GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Γενικά > Ελλάδα και Κόσμος > Ελλάδα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 22-01-2011, 18:10
ortho Ο/Η ortho βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ, ΚΑΡΕΑΣ
Μoto: F 650 GS 2001, tweety!
Προεπιλογή Απάντηση: Τζαβαρας vs MEGA

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί κατά τη σημερινή συνεδρίαση του δ.σ. του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), αντιδρώντας στις ρυθμίσεις για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους.
Οι τελικές αποφάσεις για την περαιτέρω στάση τους θα ληφθούν αυτή την εβδομάδα, ενώ ισχύει η τριήμερη απεργία που έχει εξαγγελθεί για Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή.
«Οι ασφαλισμένοι μπορούν να προμηθεύονται τα φάρμακά τους κανονικά με τη συνταγή του ασφαλιστικού τους ταμείου. Τη Δευτέρα και την Τρίτη από όλα τα φαρμακεία και τις άλλες μέρες από τα εφημερεύοντα και διανυκτερεύοντας», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΦΣ Θ. Αμπατζόγλου.
Πιο σκληρή στάση κράτησε ο Φαρμακευτικό Σύλλογος Πειραιά, που ξεκινά κυλιόμενες 48ωρες απεργίες. Έτσι από Δευτέρα τα φαρμακεία του Πειραιά θα είναι κλειστά για όλη την εβδομάδα.
Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά, Κωνσταντίνος Κούβαρης, οι φαρμακοποιοί του Πειραιά δεν θα δίνουν φάρμακα επί πιστώσει στους ασφαλισμένους πέντε ταμείων (ΟΠΑΔ, ΗΣΑΠ ΔΕΗ, ΤΣΑΥ και Ταμείο Συμβολαιογράφων), τα οποία δεν έχουν προχωρήσει σε πληρωμές τους τελευταίους πέντε μήνες.
«Ο αγώνας θα κλιμακωθεί και τις επόμενες εβδομάδες. Ζητάμε ριζική αναμόρφωση ενός απαράδεκτου νομοσχεδίου και θα συνεχίσουμε και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια και με άλλες μορφές αγώνα που θα αποφασιστούν σε επόμενες συνεδριάσεις», ανέφερε ο κ. Αμπατζόγλου.
Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος προειδοποίησε χθες ότι θα κινητοποιηθούν τα δημόσια νοσοκομεία, αν οι φαρμακοποιοί αρνηθούν τη διάθεση φαρμάκων προς τους ασφαλισμένους.

Αυτός ο Λοβέρδος πότε θα κόψει τα ληγμένα;;;

Α ρε φαρμακοτρίφτες! πάλι εσείς φταίτε! Δεν του δώσατε του ανθρώπου από τα καλά!!
Reply With Quote
Παλιό 23-01-2011, 02:16
tsak8 Ο/Η tsak8 βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2010
Περιοχή: Αθήνα
Μoto: R 1200 GS '05

Πολύ θα ήθελα να δω τα δημόσια νοσοκομεια να ζητάνε φάρμακο απο τις βιομηχανίες για ευρεια κατανάλωση..
Reply With Quote
Παλιό 23-01-2011, 09:41
ckk Ο/Η ckk βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Oct 2009
Περιοχή: Εκάλη
Μoto: BMW R1200GS

Μα πώς θα δώσουνε οι βιομηχανίες αφού τους πρώτους που κόψανε, είναι του δημοσίου, που τους χρωστάνε μια καραβιά λεφτά? Τι παπαριές λέει ο άνθρωπος?
(το ‘παπαριές’ επιτρέπεται για εξωforumικούς θεσμούς και ειδικότερα αν αναφέρονται σε πολιτικούς.)
Reply With Quote
Παλιό 23-01-2011, 13:38
tsak8 Ο/Η tsak8 βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2010
Περιοχή: Αθήνα
Μoto: R 1200 GS '05

Γι'αυτό το λέω!
Ο συγκεκριμένος βέβαια ξέρει τι κάνει, βγαίνει λίγο "ρομπέν" προς τα έξω.
Reply With Quote
Παλιό 23-01-2011, 13:57
GeorgeP Ο/Η GeorgeP βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ntinopoulos Εμφάνιση μηνυμάτων
και για να κλεισω με το θεμα,ξερεις γιατι το φαρμακευτικο επαγγελμα εινα κατ αυτον τον τροπο κατοχυρωμενο σε ολη τν ευρωπη με σταθερες τιμες,πληθυσμιακα και χωροταξικα και ιδιοκτησιακα κριτηρια?
ετσι ωστε να διασφαλιζεται η ποιοτητα των φαμακων και η προσβαση καθε πολιτη οπου κι αν αυτος κατοικει στο φαρμακο...

σταματαω εδω γιατι το να προσπαθησω να τα βαλω με εναν γιωργο μηχανικο,φυσικο,χημικο,εμπορο,αστυνομικο,φορτγατζη,τραπεζικο,οικονομολογο,εφοπλιστη,γιατρο,οδοντιατρο και τωρα τελευταια ...και φαρμακοποιο,μονο κακο κανω τοσο στην ψυχικη μου υγεια οσο και στη σχεση μου μαζι του!
Παρεκτρεπεσαι!!!!!!!
Αν δεν αντεχεις την αντιθετη αποψη και την εφραση αποριών, βαπτιζεις τους συνομιλητες σου με διαφορες ιδιοτητες που δεν κατεχουν για να τους προσβάλεις, εμφανως παρασυρομενος απο τον θυμο σου....χανεις το παιχνιδι!!! Να σου υπενθυμισω οτι ο κοινος πολιτης εχει τις ιδιες αποριες με εμενα και τις οποιες δεν μου τις απαντησες!! Ουτε και αυτος, ο πολιτης, εχει παρει απαντησεις. Οι γενικοτητες περι προσφορας του φαρμακειου στο κοινωνικο συνολο δεν μου λενε και πολλα πραγματα. Αν τα εξειδικευανε και μου εξηγουσανε γιατι π.χ. το εναπομειναν 11% (του θεσμοθετημενου 22,5%) δεν ειναι αρκετο για την ζηση του φαρμακοποιου ενω το 5% (και αν) του καθε εμπορου πρέπει να ειναι αρκετο τοτε κατι θα γινοτανε. Ο εμπορος δεν μπορει να απεργησει διοτι δεν θα θιχτει κανενας πλην απο τον εαυτον του!! Ενω οι Φαρμακοποιοι, γιατροι......
Οταν μου εξηγουσανε οτι, πως το 1998 ειχαμε 8,500 φαρμακεια και σημερα πανω απο 10,000 αφου με το 11% δεν μπορουνε να ζησουνε, τοτε θα ειχαμε βαση συζητησης. Αλλα και μονον με αυτες τις δυο αποριες στο μυαλο ενος κοινου πολιτη περιμενει ο καλδος σας να βρει συμπαραστατες στο κοινωνικο συνολο???
Οταν θα μου εξηγουσανε γιατι η λεξη ''ανοιγμα'' του συγκεκριμενου επαγγελματος αποδιδεται αποκλειστικα στο ''περισσοτερα'' φαρμακεια ενω ειναι ηδη παρα πολλα και οχι στο οικονομικο ανοιγμα οπου και αναφερεται το νομοσχεδιο τοτε θα ειχαμε θεμα συζητησης!
Με τετοιο τροπο σκεπτομενο καθε προεδρειο Συνδικαλιστικου φορεα ειναι χαμενο απο χερι!!!!!

Οταν λοιπόν συνιδητοποιησεις οτι ΔΕΝ ειμαι εναντιον των φαρμακοποιων αλλα προσπαθω -συλλογιζομενος την επιστημονικη σας καταρτιση και ολα αυτα που αναφερεις στα ποστ σου - να κατανοησω την αντιδραση τους εν σχεση με άλλες εμπορικες ομαδες και αποβαλεις και τον θυμο σου τοτε τα ξαναλεμε! Με αυτον τον τροπο σου προσβάλεις τον κλαδο σου, την επιστημοσυνη σου αλλα κυριως τον εαυτον σου!!!

