GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Μοτοσυκλέτα > Τεχνικά θέματα διάφορα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 09-02-2010, 23:05
egine1 Ο/Η egine1 βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2010
Περιοχή: kallithea
Μoto: BMW GS 1200 ADV 2008
Προεπιλογή Απάντηση: ΕΡΩΤΙΣΗ ΓΙΑ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΣΗ...

ξέρισ κανα μαγαζι βουλκανιζατέρ..?
Reply With Quote
Παλιό 09-02-2010, 23:06
Senior Member

ξέρισ κανα βουλκανιζατέρ?
Reply With Quote
Παλιό 10-02-2010, 00:32
vtheo Ο/Η vtheo βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2008
Περιοχή: Π.Φάληρο,Αττικής
Μoto: R1200 GSA

Φίλε να ξέρεις πάντως πως όλα τα GS έχουν θέμα στις ζάντες τους.Και καινούρια να βάλεις πάλι θα χάνει λίγο.Επίσης αυτές οι ζάντες είναι πολύ δύσκολο να έρθουν με ακτινολόγηση.
Reply With Quote
Παλιό 10-02-2010, 02:18
BOXER Ο/Η BOXER βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2009
Περιοχή: Μοσχατο
Μoto: R1200gs

Γιατι ξεκινας απο τα δυσκολα και ακριβα, και δεν ξεκινας
απο τα ευκολα και φθηνα ;!!!
Ζυγοσταθμιση στους τροχους εχεις κανει ;;;
Reply With Quote
Παλιό 10-02-2010, 10:25
siraxanz Ο/Η siraxanz βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Moderator

Ημερομηνία εγγραφής: Aug 2009
Περιοχή: Argos-Argolidas
Μoto: r1200gsa '08, Cagiva elephant 750e '95

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από BOXER Εμφάνιση μηνυμάτων
Γιατι ξεκινας απο τα δυσκολα και ακριβα, και δεν ξεκινας
απο τα ευκολα και φθηνα ;!!!
Ζυγοσταθμιση στους τροχους εχεις κανει ;;;
+1200
Reply With Quote
Παλιό 10-02-2010, 11:17
vasorfa Ο/Η vasorfa βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Mar 2009
Περιοχή: Π.Φάληρο
Μoto: R 1200 GS Adventure

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από egine1 Εμφάνιση μηνυμάτων
Πίγα μια βόλτα σίμερα με την κενοθργια γερμανιδα μου στην αττικη οδο...
και παρατίρισα οτι μετα τα 170-180 το τιμονη μου ετρεμε σαν τρελό..αμεσοσ πιγα στον πα.... και τον ροτισα αν τη ειναι αυτο γιατι φοβιτηικα μιν εχει φαέι κανα στούκο το μηχανάκι και ο πολιτησ δεν μου είπε τιποτα αλλα εκίνοσ μου είπε πωσ δεν ειναι αυτο απλα θέλη ακτινολόγιση η αλαγη το λάστιχο...πια είναι η γνόμη σας?και αν είναι για ακτινολόγιση που να πάω γιατι πιγα σε ενα στην Λ.Αλεξάνδρας χέρετε διπλα στο γίπεδο και μου ζίτισε 120 ευρό.

Φιλαρακι...οι παλιοι.....μοτοσακαδες λεγαν,,,,,,,οταν τρεμει το τιμονι,,,

κοιτα πισω......

και τι εννοω

δες στην ουρα της Γερμανιδας σου κατω απο την βαλιτσα,για καμια λασκαρισμενη βιδα---επισης--αν εχεις Top case βγαλτο και κανε μια βολτα χωρις αυτο για να δεις αν το κανει παλι η οχι...

