![]() |
|
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
Ετσι ακριβώς, είναι δυνατόν χώρα που ανήκει στην ΕΕ να δαπανά υπέρογκα ποσά για αγορά οπλικών συστημάτων των ΕΔ; Και από πότε γίναμε φιλαράκοι, έχουμε γνωριστεί, σου έδωσε κανείς το δικαίωμα. Κράτα τις ειρωνείες σου για αλλού.
|
|
|||
|
|||
![]()
Δυστηχώς η Ελλάδα έχει γείτονες τούρκους αλβανούς σκοπιανους κλπ.Αν είχαμε και εμείς τους γείτονες που έχουν και οι άλλοι ευρωπαίοι τότε δεν θα χρειαζόμασταν τόσο πολυ στρατό.Φυσικά και η λύση είναι η ισχυρή οικονομία αλλά για την χώρα μας χρειάζονται και ισχυρές ΕΔ.
|
|
|||
|
|||
![]()
Αν θεωρείς "ειρωνία" τα λεγόμενα του προηγούμενου συναγορήτη μας, τότε εγώ θεωρώ ΠΡΟΣΒΟΛΗ τα γραφόμενά σου, απέναντι στην στοιχειώδη νοημοσύνη του μέσου Έλληνα...Η Ελβετία, η Αυστρία, η Αγγλία, η Γερμανία ή Ιταλία, η Ισπανία, και ο αριθμός συνεχίζεται με σειρά πεπολιτισμένων κρατών, από ποιόν ακριβώς κινδυνεύουν κι έχουν αξιομαχότατες ΕΔ; Ή μήπως κατοικούνται από Ζουλού και πολεμοχαρείς Παπούα; Οι αξιόμαχες ΕΔ είναι το ένα άκρο στην πρόοδο μιας χώρας. Τα άλλα δύο είναι η οικονομική ανάπτυξη και η εξωτερική πολιτική. Αυτά δεν τα λέω εγώ αλλά η το Διεθνές Γεωπολιτικό Δόγμα... τώρα κάτι κουβέντες περί "θα μας προστατεύσει η ΕΕ (το είδαμε στα Ίμια, το νοιώθουμε στην Κύπρο και στην Θράκη κλπ) είναι για εσωτερική κατανάλωση στους μουζίκους που χειροκροτούν τα ποικιλόχρωμα κομματικά μαντριά...
|
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
|
|
|||
|
|||
![]()
Έτσι σε συμφέρει να πιστεύεις για να περνάς τις ιδέες σου αναίμακτα, ωραία τα λόγια αλλά από ουσία, ως συνήθως, τίποτε. Αρκεί να ρίξουμε μια φωτοβολίδα και να εντυπωσιάσουμε και μετά το απόλυτο μηδέν. Τα όποια άλλα fora που ίσως συχνάζω εγώ δεν έχουν σχέση με την κουβέντα μας και δεν βλέπω τον λόγο να αποπροσανατολίζεις την συζήτηση. Σου μίλησα με επιχειρήματα και απαντάς με βεγγαλικά. Δεν νομίζω ότι έχει κάποιο νόημα η συζήτηση μαζί σου.
|
|
|||
|
|||
![]()
Να μπούμε σε μια σειρά: το ΑCΜΙ δεν ειναι σύστημα προειδοποίησης επερχόμενου κινδύνου είναι σύστημα απεικόνισης ελιγμών και καταγραφής παραμέτρων εκπαιδευτικών βολών με captive βλήματα αέρος-αέρος.Χρησιμοποιείται στην διαδικασία του debriefing για να καταδειχθούν τα όποια σφάλματα τακτικής κατά την διάρκεια d.a.c.t. (dissimmilar air combat tactics).Το "μείζον ατύχημα" είναι εγγενές στη φύση του αεροπορικού όπλου και κυρίως σε πολεμικές αεροπορίες που αναγκάζονται να εκπαιδεύονται σκληρά.Θα ήμουν ιδιαίτερα ευτυχής εάν είχα σύνορα με το Βέλγιο,την Ολλανδία ή ενδεχομένως και την Ζανζιβάρη.Δυστυχώς έχω γείτονες που διεκδικούν απροκάλυπτα έδαφος της πατρίδας μου.Και εφόσον δεν με αφήνουν σε ησυχία να μεγαλώσω την κόρη μου, είμαι υποχρεωμένος να έχω το όπλο παρά πόδας.Λυπάμαι βαθειά γιατί δαπανώ τεράστια ποσά για αμυντικές δαπάνες.Εξοργίζομαι επειδή ξέρω ότι μεγάλο μέρος του υλικού θα μπορούσε κάλλιστα να φτιαχνόταν εδώ δίνοντας δουλειά σε ελληνικά χέρια και δημιουργώντας συνθήκες πραγματικής "εθνικής ανεξαρτησίας".Ηδη η Τουρκία εχει εξασφαλίσει ποσοστό άνω του 50% σε αυτάρκεια αμυντικού υλικού.Οταν λοιπόν τα τουρκικά μαχητικά σταματήσουν τις υπερπτήσεις πάνω από την ιδιαίτερη πατρίδα μου την Μυτιλήνη, όταν οι Αλβανοί σταματήσουν να μιλάνε για "Τσαμουριά" και οι Σκοπιανοί για "σκλαβωμένη Μακεδονία",τότε θα ζητήσω να σταματήσουν και οι εξοπλισμοί και οι εκπαιδεύσεις.Μέχρι τότε θα νιώθω ως αδελφό κάθε ένστολο που βάζει το κεφάλι του στον τορβά για να μπορώ εγώ και όλοι μας να κάνουμε διακοπές και κριτική εκ του ασφαλούς.Και για να τελειώνουμε και με το άλλο "παραμύθι-καραμέλα" της οικονομίας: ισχυρή οικονομία έχουν οι χώρες που διαθέτουν αμυντική βιομηχανία.Λήξις.Διδάσκεται στους πρωτοετείς των οικονομικών σχολών...Ισχυρή οικονομία δεν είναι τα rooms to let ή η τυποποίηση αγροτικών προϊόντων ούτε και η "οικοδομή".Το βιώνουμε στο πετσί μας όλοι μας.
