Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Arkas
Γιατί νομίζεις ότι δεν θα έπρεπε να δουλέψουν αλλάζοντας μεταξύ τους τα ballast;
|
Γιατί τα μπάλαστς παίρνουν ρεύμα από τις φίσες του προβολέα! Ουσιαστικά αφαιρείς την λάμπα αλογόνου και συνδέεις το μπάλαστ - και κατ επέκταση την λάμπα ξένον. Εγώ συνδεσα την λάμπα ξένον που είχα στο φανάρι της μεσαίας σκάλας με το μπάλαστ που έχει την φίσα της μεγάλης - θεωρητικά εκεί πάει ρευμα ΜΟΝΟ όταν πατάμε το μπουτόν για τα μεγάλα φώτα ή το σινιάλο. Θεωρητικά!!! Γιατί πρακτικά μου άναψαν μόλις πήρα μπροστά η μηχανή - και φυσικά έλεγξα το μπουτόν και ΔΕΝ ήταν πατημένο!!
Αντιστοίχως η άλλη λάμπα άναβε όταν πείραζα το μπουτόν ενώ ήταν συνδεμένη με το μπάλαστ της μεσαίας σκάλας!!!!!
Πωπω... το ξαναδιαβάζω και ακούγεται πολύ μπερδεμένο, ενώ στην ουσία απλώς άλλαξα χιαστί τις 2 φίσες με σκοπό να λειτουργήσουν ανάποδα οι προβολείς μου. Αντιθέτως όμως δούλευαν και πάλι κανονικά!!! ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΑΜΩΤΟ;;;;;
Στο μυαλό μου ήρθε μήπως η μαμά-BMW έχει κάνει καμιά πατέντα ασφαλείας για να έχεις πάντα φώτα - όπως με το πίσω φανάρι που και να καεί το ένα συρματάκι της λάμπας, συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά μόνο με το 2ο. Έχει κανείς κάτι στα υπόψιν;