βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Περιοχή: Δροσια
Μoto: TRIUMPH TIGER 1050

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ace_gln Εμφάνιση μηνυμάτων
με τα spd χαιρεσαι καταβαση ... στο αλμα σε βοηθανε παρα πολυ , σε εμενα προσωπικα εχει τυχει να φυγει ποδι απο το πεταλι σε αλμα και να πεσω με αρκετα μεγαλη δυναμη και τα ποδια ανοιχτα ... ξερεις που , ξερεις και ποσο πονεσε ... απο τοτε spd ... και μονο . αυτο που σε ενδιαφερει ειναι να προσγειωθεις σωστα ... οχι αν θα σου φυγουν τα ποδια .

επισης βοηθουν πολυ στην αναβαση γιατι δουλευεις δικεφαλο μηριαιο οταν κουραζονται γαμπες και τετρακεφαλοι ...

τωρα για την επιλογη σου ... οι πισω αναρτησεις ειναι καλες , αλλα θα περασεις τα 2500 για ενα καλο ποδηλατο με καλη πισω αναρτηση, αξιοπρεπη περιφερειακα και καλο σκελετο , αν ταεχεις ... μην το σκεφτεσαι , αν οχι , παιξε σε ενα με αριστη μπροστινη αναρτηση , αν εισαι κασκαντερ οχι carbon γιατι θα κλαις , αλουμινιο , και αριστα περιφερειακα (xtr , κτλ ), παιζουν πολυ μεγαλο ρολο κατατη δικη μου αποψη , σε ανηφορες , σε δυσκολες και γρηγορες καταβασεις ...

Συμφωνα με την Shimano που τα κατασκευαζει και τους μηχανικους της οι LX, XT, XTR, δεν εχουν καμια διαφορα στην λειτουργικοτητα αλλα μονο στο βαρος και το ντιζαϊν.
Πριν καμια δεκαρια χρονια σε δοκιμη που καναμε με σκελετο Ideal Nevada (ο κορυφαιος που εβγαζε τοτε) εξοπλισμενο με Full XTR και οτι καλυτερο υπηρχε την εποχη εκεινη σε περιφερειακα εξαρτηματα σε συγκεκριμενη διαδρομη ο χρονος που επιτευχθηκε ηταν 1 ωρα και 10 λεπτα. Μια εβδομαδα αργοτερα ο ιδιος αθλητης με εναν σκελετο Klein Adroit εξοπλισμενο με την ιδια σειρα και τα ιδια ακριβως περιφερειακα στην ιδια διαδρομη εκανε χωρις να το καταλαβει 58 λεπτα!!! Αυτο για να καταλαβει κανεις την σημασια ενος καλου σκελετου.
Λεβιεδακια ταχυτητων ή μανετες φρενων που λεει ο λογος οτι κι αν εχεις ευκολα τ' αλλαζεις μελοντικα, σκελετο ομως?

Οσο για το αλλο που γραφεις για τα πεταλια, συμφωνω απολυτα μαζι σου, διαφωνω μονο σ' αυτο που λες οτι δουλευουν οι οπισθιος μηριαιοι οταν κουραζονται οι γαμπες και οι τετρακεφαλοι. Για την ακριβεια δουλευουν σε καθε πεταλια καθε φορα που το ποδι ανεβαινει προς τα πανω και αυτο ειναι προφανες και απολυτα λογικο
Reply With Quote
Παλιό 01-04-2010, 14:32
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από novo Εμφάνιση μηνυμάτων
Λεβιεδακια ταχυτητων ή μανετες φρενων που λεει ο λογος οτι κι αν εχεις ευκολα τ' αλλαζεις μελοντικα, σκελετο ομως?

αλλαζονται αλλα τα πληρωνεις τριπλα , κατα τη δικη μου αποψη . Δουλευουν το ιδιο τα περιφερειακα ? παλι κατα τη δικη μου αποψη και προσωπικη εμπειρια , εχουν περισσοτερες αντοχες και μεγαλυτερη ακριβεια ... και εχω πονεσει αρκετα για να το γνωριζω . με εχει απογοητευσει πληρως και κατα συρροη ,σασμαν αριστα ρυθμισμενο lx που δεν θεωρειται και ασχημη σειρα κατα τα δυσκολα ανεβασματα , του τυπου 'κρακ', εσυ μενεις με το πεταλι στα χερια και αυτο δεν εβγαλε την ανηφορα , σε αντιθεση με xt , το οποιο εχω 'σκισει ' και λεει και ευχαριστω , χωρις να πει το παραμικρο !!!
Εγω ... θα επελεγα εναν πολυ καλο σκελετο + πολυ καλα περιφερειακα ... ειτε λεγονται φρενα , ειτε σασμαν ...