|
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
Το δια ταυτα ειναι οτι,η Ε.Ε ή η Φροντεξ που ηδη επικαλεστηκαν συνφορουμιτες ειναι για το θεαθηναι. Η ΕΕ ειναι ενα μεγαλο παρε-δωσε φτηνων νομιμων εργατων και καμμια φροντεξ δεν εγγυατε τα συνορα μας.. Ηδη μας δωσανε το δανειο πριν 2 μηνες και μας ψυθηρησανε στο αυτι τα ψιλα γραμματα,οτι δηλαδη για α/φη θα παρουμε Ραφαλ ή Γιουροφαιτερ. Το αριστο θα ηταν να μην σπαταλουσαμε ουτε ενα ευρω για αμυνα,αλλα οταν πριν 14 χρονια πηγε ο Σημιτης να κανει περικοποες εξοπλισμων μας εκατσαν τα Ιμια. Τι στρατηγικες συμμαχιες να λεμε τωρα,η General Dynamics και η Boeing κανουν κουμμαντο στον πλανητη. Εχει κανενας αρ@@@ να τους παει κοντρα? Εδω αγοραζουν οπλα η Ολλανδια και το Βελγιο που εχουν γειτονα το ....Λουξεμβουργο... ![]() Καλα ειναι να ειχαμε παγκοσμιο αφοπλισμο,αλλα επι του παροντος τεςτοιες κουβεντες ειναι μονο για το καφενειο... ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
Και ο Ακης μας απο που θα έπαιρνε το εφ΄ άπαξ???? Θα τα χαλάσουμε τώρα όλα για 3 παλιόπαιδα που την έκαναν (κοπάνα) απο το μάθημα <πως να οδηγείτε F16?? Υ.Γ. Πικρόχωλο χιούμορ....έτσι για να ΞΥΠΝΑΜΕ αδέρφια.. Last edited by Xarleas; 29-08-2010 at 18:55. |
|
|||
|
|||
![]()
Εχασε τη μάχη με τη ζωή και ο δεύτερος πιλότος του F16
Στη 01.15 σήμερα τα ξημερώματα έχασε τελικά τη μάχη για τη ζωή, ο Ηρακλειώτης σμηναγός Σήφης Αναστασάκης, ο οποίος νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου μετά τη σύγκρουση δυο F- 16, κατά τη διάρκεια άσκησης νότια της Κρήτης. Ο Αναστασάκης έφερε συντριπτικά κατάγματα στη λεκάνη, αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν η εγκεφαλική λειτουργία που είχε υποστεί ανεπανόρθωτες βλάβες εξαιτίας των τριών ανακοπών που είχε υποστεί κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του στο νοσοκομείο. Ο 36χρόνος πιλότος, ο οποίος καταγόταν από την Γέργερη Ηρακλείου, ήταν παντρεμένος και είχε ένα τρίχρονο κοριτσάκι, ενώ η σύζυγός του είναι έγκυος. |
|
|||
|
|||
![]()
Ο Θεός να τον αναπαύσει... Ας ευχηθούμε η Πολιτεία να προστρέξει στις οικογένειες των θυμάτων.
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο μήνυμα |
Τα μάτια στον ουρανό! - Που θα είναι ορατή η βροχή των Περσείδων | gsmaniac | Περιβάλλον | 13 | 12-08-2010 13:10 |
Πολεμική Αεροπορία «Λευκή απεργία» από τους πιλότους | babisadve | Διάφορα | 50 | 01-05-2010 13:09 |
Βροχή μετεωριτών απόψε στον ελληνικό ουρανό | skippybi | Περιβάλλον | 10 | 24-04-2009 20:10 |
Για να μη γίνει η χαρά… τραγωδία | skippybi | Χρήσιμα | 12 | 16-04-2009 11:43 |
Για τους νέους φίλους που εισέρχονται στον χώρο της μοτοσυκλέτας. | riko46 | Γενικά - Μοτοσυκλέτα | 4 | 08-02-2009 15:02 |