GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Μοτοσυκλέτα > Γενικά - Μοτοσυκλέτα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
  #1  
Παλιό 17-03-2009, 21:42
Arkas Ο/Η Arkas βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2008
Περιοχή: Νέα Σμύρνη - Αθήνα
Μoto: R 1200 RT - R 1200 GS Adventure - KTM 640 Adventure - beverly 500 ie
Μηνύματα: 33,829
Προεπιλογή Απάντηση: ΡΑΝΤΑΡ ΑΝΥΧΝΕΥΣΗΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ

Φίλε Γιώργο,
εάν μου επιτρέπεις θα ήθελα να σχολιάσω ορισμένα θέματα από το τελευταίο σου post.

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP Εμφάνιση μηνυμάτων
Αγαπητέ μου Συμπολιτη...........

Εκει όμως φίλε μου τα ορια ταχυτητας στους δρόμους αποφασιζονται με γνωμονα τον δρομο (πλατος, μηκος, στροφες κ.λ.π.) ενω εδω συμφωνα με τα οικονομικα το ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΥ!!! Διότι ως γνωστον τα εσοδα απο τις κλησεις πάνε στην τοπικη αυτοδιοικηση και ουχι στο Κρατος καθ’εαυτό!!!!
Ποιος σου ειπε φίλε και Συμπολιτη μου οτι οι ταμπέλες για τα ορια ταχυτητας αποφασιζονται απο το ΥΠΕΧΩΔΕ?
Ειδικά για τους αυτοκινητοδρόμους, τους δρόμους ταχείας κυκλοφορίας και το πρωτεύον εθνικό οδικό δίκτυο, όπως αυτό ορίζεται με τις σχετικές αποφάσεις του ΥΠΕΧΩΔΕ, τα όρια ταχύτητας, εκτός των ανωτάτων επιτρεπομένων ορίων που προβλέπονται από το άρθρο αυτό, καθορίζονται και μεταβάλλονται ύστερα από μελέτη και μόνο με απόφαση του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ. Οι κατά την προηγούμενη και την παράγραφο αυτή αποφάσεις, τίθενται σε ισχύ από την τοποθέτηση των οικείων πινακίδων στις ανωτέρω οδούς.
'Aρθρο 20/παρ. 7/ Κ.Ο.Κ.

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP Εμφάνιση μηνυμάτων
Τέλος, ποιος φωστηρας επιστημονας τεκμηρίωσε οτι η ταχυτητα ΑΠΟ ΜΟΝΗ Της σκοτώνει? Απολυτως κανεις!!!!!!!!! Μονον οι φωστηρες τις τροχαιας βγάζουν αυτο το ‘’λογω υπερβολικης ταχυτητας’’!! Και φυσικα όταν πας να μπεις σε φουρκετα με 100κμ θα σκοτωθεις αλλα δεν ειναι η ταχυτητα που θα σε σκοτωσει αλλα α) η χαζομαρα του οδηγου που δεν προσεξε την σχετικη προειδοποιητικη ταμπέλα, β) το οδοστρωμα (εδω να δεις τι γινεται), γ) η κατασταση του οχηματος, δ) η κατασταση του οδηγου (μεθυσμενος, με/χωρις διπλωμα, εμπειρια κ.λ.π ) και τέλος ε) η ταχυτητα του οχηματος!!! Διοτι αν συντρέχουν τα α,β,γ,δ, ¨η κα΄ποια απο αυτά και με 30 να πηγαινει πάλι σκοτωμένος ¨βαρια τραυματισμενος θα βγει ο οδηγός!!! Ενω αν συντρέχει μονον το (ε) εχει ελπίδες να διασωθει με χειρισμους κατάλληλους, με φρένα με,μεμε,με..............
Δυστυχώς ο όρος ταχύτητα είναι κάτι άυλο. Η βικιπαίδεια την ορίζει ως εξής:
"Ως ταχύτητα ενός σώματος ορίζεται ο ρυθμός μεταβολής της θέσης του ως προς το χρόνο, όπως αυτή μετράται σε ένα δεδομένο σύστημα συντεταγμένων. Στην κινηματική, είναι μέγεθος διανυσματικό, δηλαδή χαρακτηρίζεται τόσο από το μέτρο (μέγεθος) της, όσο και από τη φορά (κατεύθυνση) της."
Στην προκειμένη περίπτωση κανείς δεν ισχυρίζεται ότι στα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα ευθύνεται η υπερβολική ταχύτητα. Εάν όμως στα ορθά παραδείγματα που παραθέτεις α), β), γ), δ), προσθέσεις και το ε), τότε ο συνδιασμός τους μπορεί και στις περισσότερες φορές είναι θανατηφόρος.

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP Εμφάνιση μηνυμάτων
Eτσι λοιπόν η Τροχαια λεει τα δικα της και οι πανεξυπνοι Δημοσιογράφοι ΑΝΑΜΑΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Η ΤΡΟΧΑΙΑ!!! Ας αποτανθουν αυτοι οι κυριοι Δημοσιογράφοι σσε κανενα οργανισμο του εξωτερικου που ασχολειται με τα αιτια των ατυχηματων και αν βρει ΕΝΑ ατυχημα που να ποιστοποιειται ως κυριος υπαιτιος η ''υπερβολικη ταχυτητα'' να μου τρυπησει την μυτη!!!!!
Βλ. το παραπάνω. Πάντως τα στοιχεία δεν είναι αμφισβητήσιμα.
Και για να κάνω και λίγο χιούμορ, να παραθέσω την άποψη που μου έθεσε φίλος πριν μερικά χρόνια: "Κάπνιζε όσο θέλεις. Σε καμμιά ιατρική βιβλιογραφία δεν έχει αποδειχθεί ότι το κάπνισμα σκοτώνει..." Βεβαίως το τσιγάρο από μόνο του δεν σκοτώνει. Όπως και η υπερβολική ταχύτητα. Οι συνέπειες αυτών των δύο είναι βλαβερές. Και επειδή υπάρχουν άνθρωποι που κάπνιζαν μια ζωή και δεν έπαθαν καρκίνο στον πνεύμονα ή καταπατούσαν ασύστολα όλα τα όρια ταχύτητας και ούτε τους σταμάτησαν ποτέ αλλά ούτε και τους συνέβη κάτι, δεν πάει να πει πως δεν ρισκάρουν τη ζωή τους και τις ζωές των άλλων. (Δυστυχώς, προσωπικά, ανήκω και στις δυό κατηγορίες. Και σ' αυτήν του καπνιστή και είμαι λάτρης της ταχύτητας. Αυτό όμως δεν με εμποδίζει να κατακρίνω και τα δύο!)

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP Εμφάνιση μηνυμάτων
Σε αναλογες μελετες στην Γερμανια κι αλλου στην Ευρωπη και για το συγκεκριμενο παράδειγμα το 70% θα σκοτωνόταν!!! Για μοτο σε αναλογη περιπτωση δεν θα μιλησω!!!!! Για ποια θανατηφορο ταχυτητα μιλάμε? Των 60κμ, των 80, ¨η των 280???????


Εδώ θα σου παραθέσω την άποψη που εξέφρασα στο πρώτο μου post: "Εάν ένα από τα 1.522 θύματα το 2008 και τόσα άλλα από τα προηγούμενα χρόνια μπορούσε να σωθεί είτε από μπλόκο της τροχαίας για υπερβολική ταχύτητα είτε από τον φόβο να τον σταματήσει η τροχαία για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, τότε είμαι υπέρ των ελέγχων, υπέρ των μπλόκων, υπέρ των ραντάρ."

Ελπίζω να μην σε(σας) κούρασα,
πάντα φιλικά,
Δημήτρης.
Reply With Quote
Απάντηση

Tags
bmw, bmw gs moto, bmw moto, bmw moto gs, bmwmoto, forum, forumgs, gs forum, gs moto bmw, gs_gs, gsbmw, gsbmwmoto, gsforum, gsmoto, moto, moto bmw, motobmw


Κανόνες καταχώρησης
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο HTML κώδικας ειναι εκτός λειτουργίας

Που θέλετε να σας πάμε;


Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 23:10.


vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!