επισης οπως αναφερθηκε και πιο πανω....δες την ζυγοσταθμιση των τροχων και το ελαστικο σου για τυχον αστοχια(θα φανει και στην ζυγοσταθμιση)

αν τελικα χρειαστεις ακτινολογηση υπαρχει κοντα στο Νοσ.Τζανειο στον ΠΕΙΡΑΙΑ ενας παππουλης,ο χαραλαμπος...κανει ακτινολογησεις για την kawasaki και αλλες εταιρεις...και ειναι και αρκετα οικονομικοτερος ΑΛΛΩΝ....καλο θα ειναι να παρεις και μια γνωμη απο εκει....(εγω παλιαοτερα στο παπι.....εδωσα τα μισα χρηματα---και φαντασου στην τιμη,εβαλα και καινουριες ακτινες μεγαλυτερης διαμετρου...)

Last edited by vasorfa; 10-02-2010 at 11:20.
Reply With Quote
Παλιό 10-02-2010, 13:05
GeorgeP Ο/Η GeorgeP βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από egine1 Εμφάνιση μηνυμάτων
Πίγα μια βόλτα σίμερα με την κενοθργια γερμανιδα μου στην αττικη οδο...
και παρατίρισα οτι μετα τα 170-180 το τιμονη μου ετρεμε σαν τρελό..αμεσοσ πιγα στον πα.... και τον ροτισα αν τη ειναι αυτο γιατι φοβιτηικα μιν εχει φαέι κανα στούκο το μηχανάκι και ο πολιτησ δεν μου είπε τιποτα αλλα εκίνοσ μου είπε πωσ δεν ειναι αυτο απλα θέλη ακτινολόγιση η αλαγη το λάστιχο...πια είναι η γνόμη σας?και αν είναι για ακτινολόγιση που να πάω γιατι πιγα σε ενα στην Λ.Αλεξάνδρας χέρετε διπλα στο γίπεδο και μου ζίτισε 120 ευρό.
Ακτινολογηση 120ε????????????????/ ειναι τρελος ο ανθρωπος!!!! Η ακτινολογηση ειτε ποδηλατου ειναι ειτε μοτοσυκλετας ειναι η ιδια ακριβως διαδυκασια!!! Παιρνει απο 10 λεπτα μεχρι και μια ωρα αν προκεται για ακτινες κοντες και χοντρες!! Αν θελει ακτινολογηση μπορεις να το διαπιστωσεις μονος σου ανεβαζοντας την μοτο στο κεντρικο σταντ, καποιος σου πιεζει το πισω μερος για να σηκωθει ο εμπρος τροχος κι εσυ γυρνας την ροδα με δυναμη ωστε να παρει 5-6 στροφες ελευθερα κοιτωντας τον τροχο στην μεση του!!! Αν κανει μια ζιγκα ζαγκ τροχια θελει ακτινολογηση, αν οχι δεν θελει!! Για μεγαλυτερη ακριβεια κανεις την ιδια διαδυκασια μεχρι το ανασηκωμα του εμπρος τροχου, μετα στηριζεις / κρατας ενα κατσαβιδι ¨η στυλο ¨η μολυβι στο καλαμι με την ακρη του να απεχει απο την ζαντα 1 χιλιοστο και λιγοτερο! Γυρνας την ροδα σιγα σιγα (το κατσαβιδι/στυλο/μολυβι ακινητο), αν το στυλο/μολυβι/κατσαβιδι εφαπτεται της ζαντας σε ορισμενα σημεια τοτε χρηζει ακτινολογησης!!