Για την ακριβεια δουλευουν σε καθε πεταλια καθε φορα που το ποδι ανεβαινει προς τα πανω και αυτο ειναι προφανες και απολυτα λογικο
αν το προσπαθησεις ... οχι μονοι τους
Reply With Quote
Παλιό 01-04-2010, 14:36
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ace_gln Εμφάνιση μηνυμάτων
αν το προσπαθησεις ... οχι μονοι τους
Χωρις να το πολυκαταλαβαινεις δουλευουν, δεν θελει και πολυ προσπαθεια γι' αυτους. Αφου κανεις ποδηλατο το ξερεις
Reply With Quote
Παλιό 01-04-2010, 14:46
Senior Member

Με μπερδεψες λιγο αλλα το διαβασα εν' τελει

Κοιταξε κι εγω ΧΤR εχω στο mountain bike και μ' αρεσει καλυτερα η αισθηση τους απ' οτι τα LX για παραδειγμα. Η ιδια η Shimano ομως λεει πως η μονη τους διαφορα ειναι στο βαρος. Το ιδιο λενε και οι δοκιμαστες των εγκυρων και αξιοπιστων ξενων περιοδικων καθε χρονο. Εγω δεν θα εβαζα κατι λιγοτερο απο XTR ή XT αλλα καποιος που δεν εχει και μερικες χιλιαδες χιλομετρα στην πλατη η LX και πολυ του ειναι. Δεν θα καταλαβει και μεγαλη διαφορα. Αν εχει μια καλη βαση, εναν καλο σκελετο, αυτα τ' αλλαζει και στην πορεια αν δει οτι δεν τον καλυπτουν. Α, και που εισαι οσον αφορα αυτο που γραφεις οτι εσυ θα επελεγες εναν καλο σκελετο και καλα περιφερειακα, ολοι αυτο θα επελεγαν, αλλα ειναι και το κοστος στην μεση το οποιο μπορει να φτασει στα επιπεδα ενος μεταχειρισμενου GS αν δεν υπαρχει οριο

Last edited by novo; 01-04-2010 at 14:48.
Reply With Quote
Παλιό 01-04-2010, 14:35
Senior Member

λαθος mini quote ... δεν πειραζει .. διαβαστε το ολοκληρο
Reply With Quote
Παλιό 01-04-2010, 23:48
Senior Member

οντως αοριστη περιγραφη ... αλλα δεν πειραζει ... πληρωνεις ktm!!
εχεις απειρες επιλογες σ'αυτα τα χρηματα, αλλα θα κουραστεις πολυ αν το αναλυσουμε ...
τα deore ειναι ακομα χαμηλοτερη σειρα απο τα lx...αλλα δεν πειραζει , η επενσυση σου ειναι μαλλον στην αναρτηση
βγαλε μερικες πιο κοντινες φωτο να το δουμε ...

παντως η δικη μου γνωμη ... μην μας ακους ..λιωσε το ομορφο ποδηλατακι σου , οπου και οπως μπορεις ... αρκει να σου αρεσει εσενα ... βρες τα νουμερα μας απο τα προφιλ μας και οποτε πας ποδηλαταδα ή ψηνεσαι για χαλκιδα μερια , παρε ενα τηλεφωνο ... ισχυει και για εσενα φιλε novo ...
Reply With Quote
Παλιό 01-04-2010, 23:53
Senior Member

Πανο εσυ mountain κανεις μονο ή εχεις και καμια κουρσιτσα?
Reply With Quote
Παλιό 02-04-2010, 00:03
Senior Member

mountain λατρευω βουνο και φυσικα τοπια , λατρευω καταβασεις και ασχημα μονοπατια , αλλα ειναι στο προγραμμα η κουρσα , ολη η παρεα κανει και εγω ειμαι στην απ'εξω...
οπου να'ναι ερχεται ...
Reply With Quote
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Κανόνες καταχώρησης