Το επιχειρημα ''άλλο φαρμακειο αλλο λευκα ειδη'' μου λεει πολλα Κοινωνικα και δικαιως αλλα δεν μου λεει τιποτε οικονομικα και φορολογικα!! Στοκαρει ο ενας, στοκαρει και ο άλλος. Υποχρεωση αποδειξεων ο ενας, υποχρεωση αποδειξεων ο άλλος. Ευχερεια μη κοψιματος αποδειξης ο ενας την ιδια ευχερεια και ο άλλος!! Οποταν η κοινωνικη προσφορα του φαρμακειου δεν μπορει να χρησιμοποιηθει σαν δικαιολογια για τις κοινητοποιησεις των φαρμακοποιων και την ομηρια των ασθενων!!!

Τέλος, αποδιδωντας κομματικους χρωματισμους στους συνομιλητες σου ο πρωτος που χρωματιζεται ειναι......... ο μπογιατζης!!!!!
Ναι, συμφωνω με τις κινησεις της σημερινης κυβερνησης οπως ειχα πει και ''επιτελους'' στα, ''διαφανεια'' και ''σεμνα και ταπεινα'' της προηγουμενης!
Στην προηγουμενη απογοητευτικα ελπιζω οχι και με τουτην εδω!

Last edited by GeorgeP; 23-01-2011 at 14:01.
Reply With Quote
Παλιό 23-01-2011, 14:17
gsmaniac Ο/Η gsmaniac βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2009
Περιοχή: πειραιας
Μoto: GS1200adve - BMW2002 MONT 1973

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP Εμφάνιση μηνυμάτων
Να σου υπενθυμισω οτι ο κοινος πολιτης εχει τις ιδιες αποριες με εμενα και τις οποιες δεν μου τις απαντησες!! Ουτε και αυτος, ο πολιτης, εχει παρει απαντησεις. Οι γενικοτητες περι προσφορας του φαρμακειου στο κοινωνικο συνολο δεν μου λενε και πολλα πραγματα. Αν τα εξειδικευανε και μου εξηγουσανε γιατι π.χ. το εναπομειναν 11% (του θεσμοθετημενου 22,5%) δεν ειναι αρκετο για την ζηση του φαρμακοποιου ενω το 5% (και αν) του καθε εμπορου πρέπει να ειναι αρκετο τοτε κατι θα γινοτανε. Ο εμπορος δεν μπορει να απεργησει διοτι δεν θα θιχτει κανενας πλην απο τον εαυτον του!!

Το επιχειρημα ''άλλο φαρμακειο αλλο λευκα ειδη'' μου λεει πολλα Κοινωνικα και δικαιως αλλα δεν μου λεει τιποτε οικονομικα και φορολογικα!! Στοκαρει ο ενας, στοκαρει και ο άλλος. Υποχρεωση αποδειξεων ο ενας, υποχρεωση αποδειξεων ο άλλος. Ευχερεια μη κοψιματος αποδειξης ο ενας την ιδια ευχερεια και ο άλλος!! Οποταν η κοινωνικη προσφορα του φαρμακειου δεν μπορει να χρησιμοποιηθει σαν δικαιολογια για τις κοινητοποιησεις των φαρμακοποιων και την ομηρια των ασθενων!!!

!
Στην προηγουμενη απογοητευτικα ελπιζω οχι και με τουτην εδω!
τα εμπορικα καταστηματα με τοσο χαμηλο ποσοστο κερδους,πρεπει να ειναι μετρημενα στα δαχτυλα,ισως ειναι μονο αυτα που πουλανε τεχνολογια....κουμπαρος μου,ο οποιος εχει 5 καταστηματα germanos,το κερδος του παιζει απο 8-12% και ανεβαινει απο επισκευες κινητων κλπ....φυσικα μιλαμε για τεραστιους τζιρους και αυτος ειναι ο λογος του χαμηλου κερδους...
το εμπορικο κερδος ειναι πολυ μεγαλυτερο απο το 5%,που αναφερεις...
τα εμπορικα μπορουν και ξεστοκαρουν,αλλα νομιζω τα φαρμακεια ...οχι
νομιζω οτι εχετε ξεκινησει να συγκρινετε ανομοια πραγματα....
εγω δεν γνωριζω αν η απελευθερωση των φαρμακειων θα κανει καλο στην κοινωνια,αλλα το σιγουρο ειναι οτι τα φαρμακεια με την τωρινη τους λειτουργεια,δεν προβληματιζουν,αλλα βοηθουν τον κοσμο....