Αλλα........, η ελαχιστα μεχρι λιγο στραβια ζαντα δεν δινει τα συμπτωματα που περιγραφεις!! Ουτε οι βαλιτσες πισω δινουν τετοια συμπτωματα εκτος κι αν ειναι τεζα φορτωμενες και το SAG (η προφορτιση ρυθμιση της πισω αναρτησης) δεν ειναι σωστό!! Τα συμπτωματα που περιγραφεις δινονται ΚΥΡΙΩΣ απο ελαττωματικα ελλαστικα οπερ και συμβαινει ακομα και σε ελαστικα με λιγα κμ επανω τους!!!
Συμβαινει δηλαδη το φαινομενο το λαστιχο να βγει στο εμποριο αψογο αλλα να εχει στραβοχυμενο ενα νημα απο τον μεταλικο του σκελετο! Αυτο το νημα απο μονο του δεν προξενει συμπτωματα αλλα με την παροδο των κμ παρασερνει και τα διπλανα του η καποια απο τα διπλανα / παραδιπλανα!! Αυτο αδυνατιζει τον σκελετο του δινοντας λιγα συμπτωματα, αν προχωρησει κι αλλο δινει πολλα συμπτωματα ακριβως σαν αυτα που αναφερεις!!!
Σημειωσε οτι το καλυτερο βουλκανιζατερ στν κοσμο δεν μπορει να διαγνωσει τετοια αστοχια/βλαβη!!
Για να διαπιστωσεις αν φταιει το ελαστικο πρέπει να φορεσεις ενα άλλο (και μεταχειρισμενο ειναι ΟΚ) και να κανεις μια βολτα να δεις αν σου κανει τα ιδια συμπτωματα ¨η οχι!!!

Ακομα και τελος, τετοια συμπτωματα δινει και η λαθος ρυθμιση της πισω αναρτησης το λεγομενο SAG!! Αν δηλαδη η μοτο οταν ανεβαινεις επανω της το εμπρος μερος ειναι ψηλοτερα του πισω (το φαναρι φεγγει τα αστρα για να καταλαβεις τι εννοω) εχεις σιγουρα τα συμπτωματα που περιγραφεις!!
Ξεκινα απο αυτο πρωτα και μετα πηγαινε στα υπόλοιπα!!
Πληροφοριες για το τι ειναι SAG εδω: http://www.feelthetrack.com/downloads/Suspension3.pdf, κι εδω http://www.4strokes.com/tech/racesag.asp

Σημ 1: τετοια προβληματα αιτια ελαστικου όπως περιεγραψα ειχα με τα ΑΝΑΚΕΕ και το διαπιστωσα με τον παραπανω περιγραφομενο τροπο
Σημ 2: Αν χρειαζεσαι ακτινολογηση, αφου το τσεκαρης με τα ματια σου για να μην στα παρουν τσαμπα, πες μου να σου στειλω με ΠΜ το τηλεφωνο αυτου που θα στην κανει με τα μισα λεφτα!!! Το παραπανω στο λεω και σου εφιστω την προσοχη διότι προχθες καναμε σερβις σε ενα Βαραντερο με 50000κμ το οποιο πληρωνε για φιλτρα αερα, υγρα ψυγειου και δεν ξερω κι εγω τι άλλο τα οποια τα σημειωνε ο εξουσιοδοτημενο στο βιβλιο σερβις και ποτε δεν ειχε αλλαχτει τιποτε απο αυτα!!!! Και δεν ειναι η πρωτη φορά!! Μην πας για ακτινολογηση ενω δεν θελει και πληρωσεις 120ε τσάμπα!!!

Last edited by GeorgeP; 10-02-2010 at 13:10.
Reply With Quote
Παλιό 10-02-2010, 14:14
aeriko Ο/Η aeriko βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jun 2009
Περιοχή: Αθήνα
Μoto: R 1200 GS

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από danaos Εμφάνιση μηνυμάτων
ξανα δοκιμασε την βολτα σου χωρις το πισω κουτι! Ετσι ψαρευει μπροστα ειδικα αν δεν εχει μαμα κουτι επάνω!!!
Δοκίμασε πρώτα αυτό, κάτι ξέρει για να σου το λέει, άσχετο με το αν είναι της μαμας ή όχι το κουτί
Reply With Quote
Παλιό 10-02-2010, 14:32
nek21 Ο/Η nek21 βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Mar 2009
Περιοχή: ΘΕΡΜΗ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μoto: R1200ADV

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από aeriko Εμφάνιση μηνυμάτων
Δοκίμασε πρώτα αυτό, κάτι ξέρει για να σου το λέει, άσχετο με το αν είναι της μαμας ή όχι το κουτί
Reply With Quote
Παλιό 10-02-2010, 15:04
Senior Member

φιλε georgep θα σε εωιμερόσω αν χριάζετε τελικά ακτινολόγιση...
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης