GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Γενικά > Ελλάδα και Κόσμος > Επικαιρότητα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 28-06-2010, 23:10
GeorgeP Ο/Η GeorgeP βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3
Προεπιλογή Απάντηση: Συμβασιούχοι ΕΡΤ ΑΕ

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Captain_Andreas Εμφάνιση μηνυμάτων
.............................................................................................
(αλήθεια γνωστός ηθοποιός τηλεπερσόνας που στήνει τηλεπαρτάκια κάθε Σάββατο στην κρατική τηλεόραση, (με τηλεθέαση ΓΕΛΟΙΑ) πόσα παίρνει ανά επεισόδιο; )...
Καπετανιε μου

δυστυχως, αυτος οπως και άλλοι (δημοσιογραφοι) που μετακομισαν στον ΣΚΑΙ με το 1/5 των αποδοχων που ειχαν στην ΕΡΤ ¨η παρεμειναν στην ΕΡΤ και λενε τις ειδησεις των 21¨00 (400,000ε τον χρόνο), ειχαν βρει την κοτα με τα χρυσα αυγα και δεσμευονται με συμβολαιο! Αμα τη ληξη του συμβολαιου τους δεν θα τους ξαναδεις στην ΕΡΤ. Αυτονων που εληξε το συμβολαιο μετακομισαν παραυτα! Αν αυτους που το συμβολαιο ειναι εν ισχυ ακομη τους απολησει εχει κατι ποινικες ρητρες που οι ιδιοι παρακαλανε να απολυθουν!!!!!
Δυστυχως δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα!!!!
Reply With Quote
Παλιό 28-06-2010, 23:28
italos Ο/Η italos βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2009
Περιοχή: Athens-Gerakas
Μoto: R1200GSadv

Xμμμμμ κι όμως Γιώργο έχεις δίκιο....όλα αυτά που λές έχουνε βάση και μεγάλη μάλιστα....!!

Υπάρχει όμως μια μικρή διαφορά.....η σύμβαση έργου που υπέγραψα λέει μέσα ρητά ότι θα απασχολούμαι στην ΕΡΤ ΑΕ στο κεντρικό απογευματινό δελτίο ειδήσεων απο τις 18.00-20.00 και θα παράσχω έργο εκεί....Όταν όμως πήγα να ξεκινήσω δουλίτσα μου λένε κύριε υπέγραψες τέτοια σύμβαση...αλλά θα έρχεσαι καθημερίνα απο τις 07.30-15.00 και θα καλύπτείς την θέση αυτήν την διοικητικό/οικονομίκη η οποιά είναι οργανική θέση της ΕΡΤ........Αν πήγαινες να πείς κάτι σου λέγανε άμα σαρέσει..αν όχι φεύγεις!!! Οπότε έτσι είναι ακριβώς τα πράγματα....σου λένε ότι πας για μια δουλειά ...βλέπεις ότι καλύπτεις πάγια ανάγκη της εταιρεία και όταν φύγεις θα υπάρχει πρόβλημα(δες έχουν σταματήσει οι πρωινές εκπομπές γτ Γιώργο μου γτ βγαίνανε με μας....και πολλα ακόμα που δεν χρειάζεται να αναφέρω)....σε έχουνε στην ίδια θέση 2-4-7 χρόνια.....αποκτάς κάποια δικαιώματα δεν νομίζεις.???

Το δικαίωμα της απεργίας Γι'ωργο δεν είναι συζητίσιμο......τουλάχιστον η ΕΡΤ απεργεί μόνο όταν πλήταιτε πολύ......είναι οργανισμός τους ΠΑΣΟΚ(95% στις συνδικαλιστικες εκλογές) και δεν απεργουνε ποτέ...μόνο όταν πλήτονται τα εργασιακα δικαιώματα των υπαλλήλων της και αφού εξετάσουν όλες τις παραμέτρους βγαίνουν κ κάνουν 2-3 μέρες όλο το χρόνο και αν!!!

Μην το ψάχνεις Γιώργο έτσι είναι τα πράγαμτα...στην αρχή της κρίσης έλεγα ότι θέλουν να χτυπήσουνε αυτό ακριβώς το πράγμα να κάνουν πιο ελαστικές τις σχέσεις εργασίασ και στον δημόσιο αλλά κ στον ιδιωτικό τομέα!!!

Θα'θελα πάντως να βρεθούμε κάποια φορά να σθζητήσουμε....Θαυμάζω όμως τις απόψεις σου και συμπάσχω και εγώ με τη δικιά σου κατάσταση....γτ ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει να είσαι στην απέξω και ειδικά στη ηλικία σου κ με οικογένεια στη πλάτη!!

Θα ενημερώσω πάντως για τα δρώμενα!!

Το πόστ το ανέβασα για να δείξω καθαρά την αδικία απέναντι στο μικρο και απλο κόσμο-υπάλληλο ενώ οι μεγαλοκλέφτες ζούνε κ βασιλεύουνε εις βάρος μας!!
Reply With Quote
Παλιό 28-06-2010, 23:31
italos Ο/Η italos βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2009
Περιοχή: Athens-Gerakas
Μoto: R1200GSadv

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP Εμφάνιση μηνυμάτων
Καπετανιε μου

δυστυχως, αυτος οπως και άλλοι (δημοσιογραφοι) που μετακομισαν στον ΣΚΑΙ με το 1/5 των αποδοχων που ειχαν στην ΕΡΤ ¨η παρεμειναν στην ΕΡΤ και λενε τις ειδησεις των 21¨00 (400,000ε τον χρόνο), ειχαν βρει την κοτα με τα χρυσα αυγα και δεσμευονται με συμβολαιο! Αμα τη ληξη του συμβολαιου τους δεν θα τους ξαναδεις στην ΕΡΤ. Αυτονων που εληξε το συμβολαιο μετακομισαν παραυτα! Αν αυτους που το συμβολαιο ειναι εν ισχυ ακομη τους απολησει εχει κατι ποινικες ρητρες που οι ιδιοι παρακαλανε να απολυθουν!!!!!
Δυστυχως δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα!!!!

Γιώργο αυτός ήταν "απολυμένος" και τον ανανεώσανε με μια μικρή μείωση στο μισθό του!!!
Reply With Quote
Παλιό 29-06-2010, 09:28
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από italos Εμφάνιση μηνυμάτων
Xμμμμμ κι όμως Γιώργο έχεις δίκιο....όλα αυτά που λές έχουνε βάση και μεγάλη μάλιστα....!!

Υπάρχει όμως μια μικρή διαφορά.....η σύμβαση έργου που υπέγραψα λέει μέσα ρητά ότι θα απασχολούμαι στην ΕΡΤ ΑΕ στο κεντρικό απογευματινό δελτίο ειδήσεων απο τις 18.00-20.00 και θα παράσχω έργο εκεί....Όταν όμως πήγα να ξεκινήσω δουλίτσα μου λένε κύριε υπέγραψες τέτοια σύμβαση...αλλά θα έρχεσαι καθημερίνα απο τις 07.30-15.00 και θα καλύπτείς την θέση αυτήν την διοικητικό/οικονομίκη η οποιά είναι οργανική θέση της ΕΡΤ........Αν πήγαινες να πείς κάτι σου λέγανε άμα σαρέσει..αν όχι φεύγεις!!! Οπότε έτσι είναι ακριβώς τα πράγματα....σου λένε ότι πας για μια δουλειά ...βλέπεις ότι καλύπτεις πάγια ανάγκη της εταιρεία και όταν φύγεις θα υπάρχει πρόβλημα(δες έχουν σταματήσει οι πρωινές εκπομπές γτ Γιώργο μου γτ βγαίνανε με μας....και πολλα ακόμα που δεν χρειάζεται να αναφέρω)....σε έχουνε στην ίδια θέση 2-4-7 χρόνια.....αποκτάς κάποια δικαιώματα δεν νομίζεις.???!!
Κοιτα τωρα, παντου οι συμβασεις εργου που υπογραφονται μεταξυ ''δουλων'' (περι αυτου προκειται και με το οποιο συστημα ουδόλως συμφωνω ειτε στον Δημοσιο ειτε στον Ιδιωτικο τομεα) και εργοδοσιας ποτέ δεν τηρουνται ευλαβικα!! Στα 29 χρόνια του εργασιμου βίου μου, ολα στον ιδιωτικο τομεα, προσλαμβαναμε υπαλληλους με συμβασεις εργου 4-6ωρες!! Δεν ειναι κατι καινουριο, στην δικια μου την εταιρεια συνεβαινε απο το 1982 και μετα!!!!
Ποτε δεν εργαστηκαν 4-6 ωρες και ποτε δεν αμοιφθηκαν τα 12ωρα και τα 16ωρα που δουλευανε αυτοι και εμεις μαζι τους!!!!!
Το ''αποκτημενο'' δικαιωμα επειδη εισαι στην ιδια θεση για 7 χρόνια δεν απορρεει απο πουθενα παρα μονον ηθικα!!! Εφόσον εισαι με συμβαση εργου που ανανεωνεται,δεν εχεις σαν εργαζομενος κανενα δικαιωμα ''αποκτημενο'' ¨η μη δικαιωμα!! Δικαιωματα εχουν μονον οι μονιμοι υπάλληλοι τα οποια απορρεουν απο τις συλλογικες συμβασεις εργασιας ενω τα του συμβασιουχου μονον απο το χαρτι που υπογραφει!!!! και το οποιο ερμηνευεται κατα το δοκουν απο τον εργοδοτη φυσικα!!!!

