Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από aeriko
Διαπιστώνω από τα γραφόμενα-δεν είμαι ψυχολόγος- ότι σε διακατέχει μια ταραχή. Δεν έχω ζήσει σε επαρχία και δη με βοσκούς για να έχω προσωπική αντίληψη για το τι κάνουν με τα ζώα τους. Εδώ έκαναν άλλα κι άλλα, θυμάσαι το ανέκδοτο που ρωτάει κάποιος. Από πότε έπαψε να υπάρχει το αγνό παρθένο μαλλί; Και του απαντά ο άλλος. Από τότε που ο βοσκός έπιασε στο τρέξιμο την προβατίνα.
Τα σκυλιά σαν ζώα κυνηγοί από την φύση τους είναι λογικό να έχουν αυτά τα άγρια ένστικτα, αλλά πάντα εξαρτάται από το αφεντικό τους και την εκαπιδευση που θα υποστούν για να τους βγούν ή όχι. Αρα πάλι ο άνθρωπος επεμβαίνει για να διαμορφώσει κατά 99% τον χαρακτήρα του σκύλου. Δεν λέω υπάρχουν οι εξαιρέσεις και εκεί θα πρέπει να εφαρμοζεται η ευθανασία και όχι να αφήνονται ελεύθερα επειδή δεν ικανοποιούν τις απαιτήσεις τους.
Μην μπερδεύουμε τα ζώα εργασίας, συντροφιάς ή εκθεσιακά με τα ζώα που ανήκουν στην διατροφική αλυσίδα του ανθρώπου. Καλώς ή κακώς αυτή είναι η κατάσταση.
|
Κανεις οτι χειροτερο μπορει να κανει καποιος.
Χαρακτηριζεις και εσυ καποιον που δεν συμφωνει μαζι σου(ή εχει αλλες εμπειριες)και αυτο ειναι ανωριμο
Το τι φιλοζωους εχει η χωρα το βλεπω.
Αγοραζει ο Ελληναρας στο παιδι του το κατοικιδιο και μολις μεγαλωσει το πεταει στον δρομο-αδεσποτο.
Με την λογικη της διατροφικης αλυσιδας που επικαλεισε,να σε πληροφορισω οτι σε αλλες κοινωνιες ο σκυλος ειναι βροσιμος.....

οπως και τα αλογα και οι γατες....

Μην κρυβεσε λοιπον πισω απο ευκαιριακες πινακιδες,τυπου διατροφικη αλυσιδα.κλπ.
Και κατι για το τελος.Αν εχεις ταλεντο στην ψυχολογια ...κυνηγησε το....