P.S...κανονιστε να χαλασετε την φιλικη σας σχεση....για το π@παρα τον λοβερδο
Reply With Quote
Παλιό 23-01-2011, 14:32
ortho Ο/Η ortho βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ, ΚΑΡΕΑΣ
Μoto: F 650 GS 2001, tweety!

Θα ήθελα να συνεισφέρω στη συζήτηση, ξεφεύγοντας λίγο από τα των φαρμακείων κι επαναφέροντας μία παρατήρηση που είχα κάνει πιό πάνω.

Ακούγεται ότι το ΙΚΑ θα σταματήσει να παράσχει ιατρικές υπηρεσίες με τη σημερινή μορφή. Αμέσως πολλοί, κυρίως ηλικιωμένοι΄άρχισαν να ανησυχούν ότι θα χάσουν το γιατρό τους.
Η άποψή μου είναι ότι οι ιατρικές υπηρεσίες θα βελτιωθούν αν ο ασφαλισμένος έχει ελεύθερη επιλογή γιατρού. Καλύτερη,πιό γρήγορη εξυπηρέτηση. Το ΙΚΑ θα κερδίσει αν το κάνει. Κι οι ασθενείς. Κι εγώ. Αρκεί να αναπροσαρμοστεί το τιμολόγιο ιατρικών αμοιβών. Καλό θα ήταν να γίνει σε όλα τα ταμεία.

Πριν περίπου ένα χρόνο συνομίλησα με συναδέρφους ορθοδοντικούς του ΙΚΑ.
Είχε γίνει πριν λίγα χρόνια μιά μελέτη που έδειξε ότι κατά μέσο όρο, ένας ορθοδοντικός ασθενής κοστίζει στο ΙΚΑ περίπου 4.000 ευρώ. Να μου επιτρέψετε να πω ότι δε μου πέρασε ποτέ η σκέψη ότι μπορώ να ζητήσω τόσα χρήματα για μιά θεραπεία. ΥΠάρχουν κάποιοι, πολύ λίγοι συνάδερφοι που ζητάν και παραπάνω, αλλά είναι πραγματικά ελάχιστοι.

Πιστεύω πραγματικά ότι αν γίνει κάτι τέτοιο, το όφελος θα είναι πολλαπλό.
Εξοικονόμηση χρημάτων για τα ταμεία, καλύτερη παροχή υπηρεσιών στους ασφαλισμένους, περισσότερη δουλειά για τους γιατρούς κι επίσης όλα αυτά τα χρήματα από τα ταμεία προς τους γιατρούς θα υπόκεινται σε φορολόγηση. Φυσικά πρέπει να παραμείνει το σύστημα των ελεγκτών ιατρών διότι καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει. Εχω ζήσει την ανευ ορίων εκμετάλλευση του συστήματος στη Γερμανία, με αποτέλεσμα το 2000 να εκδοθεί οδηγία ενδείξεων θεραπείας. Η κατάσταση έγινε τραγελαφική για μερικά χρόνια. Τι ισχύει σήμερα δυστυχώς δεν το γνωρίζω, αλλά φαντάζομαι, με δεδομένη τη μεθοδικότητά τους βελτιώνουν συνεχώς το σύστημα παροχής ιατρικών υπηρεσιών.

Αν βέβαια το τιμολόγιο παραμείνι στην τελευταία αναθεώρησή του που έγινε αν δεν κάνω λάθος το 1993, όλα τα παραπάνω δε γίνεται να ισχύσουν.
Τότε ναι, οι ασφαλισμένοι θα μείνουν χωρίς ιατρική κάλυψη.
Για παράδειγμα, ένα σφράγγισμα βάσει του τιμολογίου του δημοσίου κοστίζει 7 ( επτά ) ευρώ.

φυσικά αν ακολουθήσουν την ίδια τακτική με την πληρωμή των φαρμακοποιών.....τη βάψαμε όλοι!

Last edited by ortho; 23-01-2011 at 14:37.
Reply With Quote
Παλιό 23-01-2011, 15:04
Arkas Ο/Η Arkas βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2008
Περιοχή: Νέα Σμύρνη - Αθήνα
Μoto: R 1200 RT - R 1200 GS Adventure - KTM 640 Adventure - beverly 500 ie

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ortho Εμφάνιση μηνυμάτων
.........................................................................

Ακούγεται ότι το ΙΚΑ θα σταματήσει να παράσχει ιατρικές υπηρεσίες με τη σημερινή μορφή. Αμέσως πολλοί, κυρίως ηλικιωμένοι΄άρχισαν να ανησυχούν ότι θα χάσουν το γιατρό τους.

................................................
Τον έχουν χάσει ήδη Γιάννη μου!

Πλέον, ο πολύ σωστά τοποθετημένος, "οικογενειακός γιατρός",
δεν έχει την δυνατότητα να "γράφει" κανένα άλλο φάρμακο,
πλην της ειδικότητάς του!
Αυτό σημαίνει ότι ο γέροντας, ανήμπορος συνταξιούχος,
πρέπει να επισκέπτεται τα Ιατρεία του πλησιέστερου σ΄αυτόν ΙΚΑ, μετά την πάροδο αρκετών μηνών!!!!

Και κοιτάξτε τώρα, πώς συνδέεται αυτό και με τους φαρμακοποιούς!

Μέχρι σήμερα, ο κακός, ψυχρός κι ανάποδος φαρμακοποιός,
έδινε με πίστωση τα φαρμακάκια του γέροντα
και περίμενε (εφόσον ο γέροντας δεν πέθαινε στο μεταξύ)
να πάει να τα γράψει και να του προσκομίσει τη συνταγή....

Από εκεί και πέρα,
ούτε η απελευθέρωση του επαγγέλματος μπορεί να βοηθήσει,
ούτε η πώληση των φαρμάκων από τα S/M,
ούτε και το διευρυμένο ωράριο...
Reply With Quote
Παλιό 23-01-2011, 15:19
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από gsmaniac Εμφάνιση μηνυμάτων
τα εμπορικα καταστηματα με τοσο χαμηλο ποσοστο κερδους,πρεπει να ειναι μετρημενα στα δαχτυλα,ισως ειναι μονο αυτα που πουλανε τεχνολογια....κουμπαρος μου,ο οποιος εχει 5 καταστηματα germanos,το κερδος του παιζει απο 8-12% και ανεβαινει απο επισκευες κινητων κλπ....φυσικα μιλαμε για τεραστιους τζιρους και αυτος ειναι ο λογος του χαμηλου κερδους...

το εμπορικο κερδος ειναι πολυ μεγαλυτερο απο το 5%,που αναφερεις...
τα εμπορικα μπορουν και ξεστοκαρουν,αλλα νομιζω τα φαρμακεια ...οχι
νομιζω οτι εχετε ξεκινησει να συγκρινετε ανομοια πραγματα....
εγω δεν γνωριζω αν η απελευθερωση των φαρμακειων θα κανει καλο στην κοινωνια,αλλα το σιγουρο ειναι οτι τα φαρμακεια με την τωρινη τους λειτουργεια,δεν προβληματιζουν,αλλα βοηθουν τον κοσμο....

P.S...κανονιστε να χαλασετε την φιλικη σας σχεση....για το π@παρα τον λοβερδο
Τωρα κι εσυ μου συγκρινεις marks & Spencer με καποιον στην Κολοκοτρωνη!!!!!!!
Εμπορους εχουμε πολλους εδω στο φορουμ, ας μας πουν και αυτοι την δικια τους αποψη. Εγω παντως ξερω συμφουρμιτη που εμπορευεται την τεχνολογια κανει κατι τζιρους κοντα 2,5εκατομ και το κερδος του οταν ξεπερναει το 5% κανει παρτυ!!!
Οταν δε του ερχεται η περαιωση 30,000 κανει....... κηδεια!!!!!!!

Τα εμπορικα ναι μπορουν και ξεστοκαρουν... παντα? καποιες φορες? με τι κοστος? ας μας το απαντησουν οι εμποροι του φορουμ.

Κανεις δεν ειπε οτι τα φαρμακεια με την σημερινη τους λειτουργια προβληματιζουν κανεναν πολιτη, το αντιθετο μαλιστα!!!

Αυτο που ΕΓΩ αναρωτιεμαι, κι ενδεχομενως κι αλλοι, ειναι τα ερωτηματα που εχω θεσει σε αυτο το νημα.
Ετσι, περιμενα μια απαντηση απο εναν φαρμακοποιο και φιλο μου και οχι απαντηση μεσω ανακοινωσεων του Σωματειου τους.
Ουτε απαντησεις γενικοτητων περι ''κοινωνικου εργου'', ''προσβασιμοτητας στο φαρμακο σε σταθερες τιμες'' κ.α. Καλα ολα αυτα και σωστα αλλα εφοσον δεν εφαρμοζονται σε ολους τους άλλους κλαδους γιατι να ειναι διασφαλισμενα για τους φαρμακοποιους? Την λογικη αυτου του ερωτηματος και την απαντηση επιζητουσα κι επιζητω και οχι την αντιπαραθεση! Περιμενα μια απαντηση σαν να την καναμε οι δυο μας καθιμενοι στην Αιγλη!!!!! Δεν περιμενα τετοια φραστικη επιθεση απο τον Ντινό - παγια τακτικη καποιων άλλων συμφουρμιτων προς το προσωπο μου την οποια φανταζομαι και δεν ασπαζεται- αυτο ειναι το σιγουρο!!!

Υ.Γ. δεν υπαρχει λογος χαλασματος της φιλιας μας, αν οι οποιες διαφωνιες χαλανε φιλιες τοτε σημαινει οτι αυτες οι φιλιες ηταν τελειως επιφανειακες!!!!!! Οι φιλοι δεν ειναι απαραιτητο να συμφωνουνε παντα, και οι διαφωνιες τους ειναι σημαδι υγιους φιλικης σχεσης!!
Reply With Quote
Παλιό 23-01-2011, 15:52
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Arkas Εμφάνιση μηνυμάτων
Τον έχουν χάσει ήδη Γιάννη μου!

Πλέον, ο πολύ σωστά τοποθετημένος, "οικογενειακός γιατρός",
δεν έχει την δυνατότητα να "γράφει" κανένα άλλο φάρμακο,
πλην της ειδικότητάς του!...
Και που ειναι το κακο σε αυτο???

Απόσπασμα:
Αυτό σημαίνει ότι ο γέροντας, ανήμπορος συνταξιούχος,
πρέπει να επισκέπτεται τα Ιατρεία του πλησιέστερου σ΄αυτόν ΙΚΑ, μετά την πάροδο αρκετών μηνών!!!!
Ναι, οπως και η θεια μου που πριν να ισχυσει το παραπανω μετρο ο οικογενειακος γιατρος της εδινε φαρμακα για το ζαγχαρο χωρις να της πει οτι πρωτιστως πρέπει να παει στον διαβητολογο, σε καποιο νοσοκομειο, αποτελεσμα να πεθανει διοτι ποτε δεν ρυθμιστηκε το ζαγχαρο σωστα!!! Τουλαχιστον αυτο ειχε πει τοτε ο Ιατροδικαστης που εκανε την νεκροψια.
Το παραπανω το αναφερω σαν ενα περιστατικο, εξαιρεση? μπορει! αλλα δεν παυει να ισχυαν και τετοια!

Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
Και κοιτάξτε τώρα, πώς συνδέεται αυτό και με τους φαρμακοποιούς!

Μέχρι σήμερα, ο κακός, ψυχρός κι ανάποδος φαρμακοποιός,
έδινε με πίστωση τα φαρμακάκια του γέροντα
και περίμενε (εφόσον ο γέροντας δεν πέθαινε στο μεταξύ)
να πάει να τα γράψει και να του προσκομίσει τη συνταγή....

Από εκεί και πέρα,
ούτε η απελευθέρωση του επαγγέλματος μπορεί να βοηθήσει,
ούτε η πώληση των φαρμάκων από τα S/M,
ούτε και το διευρυμένο ωράριο...
Δημητρη, λυπαμαι αλλα διαστρεβλωνεις την αληθεια ως προς την πωληση φαρμακων απο τα Σουπερ Μαρκετς. Στο εξωτερικο εχεις παει, σε Σ/Μ εχεις μπει αρα ξερεις ποια φαρμακα πωλουνται σε αυτα. Σιγουρα οχι φαρμακα αλλα παραφαρμακα, παρακεταμολες και συναφη!! Ειδες πουθενα αντιβιωση? χωρια που την αντιβιωση, στο εξωτερικο, δεν στην δινει ο φαρμακοποιος αν δεν τους πας συνταγη!!!
Γιατι εδω στην Ελλαδα να γινει διαφορετικα?

Δηλαδη εσυ συμφωνεις στο θεσμοθετημενο 22,5% του φαρμακοποιου σε σχεση παντα με τους υπολοιπους εμπορους?
Δηλαδη, συμφωνεις στο ενας εμπορος (κοινωνικης προσφορας αναμφισβητητα) να ξεκιναει απο το σιγουρο 22,5% κερδος και αφαιρωντας εξοδα να κατληγει στο σιγουρο 11% για να ζησει πουλωντας ενα σιγουρο προιον δηλαδη το φαρμακο! Ενω ΕΣΥ οπως και ολοι οι εμποροι ξεκινουν πρωτα απο το τι εξοδα εχουν(νοικια, ΤΕΒΕ κ.λ.π) αναγωντας τα σε ποσοστο και προσθετωντας το στην αξια αγορας του προιοντος απο τον προμηθευτη και μετα προσθετετε το ποσοστο κερδους που ελπιζετε οτι θα εισπραξετε οταν πουληθει το προιον! Αν δεν πουληθει το προιον το ποσοστο κερδους πεφτει, αν εξακολουθει να μην φευγει το προιον ο εμπορος μπαινει μεσα!! Ειναι ετσι ¨η οχι?
Συμβαινει ακτι τετοιο με τους συναδελφους σας εμπορους των φαρμακειων?
Οι εμποροι περιμενουν τον πελατη στην πορτα του μαγαζιου τους ενω ο φαρμακοποιος δεν χρειαζεται να το κανει γιατι πουλαει ενα σιγουρο προιον που λεγεται ''φαρμακο''!!! Γιατι λοιπόν να εχει αυτος σιγουρο κερδος 22,5% δηλαδη 11% αφαιρουμενων των εξοδων του?
Δηλαδη ο ενας κλαδος ξερει οτι με την πωληση μιας αντιβιωσης π.χ. θα μπορεσει να την αντικαταστησει την επομενη μερα χωρις να προσφυγει σε δανειακες λυσεις αφου τα ποσοστα κερδους, ΦΠΑ, ΦΜΥ κ.λ.π. ειναι μεσα στην τιμη του φαρμακου θεσμοθετημενα απο το κρατος ενω ο άλλος καλδος εισπραττει π.χ. τον ΦΠΑ και παει και τον δινει για να ανατικαταστησει το πουλημενο προιον και οχι να τον καταβαλει στο κρατος!! θα τον καταβαλει στο κρατος οταν ''εχει ο θεος''!!! Ετσι δεν ειναι??
Θα μου πεις το κρατος τους χρωσταει εκατομμυρια, ναι αλλα δεν ειναι προβλημα του πολιτη αυτο ουτως ωστε να τον κρατανε ομηρο με τις απεργιες τους! Ετσι χανεται η Κοινωνικη προσφορα του φαρμακειου, δεν νομιζεις?
Στους εμπορους δεν χρωσταται η επιστροφη του ΦΠΑ? Γιατι δεν κλεινουν τα μαγαζια τους αυτοι???
Διοτι οι μεν (εμποροι) ειναι ομηροι του κρατους και δεν μπορουν να εκβιασουν κανενα ενω οι φαρμακοποιοι κρατανε ομηρους τους πολιτες για να εκβιασουν το κρατος!!!!
Ειναι λογικη αυτη? Και νομιζουν οτι θα περασει κατι τετοιο? Εδω δεχτηκαν οι φαρμακοβιομηχανιες να πληρωθουν με 10ετη ομολογα του Ελληνικου δημοσιου τα χρωστουμενα του σε αυτες και θα ''ξεφυγουν'' οι φαρμακοποιοι? Δεν νομιζω. Το καλυτερο θα ηταν να κατσουν να βρουν μια λυση με την κυβερνηση, καπου να χασουν/κερδισουν οι μεν καπου να χασουν/κερδισουν και οι δε, με το να μην εχει ο πατερας μου φαρμακα για το παρκινσον δεν νομιζω να βοηθαει τους φαρμακοποιους!!! Οπως δεν βοπηθησε και τους φορτηγατζηδες, βενζιναδες κ.λ.π.!!!

Last edited by GeorgeP; 23-01-2011 at 15:58.
Reply With Quote
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης
Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο

Κανόνες καταχώρησης