Απόσπασμα:
Το δικαίωμα της απεργίας Γι'ωργο δεν είναι συζητίσιμο......τουλάχιστον η ΕΡΤ απεργεί μόνο όταν πλήταιτε πολύ......είναι οργανισμός τους ΠΑΣΟΚ(95% στις συνδικαλιστικες εκλογές) και δεν απεργουνε ποτέ...μόνο όταν πλήτονται τα εργασιακα δικαιώματα των υπαλλήλων της και αφού εξετάσουν όλες τις παραμέτρους βγαίνουν κ κάνουν 2-3 μέρες όλο το χρόνο και αν!!! !!
Το δικαιωμα της απεργιας ειναι ΠΑΝΤΑ συζητησιμο οταν γινεται για ψυλλου πηδημα διοτι τοτε εκλαμβανεται, και ειναι, εκβιασμος προς τον εργοδοτη!!!
Στο δημοσιο η απεργια χρησιμοποιειται για τα παντα και παντου!! Χρησιμοποιειται ακομα και για αυξηση μισθων αν ειναι δυνατον!!! Δηλαδη εκβιαζουμε το κρατος να μας δωσει παραπανω μισθους ειτε εχει ειτε οχι, μην λογαριαζοντας οτι θα βγει να δανειστει για να μας τα δωσει και τα οποια δανεικα πάλι εμεις θα τα πληρωσουμε με την αυξηση των εμμεσων και αμεσων φορων για τους οποιουςπαντα γκρινιαζαμε και ματα-απεργουσαμε!!! Που γινονται αυτα φιλε Ιταλε?
Στην περιπτωση της ΕΡΤ και ολων των συμβασιουχων ολου του Δημοσιου τομεα η απεργια ειναι (για μενα) οτι πιο εκβιαστικο μεσο πιεσης εχει υπαρξει σε αυτην την χωρα!!! Διοτι το χαρτι το υπεγραψαν οι ανθρωποι αυτοι ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ οτι ειναι ανανεωσιμο ¨η οχι!!! ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ δηλαδη οτι αργα ¨η γρηγορα θα βρισκονταν ξανα εκει απο οπου εξεκινησαν, δηλαδη ανεργοι!!
Αλλα ειναι κι αυτοι θυματα των γονιων μας (βρες μια θεση στο Δημοσιο παιδι μου βρεξει χιονισει ο μισθος να πεφτει), και των πελατειακων σχεσεων των κυβερνησεων απο το 1981 και μετα οι οποιες εχουν καταντησει τον καθε Δ.Υπάλληλο (συμβασιουχο ¨η μη) capo di capi!! Δηλαδη αφεντικα των αφεντικων!!! Δηλαδη, ''μονιμοποιησε με για να σε ψηφισω!!!!'' Διοτι μην μου πεις οτι βαθεια στο μυαλο ολων αυτων των ''θυματων'' δεν ειναι η μονιμοποιηση στο Δημοσιο? Κι ας εχουν πολλοι απο αυτους πτυχια επι πτυχιων και μαστερ επι μαστερ τα οποια κάλλιστα μπορουσαν να χρησιμοποιησουν στην ελευθερη αγορα με καλλυτερες ¨η ιδιες απολαβες αλλα 1) με ασφαλιση, 2) αποκτηση εμπειριας, 3) δικαιωμα στην αποζημιωση σε περιπτωση απολυσης και 4) προοπτικες για πολυ καλλυτερους μισθους εφοσον η εμπειρια αυξανοταν με τα χρόναι εργασιας!! Εγω αισθανθηκα οικτο για μια προεδρο συμβασιουχων που πριν λιγους μηνες βγηκε στην τηλεοραση εν μεσω της απεργιας τοιυς και δηλωσε οτι εχει Χ πτυχια και δουλευει για 400-500ε!!! Εγω δεν θα το επετρεπα στον εαυτον μου κατι τετοιο! Αν ειχα καποια μελλοντικη προοπτικη ναι αλλα αν ηξερα οτι δε ειχα καμια και η τυχον μονιμοποιηση μου περναει απο τον καθε κερατά πολιτικο ΟΧΙ δεν θα το επετρεπα!

Απόσπασμα:
Μην το ψάχνεις Γιώργο έτσι είναι τα πράγαμτα...στην αρχή της κρίσης έλεγα ότι θέλουν να χτυπήσουνε αυτό ακριβώς το πράγμα να κάνουν πιο ελαστικές τις σχέσεις εργασίασ και στον δημόσιο αλλά κ στον ιδιωτικό τομέα!!!!!
Το ξερω απο πρωτο χερι αυτο και δεν συμφωνω αλλα........., για να πουληθη μια GS σε πολλους πρέπει να πεσει το τελικο κοστος προς τον αγοραστη!! Πως γινεται αυτο? ειτε μειωνοντας το κοστος παραγωγης δινοντας κομματια να κατασκευαστουν στην..... Κινα ειτε κανοντας ελαστικες τις σχεσεις εργασιας των εργαζομενων! Αλλιως η GS θα απαιτουσε 6 χρόνων μισθους οπως συνεβαινε μεχρι το 1990!!!!
Σωστο? οχι!!! ηθικο? οχι!!Αναγκαιο για την επιβιωση της καθε BMW και των εργαζομενων της? απολυτως!!!!!
Εδω προχθες απελυθη φιλος Βαραντεριδης απο εταιρεια σεκιουριτυ μετα απο 19 συναπτα ετη προσφορας σε αυτη και μαλιστα στο επικυνδυνο κομματι της, αυτο της μεταφορας χρηματων, διοτι λεει με τα 1800ε (μαζι με υπερεργασια) που επαιρνε η εταιρεια μπορει να προσλαβει 3 ''ευελικτους'' υπαλληλους για την ιδια δουλεια!!! Θα παρει ομως εναν και το κοστος των 30,000 αποζημιωσης που του δωσανε θα το βγάλει η εταιρεια σε 1-1,5 χρόνο απο τον πολυ χαμηλοτερο μισθο του ''ευελικτου'' (500-600ε) και της επιδοτησης απο ΟΑΕΔ!!!!!!! Τι να λεμε τωρα!!!

Οι εργαζομενοι της ΟΠΕΛ δεχθηκαν μειωση μισθων εως και 40% προκειμενου να μην απολυθουν ελπιζοντας σε ανακαμψη μελλοντικη αγαπητε μου φιλε και συναδελφε στην μοτοσυκλετα και στην ανεργια ως διαφαινεται!!!!!

Απόσπασμα:
Θα'θελα πάντως να βρεθούμε κάποια φορά να σθζητήσουμε....Θαυμάζω όμως τις απόψεις σου και συμπάσχω και εγώ με τη δικιά σου κατάσταση....γτ ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει να είσαι στην απέξω και ειδικά στη ηλικία σου κ με οικογένεια στη πλάτη!!!!
Οποταν πας σε κανενα καφε στειλε ΠΜ να ερθω κι εγω! Με ενα παιδι και συζυγο που δουλευει 12-14 ωρες ημερησιως, για 1000ε(!!!!!!), πρέπει να το ξερω απο την προηγουμενη για να κανονισω μαζι της!!!

Απόσπασμα:
Το πόστ το ανέβασα για να δείξω καθαρά την αδικία απέναντι στο μικρο και απλο κόσμο-υπάλληλο ενώ οι μεγαλοκλέφτες ζούνε κ βασιλεύουνε εις βάρος μας!!
Οι αδικιες υπηρχαν και θα συνεχισουν να υπαρχουν σε ολα τα επιπεδα αυτης της ζωης!!!! Το εχω εμπεδωσει αυτο απο τα 16 μου χρόνια!!!

Last edited by GeorgeP; 29-06-2010 at 09:34.
Reply With Quote
Παλιό 29-06-2010, 09:44
Senior Member

Απόσπασμα:
Γιώργο αυτός ήταν "απολυμένος" και τον ανανεώσανε με μια μικρή μείωση στο μισθό του!!!
Εξαρταται τι υποσημειωση/εις εχει το πρωταρχικο συμβολαιο του!! αν π.χ. προβλεπει μονομερη (απο την πλευρα του ''απολυμενου'') ανανεωση με μειωση μισθου τοτε δεν υπαρχει διεξοδος για το κρατος!
Αν πάλι υπαρχει ορος που να λεει οτι ''το παρον ειναι 10 ετων διαρκειας με απολαβες ΧΧΧΧΧ κατα ετος και απολαβες ΧΧ (μειωμενες) μετα το 3 πχ ετος της συνολικης διαρκειας...........'' ......αστα βραστα!!!!!!

Ειναι καποια συμβολαια που επειδη καποιοι ετρωγαν (και απο τους ''απολυμενους'' που αναφερεις) φτιαχτηκαν ετσι ωστε να ειναι σύννομα και να εξασφαλιζουν επι μακρον εισοδημα και στους μεν και στους δε!!!! Δυστυχως αυτη ειναι η αληθεια, το κρατος (δηλαδη εσυ κι εγω) πληρωνει!!!!
Reply With Quote
Παλιό 29-06-2010, 21:58
tsompanis Ο/Η tsompanis βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Περιοχή: ioannina

georgep διαβάζω τα ποστ σου,συμπεριλαμβάνω και το γεγονός ότι είσαι άνεργος για 3 μήνες και 10 μέρες μετά απο 29 έτη εργασίας στον ιδιωτικό τομέα (πράγμα δύσκολο) και δεν μπορώ να το συνδυάσω.
ή είσαι πολύ δίκαιος άνθρωπος και δεν χάλασες μέσα στην λαμογιά του ιδιωτικού τομέα
και βλέπεις την σκληρή αλήθεια,όποιον και να χτυπάει και πας με τον σταυρό στο χέρι
ή ...άστο καλύτερα

καλή δύναμη πάντως,γιατί θα σου χρειαστεί φίλε
Reply With Quote
Παλιό 30-06-2010, 10:11
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από tsompanis Εμφάνιση μηνυμάτων
georgep διαβάζω τα ποστ σου,συμπεριλαμβάνω και το γεγονός ότι είσαι άνεργος για 3 μήνες και 10 μέρες μετά απο 29 έτη εργασίας στον ιδιωτικό τομέα (πράγμα δύσκολο) και δεν μπορώ να το συνδυάσω.
ή είσαι πολύ δίκαιος άνθρωπος και δεν χάλασες μέσα στην λαμογιά του ιδιωτικού τομέα
και βλέπεις την σκληρή αλήθεια,όποιον και να χτυπάει και πας με τον σταυρό στο χέρι
ή ...άστο καλύτερα

καλή δύναμη πάντως,γιατί θα σου χρειαστεί φίλε
Φιλε tsopanis

δεν ξερω αν ειμαι δικαιος ανθρωπος αλλα σιγουρα δεν χάλασα μεσα στην λαμογια του ιδιωτικου τομεα!! Απο αυτον τρωω και πινω και τον σεβομαι για αυτο!!! Αν δεν υπηρχε ο ιδιωτικος τομεας 5,500,000 ανθρωποι μεσα και οι ελευθεροι επαγγελματιες (το αλλο 1,500,000 ειναι Δ.Υπάλληλοι) θα ζητιανεβαν στους δρόμους!!! αν δεν υπηρχε ο Ι.τομεας ακομα στην περιοδο του μεσοπολεμου θα ημασταν με οτι συνεπαγεται αυτο!!!!
Οπωσδηποτε ομως βλεπω την σκληρη αληθεια και με αυτην πορευομαι και φυσικα δεν παω με τον σταυρο στο χερι.....ξερω τι να περιμενω και τι με περιμενει!!

Ακομα, δεν εχω μαθει να εκβιαζω με οποιοδηποτε τροπο και τον οποιονδηποτε αφου γνωριζω οτι το ''λαμογιο'' αφεντικο εχει το μαχαιρι εχει και το πεπονι και με πληρωνει να κανω μια εργασια για να του αποφερει κερδη κι εμενα εισοδημα για να ζησω την οικογενεια μου!! Πολλα ¨η λιγα δεν εχει σημασια, εχω μυαλο να κρινω αν με συμφερει ¨η οχι!!!! Δεν θα κανω εγω τον τροχονομο στα κερδη του αλλουνου!! Δικα του ειναι, φυσικα με την εργασια την δικια μου αλλα και το μυαλο το δικο του για να εχω εγω εργασια, και οπως θελει τα διανεμει!! Θελει να μου δωσει αυξηση...τον ευχαριστω πολυ, δεν θελει να μου δωσει αυξηση και θελει να τα φαει στα μπουζουκια με το καθε ξε####....μεγεια του με χαρα του.......παλι θα τον ευχαριστω!!!
Εγω το χερι που μου δινει φαι δεν τον κτυπάω....το φυλάω!!!!!!!!

Το να κανω απεργιες για να μου δωσει περισσότερα δεν θα αποφερει τιποτε διότι 1) αν δεν εχει δεν θα μου δωσει, 2) πολυ πιθανον να βρεθω στον δρομο και να χασω και αυτα τα λιγα και τα πολλα και 3) ειναι στην κριση του αν θα μου δωσει αυξηση ¨η οχι, δικια του ειναι η επιχειρηση και οχι δικια μου!!!!
Τέλος, εχω μαθει να τιμαω τον λογο μου και κυριως την υπογραφη μου οταν την βαζω σε ενα χαρτι και δεν θα κατεφευγα ΠΟΤΕ σε απεργια - με την παροτρυνση των ''μονιμων'' εργατοπατερων που για δικους τους ''τεμπελικους'' λογους με βαζουν προστανζα - για να εκβιασω την μονιμοποιηση μου!! Ειναι ανανδρο και ανθελληνικο αν το δεις βαθεια!!!!

Συμπερασματικα, μου αρεσει η αληθεια οσο σκληρη και να ειναι και δεν παρασερνομαι απο αποφθευγματα του τυπου ''τον καυμενο εχασε την δουλεια του'' ¨η ''τα 500ε που περνουν οι συμβασιουχοι τους μαρανανε και οχι τα 20,000 που περνει ο ταδε στην ιδια εταιρεια....'' κ.λ.π.
Ας ειχαν το μυαλο αυτοι που διαμαρτυρονται να σπουδασουν, να δουλεψουν, να δημιουργησουν, να βρουν το καταλληλο μεσο, να πολιτικοποιηθουν, να οργανωθουν σε κομματα (αφου αυτο ηταν η εισοδος στο δημοσιο μεχρι σημερα), να ξαπλωσουν σε κρεββατια οι κυρίες, να στησουν κ...λο οι κυριοι κ.λ.π και να παρουν αυτα τα 20,000+!!!!! Κι οχι να εχουν υπερτατο ονειρο και σκοπο την μονιμοποιηση στο δημοσιο εις βαρος του ιδιου του κρατους!!!!! Ολοκληρη γερμανια με 70,000,000 κατοικους εχει 50,000 Δ.Υπαλληλους και η Ελλαδα με 10,000,000 εχει 1,500,000!!!!! Λες να στενοχωρηθω που θα απολυθουν μερικοι συμβασιουχοι ¨η οχι? Καιρος ειναι να δουν κι αυτοι την σκληρη αληθεια οπως την βλεπουμε και την βιωνουμε ολοι οι άλλοι που δεν εχουμε διχτυα ''πολιτικης'' ¨η ''συνδικαλιστικης'' προστασιας!!! Welcome to the real world mate!!!!!!

Το να καθομαι και να απεργω εκβιαζοντας την οποια κυβερνηση, να βγαινω στους δρόμους και να φωναζω για κατι που αν δεν γινει (αναφερομαι στα μετρα) την αλλη μερα ουτε μισθος θα υπαρχει ουτε δουλεια, ουτε τιποτε, και γενικα να συμπεριφερομαι σαν αφεντικο στην δουλεια του άλλου με συγχωρεις δεν το κανω ουτε ποτέ θα το κανω!!!!!!

Οσο για την δυναμη.......εχω μπόλικη, θα τα καταφερω ειτε με τον ενα ειτε με τον άλλο τροπο!!!!

Σημ. τι εννοεις με '' το γεγονός ότι είσαι άνεργος για 3 μήνες και 10 μέρες μετά απο 29 έτη εργασίας στον ιδιωτικό τομέα (πράγμα δύσκολο)''???

Last edited by GeorgeP; 30-06-2010 at 10:21.
Reply With Quote
Παλιό 30-06-2010, 14:02
Carduelis Ο/Η Carduelis βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Aug 2009
Περιοχή: Mπραχάμι - Αθήνα
Μoto: Τη "Χιονάτη"

Απόσπασμα:
Φιλε tsopanis

δεν ξερω αν ειμαι δικαιος ανθρωπος αλλα σιγουρα δεν χάλασα μεσα στην λαμογια του ιδιωτικου τομεα!! Απο αυτον τρωω και πινω και τον σεβομαι για αυτο!!! Αν δεν υπηρχε ο ιδιωτικος τομεας 5,500,000 ανθρωποι μεσα και οι ελευθεροι επαγγελματιες (το αλλο 1,500,000 ειναι Δ.Υπάλληλοι) θα ζητιανεβαν στους δρόμους!!! αν δεν υπηρχε ο Ι.τομεας ακομα στην περιοδο του μεσοπολεμου θα ημασταν με οτι συνεπαγεται αυτο!!!!
Οπωσδηποτε ομως βλεπω την σκληρη αληθεια και με αυτην πορευομαι και φυσικα δεν παω με τον σταυρο στο χερι.....ξερω τι να περιμενω και τι με περιμενει!!

Ακομα, δεν εχω μαθει να εκβιαζω με οποιοδηποτε τροπο και τον οποιονδηποτε αφου γνωριζω οτι το ''λαμογιο'' αφεντικο εχει το μαχαιρι εχει και το πεπονι και με πληρωνει να κανω μια εργασια για να του αποφερει κερδη κι εμενα εισοδημα για να ζησω την οικογενεια μου!! Πολλα ¨η λιγα δεν εχει σημασια, εχω μυαλο να κρινω αν με συμφερει ¨η οχι!!!! Δεν θα κανω εγω τον τροχονομο στα κερδη του αλλουνου!! Δικα του ειναι, φυσικα με την εργασια την δικια μου αλλα και το μυαλο το δικο του για να εχω εγω εργασια, και οπως θελει τα διανεμει!! Θελει να μου δωσει αυξηση...τον ευχαριστω πολυ, δεν θελει να μου δωσει αυξηση και θελει να τα φαει στα μπουζουκια με το καθε ξε####....μεγεια του με χαρα του.......παλι θα τον ευχαριστω!!!
Εγω το χερι που μου δινει φαι δεν τον κτυπάω....το φυλάω!!!!!!!!

Το να κανω απεργιες για να μου δωσει περισσότερα δεν θα αποφερει τιποτε διότι 1) αν δεν εχει δεν θα μου δωσει, 2) πολυ πιθανον να βρεθω στον δρομο και να χασω και αυτα τα λιγα και τα πολλα και 3) ειναι στην κριση του αν θα μου δωσει αυξηση ¨η οχι, δικια του ειναι η επιχειρηση και οχι δικια μου!!!!
Τέλος, εχω μαθει να τιμαω τον λογο μου και κυριως την υπογραφη μου οταν την βαζω σε ενα χαρτι και δεν θα κατεφευγα ΠΟΤΕ σε απεργια - με την παροτρυνση των ''μονιμων'' εργατοπατερων που για δικους τους ''τεμπελικους'' λογους με βαζουν προστανζα - για να εκβιασω την μονιμοποιηση μου!! Ειναι ανανδρο και ανθελληνικο αν το δεις βαθεια!!!!

Συμπερασματικα, μου αρεσει η αληθεια οσο σκληρη και να ειναι και δεν παρασερνομαι απο αποφθευγματα του τυπου ''τον καυμενο εχασε την δουλεια του'' ¨η ''τα 500ε που περνουν οι συμβασιουχοι τους μαρανανε και οχι τα 20,000 που περνει ο ταδε στην ιδια εταιρεια....'' κ.λ.π.
Ας ειχαν το μυαλο αυτοι που διαμαρτυρονται να σπουδασουν, να δουλεψουν, να δημιουργησουν, να βρουν το καταλληλο μεσο, να πολιτικοποιηθουν, να οργανωθουν σε κομματα (αφου αυτο ηταν η εισοδος στο δημοσιο μεχρι σημερα), να ξαπλωσουν σε κρεββατια οι κυρίες, να στησουν κ...λο οι κυριοι κ.λ.π και να παρουν αυτα τα 20,000+!!!!! Κι οχι να εχουν υπερτατο ονειρο και σκοπο την μονιμοποιηση στο δημοσιο εις βαρος του ιδιου του κρατους!!!!! Ολοκληρη γερμανια με 70,000,000 κατοικους εχει 50,000 Δ.Υπαλληλους και η Ελλαδα με 10,000,000 εχει 1,500,000!!!!! Λες να στενοχωρηθω που θα απολυθουν μερικοι συμβασιουχοι ¨η οχι? Καιρος ειναι να δουν κι αυτοι την σκληρη αληθεια οπως την βλεπουμε και την βιωνουμε ολοι οι άλλοι που δεν εχουμε διχτυα ''πολιτικης'' ¨η ''συνδικαλιστικης'' προστασιας!!! Welcome to the real world mate!!!!!!

Το να καθομαι και να απεργω εκβιαζοντας την οποια κυβερνηση, να βγαινω στους δρόμους και να φωναζω για κατι που αν δεν γινει (αναφερομαι στα μετρα) την αλλη μερα ουτε μισθος θα υπαρχει ουτε δουλεια, ουτε τιποτε, και γενικα να συμπεριφερομαι σαν αφεντικο στην δουλεια του άλλου με συγχωρεις δεν το κανω ουτε ποτέ θα το κανω!!!!!!

Οσο για την δυναμη.......εχω μπόλικη, θα τα καταφερω ειτε με τον ενα ειτε με τον άλλο τροπο!!!!

Σημ. τι εννοεις με '' το γεγονός ότι είσαι άνεργος για 3 μήνες και 10 μέρες μετά απο 29 έτη εργασίας στον ιδιωτικό τομέα (πράγμα δύσκολο)''???
Εγώ σε κατανοώ Γιώργο και πιστεύω πως σε πάρα πολλά έχεις δίκιο. Εχω όμως μια ένσταση:
Θεοποιείς τον ιδιωτικό τομέα και ρίχνεις σταθερά στα τάρταρα συλλήβδην τον δημόσιο τομέα!!
Και στον μεν και στον δε αυτός που τα έχει κάνει μαντάρα φίλε μου είναι το ίδιο το κράτος!
Ανίκανο, ανεπρόκοπο, ανοργάνωτο και μονίμως κομματικοποιημένο έχει διαλύσει και τους δύο τομείς-πυλώνες της οικονομίας της χώρας! Η μόνη διαφορά οτι στο δημόσιο τομέα τα έκανε τρισχειρότερα απλά γιατί του ανήκει και τον αποδιάλυσε!
Σήμερα απολύονται 100 ή 1000 στην κρατικοδίαιτη ΕΡΤ, αύριο 20-30 άτομα το μήνα από τις μεγαλοεπιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Στα δικά μου τα μάτια κατάντια και δυστυχία και τα δύο!
Σε μια νορμάλ χώρα οι κανόνες θα έπρεπε να είναι ξεκάθαροι όσον αφορά ΚΑΙ τη λειτουργία του ιδιωτικού τομέα!
Οι περισσότεροι ιδιώτες έχουν ορθοποδήσει με φωτογραφικές διατάξεις, ρουσφετολογικά νομοσχέδια, κουμπαριές και κομματικές σχέσεις και βέβαια κατάντησε "καθεστώς" η εκμετάλλευση του εργατικού δυναμικού με την ανοχή/απάθεια/συνενοχή του ίδιου ανύπαρκτου κράτους.
Αν έρθουν μαύρες μέρες στον δημόσιο τομέα, που ήρθαν κιόλας, θα έρθουν επίσης και στον ιδιωτικό Γιώργο.
Κακό κράτος με άθλιο δημόσιο τομέα αλλά ανθηρό ιδιωτικό δεν υπήρξε και δεν θα υπάρξει.. Στην ίδια κατσαρόλα βράζουμε αδερφέ μου ανεξαρτήτως μάρκας και ταμπέλλας!
Για να φτιάξουν τα πράγματα, είτε στον δημόσιο, είτε στον ιδιωτικό τομέα θέλει στιβαρή κυβέρνηση με θέληση για αλλαγές και ισονομία....πριν πάμε όλοι στον πάτο!
Reply With Quote
Παλιό 30-06-2010, 21:04
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Carduelis Εμφάνιση μηνυμάτων
Εγώ σε κατανοώ Γιώργο και πιστεύω πως σε πάρα πολλά έχεις δίκιο. Εχω όμως μια ένσταση:
Θεοποιείς τον ιδιωτικό τομέα και ρίχνεις σταθερά στα τάρταρα συλλήβδην τον δημόσιο τομέα!!
Και στον μεν και στον δε αυτός που τα έχει κάνει μαντάρα φίλε μου είναι το ίδιο το κράτος!
Ανίκανο, ανεπρόκοπο, ανοργάνωτο και μονίμως κομματικοποιημένο έχει διαλύσει και τους δύο τομείς-πυλώνες της οικονομίας της χώρας! Η μόνη διαφορά οτι στο δημόσιο τομέα τα έκανε τρισχειρότερα απλά γιατί του ανήκει και τον αποδιάλυσε!
Σήμερα απολύονται 100 ή 1000 στην κρατικοδίαιτη ΕΡΤ, αύριο 20-30 άτομα το μήνα από τις μεγαλοεπιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Στα δικά μου τα μάτια κατάντια και δυστυχία και τα δύο!
Σε μια νορμάλ χώρα οι κανόνες θα έπρεπε να είναι ξεκάθαροι όσον αφορά ΚΑΙ τη λειτουργία του ιδιωτικού τομέα!
Οι περισσότεροι ιδιώτες έχουν ορθοποδήσει με φωτογραφικές διατάξεις, ρουσφετολογικά νομοσχέδια, κουμπαριές και κομματικές σχέσεις και βέβαια κατάντησε "καθεστώς" η εκμετάλλευση του εργατικού δυναμικού με την ανοχή/απάθεια/συνενοχή του ίδιου ανύπαρκτου κράτους.
Αν έρθουν μαύρες μέρες στον δημόσιο τομέα, που ήρθαν κιόλας, θα έρθουν επίσης και στον ιδιωτικό Γιώργο.
Κακό κράτος με άθλιο δημόσιο τομέα αλλά ανθηρό ιδιωτικό δεν υπήρξε και δεν θα υπάρξει.. Στην ίδια κατσαρόλα βράζουμε αδερφέ μου ανεξαρτήτως μάρκας και ταμπέλλας!
Για να φτιάξουν τα πράγματα, είτε στον δημόσιο, είτε στον ιδιωτικό τομέα θέλει στιβαρή κυβέρνηση με θέληση για αλλαγές και ισονομία....πριν πάμε όλοι στον πάτο!
Tην ενσταση δεν βλέπω.......που διαφωνω εγω? Μια παραμετρο του προβληματος εθεσα, αυτην που αναφερεται το νημα!!!!

Δεν θεοποιω τον Ιδ. τομεα απλα υπογραμμιζω την ''σκληροτητα'' του εν σχεση με το δ.Τομεα!! Στον Ιδιωτικο π.χ. δεν απεργεις για τιποτα, μονον παρακαλεις οταν θελεις κατι!!
Reply With Quote
Παλιό 30-06-2010, 22:55
tsompanis Ο/Η tsompanis βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Περιοχή: ioannina

Απόσπασμα:
Δεν θεοποιω τον Ιδ. τομεα απλα υπογραμμιζω την ''σκληροτητα'' του εν σχεση με το δ.Τομεα!!
απάντησες μόνος σου στο ερώτημα σου.
και φυσικά εννοούσα πως δεν μπορείς να τεμπελιάσεις στον ιδιωτικό τομέα σε σχέση με τον δημόσιο.αντιθέτως θα πρέπει πολλές φορές να παλέψεις ακόμη περισότερο για την καταξίωση.

και μου έκανε εντύπωση η ορθή σκέψη,την ώρα που τόσος καιρός αναδουλειάς θα μπορούσε κάλλιστα να σου είχε αλλάξει τα μυαλά.
σου εύχομαι πάλι καλή δύναμη και φυσικά το ξέρεις και εσύ πως ο ικανός άνθρωπος και αυτός που έχει όρεξη για δουλειά,δεν χάνεται ποτέ
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης