GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Μοτοσυκλέτα > Τεχνικά θέματα διάφορα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 25-05-2010, 18:36
syan Ο/Η syan βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2008
Περιοχή: Αθήνα
Μoto: R12RT
Προεπιλογή Απάντηση: Motorkote

Motorkote...αγάπη μου..! Σάν να παρακολουθώ serial, απο τα καλά όμως, στην τηλεόραση...Κι εκεί που αρχίζω να καταλαβαίνω τί γίνεται, μου τα ανατρέπει ο σκηνοθέτης αλλάζοντας τους ρόλους του κακού με τον καλό...
Ωραία περάσαμε την μέρα σήμερα και μάθαμε ότι ξέραμε ή δεν καταλάβαμε ότι αγνοούσαμε...!
Μεταξύ αστείου και σοβαρού όμως και παρ' όλο που όλοι οι συνομιλούντες έχουν τα δίκια τους να απορούν και να εκφράζονται, οι τεχνολογικές μου γνώσεις τείνουν να συμφωνούν με αυτές του Γιώργου (GeorgeP)..! Πέραν τούτου όμως είναι πολύ χρήσιμες αυτές οι συζητήσεις και μάλιστα στο πνεύμα συνεργασίας και καλής θέλησης που παρατηρώ..
Παράκληση μήν το τραινάρετε κι άλλο το θέμα, γιατί εκτός απ' ότι ήταν να ειπωθεί, ειπώθηκε,...έχουμε κι άλλες σειρές επίσης σοβαρές που παρακολουθούμε...! Νάμαστε καλά...!!
Reply With Quote
Παλιό 25-05-2010, 21:56
yamdoc Ο/Η yamdoc βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Apr 2010
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: gs 1200 adv

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από syan Εμφάνιση μηνυμάτων
Motorkote...αγάπη μου..! Σάν να παρακολουθώ serial, απο τα καλά όμως, στην τηλεόραση...Κι εκεί που αρχίζω να καταλαβαίνω τί γίνεται, μου τα ανατρέπει ο σκηνοθέτης αλλάζοντας τους ρόλους του κακού με τον καλό...
Ωραία περάσαμε την μέρα σήμερα και μάθαμε ότι ξέραμε ή δεν καταλάβαμε ότι αγνοούσαμε...!
Μεταξύ αστείου και σοβαρού όμως και παρ' όλο που όλοι οι συνομιλούντες έχουν τα δίκια τους να απορούν και να εκφράζονται, οι τεχνολογικές μου γνώσεις τείνουν να συμφωνούν με αυτές του Γιώργου (GeorgeP)..! Πέραν τούτου όμως είναι πολύ χρήσιμες αυτές οι συζητήσεις και μάλιστα στο πνεύμα συνεργασίας και καλής θέλησης που παρατηρώ..
Παράκληση μήν το τραινάρετε κι άλλο το θέμα, γιατί εκτός απ' ότι ήταν να ειπωθεί, ειπώθηκε,...έχουμε κι άλλες σειρές επίσης σοβαρές που παρακολουθούμε...! Νάμαστε καλά...!!
ΧΑΧΑΧΑ! Οσο κι αν δεν φαινεται απο τα γραφομενα μου, και εγω με τον George P συμφωνω! Απλα πουσαρω το θεμα, ωστε να παρω πιο εμπεριστατομενη γνωμη απο καποιους που ξερουν παραπανω θεματα απο μενα και σιγουρα ειναι περισσοτερο γνωστες σε αυτα τα θεματα! Απλα αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι αυτα που υποσχεται το προιον ειναι πολλα και επισης χρησιμοποιειται απο στρατο, πλοια κλπ! Τωρα...απο εκει και περα υπαρχει η επιστημη, οπως υπαρχει και το δηλητηριο του σκορπιου που χρησιμοποιησαν καποια εποχη λαμογια μονο και μονο για να θεραπευσουν και καλα τον καρκινο και να γδυσουν τους καρκινοπαθεις! Δεχομαι και ασπαζομαι τη γνωμη ανθρωπων που η δουλεια τους ειναι αυτη! .-
Reply With Quote
Παλιό 26-05-2010, 12:11
I.K Ο/Η I.K βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Member

Ημερομηνία εγγραφής: Apr 2010
Περιοχή: Θεσσαλονίκη

Ένα-ένα, γιατί μάλλον δεν έγινε αντιληπτό το πνεύμα μου σε κάποια σημεία.

Φυσικα και διαφωνω με τα παραπανω που γραφεις και ειδικα εκει που λες οτι ''...δεν διανοουμαι να αφησω λαδια στην μηχανη μου για 10000κμ....'' το οποιο ευθεως παραπεμπει σε ''ψυχολογικο παραγοντα'' που στον εμφυτευσε, δηλαδη καταφερε να σε κανει να το πιστεψεις'', καποιος ¨η καποιοι που εχουν ισως συμφερον απο αυτο (π.χ. συνεργεια) ¨η με το συμπαθειο ειναι αδαεις και μη γνωστες του θεματος, αφου τα λαδια ειναι πιο μπροστα τεχνολογικως απο τον οποιονδηποτε κινητηρα!!!!
Γιαυτο και προσφερουν λιπανση ακομα και μετα απο 30000κμ πραγμα αδυνατον πριν μερικα χρονια!!!!
Αυτος ειναι και ο λογος που μεταξυ ''μοτοσυκλετιστικων'' και ''αυτοκινηταδικων'' λαδιων δεν υπαρχει ουσιωδης διαφορα και ολα εγκειται στο μαρκετινγκ!! Αφου τα ''μοτοσυκλετιστικα'' ειναι ακριβοτερα των ''αυτοκινηταδικων'' και οι κατασκευαστες πονταρουν πολυ στους ''αόριστους ψυχολογικους λογους'' των μοτοσυκλετιστων!! Αρκει βεβαια και οσον αφορα τους υγρους συμπλέκτες να τα ''αυτοκινηταδικα'' να πληρουν την προδιαγραφη JASO MA!!!!

.

Τέλος αν εβρισκες λιγο χρονο και διαβαζες τα επισυναπτομενα μου σε προηγουμενη αναρτηση, μερικα εκ των οποιων ειναι ανεξαρτητες μετρησεις και δημοσιευσεις (ειδικα το all about engine oil), θα σου ανατρεπαν πολλες απο τις θεωριες που εχεις μιας κι εκει αναφερονται πολλα οχι μονον για τα λαδια αλλα και για τα συμπληρωματα τυπου ''motorkote'', ''slick 50'' κ.λ.π.!!!
Θα σου λυνονταν και η οποια απορια σχετικα με το ορυκτέλαιο ¨η συνθετικο με το παραδειγμα της μελετης του CBR 900 με τα 300,000κμ, η οποια δημοσιευτηκε πρωτα σε εγκυρο εγχειριδιο μηχανολογιας του american school of enginnering και μετα στο αμερικανικο sport rider, που τα διυνησε ανευ προβληματος χρησιμοποιωντας απλο ορυκτελαιο και οχι κανα σουπερ ντουπερ συνθετικό και μαλιστα στα προβλεπομενα διαστηματα αλλαγης που οριζει ο κατασκευαστης αλλα και με καθημερινη χρηση!!
Μιλάω για την γκάμα των λιπαντικών που προτείνονται από το manual book του κατασκευαστή, που χρησιμοποιώ εγώ και δεν υπάρχουν εκεί τέτοια λάδια που να δίνουν τέτοιες αντοχές.
Εκτός αυτού δεν νομίζω να τίθεται θέμα κόστους και εκμετάλλευσης, αφού το κόστος των λιπαντικών είναι συνήθως ανάλογο με την ανοχή κι αντοχή τους στις καταπονήσεις και στο χρόνο χρήσης τους
Όντως δεν είχα τον απαιτούμενο χρόνο, αλλά από μια ματιά που έριξα στα ενδιαφέροντα αυτά links νιώθω ότι είμαι σε καλό δρόμο, αφού τα λάδια της μηχανής μου κοστίζουν κάτι τις λιγότερο από αυτά που χρησιμοποιώ για το αυτοκίνητό μου.

Σημ 1= τι σε κανει να πιστευεις οτι οι μικρου κυβισμου κινητηρες καταπονουνται λιγοτερο απο τους μεγάλου κυβισμου? Αλλιως δουλευοθν οι μεν κι αλλιως οι δε? Εγω παντως στο Πανεπιστημιο τα εμαθα αλλιως, ενας μεγάλου κυβισμου κινηρας καταπονειται πολυ λιγοτερο απο οποινδηποτε μικροτερο απλα ακι μονον διότι το παραγομενο εργο του ειναι μεγαλυτερο και γιαυτο δουλευει σε πολυ χαμηλοτερες στροφες!!!!!!!!!!

Δεν είπα πως ο διαχωρισμός έχει να κάνει με τον κυβισμό μόνο, αλλά με το συνολικό στήσιμο που μπορεί να έχει ένα όχημα "πόλης" όπως λένε και τις ειδικές απαιτήσεις που προκύπτουν από της εν λόγω συνθήκες, όπως π.χ ανάγκη για γρηγορότερη απόσβεση θερμοκρασίας, χαμηλότερες καταναλώσεις άρα και λιγότερες καύσεις κλπ.
Άλλωστε ο ίδιος αναφέρω ως διαφορετικό παράδειγμα τις παλιές diesel Mercedes που χρησιμοποιούνται ως ταξί σε όλη την Ευρώπη, κι αφού συμπληρώσουν αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες χλμ κατηφορίζουν προς το Μαρόκο για να συμπληρώσουν το πρώτο τους εκατομμύριο χιλιόμετρα εκεί και συνεχίζουν ακάθεκτα. Απλά δεν είναι αυτή η συνήθης φιλοσοφία των αυτοκινητοβιομηχανιών

Σημ 2= αν αγαπητε μου δεν εχει σημασια η προδιαγραφη κατα ΑΡΙ (SF, SL κ.λ.π) προς τι η εξελιξη τους σε αυτες???? Παντως να ξερεις οτι λαδι τυπου SG αντεχει το 1/10 σε καταπονηση, θλιψη, συνθλιψη απο λαδι τυπου SL!!! αυτη ειναι η διαφορα τους!!!!

Το " δεν έχει σημασία" έχει σημειολογική έννοια και είναι σαν αυτό που αλλιώς θα έλεγα να μη χάνουμε το δάσος, στην αναζήτηση του δέντρου. Σαφώς και είναι διαφορετικά τα λάδια αναλόγως των προδιαγραφών τους, αλλά επειδή υπάρχουν επι μέρους ιδιαιτερότητες σε κάθε χρήστη, το σημαντικότερο είναι να διαπιστώνουμε ιδίοις όμασι τις αντοχές κατά περίσταση κι εκεί ίσως να βρεθούμε προ εκπλήξεως σε σχέση με αυτά που μας προτείνει ο κάθε κατασκευαστής λιπαντικών, κι έπειτα να επιλέξουμε το κατάλληλο για την περίσταση.
Αυτά από μένα, σήριαλ γίναμε κι αρχίζει και η "Βέρα στο δεξί" άιντε να την κάνουμε
Reply With Quote
Παλιό 26-05-2010, 22:59
Capitain Ο/Η Capitain βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2010
Περιοχή: Πειραιάς
Μoto: 2005 R1200RT

Μάλλον έχετε και οι 2 τα δίκια σας αλλά δε νομίζω ότι είναι κάποιος διαγωνισμός γνώσεων εδώ, πόσο μάλλον μεταξύ μόνο 2 ανθρώπων...
Να σας πω την αλήθεια πλέον βαριέμαι να διαβάζω αυτό το post διότι αν ήθελα να διαβάζω εφημερίδα θα πήγαινα αλλού...
Λίγο συμπύκνωση του λόγου δεν θα έβλαπτε...(Κατά τη γνώμη μου)
Αλλωστε εγώ μόνο για τα αντιτριβικά μπήκα εδώ να κοιτάξω....

Last edited by Capitain; 26-05-2010 at 23:00. Λόγος: Ορθογραφία..
Reply With Quote
Παλιό 27-05-2010, 10:59
GeorgeP Ο/Η GeorgeP βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Capitain Εμφάνιση μηνυμάτων
Μάλλον έχετε και οι 2 τα δίκια σας αλλά δε νομίζω ότι είναι κάποιος διαγωνισμός γνώσεων εδώ, πόσο μάλλον μεταξύ μόνο 2 ανθρώπων...
Να σας πω την αλήθεια πλέον βαριέμαι να διαβάζω αυτό το post διότι αν ήθελα να διαβάζω εφημερίδα θα πήγαινα αλλού...
Λίγο συμπύκνωση του λόγου δεν θα έβλαπτε...(Κατά τη γνώμη μου)
Αλλωστε εγώ μόνο για τα αντιτριβικά μπήκα εδώ να κοιτάξω....
Να μας υποδειξεις σε παρακαλω και τον τρόπο της ''συμπυκνωσης'' τόσων σκεψεων και ιδεων!!

Αν βαριεσαι να διαβασεις αυτο το ποστ δοξα τον Αλλαχ υπαρχουν άλλα 10,386 νηματα (10,387 μείον ετουτο) και 164,062 ( 164,106-44 αυτουνου εδω) να ικανοποιησουν τον αναγνωστικο σου οιστρο!!!!

Οσο για τον ''διαγωνισμο γνωσεων'', για καποιους απο τα 2500 μελη ειναι απλη μεταφορα γνωσης και εμπειριων και για άλλους debate με ποπ κορν στον καναπε!!! Δεν σε υποχρεωσε κανεις να κανεις ουτε το ενα ουτε το άλλο!!!!

Αν σε ενδιεφερε να διαβασεις πραγματικα για προσθετα αντιτριβικα, μηχανολαδα κ.λ.π. θα εκανες ενα κλικ στο google και θα εβρισκες τα παρακατω

http://www.ftc.gov/opa/1996/07/slick.shtm

http://skepdic.com/slick50.html

Car maintenance bibles: Snakeoil

http://www.mybike.gr/topic/30641-%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%BF%CF%83%CF%85%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BB%CE%B9%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%84%CE%B1-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%83%CE%B8%CE%B5%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BA/

http://www.bmwforum.gr/forum/showthread.php?p=120542

Ακομα, θα εβρισκες μια αναλυση λαδιου του 2010 απο αμερικανικο εργαστηριο (επισυναπτομενο), την οποια ζητησε ελληνας (εχει το ονομα του), για λαδι με 10000κμ απο BMW 335i και το οποιο ηταν σε αριστη κατασταση μετά απο αυτα τα κμ!!
Ολη η συζητηση εδω Ανάλυση Λαδιών No. 2 - Page 2 - BMW Fans Forum

Ετσι δεν θα σε ενοχλουσε το παρον νημα με την πολυλογια του!!!!
Attached Images
File Type: jpg analysis.jpg (95.6 KB, 6 views)
Reply With Quote
Παλιό 27-05-2010, 11:39
syan Ο/Η syan βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2008
Μoto: R12RT

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP Εμφάνιση μηνυμάτων
Η σωστή διεύθυνση είναι ΑΥΤΗ Γιώργο..
Reply With Quote
Παλιό 27-05-2010, 13:10
point zero Ο/Η point zero βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Oct 2009
Περιοχή: Αιγιο

Αν δεν κανω λαθος στην trade wind εχει μονο δυο προιοντα τα οποια ειναι για καθαρισμο του συστηματος τροφοδοσιας .. δεν ειδα κατι που να μπαινει στο λαδι ... κινητηρα η κιβωτιου ... φερνει με παραγγελια ?
Reply With Quote
Παλιό 27-05-2010, 20:38
Capitain Ο/Η Capitain βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2010
Περιοχή: Πειραιάς
Μoto: 2005 R1200RT

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από syan Εμφάνιση μηνυμάτων
Reply With Quote
Παλιό 05-06-2010, 22:06
point zero Ο/Η point zero βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Oct 2009
Περιοχή: Αιγιο

Λοιπον με αφορμη αυτο το θεμα , αγορασα ενα motorkote ....
Το εβαλα σε ενα παπι που εχω το οποιο κροταλιζει ολοκληρο ... χτυπανε καμπανες , βαλβιδες κλπ ....
Μετα απο δεκα λεπτα λειτουργειας το παπι λειτουργουσε σαν ιαπωνικο υδροψυκτο τετρακυλινδρο ...μειωθηκαν οι χτυποι κατα 60 % και συμφωνα με τις οδηγιες στο μπουκαλι θελει λιγες μερες μεχρι να αποδοσει τα μεγιστα ...
Σημειωσατε πως ανεβηκε και ρελαντι μαλλον απο την μειωση τον τριβων ...
Τελικα πρεπει να κανει δουλεια αυτο το πραγμα ... θα δουλεψω κανα μηνα το παπι και θα δουμε .....
Reply With Quote
Παλιό 05-06-2010, 22:24
aeriko Ο/Η aeriko βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jun 2009
Μoto: R 1200 GS

Το να κάνεις πειράματα στο ''παπί'' πάει κι έρχεται, αλλά σε μηχανή άνω των 15.000€ κομμάτι δύσκολο. Keep walking, αναμένουμε αποτελέσματα.
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης