![]() |
|
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
και δυο τρελιτσες μπορω να σου πω...
παντως εγω σε γουσταρω πολυ και οταν ερθω Γιαννενα (γιατι ερχομαι καθε 2 μηνες για δουλειες) θα φροντισω να πιουμε κανενα καφε χαιρομαι επισης που γλυτωσες την παντοφλα... συνεχισε και εγω ηδη οργανωνω το επομενο ταξιδι μου... |
|
|||
|
|||
![]()
Άψογος! Δώσε!
|
|
|||
|
|||
![]()
οπως καταλαβαινεις φιλτατε...tsompan-tour...με οτο οδοιπορικο σου...εχεις βαλει πολυ κοσμο να καθεται σε αναμμενα καρβουνα...για να περιδιαβουν τα ιδια μερη...
συνεχισε την καλη δουλεια... |
|
|||
|
|||
![]()
Συνεχίζοντας με το ηθικό ανεβασμένο,μετά το πέρασμα της γέφυρας,ο όμορφος και στρωτός δρόμος συναντούσε τον ποταμό Detinja που και αυτός με την σειρά του συναντούσε τον Skrapeze και μετά τον moravica και όλοι μαζί κατέληγαν στον ποταμό Μοράβα..ο οποίος ουσιαστικά σαν λεκάνη απορροής των υδάτων όλης της περιοχής με τα βουνά,έφτανε Νότια στις λίμνες του varos και που λογικά,θα είναι πολύ όμορφα εκεί,αλλά ο δρόμος μας ήταν Ανατολικά...
![]() Η χαλαρή κίνηση κράτησε για λίγο και μετά σιγά σιγά άρχισε να γίνεται πυκνή.άνοιξε και άλλο ο δρόμος μόλις φύγαμε απο τα βουνά και καταλήξαμε στις πρώτες πεδιάδες.. ![]() Απο εκεί και πέρα,οι πόλεις διαδέχονταν η μια την άλλη και προχωρούσαμε ακόμη πιο ανατολικά. Cacak,Kraljiebo,Krusevac,Cicevak.Γράφω τις πόλεις για τυχόν αναζήτησή τους,αν και κάποια στιγμή μόλις το τελειώσω θα ποστάρω και τον χάρτη της διαδρομής. Περνούσαμε περιμετρικά της κάθε πόλης και στην τελευταία,είδαμε την πρώτη πινακίδα για τον αυτοκινητόδρομο που ενώνει την Νις με το Βελιγράδι.πρέπει να είχαμε κάνει πάνω απο 250 χιλιόμετρα μέχρι εκεί. Ο δρόμος πολύ καλός και μεγάλος αλλά αδιάφορος που θύμιζε το δικό μας μπάσιμο σε μεγάλες πόλεις,όπου υπάρχουν μεγάλες αντιπροσωπείες κ.λ.π ![]() Ήταν πλέον απόγευμα και κάναμε στάση για φουλάρισμα και φαγητό λίγο πριν βγούμε στην μεγάλη εθνική. τα δηνάρια τελικά,μου έφτασαν για πρωινό,για δυό μεγάλα σάντουιτς στο μαγαζί που σταματήσαμε,μαζί με νερά και αναψυκτικά και ενάμιση παρακάτι γέμισμα στο ντεπόζιτο.περίπου 35 λίτρα.είχαμε και ρέστα απο το πενηντάρικο που χαλάσαμε το πρωί στα σύνορα. Δεν είναι και άσχημα! Είχαμε σκάσει απο το φαγητό,και ανεβήκαμε απρόθυμα στην σέλα για την συνέχεια.κανονικά θέλαμε ένα πράσινο παρτέρι να ξαπλώσουμε λίγο το κοκαλάκι μας και να ρίξουμε έναν υπνάκο,αλλά μπροστά μας ήταν η εθνική οδός που ήδη βούιζε και μας έβαζε στην επιστροφή.. ![]() Ο δρόμος ήταν γεμάτο μετανάστες,κυρίως Τούρκους και Έλληνες που κατεβαίναν στην πατρίδα για διακοπές.αρκετή κίνηση και γρήγοροι ρυθμοί.κάποια στιγμή κλειδώσαμε στα 150 και δεξιά,την στιγμή που τα αυτοκίνητα,περνούσαν δίπλα μας με 170+ απο αριστερά. την ώρα που έκανα νόημα στην σέμη ότι κάτι πρέπει να κάνουμε με εκείνο το παρτέρι που λέγαμε,αφού δεν μας κυνηγούσε κανένας,είδα πίσω μου φως να πλησιάζει και να κρατάει στην συνέχεια ίδιο ρυθμό.ψηλοκατάλαβα ότι ήταν gs1200 και για αρκετή ώρα πηγαίναμε μαζί.μετά με προσπέρασε με πολλές χαιρετούρες και κράτησε ρυθμό μπροστά μου.είχε φυσικά ελληνικές πινακίδες.εκεί που ήμουν για στάση,με τράβηξε άλλα 100 χιλιόμετρα πιο κάτω,όπου τον προσπέρασα να τον χαιρετήσω και να του κάνω νόημα ότι εγώ σταματάω για καφέ.άρχισαν να κουνάνε τα κεφάλια και λίγο πιο μετά σταματήσαμε σε ένα βενζινάδικο για καφέ ![]() ![]() Ήταν ένα ζευγάρι απο την Καβάλα και μάλιστα πρέπει να πλησιάζουν τα 60.έχουν και εγγονάκι απο ότι μας είπαν!διατηρούν ένα κατάστημα με ελαστικά και αξεσουάρ για μηχανές,μότο ένδυση νομίζω το λένε και έρχονταν απο Ζάγκρεμπ.Καθίσαμε για λίγο καλαμπουρίσαμε και ξεπιαστήκαμε. Μετά τον χαβαλέ, έφαγα και το πακέτο,όταν μου είπε πως συνεχίζονταν η απεργία των φορτηγών και βενζίνη δεν έπαιζε πουθενά στην Ελλάδα!! Αν γεμίζαμε στα σύνορα,τον έφθανε να πάει Καβάλα.εμένα όμως χωριό με την καμία.Ακόμη δεν πάτησα το πόδι μου και έπρεπε να ψαχτώ γμτ! Ακόμη και το να φτάσει κανείς στο σπίτι του,είναι απο μόνο του μια ιστορία σε αυτήν την χώρα.. Φτάσαμε στα σύνορα με τα Σκόπια και εκεί μου είπε πως θα κρατήσει γρήγορο ρυθμό γιατί θέλει να είναι για τσίπουρα αργά το βράδυ με τους φίλους του στην Καβάλα!Αυτή η άνεση σκέψης με την gs βρε παιδί μου!κάνει και 60άρηδες παλικάρια. ![]() Κάπου εκεί χώρισαν οι δρόμοι μας,αφού με το που μπήκαμε δεν κρατιόταν και άνοιξε το γκάζι.φόρτωσα και εγώ στα 180 που γρήγορα τα έκανα 140 για να μην κουράσω και την μπουμπού,μην μου δώσει και κανέναν στρόφαλο στο χέρι,αφού το λαδάκι το ήθελε σίγουρα πλέον και αρκετό μάλιστα και εγώ αρνήθηκα να βάλω Σέρβικο αίμα στο σώμα της. Ενα μόνο θα πω για τα Σκόπια.μου την δίνει που κάθε 50 χιλιόμετρα είχαν διόδια και τα ζητούσαν κανονικά.αν δεν έχεις σκοπιανό νόμισμα σου πέρνουν το 2ευρο για πλάκα.και δεν λέω.ας τα πάρουν,αλλά όχι κάθε τρεις και λίγο.για 200 περίπου χιλιόμετρα σε γρήγορο δρόμο,4 διόδια! Γύρω στις 22.00 το βράδυ φτάσαμε ευζώνους και μέχρι να περάσουμε τον έλεγχο που ήταν σχετικά γρήγορος έψαχνα φίλους στο τηλέφωνο να μου πουν πόσα χιλιόμετρα ήμουν απο το χωριό μέσω Εγνατίας. Είχα γεμίσει ακριβώς στα σύνορα και έχω αυτονομία περίπου 280 χιλιόμετρα.μου τα έβγαζαν 360! Η ιστορία συνεχίζεται...λέω απο μέσα μου. Η μόνη λύση και αυτό κάναμε,ήταν να διανυκτερεύσουμε στην Βέροια και την άλλη μέρα ευτυχώς βρήκαμε γρήγορα βενζινάδικο και τουλάχιστον δεν αναθεματίσαμε την τύχη μας !Έβαλα επιτέλους και λάδι στον κινητήρα και έτσι,πήραμε τον δρόμο της επιστροφής γεμάτοι εικόνες που θα στριφογυρίζουν στο μυαλό μας,όλο τον χειμώνα.ήταν η μόνη φορά που περάσαμε την εγνατία μονορούφι χωρίς καμία στάση,χορτάτοι απο μοτοσυκλετισμό. Μπορεί πέντε μέρες να μην είναι πολλές,αλλά για τον καθένα απο εμάς,σίγουρα είναι διαφορετικές. Ελπίζω να σας έκανα να ταξιδέψετε και να ξέφυγε έστω και για λίγο το μυαλό απο τις σκοτούρες της καθημερινότητας. Ετοιμάζοντας την επόμενη εξόρμηση,να σας ευχηθώ καλύτερα ταξίδια και πάντα όρθια. ![]() Τ Ε Λ Ο Σ |
|
||||
|
||||
![]()
|
||||
|
||||
![]() Πάνω που συνηθίσαμε τόσες μέρες (πρωί ή βράδυ), να μας ταξιδεύει το οδοιπορικό σου, μας το "κόβεις" απότομα ;;;;; ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Ετοίμαζε το επόμενο! Όπως το πας βάλε μια αγγελία για χορηγούς, θα βρεις ΣΙΓΟΥΡΑ! Πάντα τέτοια, και πάντα όρθιος!
|
|
|||
|
|||
![]()
ΩΡΑΙΟ ηταν !!!!
|
|
|||
|
|||
![]()
Ο Τίμος????
|
|
|||
|
|||
![]()
ευχαριστώ μάγκες!χαίρομαι που σας άρεσε
![]() δεν το θυμάμαι το όνομα ρε φίλε,ήταν γεμάτος ο σκληρός ![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο μήνυμα |
BMW F650GS TOURING ICELAND | gelasios | Γενικά - Μοτοσυκλέτα | 12 | 25-07-2010 17:57 |
Touring in Albania | tsompanis | Ταξίδια στο εξωτερικό | 16 | 04-07-2010 12:09 |
ΣΤΟΛΗ ΕNDURO/TOURING RALLYE | loulou1100gs | Πωλήσεις εξοπλισμού αναβάτου | 9 | 09-01-2010 19:34 |
BMW R1200R touring special!!!!!!!!!!! | riko46 | Νέα μοντέλα BMW | 11 | 31-07-2009 20:30 |
ΔΟΚΙΜΗ BMW F800ST: Sport ή Touring | arisxios | Άλλες εταιρίες | 3 | 06-03-2009 20:52 |