GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Γενικά > Ελλάδα και Κόσμος > Επικαιρότητα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
 
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Παλιό 09-08-2010, 15:37
gsmaniac Ο/Η gsmaniac βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: May 2009
Περιοχή: πειραιας
Μoto: GS1200adve - BMW2002 MONT 1973
Μηνύματα: 19,324
Προεπιλογή θα πληρωνουμε χρυσο το ρευμα...

Η ΔΕΗ βάζει κάθε χρόνο 6 δις στα ταμεία της ποσό διόλου ευκαταφρόνητο για εκείνους που θέλουν να βάλουν πόδι στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στους έλληνες καταναλωτές.

Μέσα σε 7 μήνες λοιπόν θα πρέπει να δρομολογηθούν οι αλλαγές και θα δούμε το τοπίο να αλλάζει απότομα και πιθανότατα εις βάρος της τσέπης μας.

Τι θα πρέπει να κάνει η ΔΕΗ


Ενώ αυτή την στιγμή έχει το 90% στην αγορά πρέπει να εκχωρήσει τουλάχιστον το 40%, να άρει τους τεχνητούς περιορισμούς στις τιμές με τους οποίους εμποδίζει τους χονδρέμπορους να βγάλουν κέρδη, να «σπάσει» σε κομμάτια τις δραστηριότητες της παραγωγής, της προμήθειας και της παροχέτευσης του ρεύματος και δυστυχώς να αυξήσει κατακόρυφα την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος που σήμερα είναι η χαμηλότερη σε όλη την Ευρώπη.

Το ηλεκτρικό ρεύμα στην Ελλάδα πωλείται φθηνότερα σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες για λόγους κοινωνικής πολιτικής.

Ολα αυτά όμως έως το 2011 όπου θα αυξηθούν μέχρι και 40%! για τους οικιακούς χρήστες, έως 60% για τους αγρότες και κατά 8% για τις βιομηχανικές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat για τα τιμολόγια ρεύματος στις 27 χώρες της Ε.Ε:

- Στις πολύ χαμηλές καταναλώσεις μέχρι και 1.000 kWh το ηλεκτρικό ρεύμα για τους οικιακούς καταναλωτές των «27» είναι ακριβότερο σε σχέση με την Ελλάδα κατά 118,83%. Επίσης, είναι ακριβότερο κατά 91,73% σε σύγκριση με την Ελλάδα για τους καταναλωτές των «27» με καταναλώσεις από 1.000 έως 2.500 kWh.

- Στις μεγάλες καταναλώσεις, από 5.000 έως 15.000 kWh, οι τιμές του στους «27» είναι κατά 24,17% υψηλότερες σε σχέση με την Ελλάδα, ενώ οι διαφορές περιορίζονται μόλις στο 7,92% για τους πολύ μεγάλους καταναλωτές.

Οι μόνοι που θα ωφεληθούν θα είναι οι μεγάλοι καταναλωτές


Κι αυτό για να πάρει πίσω η ΔΕΗ αυτούς που έχασε από τους ιδιώτες προμηθευτές, οι οποίοι της πήραν μεγάλους πελάτες (σουπερμάρκετ, εταιρείες, κ.α) εκμεταλλευόμενοι τις διαφορές μεταξύ των υψηλών ρυθμιζομένων τιμών με βάση τις οποίες η ΔΕΗ υποχρεώνεται να πουλάει - και των χαμηλότερων τιμών της χονδρικής αγοράς.

Με δεδομένο ότι οι τιμές ρεύματος στην Ελλάδα είναι οι χαμηλότερες στην Ευρώπη, υπάρχουν τεράστια περιθώρια αυξήσεων που θα καρπωθούν και οι ιδιώτες.

Γιατί θεωρείται "φιλέτο"


Η συνολική της περιουσία υπερβαίνει τα 15 δισ. ευρώ, ενώ μόνο η αξία των πάγιων στοιχείων της (μονάδες ηλεκτροπαραγωγής, ορυχεία, κτίρια, κ.ά.), αποτιμάται σε 13,1 δισ. ευρώ, όταν η χρηματιστηριακή αξία της ΔΕΗ είναι 3 δισ. ευρώ.

Από τις 34 ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες της σε όλη την Ελλάδα, παράγει συνολική ισχύ 10.540 MW και περίπου 45.000 γιγαβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίες διαχέονται σε όλη τη χώρα και στους 7,554 εκατ. καταναλωτές, μέσω του δικτύου μέσης τάσης 104.500 χιλιομέτρων και άλλων 117.500 χλμ του δικτύου χαμηλής τάσης.

Στοιχεία από την εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Reply With Quote
 


Κανόνες καταχώρησης
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο HTML κώδικας ειναι εκτός λειτουργίας

Που θέλετε να σας πάμε;

Σχετικά Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
Πρόγραμμα για το πώς θα "τηρήσουμε" το αρχείο αποδείξεων της Εφορίας ! ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ Χρήσιμα 165 09-05-2011 21:06
Γιατρε θα ζησει το διαφορικο μου??? mlock Τεχνικά θέματα διάφορα 29 17-12-2009 20:21
θα μου το επιτρέψετε αδέρφια...!! lykos27 Ευχές - (στους εορτάζοντες ... και όχι μόνον) 21 07-06-2009 11:38
Tι θα κανετε το πασχα??? wet & dirty Διάφορα 13 13-04-2009 01:39
Ποιός θα σφάξει το αρνί το Πάσχα ;;;;;; ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ Αστεία Video 12 19-03-2009 00:49


Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 11:14.


vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!